West middellandse zee cruise maken vanuit Genoa(Savona)?


Ik blijf het echt het mooiste vinden wat er is, op het water zijn, op een mooi cruiseschip. En dan vooral het slapen ::). Omdat het schip mij elke avond weer zachtjes in slaap wiegt. Oh wat is dat heerlijk slapen!Wil jij dat ook meemaken? Dat kan! Je kan oa een west middellandse zee cruise maken.

En je hebt de keus uit vele mooie cruises. Bijvoorbeeld vanuit Malta(foto beneden) of Genoa in Noord Italië. Daar gaat oa dit blogbericht over. En hoe belangrijk het is om eerder aan te komen in de stad van vertrek!

Een west middellandse zee cruise

Als jij een west middellandse zee cruise wilt maken dan wil je natuurlijk wel weten welke vertrekhavens er zijn. Ook is het belangrijk om te weten hoe jij daar komt vanaf het vliegveld en wat er te doen is in die stad(omdat het natuurlijk leuk is om een paar dagen eerder te komen en je het cruiseschip niet mist).

In dit bericht neem ik je mee naar de cruisehaven van Genoa, namelijk Savona, noord – Italië. Ik leg je oa uit hoe je er komt, wat er te doen is en nog meer tips voor een west middellandse zee cruise vanuit Savona(Genoa).

De kust van Spanje, Frankrijk, Lissabon, Marokko en de westkust van Italië valt onder het gebied waar je een mooie west middellandse zee cruise kan maken. Ook de canarische eilanden valt erbij want veel cruises komen ook op die prachtige eilanden in combinatie met bv Spanje, italie of Portugal.

 west middellandse zee cruise

Genoa, Pixabay.com

Een west middellandse zee cruise maken is echt goed te doen. Neem bijvoorbeeld Genoa. Je bent er al in 1 uur en 45 minuten vliegen! Ook kan je met de trein naar Genoa. Vanaf Amsterdam is het 13 uur met een rechtstreekse verbinding.

Een dag eerder aankomen is handig?

Dus ga ik je een handje helpen door 1 van de belangrijkste vertrekhavens aan te kaarten en hoe je er komt vanaf het vliegveld!

Vaak is er ook een shuttle van de cruisemaatschappij maar als je er voor kiest om een dag eerder te komen(wat ik sterk aanraad in geval van vertraging vliegtuig of trein!)) of meer dagen eerder zelfs(om de stad te bekijken, 2 vliegen in 1 klap!), kan je met onderstaande informatie al goed op pad!

West middellandse zee cruise

Kasteel Albertis, Genoa, Pixabay.com

Savona, de thuishaven van Costa Cruises

Deze vertrekhaven in Noord Italie is de cruisehaven van Genoa en de thuishaven van Costa Cruises. Met het vliegtuig ben je in een kleine 2 uur vliegen vanaf Amsterdam. Daarom is deze haven een goede optie voor een west middellandse zee cruise naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Italië zelf.west middellandse zee cruise

Hoe kom je in Savona, de cruisehaven van Genoa?

Als je vliegt naar Genoa, dan is het het makkelijkst om een trein te nemen naar Savona. Er gaat een Express bus (Volabus 100) van het vliegveld naar het treinstation( een paar euro) om de 20 minuten. Vanaf het treinstation neem je een trein naar Savona treinstation.

Vanaf het treinstation in Savona kan je met een stadsbus(enkele euros) of een taxi (ong. 20 euro) naar de cruisehaven. Een taxi vanaf het vliegveld direct naar de cruisehaven is erg duur vooral als je geen italiaans spreekt.

Als je vanaf het cruise schip in Savona weer van boord gaat, kan je vaak ook op het cruise schip een buskaart kopen voor de shuttle direct naar het vliegveld. Dit is wel duurder dan zelf met de trein en bus maar misschien wel makkelijker.

Een stadsbus stopt voor het cruiseschip op de laatste dag, dus wanneer je weer terug gaat. Die neemt je naar het treinstation in Savona.

Zelf uit ervaring weet ik dat de treinen en bussen in Italië zeer relaxt zijn, op tijd rijden en ook niet duur zijn!

Dus samengevat:

 • de shuttle bus van het cruise schip die je op het vliegveld oppikt of
 • als je eerder wilt aankomen: vanaf het vliegveld de bus naar treinstation(dan ben je ook in het centrum), naar je hotel, of de trein naar Savona treinstation. Vanaf daar de stadsbus of taxi naar cruisehaven.

Terug, dus van je cruiseschip naar het vliegveld:

 • de stadsbus(stopt voor het schip) naar het vliegveld van Savona, en dan de trein nara treinstation Genoa. Vanaf daar de Expressbus of de taxi naar het vliegveld.
 • Of de shuttlebus van het cruiseschip.

West middellandse zee cruise

Ik bij de Shuttle bus van Seabourn

Wat is er te zien in Genoa?

Als je besluit om een west middellandse zee cruise te maken vanuit Savona, dan is het natuurlijk de moeite waard om een paar dagen van te voren in Genoa te verblijven en rond te kijken. Zo weet je zeker dat je op tijd bent voor je cruise én je ziet ook nog eens een mooie stad! Wat is er te zien in Genoa?

 • Palazzi Dei rolli, een aantal straten met mooie paleizen, herenhuizen en andere mooie woningen die na jaren restauratie weer te bewonderen zijn. Via Garibaldi, Via Cairoli en Via Balbi zijn de straten die je moet hebben!
 • Via Garibaldi is de mooiste en alle drie staan ze op de werelderfgoedlijst van Unesco!
 • Piazza de ferrari met fontein én het mooie operagebouw Carlo Feliz
 • de kathedraal van an Lorenzo met mooie kunstwerken, beeldhouwwerken en schilderijen
 • het kasteel van Albertis
 • de promenade in de wijk Pegli, van hier heb je de mooiste uitzichten over zee en stad.

  west middellandse zee cruise

 • De vuurtoren van Genoa die 117 meter boven zeespiegel staat! Je kan bovenin komen door 127 treden te beklimmen en dan wordt je beloond met een super uitzicht!
 • Misschien niet de plek waar je als eerste aan denkt maar de begraafplaats van Genoa, “Cimitero Monumentale di Staglieno” in de wijk Staglieno is echt mooi om te bezoeken. Er zijn hier fortuinlijke mensen begraven en er staan veel mooie bouwwerken en hoe mooier en imposanter, hoe rijker men was! Ook vind je er veel marmeren standbeelden.

Vanuit Genoa cruises naar..

Vanuit Genoa zijn er cruises naar oa de kust van Italië, Frankrijk en Spanje. Maar ook natuurlijk veel combi cruises waarbij je juist verschillende landen aandoet, dat is juist zo leuk van cruisen!

Zie hieronder voor de verschillende mogelijkheden:

Klik Hier Voor Meer Info

Hopelijk heb je nu ook zin gekregen in een west middellandse zee cruise? Heb je vragen of opmerkingen, dan hoor ik het graag van je.

Veel plezier

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.