Wat kost een cruise?Klik hier voor 3 voorbeeldcruises!

Ben jij nog nooit op cruise geweest en wil je dat wel graag? Maar jouw brandende vraag is: Wat kost een cruise? Bekijk de video of lees gezellig verder!

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=am6poD1Fhsw&feature=youtu.be[/responsive_video]

Dan zit je hier goed want ik ga jou alles uitleggen over de prijs van een cruise en wat er allemaal eventueel nog bijkomt. Ook ga ik je 3 voorbeelden van cruises laten zien. Dus lees gezellig even verder, het bezorgt jouw misschien ook wel een leuke cruise;)

Wat heb je te besteden?

Voordat we het gaan hebben over “wat kost een cruise” , is er één ding wat je voor jezelf vast moet stellen voordat je ook maar naar een cruise gaat kijken. Dus heel belangrijk:

BEPAAL JE EIGEN BUDGET.

Ok, dan heb je dat opgeschreven, zodat we kunnen gaan kijken wat voor cruises er zijn.

Naast het bepalen van je budget is het ook handig om te kijken wanneer en waar je wil gaan cruisen want er zijn periodes dat sommige cruises goedkoper zijn. maar er zijn over het algemeen veel aanbiedingen vind ik zelf dus je hebt vast geluk:)

We gaan er even van uit dat je als stel een cruise wilt maken en dat je samen 3500 euro hebt te besteden. Ik ga hieronder een paar cruise voorbeelden laten zien.

Voorbeeld 1:wat kost een cruise noorse fjorden?

Laten we ervan uitgaan dat je met je partner naar de noorse fjorden wilt op een cruise in de zomervakantie. Dat moet op zich helemaal geen probleem zijn, we gaan eens kijken wat deze cruise kost en of het lukt voor 3500 euro.

Wat kost een cruise

www.Flickr.com, Geiranger fjord in Noorwegen by Eddie Crutchley

Neem nou deze cruise, een 8 daagse cruise vanuit Amsterdam naar de noorse fjorden met de MS Koningsdam van Holland Amerika Lijn. Een supermooie cruiseschip, lees  hier meer over Holland Amerika Lijn en lees hier de 22 hoogtepunten van een cruise noorse fjorden;)

Deze cruise kost voor een binnenhut 899 pp. Dat is een supermooie prijs.

Daar komt het volgende nog bij:

  • fooi, 13,50 $ per persoon per dag. Dit zijn standaard prijzen en kunnen door de cruise maatschappij veranderd worden.
  • drankenpakket, 44,95 dollar per dag persoon en geld voor ene max van 15 drankjes
  • een btw charge van 15% over dit drankenpakket

Dan kom je dus totaal op:

899 euro voor de cruise(binnenhut)

13,50 $ x 8 x 2 voor de fooi = 216 dollar = 185 euro

44,95 $ x 8 x 2 voor het drankenpakket = 719,20 dollar  = 616 euro

en 15% over 616 euro  = 91,40 euro

Wat kost een cruise noorse fjorden?: Totaal kost deze cruise:  1791,40 euro pp. met de huidige wisselkoers. Hier komen nog eventuele kosten van excursies bij. Voor 2 personen kom je dus op 3582,80 en zit je dus net over je budget heen:(  Maar niet getreurd, lees nog even verder en check de andere cruises ook nog even!

Klik hier voor meer info over deze cruise naar de noorse fjorden bij HCC Cruises.

Wat kost een cruise

www.Flickr.com, de MS Koningsdam in Rotterdam by Pieter van Roijen

Voorbeeld 2; Wat kost een cruise caribbean?

We nemen nu een cruise naar het caribisch gebied met Norwegian Cruise Lines.. Deze cruise maatschappij staat  om de all inclusive formule dus we gaan het zien. Maar naar het caribisch gebied moet je natuurlijk vliegen dus die kosten komen er nog bij.

Wat kost een cruise

www.Flickr.com, Andrew Bugera,  vertrek uit Miami met het cruiseschip

Wat kost een cruise

www.FLickr.com, een caribische cruise:) by Michael Lucero

Als cruise heb ik een mooie cruise gevonden met Norwegian Cruise Lines voor 699 euro pp. Bij Norwegian is de fooi, de maaltijden in de hoofdrestaurants en bijna alle drank inbegrepen in de cruiseprijs. Alleen bij bepaalde specialiteitenrestaurants moet je nog bijbetalen(tussen 7 en 40 euro pp.) en voor internet. Ook wordt er hier 15 % btw berekend over de drankjes die je drinkt en eventuele extra uitgaven.

Vliegticket: ongeveer 650 euro pp

Cruise: 699 euro pp

Esta USA(Visum): 29,95 pp

Hotel Miami voor zondag de 14e – 15e: 150 euro pp(beter te vroeg dan te laat)

Wat kost deze cruise vanaf Miami: Totaal 1529 euro pp. Met zijn tweetjes kom je dan op: 3057, 90 euro voor deze mooie cruise naar het caribisch gebied vanuit Miami. Met het budget van 3500 euro kan je dus wel deze cruise maken 🙂 Let wel op dat de 15% btw hier nog bovenop komt over wat je drinkt en extra uitgaven!

Nou gaan we kijken of we een cruise onder de 3000 euro kunnen vinden, zodat je nog wat meer zakgeld hebt voor aan boord;)

Klik hier voor meer info over deze 8 daagse cruise naar het caribisch gebied vanuit Miami met Norwegian Cruise Lines.

Wat kost een cruise

www.Flickr.com, de Norwegian Epic by Eddie

Voorbeeld 3: Wat kost een cruise met Aida?

Bij Aida is ook de fooi en tafeldrank inbegrepen in de cruiseprijs. Je kan een Aida drankenkaart kopen maar dat hoeft niet. Je kan ook de drankjes die je buiten de maaltijd drinkt los aanschaffen. Lees hier alle info over een drankenpakket of drankenkaart bij Aida.

De cruise met Aida die ik gevonden heb is deze: Een 8 daagse cruise vanuit Rotterdam(lekker dichtbij) en deze gaat naar de west europese hoofdsteden! Een superleuke cruise waar je steden als Southampton, Londen, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam zelf natuurlijk kan bezoeken!

Wat is een cruise

www.Flickr.com, de Thames en brug in London by Lee Nichols

Verdiep je in de cultuur van deze mooie steden en vermaak je tijdens de cruise op het mooie cruiseschip Aida Mar.

Cruiseprijs: vanaf  575 euro pp(binnenhut).

Aangezien hier de fooi en tafeldrank al bij inzit komt er dus alleen nog geld bij als je naast de maaltijden nog wat wilt drinken. Stel je koop een Aida drankenkaart voor 180 euro met zijn tweetjes. Dan kan je voor 200 euro besteden aan drank en/of eten in a la carte restaurants. Kosten voor excursies zijn ook voor eigen rekening.

Cruise:575 euro pp

Aida drankenkaart: 180 euro + 15% btw 27 euro= 207 euro

Totaal: 2 x 575 euro plus 207 euro voor de drankenkaart = 1357 euro

Dus ; Wat kost deze cruise met Aida? Voor 1357 euro ben je klaar voor met zijn tweetjes:)

Klik hier voor meer info over deze cruise bij Zeetours!

Wat is een cruise

www.Flickr.com, het uitzicht vanaf een Aida cruiseschip:) by Steffen M.

Wat kost een cruise uiteindelijk?

Je ziet het in de bovenstaande 3 voorbeelden dat je eigenlijk veel kanten opkan. Maar je kan dus wel een cruise maken met 2 personen ruim onder de 3000 euro! En dat is fijn te weten. Natuurlijk zijn er ook veel duurdere cruises zoals met Seabourn of Ponant. Dat zijn echt super de luxe cruises waar alles inclusief is. Daar zal ik nog een apart bericht over schrijven:)

Voor nou veel plezier met je cruise!

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.