Cruise bestemmingen waar je een visum nodig hebt!

Waarom heb je op een cruise een visum nodig? En in welke landen? Dat ga ik hier uitleggen. Pak wat te drinken en lees lekker verder. Het kost je maar een paar minuten!

Visum nodig

www.Flickr.com, Istanbul by Rob Friedman

Als je misschien nog nooit een cruise gemaakt hebt, dan weet je misschien niet of je nu wel of niet een visum nodig hebt voor bepaalde landen. Maar ook als je al een profesionele cruiser bent dan twijfel je misschien nog wel eens? Want één ding is zeker! Je kan niet zomaar in elk land waar je met je cruiseschip aanlegt aan wal zonder visum. Soms heb je echt een visum nodig! Her vind je verschillende landen én waar je dat visum makkelijk kan aanvragen!

Waarom heb je een visum nodig?

Het is niet iets waar je snel aan denkt. Dat je misschien wel een visum nodig hebt voor je cruise. En vooral als je op je cruise aan wal wilt gaan én dan vooral alleen of met je partner. Dan bedoel ik dat je dus aan wal gaat zonder een groepsexcursie die door het schip is georganiseerd. Want dan kan je vaak mee op de groepsvisum van het cruiseschip. En natuurlijk is zo’n groepsexcursie supermooi en interessant maar mijn mening is dat je een land of stad pas echt leert kennen als je alleen of met een maatje(partner of vriend) en dus zonder de grote groep toeristen op pad gaat! En als je dat wilt doen dan heb je in bepaalde landen een visum nodig!

Visum nodig

www.Flickr.com, visum Rusland by Leo Koolhoven

Wanneer heb je op een cruise een visum nodig?

 • Als je in bepaalde landen aan wal wilt gaan(zie verderop de landen), dan heb je een visum nodig om binnen te komen.
 • Als je in dat land alleen of met je partner op stap wilt om de stad echt te leren kennen,  dus zonder de groepsexcursie van het schip heb je ook een visum nodig.

Maar dat is toch supermoeilijk zo’n visum?

En dat is juist waarom ik dit bericht schrijf! Om je uit die droom te helpen. Want dat is juist helemaal niet moeilijk. En ik ga je hier uitleggen hoe makkelijk dat is. In de landen die ik ga bespreken zie je ook een link naar de visumdienst van dat land. Daar klik je op en voila, daar vraag je je visum aan. Stel je wilt op cruise naar de hoofdsteden van de Oostzee, waarbij je ook in het schitterende St. Petersburg komt in Rusland. Dan heb je dus een visum nodig anders kom je niet van het schip af! Toen ik op de Seabourn werkte, had het schip éen keer geen visum voor de crew en toen konden we dus 3 dagen op het schip blijven.

Visum nodig

www.Flickr.com, met de Seabourn in St. Petersburg by Josh Friedman

Neem geen risico!

Had ik dat geweten dan had ik dus zelf dat visum aangevraagd voordat ik wegging. Voor de gasten is het natuurlijk anders. Je mag meestal met een groepsexcursie(ik geef geen garantie) mee maar dan nog zou ik het risico niet nemen en gewoon zelf een visum aanvragen vooral als je alleen op pad wilt gaan! Een visum aanvragen is zo gebeurd én dan weet je gewoon zeker dat je van het schip af mag. Beetje zonde van je cruise anders toch?

Welke landen heb je een visum nodig?

Voor een aantal landen heb je een visum nodig als je die op een cruise bezoekt of als je vanuit dat land vertrekt zoals bv New York in Amerika. De meest voorkomende landen vind je hieronder.

Visum nodig

www.Flickr.com, New York Skyline by Scott Beveridge

Visum Amerika

Als je een cruise wilt maken waarbij je een stad in de USA aandoet of je vertrekt vanuit een amerikaanse stad dan heb je een visum nodig. Een mooie cruise vanuit bv. Miami naar het caribisch gebied of vanuit New York naar Canada. En natuurlijk kan je ook een paar dagen bv. in New York blijven voordat je op cruise gaat want de City that never sleeps moet je natuurlijk wel zien;)

Enkele hoogtepunten New York:

 • Bezoek Central Park, een super groot en mooi park waar van alles te doen is!
 • Het vrijheidsbeeld mag je niet missen natuurlijk maar daar kom je met je cruiseschip ook langs:)
 • Geniet van het schitterende uitzicht over de stad vanaf de top van het Empire State Building, het Marriott Marquis Hotel of Top of The Rock.
 • Bezoek Times Square, wat vooral in het donker bijzonder is door de vele neon reclames.

Visum nodig

www.Flickr.com, Central Park in New York by Battle Ed

En ook al ben je misschien maar heel even in Amerika zelf, toch heb je een visum nodig.

Hier kan je bij Visumbuitenland een Esta aanvragen. Dit heb je hier binnen 5 minuten geregeld.

Visum Rusland

Ook heb je als je op een cruise de hoofdsteden van de Oostzee bezoekt een visum nodig. Als je tenminste in St. Petersburg aan wal wilt en in je eentje of met je partner deze schitterende stad wilt verkennen. Veel cruiseschepen blijven ook één, soms zelfs 2 nachten liggen in St. Petersburg want er is zoveel te zien. De binnenstad staat zelfs ook op het lijstje van Unesco Werelderfgoed!

Het visum voor Rusland kan je hier bij Visumbuitenland.nl aanvragen.

Enkele hoogtepunten van St. Petersburg:

 • Het grootste museum ter wereld vind je aan het Palace Square, namelijk “de Hermitage”. Dit was ooit een paleis en nu worden er naast de vele kunstcollecties ook veel archeologische vondsten tentoongesteld. Ook het winterpaleis van de tsaren hoort erbij. Een must see;)(en trek er maar zeker een halve dag voor uit).

Visum nodig Visum nodig

www.Flickr.com, de Hermitage by  Mf nure31 en Reto Frohlicher

 • De St. Isaacs Kathedraal. Deze schitterende kathedraal met mooie koepel zie je al van verre en rondom de koepel staan 12 engelen. Je vindt deze mooie kathedraal aan het St. Isaacs Square.
 • Wil je na al die kunst even ontspannen in de natuur ga dan naar  “Peterhof”. In dit stadje ligt een paleizen- en tuinencomplex wat ook wel het russische Versailles wordt genoemd! De tuinen zijn supermooi aangelegd met vijvers, fonteinen, beelden. Het ligt op maar 30 km ten zuiden van St. Petersburg centrum en dat is makkelijk te doen met taxi, bus of trein of zelfs in de zomer per boot!
 • Nog een schitterend paleis iets buiten St. Petersburg is het St. Catherina paleis. Dit paleis is gebouwd in opdracht van Catharina I en er is heel veel goud en marmer gebruikt. Het schittert aan alle kanten! Ook zeker niet missen!

Visum nodig

St. Catherine’s Palace, St. Petersburg

Visum Turkije

Turkije is ook een land waar je een visum nodig hebt om te te bezoeken. Dat had je misschien niet verwacht maar als jij met je cruiseschip of een stad Turkije aandoet of vanuit een Turkse stad vertrekt dan heb je een visum nodig.

Dat kan je hier bij visumbuitenland.nl makkelijk aanvragen.

Enkele bekende cruisehavens zijn Kusadasi en Istanboel natuurlijk.

Visum nodig

www.Flickr.com, Istanboel by Pedro Szekely

Enkele hoogtepunten Istanboel en Kusadasi

Istanboel is de stad waar oost en west elkaar ontmoeten en je kan echt uren rond slenteren en van de ene in de andere  verbazing vallen. Mooie moskeeen, turkse koffiehuizen, de bazaar waar je leert afdingen, het heerlijke eten, vriendelijke mensen en  nog veel meer maken deze stad een absolute must om te bezoeken!

Visum nodig

www.Flickr.com, de bazaar in Istanboel by Roy Viloria

Kusadasi is vooral een leuke badplaats en  je kan hier genieten van zee en strand. Ook zijn er veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Wat wel mooi is in de buurt om te bezoeken is Efeze, een belangrijk archeologische gebied van Turkije en hier zie je mooie opgravingen uit de griekse oudheid!

Visum nodig

Visum nodig

www.Flickr.com, Efeze vlakbij Kusadasi by Jan Struik

Als je zelfstandig naar Efeze wilt reizen vanaf de cruisehaven loop dan 1 km naar het vertrekpunt van de “dolmus”(busje waar je overal kan in en uitstappen) bij het ronde punt van de Adnan Menderes Bulvari. Dan neem je “dolmus” richting Selcuk en stap je bij de taxihalte op de hoofdweg uit op ongeveer 10 mn lopen van de archeologische site(vraag chauffeur voor de zekerheid als je het niet weet)! Een busritje kost ongeveer 11 turkse lires(bron:Shorebee.com).

Visum Canada

Canada staat bekend om de vriendelijke mensen, schitterende natuur en gezellige steden. Ook om Canada binnen te komen per vliegtuig of met een cruiseschip heb je een visum nodig.

Die kan je hier bij Visumbuitenland kan aanvragen.

Visum nodig

www.Flickr.com, de canadese by Farolsfotos

Belangrijke cruisehavens in Canada zijn Vancouver, Quebec City en Montreal.

Enkele hoogtepunten Vancouver

Vancouver aan de westkust is natuurlijk een schitterende stad met veel te zien en veel cruises leggen hier aan of vertrekken oa naar Alaska. Of je nou éen van de vele museums of Chinatown of  je wilt over de Capilano Suspension Bridge lopen in het Capilano River National Park, voor iedereen is er iets moois te zien! Vergeet het zee aquarium niet!

Visum nodig

www.Flickr.com, de Capilano Bridge in het Capilano Bridge National Park, Vancouver

Montreal en Quebec City liggen aan de oostkust. Deze steden met franse inslag hebben een artistiek karakter en je vind er veel galerijen, mooi architectuur en een gezellige franse sfeer.

Visum nodig

Een mooie muurschildering in de binnenstad van Quebec by Prayitno, www.Flickr.com

Visum nodig

www.Flickr.com, Artist Alley in Quebec City by Lindsay Forbes

Visum India

Ook voor India heb je een visum nodig als je dit land per cruiseschip wilt bezoeken. Ook hier durf ik geen garantie te geven dat jij in je eentje het schip af mag zonder visum. Dus wil jij India leren kennen, en alleen of met je partner een dag op stap? Dan heb je een visum nodig en ook dat is makkelijk online te regelen. En wees gerust, je kan makkelijk en veilig alleen of met zijn tweetjes op pad in India.

Visum nodig

www.Flickr.com, Een tuktuk of riksjah in Mumbay by Stephen Willey

Enkele tips:

 • Zorg dat je niet teveel waardevolle spullen meeneemt en stop geld in je sokken voor de zekerheid.  Dit geld ook als je op groepsexcursie gaat!
 • De officiele taxi’s zijn geel/zwart. Ook riksja’s. De keuzes is aan jou. Spreek van te voren een prijs af( als er geen meter in zit)als je een riksja neemt.
 • (Bijna)iedereen spreekt engels dus daar hoef je je niet druk om te maken.
 • Geniet met volle teugen! Er gaat echt een (andere) wereld voor je open:)
 • Pas op met eten van straatverkopers(met name vlees).

Het visum voor India kan je hier makkelijk en snel bij Visumbuitenland.nl aanvragen.

Belangrijke cruisehavens in India zijn oa Mumbai en Goa. Mumbai is echt een miljoenen stad maar wel een stad die bruist en leeft! De stad kan overweldigend overkomen maar als je gewoon ontspant en doorademt komt het allemaal goed:)

Enkele hoogtepunten van Mumbai zijn:

 • De gateway of India is een mooi bouwwerk aan de kust en het belangrijkste monument van Mumbai. Het is gebouwd door de britten en is erg indrukwekkend. De toegang tot de Gateway is gratis!

Visum nodig

www.Flickr.com, De Gateway tot India! by Aniruddha Kulkarni

 • Er zijn veel historische gebouwen in de binnenstad van Mumbai zoals oa de aziatische bibliotheek of de High Court.
 • Op 19 Laburum Road vind je het Ganddhi museum. Hij heeft hier met tussenpozen gewoond.
 • Het Prince of Wales museum dat omringd is door mooie tuien is ook de moeite waard. Hier vind je oude voorwerpen uit vele delen van Azie waaronder Nepal en Tibet.
 • Tegenover het Prince of Wales museum vind je het museum voor moderne kunst met veel indiase kunst en films.  De straat is SP Mukharji Chowk.
 • En nog vééél meer, maar dat zal je zelf moeten gaan ontdekken;)

Heb je nog vragen of je voor een bepaald land  wel of niet een visum nodig hebt? Je mag mij altijd mailen op eveline@bestecruisegids.nl en ik zal proberen je te helpen!

Veel plezier

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.