Vaargebied

Een cruise maken is super leuk, daar is geen twijfel aan. Maar als je nog nooit gecruist hebt, of misschien al wel en je wilt een keer ergens anders heen, dan is een goed overzicht van elk vaargebied wel handig. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van elk vaargebied op de wereld waar je een cruise kan maken zodat jij straks weloverwogen (weer) een mooi cruise kan kiezen!

Pak dus een lekker bakje koffie of thee en lees lekker verder. Het kost hooguit een paar minuten van je tijd!  Klik op de foto van je favoriete cruise vaargebied en dan krijg je mooie cruise aanbiedingen in dat gebied te zien!

Welk vaargebied kies je voor je cruise?

Als je een cruise wilt maken dan is de keus uit de verschillende cruise bestemmingen erg groot. Je beslissing waar je heen hang natuurlijk af van een aantal zaken zoals:

  • Ben je flexibel met je vakantie reistijd of zit je bv vast aan schoolvakanties(met je kinderen cruisen is superleuk!!)?
  • Je budget.
  • Wat vind je mooi? Hou je bv meer van warm weer(caribisch gebied zegt je wel wat) of ben je juist meer een avonturier(dan is Antarctica misschien wel wat voor jou!).
  • En dan heb je natuurlijk nog het weer. Want niet overal in de wereld is het tegelijkertijd zomer. Als het in NL zomer is, is het in Nieuw Zeeland en Patagonië(Zuid Amerika) Winter en andersom. Dit zijn ook punten waar je rekening mee moet houden met het kiezen van je vaargebied voor je cruise.
  • Wil je meer weten over de beste reistijd voor je cruise? Klik dan hier.

Dan volgt hieronder het overzicht met elk vaargebied. Klik op de foto voor cruise aanbiedingen.

Cruise Afrika

vaargebied

Afrika is misschien niet meteen de eerste bestemming waar je aan denkt om een cruise te maken maar Afrika biedt heel veel moois! Natuur, cultuur, wildlife én mooie stranden. Voor elk dus wat wils!

Denk aan Zuid Afrika, Namibië of de parelwitte stranden van de Seychellen! Voor iets dichterbij heb je natuurlijk ook de mooie landen Marokko en Egypte om te cruisen. Lees hier meer over een cruise naar Afrika.

Cruise AlaskaVaargebied

Een Alaska cruise is een cruise om echt nooit te vergeten en die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Lees hier alles over een cruise in Alaska én de 5 hoogtepunten van je Alaska cruise!

Cruise Antarctica

 Vaargebied

Als het in NL winter is dan is het in Antarctica zomer en dat is dan ook meteen de geschikste tijd om een cruise te maken naar dit mooie aparte ruige werelddeel.

Cruise Azië

Vaargebied

Azië is groot én ook heel mooi! Helaas te groot om in 1 keer alles met een cruise te zien. Er zijn cruises naar Japan, China, Thailand, Vietnam, Indonesië en India. Met veel cruises kom je in meerdere landen wat natuurlijk een mooie manier is om de cultuur, natuur en supervriendelijke mensen in Azië te ontmoeten. Populaire is bijvoorbeeld een cruise in Vietnam, Halong Bay(zie foto) is echt super mooi om te zien!

Cruise Australië & Nieuw Zeeland

vaargebied

Wat is er nou stoerder en leuker dan om op een cruiseschip de haven van Sydney binnen te varen? .. Precies. Doen dus! Op een cruise in Australië & Nieuw Zeeland gaat er een nieuwe wereld voor je open. Niet alleen zijn de menen echt super relaxt en vriendelijk, er is ook nog eens super mooie natuur(bv. Milford Sound, NZ), cultuur(Maori dans in Auckland) en wildlife(oa kangaroos en jawel de superlieve koalabaartjes in Australië).

Cruise Canarische eilanden

Vaargebied

Wil je wat dichterbij huis blijven op je cruise? Dan zijn  natuurlijk de Canarische eilanden met hun zachte klimaat eigenlijk het hele jaar door perfect voor een cruise. Het makkelijke is dat je bv in Barcelona, Marseille of Rome kan opstappen voor een cruise die ook in de Canarische eilanden komt!

Cruise Caribisch gebied

Cruise in januariHet caribisch gebied strekt zich uit van Mexico, Cuba, de ABC eilanden in het zuiden tot aan de hele reeks eilandjes in het oosten. Zo veel mooie exotische plekjes en stranden dat je er geen genoeg van krijgt!

Cruise West EuropaVaargebied

Een cruise lekker vlakbij én je kan gewoon in NL vertrekken. En Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn veel mooier dan je denkt!

Cruise HawaiiVaargebied

Een cruise in Hawaii..Tja, als dat niet je romantische droomcruise is dan weet ik het ook niet meer;)

Cruise Noord Europa

Vaargebied

En dan is er natuurlijk ook Noord Europa. Er zijn ook veel cruises met vertrek uit NL. Je kan naar de mooie noorse fjorden, Spitsbergen of de mooie steden aan de Oostzee oa St. Petersburg op een cruise naar Noord Europa.

Cruise Middellandse ZeeVaargebied

De Middellandse zee is groot en je hebt veel keus uit verschillende cruises. Of je nou cultuur wilt zien in de grote steden zoals Rome, Barcelona of Istanbul, meer van witte stranden houd (Griekenland) of kleine romantische dorpjes zoals Cinque Terre(Italië), het is allemaal mogelijk op een cruise in de middellandse zee.

Lees hier meer over de westelijke middellandse zee en lees hier meer over de oostelijke middellandse zee!

Cruise Noord Amerika & Canada

Vaargebied

De oostkust en de westkust van noord amerika & Canada zijn met de grote steden én prachtige natuur ook echt een bezoek waard met een cruise. Het mooie van een cruise is ook dat je verschillende steden op één cruise kan bezoeken.

Denk aan New York, Boston, Montreal en Quebeq aan de oostkust en San Francisco, Vancouver, Seattle, LA En San Diego aan de westkust!

Cruise Zuid Amerika

Vaargebied

Op een cruise in het werelddeel Zuid Amerika kom je echt op de mooiste plekjes die je je maar kan voorstellen. De uitgestrekte graslanden in Argentinië, de schitterende natuur van het Andes gebergte, de mooie bevolking, de pinguins in Patagonië, de stranden in Brazilië, tango dansen in Buenos Aires etc etc. Het is allemaal heel erg mooi en absoluut een must voor een cruise!

Lees hier meer over een cruise in Patagonië!

Cruise Panama Kanaal

Vaargebied

Transatlantische cruises

Vaargebied

  

Wereldcruises

Vaargebied

Cruise Met Vertrek vanuit NL of Noord Duitsland

Vaargebied

Vertrek vanuit NL is natuurlijk makkelijk en dichtbij! En er zijn echt hele leuke cruises vanuit NL. Naar het noorden, westen of zelfs naar de middellandse zee.

Zo, dit zijn ze! Elk vaargebied waar je een cruise kan maken vindt je hierboven! Zit er een vaargebied bij wat je veel aanspreekt? Of heb je vragen over een vaargebied?

Dan hoor ik het graag!

Veel plezier

Eveline