Vaargebied

Een cruise maken is super leuk, daar is geen twijfel aan. Maar als je nog nooit gecruist hebt, of misschien al wel en je wilt een keer ergens anders heen, dan is een goed overzicht van elk vaargebied zeker handig. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van elk vaargebied op de wereld waar je een cruise kan maken zodat jij straks weloverwogen (weer) een mooie cruise kan kiezen!

Pak dus een lekker bakje koffie of thee en lees lekker verder. Het kost hooguit een paar minuten van je tijd! Voor mooie cruises in jouw favoriete vaargebied klik dan onder deze pagina op de buttons van de verschillende cruiseaanbieders.

Welk vaargebied kies je voor je cruise?

Als je een cruise wilt maken dan is de keus uit de verschillende cruise bestemmingen erg groot. Je beslissing waar je heen hang natuurlijk af van een aantal zaken zoals:

  • Ben je flexibel met je vakantie reistijd of zit je bv vast aan schoolvakanties(met je kinderen cruisen is superleuk!!)?
  • Je budget.
  • Wat vind je mooi? Hou je bv meer van warm weer(caribisch gebied zegt je wel wat) of ben je juist meer een avonturier(dan is Antarctica misschien wel wat voor jou!).
  • En dan heb je natuurlijk nog het weer. Want niet overal in de wereld is het tegelijkertijd zomer. Als het in NL zomer is, is het in Nieuw Zeeland en Patagonië(Zuid Amerika) Winter en andersom. Dit zijn ook punten waar je rekening mee moet houden met het kiezen van je vaargebied voor je cruise.
  • Wil je meer weten over de beste reistijd voor je cruise? Klik dan hier.

Vaargebied Afrika

Afrika is misschien niet meteen de eerste bestemming waar je aan denkt om een cruise te maken maar Afrika biedt heel veel moois! Schitterende natuur, cultuur, wildlife én mooie stranden. Voor elk dus wat wils!

Denk aan Zuid Afrika, Namibië, Madagascar en/of de parelwitte stranden van de Seychellen! Voor iets dichterbij heb je natuurlijk ook de mooie landen Marokko en Egypte om te cruisen. Lees hier de hoogtepunten over een cruise naar Afrika.

Vaargebied AlaskaVaargebied

Een Alaska cruise is een cruise om echt nooit te vergeten en die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Lees hier alles over een cruise in Alaska én alle hoogtepunten van je Alaska cruise!

  • Spot wildlife waaronder Beren en orca’s.
  • Bezoek de hoogste berg van Noord Amerika in het Denali National Park( vanuit Seward).
  • Geniet van de schitterende Hubbart Gletjser ( vanaf het cruiseschip).

Vaargebied Antarctica

Als het in NL winter is dan is het in Antarctica zomer en dat is dan ook meteen de geschikste tijd om een cruise te maken naar dit mooie aparte ruige werelddeel.

Vaargebied Azië

Vaargebied

Azië is groot én ook heel mooi! Helaas te groot om in 1 keer alles met een cruise te zien. Er zijn cruises naar Japan, China, Thailand, Vietnam, Indonesië en India. Met veel cruises kom je in meerdere landen wat natuurlijk een mooie manier is om de verschillende cultuur, natuur en supervriendelijke mensen in Azië te ontmoeten. Populair is bijvoorbeeld een cruise naar oa Vietnam waar je ook in Halong Bay komt(zie foto).Dit is echt super mooi om te zien!

Cruise Australië & Nieuw Zeeland

vaargebied

Wat is er nou stoerder en leuker dan om op een cruiseschip de haven van Sydney binnen te varen? .. Precies. Doen dus! Op een cruise in Australië & Nieuw Zeeland gaat er een nieuwe wereld voor je open. Niet alleen zijn de menen echt super relaxt en vriendelijk, er is ook nog eens super mooie natuur(bv. Milford Sound, NZ), cultuur(Maori dans in Auckland) en wildlife(oa kangaroos en jawel de superlieve koalabaartjes in Australië).

Vaargebied Canarische eilanden

Foto: Volksdansen in Las Palmas, Gran Canaria. Te bewonderen elke zondag achter museum Nestor om 11.00.

Wil je wat dichterbij huis blijven op je cruise? Dan zijn  natuurlijk de Canarische eilanden met hun zachte klimaat eigenlijk het hele jaar door perfect voor een cruise. Het makkelijke is dat je bv in Barcelona, Marseille of Rome kan opstappen voor een cruise die ook in de Canarische eilanden komt! Maar er zijn ook cruises inclusief vlucht naar bv Tenerife en dat je vanaf daar een rondje Canarische eilanden maakt. Heerlijk als het in NL winter is! Lees hier de 7 hoogtepunten van een cruise naar de Canarische eilanden.

Cruise Caribisch gebied

Cruise in januariHet Caribisch gebied strekt zich uit van Mexico, Guatamala, Costa Rica in het westen, Cuba, de Bahamas en Jamaica in het noorden,  tot aan een hele reeks eilandjes in het oosten en de ABC eilanden, Colombia en Panama in het zuiden. Zo veel mooie exotische plekjes en witte stranden dat je er geen genoeg van krijgt!

Cruise West EuropaVaargebied

Een cruise lekker vlakbij én je kan gewoon in NL vertrekken. En Nederland, Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn veel mooier dan je denkt!

Cruise HawaiiVaargebied

Een cruise in Hawaii..Tja, als dat niet je romantische droomcruise is dan weet ik het ook niet meer;)

Cruise Noord Europa

Vaargebied

En dan is er natuurlijk ook Noord Europa. Er zijn ook veel cruises met vertrek uit NL. Je kan naar de mooie Noorse fjorden, de Noordkaap, IJsland, Spitsbergen of de mooie steden aan de Oostzee oa St. Petersburg op een cruise naar Noord Europa.

Cruise Middellandse ZeeVaargebied

De Middellandse zee is groot en je hebt veel keus uit verschillende cruises. Of je nou cultuur wilt zien in de grote steden zoals Rome, Barcelona of Istanbul, meer van witte stranden houd (Griekenland) of kleine romantische dorpjes zoals Cinque Terre(Italië), het is allemaal mogelijk op een cruise in de middellandse zee.

Lees hier meer over de westelijke middellandse zee en lees hier meer over de oostelijke middellandse zee!

Cruise Noord Amerika & Canada

Vaargebied

De oostkust en de westkust van Noord Amerika & Canada zijn met de grote steden én prachtige natuur ook echt een bezoek waard met een cruise. Het mooie van een cruise is ook dat je verschillende steden op één cruise kan bezoeken. Denk aan New York, Boston, Montreal en Quebeq aan de oostkust en San Francisco, Vancouver, Seattle, LA En San Diego aan de westkust! Lees hier meer over de hoogtepunten op een cruise naar Noord Amerika!

Cruise Zuid Amerika

Vaargebied

Op een cruise in het werelddeel Zuid Amerika kom je echt op de mooiste plekjes die je je maar kan voorstellen. De uitgestrekte graslanden in Argentinië, de schitterende natuur van het Andes gebergte, de mooie bevolking, de pinguins in Patagonië, de stranden in Brazilië, tango dansen in Buenos Aires etc etc. Het is allemaal heel erg mooi en absoluut een must voor een cruise! Lees hier meer over een cruise in Patagonië!

Cruise Panama Kanaal

Vaargebied

Transatlantische cruises

Vaargebied

Wereldcruises

Vaargebied

Tja, een wereldcruise zei ik dromerig..Toen ik op de Seabourn werkte had dik de mazzel een wereldcruise te mogen meemaken. Met zo’n 90 dagen verscheidene continenten aandoen en van Southampton naar Southampton. Precies..de wereld rond. De Atlantische oceaan over naar Noord Amerika, de Caribbean, Panama kanaal. Langs zuid Amerika naar de Cook eilanden, Nieuw Zeeland en Australië, Azie, India en via Midden Oosten en de Middellandse Zee weer in Southampton. Natuurlijk kost dat wel wat en gelukkig zijn deze wereldcruises onderverdeeld in kleine segmenten van 7, 14, 21 dagen of zoveel je zelf maar wilt. Maar zo kan iedereen een stukje wereldcruise meepikken 😉

Cruise Met Vertrek vanuit NL of Noord Duitsland

Vaargebied

Vertrek vanuit NL is natuurlijk makkelijk en dichtbij! En er zijn echt hele leuke cruises vanuit NL. Naar het noorden, westen of zelfs naar de Middellandse Zee.

Zo, dit zijn ze! Elk vaargebied waar je een cruise kan maken vindt je hierboven! Zit er een vaargebied bij wat je veel aanspreekt? Of heb je vragen over een vaargebied?

Dan hoor ik het graag!

Veel plezier

Eveline