Tour Seabourn Ovation

Het was op 10 september een mooie en bijzondere dag! En ook een beetje emotioneel voor mij. Ik had namelijk de bijzondere gelegenheid om een tour Seabourn Ovation te maken. Ruim 7 jaar geleden stapte ik van boord van de Seabourn Sojourn, en gisteren mocht ik een kijkje nemen en nog wel op de Nieuwe Seabourn, de Ovation! Een emotioneel momentje om na zoveel jaar weer aan boord te stappen. Nu niet als crew maar als schrijver van deze website. En wie kom ik tegen als eerste? Vincent de Jager, toen mijn collega in de spa op de Sojourn, nu een echte Seabourn cruise specialist op de Ovation! Tof! En hij geeft ons dus deze mooie Tour Seabourn Ovation. Lees en kijk even mee ūüôā

De Seabourn Ovation in Rotterdam

Tour Seabourn Ovation
De Seabourn Ovation in Rotterdam by Hugo Sluimer

Wat is het toch een mooi schip he?! Of ben ik de enige die verliefd is op Seabourn? Bekijk hieronder de Tour Seabourn Ovation!

De tour Seabourn Ovation in het kort

Een korte beschrijving van deze mooie Tour Seabourn Ovation.

 • We beginnen onze tour Seabourn Ovation eigenlijk in de Grand Salon waar veel optredens plaats vinden maar ook interessante lezingen gehouden worden! Daarna richting Patio, het gedeelte bij het zwembad waar je kan zonnen, zwemmen √©n heerlijk eten. Er is zelfs een overdekt stukje voor als jet regent of wat hard waait waar je kan eten.
 • De Spa Retreat op dek 12. Een sjiek ingerichte buitenruimte met prive cabanas en een grote jacuzzi. Deze cabanas kunnen voor een klein bedrag worden gehuurd. Ook kan je een spabehandeling krijgen. Zo blijft het hier rustig en zeer rustig.
 • De Observation bar vooraan het schip met schitterend uitzicht natuurlijk!
 • De Spa@Seabourn met een zeer ruime gym, een relaxation area( met verwarmde relax bedden), behandelkamers, sauna en stoombad, haarsalon, barbershop[(voor de heren) en nagelstudio.

Een tour langs alle restaurants op de Ovation

 • We bezoeken alle restaurants: De Colonade waar je ook buiten kan zitten en heerlijk kan eten(in buffet en een kleine a la carte kaart). Buiten eten is hier favoriet bij veel gasten! The Grill met heerlijke gerechten van Thomas Keller waar je ook buiten kan zitten! De Square is een hele mooi en grote ruimte waar je kan koffiedrinken, lezen, info krijgen van de vele cruise specialisten of gezellig zitten en kletsen met een kopje thee. Een restaurant dat ook alleen op de Ovation en de Encore is( naast de Grill) is het gezellige kleine Sushi restaurant. Hier kan je even binnenlopen voor heerlijke sushi en weer verder. Ondanks dat het zo klein is garandeert Vincent ons dat echt iedereen er een keer kan eten tijdens een cruise. En dit geld ook voor de Grill! We eindigen onze tour in de Dining Room, het zeer luxe opgezette hoofd restaurant waar we een heerlijke lunch krijgen voorgeschoteld.
 • Voordat we onze lunch krijgen zijn we nog langs de Card Room,het casino gelopen en de Club. In de Club is elke avond live muziek en kunnen je voetjes van de vloer. Ook is er een buitengedeelte met een klein zwembad.

Foto’s van de Tour Seabourn Ovation

Wat meer info over Seabourn

Seabourn is een luxe 6 sterren cruisemaatschappij met 5 luxe cruiseyachten. Dit zijn de Odyssey, Sojourn, Quest, Encore en de Ovation. De Odyssey, Sojourn en de Quest zijn gelijk aan elkaar en kunnen maximaal 350 gasten verwelkomen. De Encore en Ovation zijn iets groter en hier kunnen ongeveer 600 gasten op. De verhouding crew tot gast is bijna 1 op 1 op alle cruiseschepen. Dit is tevens een groot pluspunt van Seabourn. De ultieme en zeer persoonlijke service. Al de crew is erg gericht op de gast en weet na een paar dagen de namen van de gasten. De belangrijkste punten van Seabourn:

Seabourn is (bijna helemaal) all inclusive

 • Het volgende is inbegrepen in de cruiseprijs: alle maaltijden in alle restaurants, de fooi, alle drankjes( behalve de echt hele dure champagne en wijnen). Maw je zou op een Seabourn cruise kunnen gaan zonder ook maar iets te hoeven betalen. Als je tenminste niet die hele dure champagne wilt drinken. ( de spabehandelingen, wifi en excursies zijn niet inclusief de cruiseprijs).
 • Bij Seabourn is de service echt supergoed en je merkt ook echt dat er veel aandacht wordt besteed aan de gast. Echt alles word gedaan om het de gast zo goed mogelijk naar de zin te maken. De crew/gastverhouding is 1 op 1 en dat merk je als gast door de goede en vele aandacht( maar ook weer niet te vervelend). Zo leert de crew bv alle namen van de gasten per cruise uit hun hoofd.
 • Er is heel veel te doen! Zowel qua entertainment s’avonds( goochelaars, dansers, elke avond een live band) als overdag. Ook met de nodige excursies, workshops en lezingen blinkt Seabourn uit. De speciale Venture teams gaan met de gasten aan wal en laten ze alle specialiteiten uit de omgeving zien. Van mooie hikes, tot walvissen spotten etc. En vergeet de bridge niet! In de Card room aan boord zijn word veel gekaart en bij drukke cruises is er zelfs een iemand die workshops bridge geeft! Lees hier nog meer over Seabourn.

Zelf een mooie cruise boeken met Seabourn?

Wil je na deze Tour Seabourn Ovation zelf een mooie cruise uitzoeken? Klik dan hieronder; deze cruise aanbieders hebben mooie cruises met Seabourn.

Zeetours Captain Cruise Dreamlines

Veel plezier! Eveline

3 gedachten over “Tour Seabourn Ovation

  • november 24, 2019 om 12:17 pm
   Permalink

   U heeft gelijk, de fotos zijn niet de beste kwaliteit. Excuses hiervoor. Ik ga het aanpassen. Fijne dag nog.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.