Tallinn cruise terminal

Tallin is de hoofdstad van Estland en een belangrijke haven voor cruiseschepen. Menig cruise in de Oostzee legt hier aan. Info over de Tallinn cruise terminal én de reden(en) waarom Tallinn zo populair is vind je hier. Lees even verder.

Waar is de Tallinn cruise terminal gelegen?

Aankomst in Tallinn. Foto: Franz Airiman

Meer dan 300 cruiseschepen leggen per jaar aan in de cruise terminal Tallinn. Deze hoofdstad van Estland is één van de grootste havens voor passagiers en cruiseschepen in de Baltische zee. Je vind de cruise terminal van Tallinn eigenlijk in de oude haven vlakbij de oude stad. De haven heet Old City Harbour en ligt dus ook echt tegen de oude stad aan. Hier meren de cruiseschepen aan en vandaar loop je makkelijk naar de oude stad van Tallinn. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten.

Hoeveel biersoorten in Tallinn?

Tallinn cruise terminal
Foto: Altur

Dagelijks vertrekken ook er 3 ferries naar Helsinki, 1 naar Stockholm en met de bezoekers van de cruiseschepen zijn dat flink wat toeristen die jaarlijks Tallinn bezoeken. En dat is denk ik niet voor niks. Ik denk dat ze komen voor de 30 verschillende biersoorten die plaatselijk worden gebrouwen of de plaatselijke likeur Vana Tallinn( dat het beste smaakt met koffie). Daarnaast is de stad zelf ook het bezoeken waard 😉

De likeur van Tallinn. Vana Tallinn. Foto: Mike Beales

De stad Tallinn

De mooie stad Tallinn is een mix van oud en nieuw. De oude stad dateert uit de 12e eeuw en hier is nog veel van terug te zien als je door de kobbelsteentjes straatjes loopt van het oude gedeelte van de stad dat bovenop de heuvel ligt. Het leukste is als je denk ik van je cruiseschip afkomt om gewoon te gaan lopen. Bezoek kleine cafetjes, kunstgalerijtjes, museums of een van de vele kerken. Er is zo veel te zien en te proeven. Op het raadhuisplein dat in het centrum ligt van de oude stad zijn terrasjes waar je kan bijkomen met één van de plaatselijk gebrouwen biertjes! Proost.

Nog meer weetjes over Tallinn!

  • De munteenheid is de euro.
  • De taal is Estisch maar de meeste mensen in Tallinn spreken ook Engels en Duits( en Russisch).
  • Overal in Tallinn is wifi. Je kan zelfs met je pin in de taxi betalen!

Foto’s Tallinn cruise terminal en stad

MaviDar
Tallin cruise terminal
Lucio Sassi

Wil je Tallinn zelf zien?

Boek dan een cruise met één van onderstaande cruise aanbieders. Zoek op een cruise naar de Oostzee en als tussenhaven Tallinn, Estland. Veel plezier op je cruise!

Captain Cruise Dreamlines
Kras Stip Reizen Zeetours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.