Wat zijn de 9 dingen die je niet mag doen in je suite met balkon?

Heb jij nog nooit een cruise gemaakt in een suite met balkon? Dan is het slim om even door te lezen. Het kost je maar een paar minuten en je gaat een stuk veiliger en gezelliger op cruise! Lees snel verder.

Nr.9: Niet te doen in je suite met balkon.Waar laat je je handdoek?

Hang je handdoek niet op de reling van je balkon. Je hebt een mooie cruise geboekt met suite met balkon. Nu op het cruiseschip heb je lekker gezwommen in het zwembad, gedoucht en wilt je handdoek drogen. Hang deze niet op de reling van je balkon! Ook al lijkt de zee nog zo kalm, er is vaak een licht briesje en met een beetje pech waait je handdoek van je balkon. Handdoek weg!

Nr. 8: Niet te doen op je balkon in je suite met balkon. Sluit de tussendeur!

Houd de tussendeur van je suite met balkon zoveel mogelijk gesloten. Dus de deur van je balkon naar je suite. Dit in verband met de airco die aanstaat in je suite. Als jij de deur openlaat en het is erg warm buiten dan gaat de airco overuren maken. Zonde van de eletriciteit en niet echt milieubewust. Er wordt ook vaak door de kapitein of andere officieren omgeroepen om bij het verlaten van je suite deze tussendeur te sluiten.

Nr. 7: Niet te doen in je suite met balkon.Wat zeg je?

Draai niet te harde muziek! Muziek klinkt erg ver over water en als jij op je balkon van je suite met balkon gezellig even de muziek wat harder zet, dan horen je onder/boven/naaste en daarnaast buren waarschijnlijk ook jouw muziek. En als het hun smaak niet is dan vinden zij dat niet leuk. Hoe zou jij het vinden om muziek te horen om in de suite met balkon naast je? Houd rekening met elkaar ūüôā

Nr. 6: Niet te doen in je suite met balkon.Waar laat je de glazen?

Zet geen glazen met drank op de reling! Je hebt een feestje of je zit gewoon romantisch met zijn tweetjes te genieten van de ondergaande zon en denkt even je glas op de reling te zetten. Ook hier geld doe het niet en gebruik het tafeltje. Eén schommel van het schip en je glas valt in zee of op het balkon onder je!( Door de wind waaien dingen naar binnen, dit brengt mij bij punt 5).

Nr. 5: Niet te doen in je suite met balkon.Waar rook je?

Rook niet op je balkon. Het is tegenwoordig op de cruiseschepen op veel plekken verboden te roken, ook niet op je balkon. Het aftikken van je as of het weggooien van een brandende sigaret kan erg gevaarlijk zijn omdat de kans aanwezig is dat het een paar balkons verderop naar binnen waait. Het is te brandgevaarlijk. Er zijn speciale plekken aangewezen op het cruiseschip waar je mag roken.

Nr. 4: Niet te doen in je suite met balkon. Mag het licht uit?

Doe alleen het licht aan op je balkon als het echt nodig is. Voor andere kan het storend zijn als je de hele nacht het licht op je balkon van je suite met balkon aanlaat. Dit omdat er ook gasten zijn die de sterren willen zien vanaf hun balkon. En dat kan niet als onder/naast of onder je iemand het felle licht aanheeft op zijn balkon( er niet zit). Plus het bespaart energie.

Niet te doen op je balkon: Nr 3!!

Ga niet naakt zonnen op je balkon! Ten eerste het is op de meeste cruiseschepen verboden. Er zijn er een paar die speciale nudisten area’s hebben( Lees hier overAidaPrima). Deze kan overigens gesloten worden in landen waar naaktzonnen nogal gevoelig ligt. Ten tweede vaak kan je op elkaars balkon kijken. van tegenover of bovenaf. Dat hangt er vanaf waar je zit met je suite met balkon. Zelfs als je uitkijkt over zee, heb je misschien wel mensen boven je die zo op jouw balkon kunnen kijken zonder dat je het doorhebt! Check in ieder geval even hoe dat zit bij jouw balkon:) Of kijk voor een cruise met de Aidaprima hier.

Suite met balkon
Foto: Mascardo

Niet te doen op je balkon: Nr. 2 Uhm

Heb geen sex op je balkon. Het lijkt verleidelijk s’avonds onder de sterren maar geluid reikt ver over het water, plus dat (overdag) andere mensen misschien op je balkon kunnen kijken. Lekker naar binnen gaan dus en doe je balkondeur dicht ūüėČ

Niet te doen op je balkon: Nr. 1 Waar ga je zitten?

Juist, niet op de reling van je balkon! Tja, het gebeurt helaas nog te vaak dat er mensen of kinderen overboord vallen( en verdrinken) omdat ze op de reling waren gaan zitten! Vooral als er drank in het spel is wil men nog weleens een gokje wagen. Wat je ook hoort is dat men van het ene naar het andere balkon wil klimmen van buitenaf! Niet doen, veel te gevaarlijk.

Foto’s suite met balkon

Uitgelichte afbeelding: CNAAA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.