Star Clippers, hou je van (mee)zeilen?

Zoek jij een cruisemaatschappij waar je kunt meehelpen en zelf kunt zeilen? Dat kan bij Star Clippers!

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een avontuurlijke zeilcruise en ook zie je een video van het allernieuwste zeilschip van Star Clippers, de Flying Clipper!

Droomde jij als kind om ooit de zeeën te bevaren op een giga zeilyacht , dan is jouw tijd nu aangebroken om je dromen te verwezenlijken. Je leeft maar 1 keer..

Proef de informele zeilsfeer bij Star Clippers!

Als je denkt aan meezeilen onder een stricte hand van de crew en kapitein, dan valt dat alles mee. In een super informele sfeer wordt er door het personeel de zeilen gehesen aan boord van de Star Clippers zeilschepen en als je mee wilt helpen dan mag dat.

Star Clippers   Star Clippers

Foto:Flickr.com by Josh Friedman en Chris Owen

Meestal wordt er s’nachts op de motor gevaren, waarna er  s’ochtends op een redelijke afstand van de haven de zeilen worden gehesen. Dit is natuurlijk wel allemaal afhankelijk van de wind en kan dus sterk verschillen per cruise. Star Clippers

Foto: Flickr.com by Chris Owen

Informele briefings van de Kapitein op Star Clippers

Ook wordt er elke dag door de kapitein himself een praatje gehouden aan dek waar van alles wordt besproken en soms ook de mooiste verhalen worden verteld!

Naast deze briefings vinden er ook demonstraties en activiteiten aan boord van Star Clippers plaats, zoals touwen knopen en navigatielessen.

Star Clippers

Foto:Flickr.com by Chris Owen

Relaxed meezingen bij de pianobar

Je bent helemaal vrij om zelf je avond en dag in te delen. Geen strakke schema’s en gewoon een open zitting met eten. Over het heerlijke eten vertel ik later nog meer..

S’avonds is er entertainment in de vorm van de pianobar(meezingen hoeft niet hoor, maar mag) of lokale muzikanten en artiesten/kunstenaars  die aan boord komen.

Geen grote broadway shows dus, maar gewoon gezellige, kleinschalige artiesten die de lokale sfeer laten zien en horen van waar je bent op dat moment!

Op gezamenlijk (zeil)avontuur

De gasten van Star Clippers zijn gemiddeld tussen de 30 en 60, en toch wel vaak zeilliefhebbers, of met een eigen zeiljacht of mensen die graag de ervaring willen opdoen met het zeilen(of ontspannen) op een groot zeilschip.

Star Clippers

Foto:Flickr.com, Chris Owen

Wat de gasten onderling bind is dan ook niet de leeftijd maar meer het gevoel van avontuur wat je op de schepen van Star Clippers ervaart!

Voor kinderen geld geen minimum leeftijd maar er zijn geen aparte kinderfaciliteiten op alle drie de schepen. Hoewel ik het mij wel zo kan voorstellen dat als je een paar pubers thuis hebt, dat die het geweldig zullen vinden om mee te zeilen met Star Clippers!

Belangrijke info voor niet zeilers over Star Clippers

Voor mensen die nog nooit gezeild hebben, heb ik wat dingetjes op een rij gezet waar je rekening mee moet houden voordat je overweegt om een zeilcruise te boeken met Star Clippers.

Want ook mensen die nog nooit gezeild hebben, of die alleen maar de hele dag in de zon willen liggen, zijn natuurlijk welkom!

De 3 schepen van Star Clippers zijn echte zeilschepen. Dat betekent dat als er wordt gezeild en het waait hard, het schip iets zal overhellen naar één kant. De horizon is dan niet recht meer maar een beetje scheef;) Ook kan je wat deining meemaken.

Er zijn geen stabilisatoren op de Star Flyer en de Star Clipper zoals op andere cruiseschepen aanwezig die het schip recht kunnen houden in harde wind.

Op de Royal Clipper zijn wel stabilisatoren dus daar heb je dat probleem niet!

Ook zijn de gangen zijn wat smal en er zijn veel trappen. Er is geen lift op de Star Clipper en Star Flyer.

De 4 schepen van Star Clippers:

 • Star Flyer
 • Royal Clipper
 • Star Clipper
 • Flying Clipper! Op 14 juni 2017 is deze vijfmaster ter water gegaan en in de tweede helft van 2017 kan je er mee cruisen!

Update: De introductie van de Flying Clipper is uitgesteld tot d e eerste helft van 2018. We wachten vol spanning af!

Star flyer

We beginnen met de kleinste, de Star Flyer. Dit drie sterren zeilschip is goed voor 170 gasten en heeft 70 personeelsleden.

Star Flyer heeft 4 masten, is 116 meter lang en 15 meter breed. Ze heeft 4 dekken, 2 zwembaden, 1 restaurant met open zitting, een bibliotheek, ligstoelen, een binnen en buiten bar, een piano bar en geen lift.

Star Flyer is ook mooi en authentiek ingericht. luxe, klassiek inrichting met veel donker hout. Scoort op het moment van schrijven op Zoover een 8,4 gemiddeld qua reviews.

 Star Clippers

Foto:Flickr.com by Lindawylie1001

Welke hutten/suites zijn er op de Star Flyer?

Binnenhut: van 8 vierkante meter met dvd, tv, fohn, kluis en telefoon.

Buitenhutten: van 11 en 12 vierkante meter, ook met dvd, tv, fohn, telefoon en kluis. En met raam natuurlijk.

Buitenhut deluxe: van 14 vierkante meter met dvd, telefoon, fohn, kluis, telefoon, minibar en jacuzzi. Ook met een raam.

Suite: de eigenaarssuite van 22 vierkante meter met dvd, televisie, kluis, telefoon, minibar, fohn, jacuzzi en een raam.

Over het algemenen zijn de hutten en suites wat kleiner dan op andere cruiseschepen, maar daarentegen heb je op alle 3 de zeilschepen veel meer ruimte op het dek!

Royal Clipper, de enige varende vijfmaster ter wereld!

Star Clippers

 Foto:Flickr.com Abdulsalam Haykal

Dit vier sterren zeilschip is natuurlijk het “neusje van de zalm of kers op de slagroom” of hoe je het ook wilt noemen. Want de Royal clipper is het enige nog varende, 5 masten tellende zeilschip ter wereld.

Ook met een luxe, klassieke inrichting doet het je sterk denken aan de zeilschepen(klippers) uit de 19e eeuw. En dat is ook precies de bedoeling. Antieke prenten, teakhouten dekken, donkerblauwe of rode vloerbedekking, veel donker hout en koperen leuningen waan je jezelf terug in de tijd.

De Royal Clipper:

 • heeft plek voor 228 gasten en heeft 106 personeelsleden. Er is ook hier een goede, zeer persoonlijke service aan boord.
 • Dit zeilschip van Star Clippers is 17 meter breed en 134 meter lang en heeft 5 dekken.
 • De hoogste mast van de 5 is 58 meter! Waarvan de laatste 6 meter ombuigbaar is, voor als ze onder bruggen of electriciteitskabels door moeten varen.
 • heeft 42 zeilen waarvan de oppervlakte totaal iets meer is dan 5000 vierkante meter

Star Clippers

Foto:Flickr.com, Pengannal

 • er is 1800 vierkante meter buitendek! Dat is meer dan op de meeste grote cruiseschepen.
 • 3 zwembaden waarvan 1 een doorkijkbodem heeft waardoor je naar het 3 dekken lager gelegen restaurant kijkt

Star Clippers

Foto:Flickr.com, Pengannel

 • een binnen en buiten tropische bar
 • een piano bar
 • een bibliotheek met internet
 • een watersportplatform vanwaar je kan watersporten als het zeilschip voor anker gaat. Dit platform zakt dan zeg maar omlaag
 • een spa en relax ruimte, de Captain Nemo Underwater spa and  lounge. Hier kan je je haar laten doen, je laten masseren of een schoondheidsbehandeling krijgen. En je kan door de patrijspoortjes onder water kijken!
 • heeft wel stabilisatoren voor als het wat harder waait.
 • een sjiek restaurant

Star Clippers

Foto:Flickr.com, Chris Owen

Welke hutten/suites zijn er op de Royal Clipper?

Binnenhutten: van 10 vierkante meter met dvd speler, televisie, fohn, kluis en telefoon

Buitenhutten: van 11 en 13 vierkante meter ook met dvd, tv, fohn, kluis en telefoon.

Deluxe buitenhut: van 14 vierkante meter met dvd, tv, fohn, kluis, telefoon, minibar en jacuzzi

DeLuxe Suite balkon van 22 vierkante meter met airconditioning, kluis, fohn, dvd, tv, minibar, jacuzzi en roomservice!

Eigenaarssuite: van 40 vierkante meter met dvd, tv, fohn, telefoon, fohn, airconditioning, minibar en jacuzzi. Ook roomservice.

Het 3e zeilschip : Star Clipper

Dit kleinere zeilschip met 4 masten heeft ook een luxe, klassieke inrichting. Volop genieten met:

 • 2 zwembaden
 • ligbedden met handdoeken
 • binnen en buiten bar en een piano bar
 • bibliotheek

Ook hier is geen lift.

Star Clippers

Foto:Flickr.com  by Paul Bonini

Welke hutten en suites zijn er op de Star Clipper?

Binnenhutten:  van 8m vierkante meter, met dvd speler, kluis, televisie, telefoon airconditioning en fohn.

Buitenhutten: vanaf 11 vierkante meter, ook met dvd speler, televisie,telefoon,  kluis, fohn en airconditioning. Natuurlijk hebben deze hutten een raam.

Dan is er nog de buitenhut deluxe, van 14 vierkante meter met: dvd speler, televisie, telefoon, kluis, fohn, airconditioning, minibar en een jacuzzi!

Suite: De eigenaarshut van 22 vierkante meter met: dvd speler, televisie, telefoon, kluis, fohn, airconditioning, minibar en jacuzzi. Ook met een raam natuurlijk.

4. De nieuwe Flying Clipper, het allergrootste zeilschip!

Per 14 juni 2017 heeft Star Clippers een nieuw schip in de vaart, de Flying Clipper! Dit is ook een vijfmaster(een zeilschip met 5 masten) en is superdeluxe net als de Royal Clipper en de andere 2 schepen van Star Clippers.

Maar de Flying Clipper is nog groter dan de Royal Clipper, jazekers! Hiermee wordt dit zeilschip de allergrootste vijfmaster ter wereld!

Bij elkaar hebben de zeilen een oppervlakte van meer dan 6000 vierkante meter.  En op dit zeilschip is plek voor 300 gasten.

Ik heb er helaas nog geen foto van maar zij ziet er net zo uit als de Royal Clipper(alleen dan iets groter). En zodra ik een foto heb, plaats ik die natuurlijk.

Wel zie je hier een video van de ter waterlating op 10 juni 2017:

Goed eten in relaxte sfeer!

Op alle zeilschepen is het eten zeer goed verzorgd, met een open zitting. Dus je kan zitten waar je wilt en ook hoe laat je wilt(wel natuurlijk in de openingstijden van het restaurant).

Het restaurant is ook overal  zeer sfeervol, luxe en klassiek ingericht met blauwe vloerbedekking, antieke prenten en donker hout.

Star Clippers

Foto:Flickr.com by Chris Owen

Het ontbijt en lunch is in buffetvorm. De lunch wordt meestal op het bovenste dek geserveerd.

Het ontbijt bestaat uit: fruit, muesli, ei, omelet, kaas, vlees, broodjes. Een uitgebreid ontbijt. Vanaf 06.00 kan je terecht, dat is fijn voor de vroege vogels!

Namiddag snacks worden meestal ook op het bovenste dek geserveerd. En de late avond snacks in de lounge.

Het diner bestaat uit een 5 gangen diner(voorgerecht, soep, sorbet, hoofdgerecht, salade, kaas en dessert) met meestal twee keuzes per gerecht. Ook is er voor het hoofdgerecht vaak nog een chef’s aanbeveling!

Star Clippers   Star Clippers

Foto’s:Flickr.com by Chris Owen

Soms wordt er ook een bbq georganiseerd aan de wal! Lekker 😉 Goed eten dus aan boord de schepen van Star clippers, dat heb ik al lang door:)

De dresscode?

De dresscode op de schepen van Star Clippers is overdag gewoon lekker in je vrijetijdskleding en  s’ avonds  casual informeel. Een das hoeft niet, maar slippers en zwemkleding zijn niet toegestaan tijdens het diner. Er is geen formele avond.

Wil je zelf een cruise boeken met Star Clippers?

Heb jij interesse of wil je meer info over Star Clippers? Klik dan op de button hieronder:

Captain Cruise Zeetours

Veel plezier op je cruise! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.