7 redenen om een cruise naar St.Peter Port Guernsey te maken!

Waarom een cruise maken naar St Peter Port Guernsey op de Kanaaleilanden?

Vaak denk je bij een cruise aan warme exotische stranden en superwarm weer. Maar niet iedereen houd daarvan, er zijn ook mensen die net als ik van gewoon lekker “nederlands” of engels weer houden. Dan is een cruise naar St Peter Port Guernsey ook zeker wat voor jou!

St.Peter Port Guernsey

www.Flickr.com, St Peter Port by Ron North

St. Peter port Guernsey ligt tussen Engeland en Frankrijk en heeft een mild zeeklimaat met gemiddeld 20 graden in de zomer en met 4 tot 6 graden in de winter is het er gemiddeld zelfs zo’n 5 a 7 graden warmer dan in NL. Hou jij dus ook zo van dit weer dan is dit je kans om een cruise te te maken naar St Peter Port Guernsey! Hier vind je nog 7 redenen waarom jij dit mooie stadje niet mag missen!

Engels en frans op De Kanaaleilanden

Guernsey is één van de kanaaleilanden en die liggen vlakbij de kust van Frankrijk, ter hoogte van Bretagne. St. Peter Port is de hoofdstad van het eiland Guernsey en ligt aan de oostkust van het eiland.

St peter port Guernsey

www.Flickr.com, St peter Port Guernsey By Pete Warner

Hoewel het dichter bij frankrijk ligt hoort het bij engeland en er wordt ook engels gesproken. Betalen gaat met de engelse pond. Ze hebben hun eigen versie van de pond maar je kan met allebei betalen. Let op dat als je een autootje of fiets huurt je dus links moet rijden en je zal zien dat de bewegwijzering in het frans is!

Het gezellige  centrum en haven

Het centrum van het stadje St peter Port Guernsey ligt vlakbij de gezellige haven. Het stadje is tegen een heuvel aangebouwd en daarom zijn de straatjes smal en steil wat het heel gezellig maakt.

St peter Port Guernsey

www.Flickr.com, St Peter Port Guernsey, de haven by Richard Williams

St peter Port Guernsey

www.Flickr.com, St Peter Port Guernsey by Grandma_of_nine

Je vind er veel met vlaggetjes en bloemen versierde straatjes, waar je leuke cafetjes, restaurantjes en winkeltjes vind. Leuk om doorheen te struinen en natuurlijk een engels pintje te drinken of een franse crepes te eten;)

St Peter port guernsey

www.Flickr.com: St Peter Port Guernsey by Martin Lower

St peter Port Guernsey

www.Flickr.com, lekker eten in St Peter Port Guernsey by John Tovey

Castle Cornet

Dit 800 jaar oude fort staat bij de ingang van de haven en heeft voor eeuwen St Peter Port beschermd. Nu is er elke dag een rondleiding met gids met als hoogtepunt het afschieten van kanonnenvuur. Het fort is vrij groot dus trek er zeker 3 uur voor uit om alles te zien.

St Peter Port Guernsey

www.Flickr.com Castle Cornet by Mark Rigler en Todd_postcrossing

Er zijn namelijk ook nog 4 mooie aangelegde tuinen en 5 museums gevestigd in het fort waarin je de hele geschiedenis van Guernsey kan terugzien. Dit zijn ” the Story of Castle Cornet”, 201 squadrom museum, Maritime museum, Royal Guernsey light Infanterie Museum en de Royal Guernsey Militia Museum. Het je interesse hierin dan ben je dus wel even zoet:) Het uitzicht van af het fort is natuurlijk ook supermooi!

St.Peter Port Guernsey

St.Peter Port Guernsey

www.Flickr.com, uitzicht van Castle Cornet by Peter Cousins en Noblemike1

Hauteville House

In dit mooie huis heeft de beroemde franse schrijver, dichter en staatsman die verbannen werd door Napoleon III de rest van zijn leven gewoond. Zelfs toen de verbanning beeindigd werd, bleef hij daar wonen.

St Peter Port Guernsey

St Peter Port Guernsey

www.Flickr.com, Hauteville House by Jeff  en Voyages M

Guernsey museum & Art gallery

In beide zie je veel over het verleden van het eiland, niet alleen het verre verleden maar ook het recente verleden van het eiland. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de bevolking die op het eiland leeft. In de Art Gallery zie je dan ook veel schilderijen  van lokale kunstenaars zoals portretten en zeegezichten.

St Peter Port Guernsey

www.Flickr.com, een schilderij in  de Art Gallery Sean Mills

St Peter Port guernsey

www.Flickr.com, een schilderij in de Art gallery by ArtGallery ErgsArt

Candie Gardens

Als je dan bij het Guernsey museum & Art gallery bent, loop dan ook “even” door de Candie Gardens. Dit zijn echt schitterend aangelegde tuinen en vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de stad St peter Port guernsey.

St Peter Port Guernsey

St Peter Port guernsey

www.Flickr.com, de Candie Gardens by John Bailey en Mark

Er staan ook twee mooie beelden, één van koningin Victoria die een keer op bezoek kwam en de andere is van Victor Hugo.

St Peter Port Guernsey

www.Flickr.com, Koningin Victoria by Torfaen Corvine

De markthallen

Voor als je oa vers fruit of olijven wilt of gewoon lekker wilt rondneuzen ga dan naar de markthallen. In dit mooie gebouw vind je allerlei lekkernijen!

St Peter Port guernsey

www.Flickr.com, de markthallen in St Peter Port Guernsey by Steve Cook en John Chandler.

St Peter Port Guernsey

Foto:Flickr.com, verse olijven by Colin Rimmer

Een cruise naar St Peter Port Guernsey maken?

Als jij een cruise wil maken die ook in het geweldig leuke stadje St Peter Port Guernsey komt, kijk dan bij de cruise aanbieder HCC Cruises of Zeetours voor mooie cruises:

HCC Cruises       Zeetours

Veel plezier! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.