Singles cruise maken?Wat zijn dé 6 redenen om alleen op cruise te gaan?

Singles cruise maken? Wil jij graag op een cruise vakantie maar heb jij niemand om mee te nemen? Wil je partner niet op cruise en jij wel? Of niemand wil mee die jij kent? Dan kan je er tegenwoordig ook voor kiezen om alleen op een cruise vakantie gaan oftewel een singles cruise te maken. Let op: Hier bedoel ik geen cruise mee die alleen bedoeld is voor singles! Iedereen mag mee 🙂 Hier vind je 6 redenen om alleen op een cruise vakantie te gaan, 3 tips voor een zo’n goedkope mogelijke singles cruise en een toffe video van een luxe 1 persoons stateroom!!!

Singles cruise, wat is dat?

Een singles cruise is een cruise waarbij je een hut of suite voor jou alleen boekt. Het is niet in een groepsverband zoals je ziet bij een groepsreis. Je boekt gewoon een 1 persoons suite, hut of studio en je hebt alle vrijheid die je wilt.

Op een cruise schip vaar je vaak s’nachts van de ene haven naar de andere. Hierdoor zie je heel veel verschillende mooie plekken waar het schip aanmeert. Vaak het heb je ruim de tijd om van het schip te gaan en het stadje of de haven te verkennen, alleen of met een excursie.

Een singles cruise maken hoeft niet zozeer te zijn dat je op zoek bent naar een partner. Alleen reizen heeft gewoon veel voordelen waar veel mensen niet aan denken.

Met 2, 2 miljoen eenpersoonshuishoudens tussen de 25 en 80  in Nederland in 2016 en wat volgens de CBS alleen maar zal stijgen de komende jaren is het niet gek dat er steeds meer mogelijkheden zijn voor alleenstaande qua reizen betreft.

singles cruise

Genoeg redenen om eens te kijken naar de mogelijkheden op diverse cruise schepen voor singles.

Een singles cruise zielig? Nee hoor!?

Wat de reden ook is dat je alleen reist, zielig is het allang niet meer. Waar je vroeger in een hoekje vlabij de wc werd gepropt in een restaurant als je alleen kwam eten, is single zijn nu veel meer in de maatschappij ingeburgerd en word er niet meer raar opgekeken als je alleen een restaurant inloopt.

Ik ken genoeg mensen die er bij zweren om alleen te reizen. Ik zelf kies er ook voor om liever alleen op pad te gaan dan met vrienden of een partner.

Vele willen niet anders meer nadat ze 1 keer alleen gereisd hebben. Waarom? Verderop beschrijf ik een aantal redenen waarom alleen reizen zo leuk is!

De maatschappij is er aan gewend, en dat moet ook wel  met meer dan 2 miljoen singles in nederland. De datingsites rijzen de pan uit. En natuurlijk is het leuk om sommige dingen samen te doen zoals een dagje spa of avondjes uit. Maar reizen is een apart verhaal. Reizen kan je ook heel goed in je uppie doen.

Het kan je een zelfs een hoop kopzorgen schelen, vooral als je weet dat de meeste scheidingen na de zomervakantie zijn.

6 redenen om juist wel die cruise alleen te boeken!

Hier zijn 6 redenen om juist wel op een singles cruise te gaan:

Je maakt snel nieuwe vrienden!

Alleen op reis leer je vaak meer mensen kennen dan als een koppel of een groep. Net als met reizen op land, als je alleen reist kom je sneller in gesprek met mensen. Veel mensen vind en het namelijk hele stoer als jij alleen reist. Want weet wel, een heleboel durven het niet, maar willen het wel. Dus als jij wel de stoute kleren aantrekt en alleen op pad gaat, dan zijn vele toch wel benieuwd waarom en hoe je dat dan doet etc. En hier geldt natuurlijk ook, je kan met mensen in gesprek gaan, maar het hoeft niet. Niemand verplicht jou om te kletsen.

Geen gekibbel:”waar gaan we heen vandaag?”.

Geen gekibbel over met welke excursie jullie vandaag mee gaan! Als je op een singles cruise gaat, dan kan je gewoon zelf beslissen of je en met welke excursie meegaat. Je kan gewoon doen wat je zelf wilt!

Doe lekker gek, je kent toch niemand 🙂

Op een cruise schip kan je je heel makkelijk mengen tussen andere mensen bijvoorbeeld in de bar maar het HOEFT niet. Als jij zin hebt om los te gaan in de disco, be my guest! Have fun. Denk maar zo, de meeste mensen op een cruiseschip zie je daarna nooit meer. Dus laat je gewoon lekker gaan als jij daar zin in hebt!

Opruimen? Liever niet..

Heb je eigenlijk geen zin om je hut op te ruimen? Geen probleem. Als je in een misschien wat kleine hut slaapt is de ruimte niet echt groot. Dus als jij er voor kiest je kleren op de bank te laten liggen of je koffer maar half uitpakt, het kan allemaal. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Niemand die zeurt dat je alles achter je op moet ruimen.

Speciale lounge ruimte voor singles

Op de Norwegian Cruise Lines, Costa Cruises en Holland Amerika Lijn zijn aparte 1  persoons hutten. Op schepen van Norwegian zijn zelfs studio’s  voor singles En er is een special lounge ruimte voor mensen die alleen geboekt hebben. Deze 1 persoons hutten worden voor een voordelige prijs aangeboden. Maar tegenwoordig vind je bij steeds meer cruisemaatschappijen dat er rekening word gehouden met solo cruise reizigers.

Video singles stateroom op NCL

Deze video vond ik op Youtube van een singles stateroom op een Norwegian cruiseschip en heb ik met toestemming van de maker hier gezet:

De sfeer op Holland Amerika is topsjiek met elke avond een andere dresscode. Op Costa en Norwegian hebben ze sinds 2010 de Freestyle cruise bedacht. In minder formele sferen dezelfde cruise maken. Dus hier hoef je niet elke avond in formele kleding te eten.  En je kan ook eten waneer je wilt in plaats van op  de gezette tijden.

Je wordt socialer op een singles cruise

Ben je juist wel op zoek naar nieuwe vrienden? Of je bent wat verlegen en durft nieuwe mensen niet goed aan te spreken? Boek dan juist een singles cruise en en zet jezelf over die angst heen. Door die uitdaging met jezelf aan te gaan, zal je zien dat je niet alleen socialer word maar ook zelfstandiger.

Want als je contact wilt, zal je toch echt beginnen moeten met praten. Spreek je niet goed engels, neem een klein reisboekje mee(engels op reis) en houd dat in je handtas. Vreemde mensen vind het vaak juist alleen maar leuk als ze merken dat je de taal niet goed spreekt en willen je juist helpen. Ook op een cruise schip zal je zien dat dit een goede manier is om het ijs te breken.

3 tips voor een goede prijs voor je eenpersoons cruise.

Na wat onderzoek en navraag blijkt dat  1 persoonshutten gemiddeld 120- 150 % duurder zijn dan een hut voor twee personen. Dat vast dus eigenlijk best mee want in een gemiddeld hotel aan land betaal je makkelijk de prijs voor 2 in je eentje.

Aangezien de prijzen altijd afhankelijk zijn van de beschikbaarheid was het moeilijk om een vaste prijs te noemen. Informeer zelf goed als je je cruise boekt.

  • Zorg dat je vroeg boekt, het liefst in december /januari voor dat jaar erop. Hoe vroeger je een 1 persoonshut boekt, hoe groter de kans op korting.
  • Houd de aanbiedingen in de gaten. Echt goed in de gaten, speur internet af, hier kan je echt soms goede deals vinden. Ook voor een 1 persoonshut.
  • Voor de oudere alleenstaande die wilt gaan cruisen. Overweeg om een riviercruise te maken! Hier is de gemiddelde leeftijd vaak wat hoger en er zijn ook 1 persoonshutten beschikbaar. De MS allegro is 1 van die schepen die mooie cruises maakt over het ijsselmeer en ook in duitsland. Dit werd ook aanbevolen door Cruise.nl.
  • Informeer voor de prijs van 1 persoons suites bij Norwegian, Costa of Holland Amerika.

Je hebt het maar mooi gedaan!

Stel je hebt een cruise reis alleen gemaakt. Je bent over je angst heen gestapt, hebt geweldig veel nieuwe vrienden gemaakt. Of juist niet? Het mooie van een singles cruise is dat je de keus hebt om mensen op e zoeken of juist niet en maar juist met meer tijd je alleen te vermaken.  Je kan in ieder geval trots op jezelf zijn dat je het hebt gedaan.

Of misschien was het een teleurstelling en doe je het nooit meer. Dan kan je in ieder geval zeggen dat je het hebt geprobeerd.
Maar misschien was het ook wel zo gigantisch mooi en heb je je nieuwe vriend of vriendin ontmoet. Of een heleboel nieuwe vrienden! Wie zal het zeggen, je komt er pas achter als je het doet. 

Zelf een singles cruise boeken?

Zeetours Stip Reizen TUI
De Jong Intra OAD Kras
Captain Cruise BBI

Wil jij op zoek naar een mooie singles cruise of te wel wil jij alleen op cruise? Kijk dan eens bij deze cruise aanbieders voor mooie singles cruise aanbiedingen. Of ben jij weleens alleen op een cruise gegaan en wil jij je verhaal kwijt? Ik hoor graag je ervaring! Groet Eveline Koole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.