Romantische cruise voor twee maken?

Wil je er tussen uit met zijn tweetjes? Of je nou wel of geen kinderen hebt, soms heb je behoefte aan wat tijd met en voor elkaar. Waar bijna niemand aan denkt, is om een romantische cruise te boeken. En er zijn toch echt volop mogelijkheden. Hier vind je tips waar je rekening mee kan houden en de beste cruise maatschappijen voor als je een romantische cruise wilt gaan maken met je geliefde.

Waarom een romantische cruise maken?

Romantische cruise
Foto: Sony Photographer

Met de drukte van tegenwoordig, volle schema’s,allebei werken en misschien ook kinderen, hebben veel ouders soms de behoefte om er even met zijn tweeën tussen uit te gaan. Dit uitje wordt dan vaak een romantisch uitje genoemd, soms zelfs een tweede huwelijksreis! Als het erop aan komt, zijn er veel mensen die dan niet denken aan de mogelijkheid van een romantische cruise vakantie. Er zijn wel een aantal, die gaan dan ook vaak minimaal twee keer per jaar. Het lijkt erop dat als mensen eenmaal bekend zijn met een cruise vakantie maken, niet anders meer willen.. Kijk maar uit, misschien hoor jij daar straks ook wel bij..;)

Elk cruise schip zijn eigen sfeer!

Voordat je een romantische cruise voor twee boekt, is het slim om een aantal factoren in overweging te nemen. Deze factoren zijn belangrijk en kunnen uw cruise vakantie maken of breken. Er zijn heel veel verschillende cruisemaatschappijen met verschillende soorten schepen. In grootte en in sfeer.

Een romantische cruise met of zonder kinderen aan boord?

Als je echt wilt genieten van jullie romantisch uitje of tweede huwelijksreis, dan is een cruise schip waar je tussen de kinderen zit misschien niet de goede optie voor jullie.

Als je interesse hebt in een knusse en romantische cruise, dan is het aan te raden om naar een cruise schip te zoeken waar minder te doen is voor kinderen. Zoals geen animatieteams voor kinderen. Daar zijn dan vaak sowieso al minder kinderen aan boord.

Welke maatschappijen zijn het beste voor een romantische cruise zonder kinderen?

 • Azamara Club Cruises
 • Cruise & Maritime Voyages
 • Holland Amerika Lijn  ( buiten de schoolvakanties)
 • Seadream yacht club
 • Seabourn
 • Star Clippers
 • Oceania Cruises
 • Ponant

Romantische cruise met kinderen?

Het is duidelijk denk ik dat voor een romantische cruise met kinderen( en dat kan natuurlijk ook!) alle andere cruise maatschappijen geschikt zijn. Kijk hier voor een overzicht van alle cruisemaatschappijen.

Trouwen op Half Moon Cay?

Bij verschillende cruisemaatschappijen kan je op hun prive eiland in de Bahamas in het huwelijk treden. Bijvoorbeeld bij Holland Amerika Line kan dat op Half Moon Cay.

Romantische bestemmingen.

Tijd door brengen met zijn tweeën op een cruiseschip is een geweldige manier om weer tot elkaar te komen en te genieten van elkaars gezelschap. Als je een romantische  cruise wilt boeken, dan is naast het cruise schip zelf, ook de bestemming heel belangrijk.

Warmere oorden stralen toch wat meer romantiek uit. De caribbean, Hawaii, Bahamas, of Tahiti zijn allemaal mooie romantische bestemmingen met een cruise schip. Ook Azië heeft plekken met mooie witte stranden en natuurlijk veel cultuur.

Wat dichterbij in de middellandse zee vind je ook genoeg pareltjes langs de kust waar je kan genieten van het mooie weer, de zee, het lekkere eten en elkaar.

romantische cruis

Maar de meeste romantische bestemmingen met een cruise schip zijn toch wel:

 • Venetië
 • Hawaii
 • Tahiti
 • Caribbean, Cuba & franse Antillen
 • Rome
 • Griekse en turkse eilanden
 • Azië

Dit is zomaar een greep uit de vele romantische cruisebestemmingen die er zijn tegenwoordig.

romantische cruise

Flickr.com Venetie, by Pedro Szekely

Eén van de cruise maatschappijen die bijvoorbeeld mooie cruise reizen maakt langs de griekse en turkse eilanden is Celestial Cruises. Zij richten zich ook voornamelijk op koppels, minder op gezinnen.

Andere cruisemaatschappijen die geschikt zijn oa Oceania cruises, Celebrity cruises( de kleinere schepen) en Holland Amerika(buiten de zomervakantie). Natuurlijk zijn de andere maatschappijen ook goed, maar ik geef deze aan omdat ze wat minder gericht zijn op kinderen.

Kleinere luxe yachten

romantische cruise

Om je romantische cruise, eerste( of tweede) huwelijksreis helemaal in sjiek te doen, is natuurlijk ook de optie om te kiezen voor de ultra luxe van een klein yacht.

Cruisemaatschappijen die deze kleine luxe schepen hebben zijn  oa Seabourn, Crystal Cruises en SilverSea.

Romantische kleine havens!

Op deze kleine yachten tot 600 man, is vaak de personeels bezettingsgraad heel hoog. Op Seabourn Quest bijvoorbeeld lopen 355 man personeel rond voor 450 gasten. Dat is dus bijna 1 op 1 . Kwaliteit staat op alle yachten van Seabourn heel hoog in het vaandel.

Perfect voor een romantische cruise. Suites met roomservice op een klein en intiem yacht. Deze schepen varen over de hele wereld en doen vaak kleinere havens aan. Daar zitten vast een paar mooie romantische locaties voor je bij!

romantisce cruise

Dit ben ik, met de Seabourn Sojourn op Bora Bora, een super romantische cruise bestemming!

Huwelijksreis op een cruiseschip

“Je staat nog na te trillen. Het zweet brak je uit voordat je het ging vragen. Na twee keer naar de toilet gegaan te zijn en een glaasje wijn, kwam dan toch het hoge woord eruit.  Wil je met mij trouwen? Oh, Wat zou ze zeggen? ” En als ze ja heeft gezegd, dan ga je natuurlijk samen een huwelijksreis maken.

Wanneer je dan besloten hebt dat je voor je huwelijksreis op een romantische cruise vakantie gaat, dan ga je op zoek  naar een goede kwaliteit/prijs verhouding. Als je geld wilt besparen op je huwelijksreis, dan kan je het beste zoeken naar aanbiedingen.

Dit zijn dan vaak wel de wat meer wat meer “ gewone “ bestemmingen. Elke cruisemaatschappij heeft op zijn tijd mooie aanbiedingen. En dat hoeft ook helemaal niet minder in kwaliteit te zijn.

Als  geld helemaal geen rol speelt, dan kan je de mooiste romantische cruise boeken met de mooiste bestemming die je wilt! Dan heb je helemaal veel keuze. Maar wat je ook kiest, voor weinig of voor veel geld, een mooie romantische huwelijksreis op een cruise schip gaat zeker lukken.

Luxe suite

Met natuurlijk je eigen luxe suite, en balkon! Als je je het kan veroorloven, dan zou is het natuurlijk helemaal genieten op je romantische of huwelijks cruise, als je je eigen balkon hebt.

De beleving van een romantische cruise

Ook al kies je voor een romantische cruise op een groot cruiseschip of op een klein yacht, wat ik je wil meegeven is dat het gaat om de beleving. Natuurlijk helpen de tips die ik je geef in dit bericht, maar het belangrijkste is het pure genieten. Van elke minuut, de eerste tot de laatste. De geur van de zee, de zon die in de zee zakt, het klotsen van het water tegen het schip, de geur van het heerlijke eten wat je tegemoet komt als je het restaurant instapt.

Stip Reizen of Zeetours of TUI


Kras of Captain Cruise

Veel plezier op jullie romantische cruise!

Heb je zelf weleens een romantische cruise gemaakt, of een huwelijksreis op een cruise schip en wil je je ervaring delen?

Ik hoor het graag. Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.