De prive eiland Top 5 van cruise maatschappijen!

Cruise maatschappijen spelen mooi in op de behoefte van hun gasten om tijd door te brengen tijdens hun cruise op een mooi en tropisch prive eiland waar ze helemaal kunnen doen wat ze zelf willen.

prive eiland

Foto:Flickr.com, Coco Cay by Missy Meyer

Of dat nou de hele dag zonnenbaden is, of juist paardrijden in de branding en daarna een heerlijke massage, het kan allemaal op zo’n prive eiland. Voor de kinderen worden zijn er vaak ook talloze activiteiten en dan natuurlijk is er voor de ouders een adults only strand:) Ook wordt natuurlijk de inwendige mens niet vergeten want er is genoeg te drinken en te eten tijdens zo’n dag op een prive eiland. Hier vind je de prive eiland Top 5 van cruise maatschappijen! Kijk je ogen uit en geniet;)

Prive eiland Coco Cay

Dit prive eiland is één van de eilanden van Royal Caribbean International. Zij hebben namelijk twee prive eilanden in bezit. De andere bespreek ik hierna. Coco Cay ligt in de Bahama’s en is eco vriendelijk. Wat kan je allemaal doen op Coco Cay, het prive eiland van Royal Caribbean?

Prive eiland

Foto:Flickr.com Coco cay by Missy Meyer

prive eiland

Foto:Flickr.com, snorkelen op Coco Cay by  Tom Eubig

Er zijn cabanas voor suite gasten en ook is er iets nieuws:South Beach, een apart strand met uitgebreide loungeplekken en stoelen, een drijvende bar, strandbedden en bungalows. ook word er een shuttle service hiernaartoe aangeboden vanaf het cruiseschip!

prive eiland

Foto:Flickr.com Coco Cay by Portengaround

Op Coco Cay wordt er getenderd, day betekent dat je met de kleine bootjes naar de wal wordt gebracht. Klik hier voor cruises naar Coco Cay, het prive eiland van Royal Caribbean!

Prive eiland 2: Labadee, Haiti

Het tweede prive eiland van Royal Caribbean ligt in Haiti en heet Labadee. Dit is eigenlijk geen eiland maar een privaat eigendom gelegen op Haiti. Dat betekent dus dat ook hier alleen de cruiseschepen van Royal Caribbean aanleggen en de gasten de hele dag op dit tropisch resort zich kunnen vermaken.

Prive eiland

Foto:Flickr.com, een dansshow by parrotplay

Prive eiland

Foto:Flickr.com, aankomst bij Labadee by Scott

Er is zelfs een zipline van bovenop de berg naar beneden vanwaar je een schitterend uitzicht hebt! Verder zijn er ook prive cabanas, stranden, lounge stoelen,  watersportactiviteiten en een super waterglijbaan! Er is een kleine lokale markt met haitaanse souvenirs, er zijn dansshows en je kan  ook mooie tours in de omgeving maken!

Prive eiland

Foto:Flickr.com, Labadee by Doug

prive eiland

Foto:Flickr.com, uitzicht vanaf de zipline! by  Ville Hacklin

Op Labadee is een kade waar het  cruiseschip kan aanleggen, dus er hoeft niet getenderd te worden. Voor meer info of een offerte voor een cruise naar Labadee, klik hier!

Prive eiland 3: Half Moon Cay

Dit prive eiland is van Holland Amerika Lijn en Carnival. Van beide maatschappijen leggen hier cruiseschepen aan. Dit prachtige prive eiland ligt ook in de Bahama’s en het is een stuk prive grond op het eiland Little San Salvador Island.

Prive eiland Foto:Flickr.com, Half Moon Cay by Jared

Het heeft schitterende natuur, een helderblauwe zee, witte stranden en genoeg activiteiten om je te vermaken zoals paardrijden, fietsen, wandelen,vogels spotten, en verschillende watersportactiviteiten oa zwemmen met pijlstaartroggen of gewoon snorkelen!

Prive eiland

Foto:Flickr.com, Half Moon Cay by Lydiaprive eiland

Foto:Flickr.com, bar/restaurant op half Moon Cay By Aaron Keene

Je vind er 3 watersportcentra, een kinderspeelgebied en een waterpark! Dat alles is met een “tram” verbonden(bron cruisereiziger.nl). Je mag ook gewoon de hele dag relaxen aan het strand:) of eten in het overdekte dinerpaviljoen. prive eiland

Foto:Flickr.com, Half Moon Cay by Roger W.
Prive eiland

Foto:Flickr.com, Half Moon Cay by Amanda Lohr

Ook op Half Moon Cay wordt er getenderd dus je wordt met de kleine bootjes naar de wal gebracht. Wil je meer info of een offerte van een cruise naar half Moon Cay? Klik dan hier!

Prive eiland Castaway Cay

Dit prive eiland is van Disney Cruise Lines en is ook exclusief voor gasten van de cruiseschepen van Disney.  Er zijn veel stranden waaronder een groot familie strand, een kindergebied en een strand voor alleen volwassenen.(Foto hieronder van Anthony, Flickr.com).

   Prive eiland

Foto:Flickr.com, Castaway Cay beach by David Lytle

Ook is er een speciaal adult only strand waar je als ouder kan relaxen als je je kinderen hebt afgezet in het kindergebied met oa waterkanonnen en glijbanen die uitkomen in zee! Verder zijn er natuurlijk bars en wat restaurantjes en er zijn veel (watersport)activiteiten, zoals parasailen, zeilen, snorkelen,waterfietsen of gewoon fietsen! prive eiland

Prive eiland

Foto:Flickr.com, Castaway Cay by Josh Hallett

De oude landingsbaan in het midden van het eiland is een mooi fietspad! Wat ook leuk is om te weten is dat je een kaartje kan sturen vanaf het eiland met een speciale postzegel. Deze postzegel is ontworpen speciaal voor Disney. En je kan het oude zeilschip The Fying Dutchman bewonderen. Die is speciaal daarna toe gehaald na het filmen met Pirates of the Caribbean(zie foto hieronder van Mike Burton).

Prive eiland

Foto:Flickr.com, relaxen op Castaway Cay by Alexandre Breveglieri

Klik hier voor meer info of een offerte van een cruise naar Castaway Cay met Disney Cruise Line.

Prive eiland Great Stirrup Cay

Dit prive eiland is van Norwegian Cruise Line en heeft in 2017 een hele vernieuwing ondergaan. Er zijn oa meer strandstoelen en nieuwe luxe cabana’s. Hier kunnen de gasten van Norwegian op hun cruise de hele dag genieten van het mooie helder water, de witte stranden en wat eten of drinken met uitzicht over zee!

Prive eiland

Foto:Flickr.com, Benjamin Thonpson

Er zijn ook activiteiten zoals oa het aaien van roggen!, kajaken, het is mogelijk om een massage te krijgen op het strand en er is een kinderwaterpark! Ook zijn er diverse plekken om te picknicken(Zie foto by Kate Webster).

prive eiland

Foto:Flickr.com Great Stirrup Cay by Freeimages

Om aan wal te komen wordt er ook getenderd, met de kleine bootjes word je aan de wal gebracht. Wil je meer info of een offerte voor een cruise met Norwegian naar Great Stirrup Cay? Klik hier!

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.