Ponant, stoer (en klein) cruisen met heerlijk frans eten!

Ook een redelijk onbekende cruisemaatschappij is Ponant Cruises. Deze kleine, franse cruisemaatschappij heeft leuke, stoere kleine cruiseschepen waaronder ook één luxe zeilyacht.

Zeker de moeite waard om er wat dieper in te duiken! Wil jij een mooie cruise maken in franse sferen en op een stoer en klein (zeil)cruiseschip? Dan moet je zeker verder lezen! Hier vind je alle info over Ponant wat je wilt weten.

Op slag verliefd!

Ik heb Ponant Cruises al eerder aangekaart, in mijn blogbericht de Top 5 kleine cruiseschepen. En dat is niet  voor niks. Ikzelf kende deze cruisemaatschappij niet en ik stuitte op een foto van één van de schepen van Ponant, Le Boreal.

En ik was op slag verliefd op dit stoere cruiseschip. Daarnaast heeft Ponant nog 4 andere mooie kleine cruiseschepen. Eén daarvan is een zeilyacht en dat is helemaal mooi want dan is het net op je op je eigen privé zeiljacht een cruise maakt.

De drie stoere zusterschepen

Ik begin dus ook maar meteen met Le Boreal, dit mooie cruiseschip voor maximaal 264 gasten waarvan 95%van de hutten of suites een balkon heeft!

Eigenlijk moet ik deze in 1 adem noemen met de zusterschepen: Le Austral en Le Soleal want ze zijn alle drie gelijk. Ze varen alleen in verschillende gebieden.

Ponant

Foto: Roderick Eime, Flickr.com

Le Lyrial is een slagje kleiner maar verder hetzelfde qua inrichting dan de bovenstaande die ik heb genoemd. Dit is wat je kan verwachten op deze 4 schitterende cruiseschepen:

 • Een intieme ontspannen sfeer
 • heerlijk frans eten
 • luxe suites en hutten voor maximaal 264 gasten
 • 2 restaurants, 1 “gewoon Gastronomisch” en 1 Grillrestaurant
 • diverse lounge bars
 • 1 zwembad
 • ligstoelen met handdoeken
 • fitnessruimte
 • spa
 • winkel
 • salon
 • Kidsclub(zie info verderop)
 • bibliotheek

In 2018 verwacht: le Lapérouse en Le Champlain

In 2018 worden twee  5 sterren schepen van Ponant verwacht, dus tegen die tijd zal ik de informatie aanvullen. Het wordt in ieder geval ook een super stoer schip;) en tot die tijd moeten we het even met de andere doen, ook goed toch?;)

Luxe driemaster Le Ponant

Het kleinste schip van Ponant  is Le Ponant, een stoer en luxe driemaster(Zeilyacht met 3 masten). Er zijn 32 staterooms, allemaal met een raampje. Er is ruimte voor maximaal 64 gasten. Op dit luxe zeilschip waan je je op je prive zeilyacht!

Je vindt twee luxe restaurants aan boord, met uitzicht op zee. Hier kan je voortreffelijk frans eten.

Ponant

Foto: Flickr.com BVI4092

Franse keuken!

Het eten is echt heel goed. Het ontbijt en lunch is in buffetvorm. Je kan in alle restaurants eten wanneer je wilt en waar je wilt. Ook tijdens het diner. Het diner is niet in buffetvorm.

De wijn is tijdens lunch en diner inbegrepen in de cruiseprijs. De overige drankjes zijn los te koop aan boord.

Dresscode bij Ponant

Overdag is bij Ponant vrijetijdskleding de dresscode.

S’Avonds voor het grill restaurant geld een casual dresscode en in de diningroom is het elegant casual. Daar wordt verwacht dat je je iets netter aankleed. De smoking hoeft niet maar wel jasje voor de man en een een mooie jurk of broek met blouse en jasje voor de vrouw.

Je spijkerbroek en gymschoenen zijn na 18.00 niet meer toegestaan.

Tweetalig personeel!

Het personeel spreekt naast frans of filipijns ook goed engels. Dus  dat hoeft geen probleem te geven. Ook wordt vaak alle aankondigingen in het frans en in het engels omgeroepen.

Kidsclub bij Ponant

De kidsclub op le BorealLe Soleal en Le Lyrial  zijn niet altijd aanwezig. Als er wel een kidsclub is, dan staat dit apart vermeld bij de info van de cruise.

Over het algemeen zijn de schepen van Ponant wat minder op kinderen ingesteld. En ik kan mij goed voorstellen dat er andere leukere schepen zijn om je kinderen mee naartoe te nemen. Niks slechts over Ponant ofzo helemaal niet. Maar meer om je een teleurstelling te besparen.

Maar als er een kidsclub is, dan zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom. Er worden met 2 ervaren crewleden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals oa: dansen, vissen, sportactiviteiten, kook- en foto workshops en een ontmoeting met de kapitein.

Belangrijk te weten over de kidsclub is:

 • dat er geen vaste tijdschema’s zijn voor de kidsclub.
 • Vaak openen ze een half uur voor een excursie en sluiten ze een half uur na het einde van een excursie.
 • Op één avond word tijdens het diner van de ouders(19.00-21.30) ook iets georganiseerd voor de kinderen apart.
 • als er na een half uur geen kinderen zijn, dan sluit de kidsclub.
 • De activiteiten voor de kinderen worden als het aan boord is, in het schipkrantje elke dag bekend gemaakt.

Wat is inclusief?

De fooi is niet inbegrepen in de cruiseprijs. Aan boord kan je in enveloppen een fooi achterlaten die naar het personeel gaat. Gemiddeld wordt 12 dollar per dag per persoon gegeven. En dit wordt natuurlijk zeer gewaardeerd.

Wat is wel inbegrepen:

 • de overnachting
 • alle maaltijden
 • koffie, thee, water, (goede)wijn tijdens lunch en diner. Er is geen apart drankenpakket verkrijgbaar. Drankjes kunnen los betaald worden.
 • roomservice( maar niet de drankjes)

Activiteiten

Er worden leuke en interessante excursies georganiseerd aan de wal maar voor de mensen die aan boord blijven in de haven worden er ook leuke (sport)activiteiten en/of lezingen georganiseerd!

Foto: flickr.com Roderick Eime

Elke dag ontvang je aan boord een cruisekrantje met de activiteiten voor de volgende dag! Ook is er een theater, dansvloer en een piano bar(op Le Ponant alleen een piano bar), waar je je s’avonds kan vermaken.

Ponant>Expeditie expert!

Toch nog even het vermeld waard:). Natuurlijk vaart Ponant met hun stoere schepen over de hele wereld, maar de expedities naar de noord- en zuidpool zijn toch wel echt heel stoer met Ponant!

Ijsbergen, maar ook de meest mooie dieren zoals walvissen, pinguins, orca’s etc. Je kijkt je ogen uit op zo’n expeditiecruise! Vergeet geen verrekijker mee te nemen!

Ponant is het proberen wel waard, toch?

Voor mij staat Ponant op mijn lijstje met “nog te doen” cruises. Maar dat heb ik je al verteld dat ik verliefd ben op Le Boreal, wat een prachtschip 😉

En voor jou? Heb jij nog wensen qua cruisen? Wil jij graag een cruise maken met één van de schepen van Ponant of heb jij dat al een keer gedaan?

Dan hoor ik graag  jouw ervaring! Ik ben erg benieuwd.

Wil jij meer info over Ponant of meteen een cruise boeken, klik dan op de button hieronder:

Captain Cruise Dreamlines Zeetours

Veel plezier! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.