Oostelijke middellandse zee cruise maken? 2 x een Top Cruise!

Wil jij er graag even tussenuit en een oostelijke middellandse zee cruise maken? Dan heb je zo al de keus uit minimaal 250 cruises.

Dat zijn er natuurlijk erg veel en omdat jij misschien niet weet waar het super mooi is, ga ik je daar een handje mee helpen. Niks is vervelender als je niet weet waar je heen moet toch? Want de middellandse zee is groot hoor, met heel veel verschillende havens en prachtige bestemmingen;)

oostelijke middellandse zee cruise

Foto: flickr.com, Dubrovnik by Elena

Ik heb voor jou eens goed rondgekeken en mijn eigen ervaring ook meegenomen van de cruises in de oostelijke middellandse zee en ben zo op een paar hele mooie cruises gestuit. Wist jij dat er een eiland is in de middellandse zee waar je alleen lavendel ruikt? Wil jij weten waar dat is?

Pak iets te drinken, ga er lekker voor zitten en lees dan lekker verder!

De Middellandse zee, oost en west

Eigenlijk kan je de middellandse zee verdelen in oost en west. Onder het westelijk deel valt de west kust van Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal en ook de canarische eilanden kan je hierin meenemen. Ook Mallorca en Ibiza vallen onder het westelijk deel.

Dan heb je het oostelijke middellandse zee gebied. Daar valt alles onder ten oosten van de oostkust van Italië! Zo simple is het. Dus Italië zelf(oostkust), Kroatië, Griekenland, Turkije, en natuurlijk ook het midden oosten zoals Israel en zelfs ene stukje Egypte(noordkust).

Dat is natuurlijk een heel groot gebied en ik denk dat er wel minimaal 250 cruises hebt in dat hele gebied.

Om het jou makkelijk te maken!

Dus om het jou makkelijk te maken heb ik 2 mooie cruises ( ja dat is wel mijn mening, smaken verschillen natuurlijk) uitgezocht. Twee cruises voor 2 budgetten! Veel plezier met de mooiste oostelijke middellandse zee cruise voor jezelf uit te zoeken!

1. Turkije en Griekenland met Aida

  Oostelijke middellandse zee cruiseFoto: flickr.com Antalya, Elena

Deze oostelijke middellandse zee cruise zou je misschien niet als eerste uitzoeken, want je vertrekt vanuit Antalya, Turkije. Maar toch is het de moeite waard om daarheen te vliegen.

Let er wel op dat je paspoort na vertrek van je cruise nog 8 maanden geldig moet zijn en je hebt een visum nodig. Maar die vraag je hier heel makkelijk aan. Of kijk op Visumdienst.nl

Je ontdekt namelijk op deze 8 daagse cruise de mooie parels in de Egeische zee en de schitterende helderblauwe zee van Turkije en Griekenland.

Wat ontdek en zie je op deze cruise?

Dag 1: Je vertrekt in Antalya om 23.00.

Een perfecte tijd want dan heb je de hele dag om in Antalya te genieten van het strand of te wandelen door de smalle straatjes van Kaleici, het oude centrum met de leuke kleine boetiekjes en de beroemde Yivli Minare moskee.

Waarom een dag eerder?

Als je een dag eerder komt heb je zelfs misschien wel tijd om net buiten Antalya de supermooie watervallen van Duden of de Kursunlu watervallen. Beide zijn net buiten de stad. Plus als je een dag eerder komt, weet je zeker dat je op tijd bent voor het schip!

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com, Duden watervallen bij Antalya, Zolakoma

Dag 2: Zeedag.

Op deze dag geniet je de volle dag van alle leuke dingen aan boord van de Aida Aura

Dag 3 & dag 4:

De derde dag kom je om 14.00 aan in Istanboel en je vertrekt een dag later, dus op dag 4 weer om 18.00. Je hebt dus een dag en een nacht in deze mooie stad, op de grens van oost en west zeg ik altijd.Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com Pedro Szekely, Istanbul

En dat merk je ook in de cultuur, de mensen en de sfeer. Het is echt een hele leuke gezellige stad met heel veel te zien. Wat ik heb gedaan is, ik ben gewoon gaan lopen(met goede wandelschoenen) en heb zo de stad verkend. Dan kom je op de mooiste plekjes en ontmoet je de leukste lokale mensen!

Natuurlijk als je dat niet wilt, rijd er ook een Hop on , Hop off bus die langs alle toeristische attracties gaat 🙂 Enkele mooie bezienswaardigheden zijn:

 • De blauwe moskee
 • Topkapi paleis
 • Hagia Sofia
 • Grote bazaar(alles te koop!) of de Egyptische bazaar(vooral kruiden en eten)Oostelijke middellandse zee cruise

www.Flickr.com, Pedro Szekely, de bazaar in Istanbul

Vervelen zal je je niet zo snel en je snuift hier letterlijk de sfeer op van oost en west. Heerlijk!

Op dag 4 vertrek je weer om 18.00.

Dag 5: Dit is ook een zeedag.

Je kan weer heerlijk genieten van alles aan boord!

Dag 6: Bezoek de Acropolis in Athene!

Om 08.00 kom je aan in Griekenland, in de haven van Athene, Pyraeus. Als je zelf op stap wilt, naar Athene is het ongeveer 20 minuten wandelen naar het metrostation(te herkennen aan E 6) vanaf de cruisehaven.  Bij het metrostation gaan er ook bussen naar het centrum van Athene.

Maar er is ook een Hop on Hop off bus(natuurlijk!) die zelfs vertrekt en eindigt in de cruisehaven en heeft genoeg op – en afstappplekken. Waar rijdt hij oa langs? Natuurlijk langs de meeste toeristische plekken zoals: de leeuwenpoort, archeologisch museum, strand, Acropolis, planetarium en het gemeentetheater.

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com Acropolis Galeria de Faustino

Maar er gaan ook mooie excursies vanaf het schip naar de stad. Genoeg keuze! Om 16.00 vetrek je weer.

Dag 7: Rhodos, Griekenland

Hier kom je om 10.00 aan en je vertrekt weer  om 18.00. Je hebt dus mooi de tijd om lekker naar het strand te gaan of 1 van de andere mooie bezienswaardigheden van Rhodos te ontdekken zoals de vlindervallei of het archeologisch museum in Rhodos stad.

Ook het oude centrum van de stad is erg mooi. Het is een oude vestingstad en je kan nog helemaal over de vestingmuur heenlopen. Dit voor als je de drukte van het centrum een beetje wilt ontwijken!

Dag 8:  Terug in Antalya!

Hier kan je nog even lekker nagenieten van deze mooie oostelijke middellandse zee cruise! Voor een oostelijke middellandse zee cruise:

> Bekijk cruises

Deze cruise maak je met de Aida Aura. Bij Aida is de fooi, maaltijden in buffetrestaurants en de tafelwijn, bier en water tijdens deze maaltijden inbegrepen.

Daarnaast is het mogelijk om wanneer je aan boord bent nog een extra drankpakket aan te schaffen voor de drankjes buiten de maaltijden om.

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com, Aida Aura by Robert Orr

Op de Aida schepen hangt een informele gezellige sfeer en er is veel entertainment voor jong en oud. Ook is er voor kinderen een animatieteam.

Dit was de eerste oostelijke middellandse zee cruise, nu gaan we verder met de tweede. En de tweede oostelijke middellandse zee cruise is:

Het mooiste van Kroatië met Azamara Cruises voor 10 dagen!

Deze oostelijke middellandse zee cruise is een luxe cruise die je brengt langs de mooiste plekjes van Kroatië!Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com Havr by Elena

En met Azamara Cruises cruise je in luxe maar wel in een hele informele sfeer. En bijna alles is ook inbegrepen in de prijs. Dit is wat is inbegrepen:

 • maaltijden in 4 restaurants(maar niet in de andere 2 specialiteitenrestaurants de Aqualina en Prime C)
 • fooi
 • tafelwijn tijdens lunch en diner, en water, fris koffie en thee de hele dag door
 • 1 avondexcursie per cruise

Op dit luxe cruiseschip de Azamara Journey kunnen maximaal 686 gasten. Van alle hutten en suites heeft 80% een balkon.

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com, Azamara Journey, Roderick Eime

Er zijn 2 zwembaden,2 jacuzzi’s,  6 restaurants, 10 bars en lounges, een spa, bibliotheek, souvenirshop, boordfotograaf,theater, casino, live muzieks, shows.

Voor de actieve gast is er een fitnesscentrum, sportveld, joggingparcours, tafeltennis, shuffleboard, en de mogelijkheid tot het volgen van yoga en pilates lessen.

Deze oostelijke middellandse zee cruise start in Venetië en duurt 10 dagen. Je komt ook weer terug in Venetië.

Dag 1: Vertrek 18.00 Venetië.

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com, Venetië by Pedro Szekely

Als je ruim op tijd bent, of zelfs een dag eerder wat ik je van harte aanraad (Dit om 2 redenen: Je komt op tijd voor je schip en je kan Venetië ontdekken:) ontdek je:

 • San Marco basiliek en het San Marco plaza!
 • de 100 meter hoge klokkentoren voor een schitterend uitzicht over Venetië
 • de Grande Canal, oftewel de hoofdverkeersroute over water van bijna 4 km die door verschillende wijken van Venetië gaat. Natuurlijk is het mooiste Venetie te ontdekken per gondel en als je slim bent, neem je een gedeelde gondel, die zijn veel goedkoper.

Dag 2: Geweldig uitzicht in Rijeka, Kroatië

Hier kom je s’ochtends aan om 08.00 en je vertrekt ook pas weer om 20.00. Je hebt dus de hele dag de tijd om deze mooie havenstad te ontdekken:

 • Bezoek het kasteel Trsat uit de 13e eeuw. Dit kasteel staat op de hoogste heuvel van de stad en bied een geweldig uitzicht. Je kan er komen door de 538 trappen omhoog te lopen. Gelukkig is er ook een  kabellift omhoog 😉

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com, uitzicht van kasteel Trsat by Moarplease

 • Bezoek ook de kerk en het Franciscaans klooster op dezelfde heuvel.
 • Het centrum, Korzo, is autovrij, waar je kan genieten van winkeltjes, restaurants en een park om in te ontspannen.
 • De kleurrijke markt van Korzo, waar je de lokale souvenirs kan kopen zoals, de Moric, kleine voorwerpen van zilver die hoofden van Moren uitbeelden.

Dag 3: Het zee orgel in  Zadar, Kroatië.

Hier kom je in de ochtend aan om 07.30. En om 14.00 vertrek je om langs  de mooie kroatische eilanden te varen. Wat je zeker moet gaan zien is het zeeorgel aan de boulevard, een onderwaterorgel dat door de golven een steeds veranderende melodie laat horen!

Of breng een bezoek aan het oude centrum en het Narodni Trg, “het plein van de mensen”. Dit is het mooiste en bekendste plein in Zadar en hier kan je ontspannen en uitrusten of lekker koffie drinken op 1 van de vele terrasjes.

Dag 4:

Deze dag vaar je ook langs de mooie kroatische eilanden met een korte stop van een paar uur op 1 van de eilandjes.

Dag 5: Split, Kroatië

Hier kom je in de avond aan om 20.30. Je blijft een nacht en de volgende dag vertrek je pas om 19.00.Dat is zo leuk aan een cruise met Azamara, je blijft echt wat langer op leuke plekjes. Split is een mooie en gezellige stad dus je zal je niet vervelen!

Oostelijke middellandse zee cruise  Foto:Flickr. com Split by Nick Savchenko

Wat is er te zien in Split:

 • Het paleis van Diocletianus uit de 4 eeuw
 • de kathedraal met daarin het mausoleum van keizer Diocletianus
 • kunstmuseum met de meest belangrijke werken van beeldhouwer Ivan mestrovic
 • Marjan, het groene hart van de stad bovenop een heuvel met een prachtig dennenbos en een strand voor verkoeling van de stad.
 • de haven zelf is ook vooral s’ochtends een levendige bedoeling waar de verse vis binnenkomt en van daar direct naar de vismarkt gaat!
 • Riva, voor als je s’avonds uit wilt, dan is dit het gedeelte van de stad waar je moet zijn!

Dag 6: Om 19.00 vertrek je uit Split.

Dag 7: Bezoek het “Games of Thrones” fort in Dubrovnik.

Oostelijke middellandse zee cruise

Foto:Flickr.com by Michael Caven, Dubrovnik

Van 08.00 tot 22.00 heb je de tijd om Dubrovnik te bezoeken. Hier kijk je ook je ogen uit:

 • Fort Lovrijenac, het fort wat gebouwd is in de 11e eeuw en waar nu regelmatig evenementen worden georganiseerd. Ook zijn er opnames gemaakt voor Games Of Thrones.
 • De stadsmuren van Dubrovnik, van waar je ene super mooi uitzicht hebt.
 • De kathedraal is een bezoek waard!
 • Het rectorenpaleis uit d e15e eeuw en het sponzapaleis
 • Stradun, de hoofdstraat van Dubrovnik met winkels en mooie 17e eeuwse gebouwen

Dag 8:  Lavendeleiland Hvar.

Je komt om 08.00 aan en je gaat om 21.00 weer weg.

 Oostelijke middellandse zee cruise

            Foto:Flickr.com by Mario Fajt

Hvar, lavendeleiland, is een eiland waar je bijna overal lavendel ruikt. Het is dus ook het symbool van de stad. Inwoners maken bloemsouvenirs en amuletten van deze bloem.

Er is veel te zien op dit eiland en veel plekken zijn per voet of fiets te bereiken.

 • Stari Grad, het oude gedeelte van de stad
 • ruines van het oude fort en de defensieve muren
 • de botanische tuin
 • veel plekken om te wandelen

oostelijke middellandse zee cruise

Dag 9: Sibenik, Kroatie

Sibenik ligt aan de monding van de rivier de Krka en bestaat uit de stad en een archipel van 242 eilanden. De stad zelf is een mooi en karakteristiek met een jeugdige uitstraling. Wat onder andere bijzonder is zijn de straatlantaarns die mooie gebouwen in een betoverd licht zetten na zonsondergang.

Wat is er nog meer te zien?

 • De kathedraal uit de 14e eeuw is 1 van de mooiste van de hele dalmatische kust.
 • het gotisch godshuis uit 1447 is een klein kerkelijk museum met schilderijen en houtsnijwerken uit de 14e tot 18e eeuw.
 • vlakbij Sibenik ligt het mooie nationale park Krka.

Om 16.00 vertrekken we uit Sibenik.

Dag 10: Terug in Venetië om 07.00.

Helaas het einde van deze supermooie oostelijke middellandse zee cruise! Maar met hele mooie herinneringen en foto’s als het goed is 😉

Klik hieronder als je meer info wilt over een cruise met Azamara in de Oostelijke Middellandse Zee!

> Bekijk cruises

Hopelijk heb je een keus kunnen maken voor een mooie oostelijke middellandse zee cruise!

Ik hoor het graag van je als je vragen hebt of opmerkingen!

Groetjes Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.