Minicruise Top 5! Voor als je er “even” uit wilt!

Wil jij een minicruise maken? Als jij nog nooit de sfeer van een cruise maken hebt geproefd, maar je wilt het wel een keer proberen, dan  heb ik de ideale oplossing voor je!

Ik heb voor jou 5 keer een leuke minicruise opgezocht en elke minicruise vertrekt uit een andere haven. Aangezien elke minicruise mooi is, maar smaken verschillen, zal er van wel 1 bestemming tussen zitten die je aanspreekt, hoop ik:)

Ben jij een beetje gestrest?

We leven in een drukke hectische maatschappij waar alles snel snel moet en we vliegen van het ene naar het andere moment zonder echt goed stil te staan bij waar we nu mee bezig zijn. Ook kan het zijn dat je gewoon een hartstikke leuke maar drukke baan hebt, die af en toe iets te veel van je vergt. We stressen als je niet uitkijkt de hele dag door. Kinderen snel aankleden, snel eten, naar school brengen, zelf snel naar je werk etc. Je kent het riedeltje vast wel.

Dat is niet goed, stress is 1 van de grootste ziekmakers in deze westerse maatschappij en als jij niet uitkijkt, komt bij jou ook straks de man met de hamer.minicruise

Foto: Flickr.com, Roderick Eime

Daarom is een vakantie af en toe noodzakelijk. Een vakantie waarbij je hoe kort dan ook, even weg bent van de huiselijke en zakelijke dingen en sleur en je in een andere omgeving bent.

Dit werkt vaak ook verhelderend. Hoe vaak is wel niet gezegd door veel mensen, bekend en onbekend, dat de beste ideeën komen bij ontspanning!

Wat zijn de voordelen van een minicruise?

Daarom heb ik dus 5 keer een minicruise uitgezocht met 5 verschillende vertrekhavens. Omdat afwisseling leuk is, en als je de smaak te pakken hebt, je je minicruise vakantie kan verlengen met verblijf in de vertrek- of aankomsthaven(stad).

Nog even de voordelen en redenen waarom jij op minicruise moet;)

 • Je bent er 4 of 5 dagen even helemaal uit, niks aan je hoofd, alleen maar genieten.
 • Ook met een minicruise hoef je maar 1 keer je koffer uit te pakken en toch zie je verschillende omgevingen.
 • Als je nog nooit gecruisd hebt, dan is een minicruise perfect om kennis te maken met het cruiseleven ( en geloof me, daarna wil je niet anders).
 • Tijdens ontspanning krijg je de beste ideeën en inspiratie, dus ook als je een drukke baan hebt, moet je tijd vinden voor een minicruise.

Ok, laten we beginnen met de eerste minicruise:

Minicruise 1: vanuit Santos, Brazilie

Deze minicruise vertrekt niet echt naast de deur, maar is wel heel leuk want je waant je een paar dagen in een totaal andere(braziliaanse) wereld. Proef van de braziliaanse sfeer, het uitgaansleven, de stranden en cultuur in 3 mooie steden van Brazilië!

Meer info vind je hier.

minicruise

Het schema van de minicruise ziet er zo uit:

 1. Santos(vertrek)
 2. Rio de Janeiro
 3. Ilha Bela
 4. Santos

Deze minicruise is met Costa Favolosa, “cruisen in italiaanse sferen” en loopt eigenlijk altijd door.

Prijzen kan ik niet noemen want die zijn aan verandering onderhevig. Het gaat mij er nu om jou mooie minicruise bestemmingen te laten zien. Even onafhankelijk van de prijs 🙂

En het leuke is dat je natuurlijk, mits je tijd hebt, je minicruise kan verlengen met een verblijf in Santos, Brazilie.

minicruise

  

Foto Flickr.com Mark Hillary

Santos is de grootste en belangrijkste havenstad van Brazilië, met echt een heleboel leuke en mooie bezienswaardigheden zoals(ik noem er 4 maar er zijn er minstens 100):

 • Het gezellige oude centrum, vlakbij de haven, met leuke gezellige oude koloniale huisjes.
 • Als je een voetbal fan bent, dan kan je opgelucht ademhalen want Santos is de stad waar Pele zijn voetbalcarriere is begonnen en dat kan je terugvinden in de stad, in het Pele museum. Meer dan 7000 foto’s vind je hier van de bekendste voetballer ter wereld. Ook kan je met een bus vanaf de haven naar het stadion waar Pele gespeeld heeft.

minicruise

foto Flickr.com by Viktor Sounds

 • Het langste strand met strandtuin van de wereld, het staat zelfs vermeld in het Guiness Book Of records, het is 5,3 kilometer lang.
 • Een koffiemuseum. De geschiedenis van koffie en koffiestad Santos zie je in dit koffiemuseum in een mooi oud gebouw met glas in lood ramen.

Minicruise 2: Palma de Mallorca

We blijven in het warme weer maar iets dichter bij huis. Spanje is namelijk ook heel mooi!

minicruise

Foto:Flickr.com, Milachich

Met deze minicruise vertrek je van het mooie Palma de Mallorca met de AidaBlu. Het schema van deze 4 dagen minicruise ziet er zo uit:

 1. Palma de Mallorca
 2. Valencia
 3. Barcelona
 4. Palma de Mallorca

In de mooie spaanse steden Valencia en Barcelona heb je genoeg tijd om aan wat te gaan en hier de spaanse sfeer te proeven.

Klik hier voor meer informatie over deze minicruise.

Welk eiland is er nou mooier om wat langer te blijven dan Mallorca? Juist. Alles is hier, rustige plekjes, maar ook toerisme, mooie stranden, cultuur en lekker eten. Wat is is te doen en zien in Palma de Mallorca:

 • Kathedraal la Seu, Deze mooie kathedraal is gebouwd tussen de 13 een 17e eeuw en is in de 20e eeuw gerenoveerd door  Gaudi, de beroemde spaanse architect. Het spiegelbeeld van de kathedraal was vroeger te zien in de zee, maar door de bouw van de rondweg om Palma de Mallorca zou dit verloren zijn gegaan. Daar hebben de spanjaarden namelijk wat op gevonden namelijk:

minicruise

Foto: Flickr.com, Gary Bembridge

 • Parc de la Mar: Dit is een mooi en rustig park in de stad met een mooie vijver waar het spiegelbeeld te zien is van de kathedraal La Seu.
 • Plaza Mayor: is het gezellige hoofdplein van Palma de Mallorca, wat een replika is van het Plaza Mayor van de hoofdstad Madrid. Gezellige terrasjes, voor een drankje en spaanse tapas.
 • Er is een toeristen hop on hop of bus met 16 opstaphaltes en deze bus brengt je langs alle toeristische attracties. Je kan ook makkelijk ene fiets huren mocht je zelf op pad willen gaan.

Minicruise 3: vanuit Venetië

We blijven in de Middellandse zee maar gaan naar Bella Italia, en wel naar Venetië. Dus als je een romantische minicruise wilt maken met zijn tweetjes of je huwelijk even nieuw leven in wilt blazen;)

minicruise

Foto: Flickr.com by Julie Corsi

Het kan met deze minicruise vanuit Venetië. En niet alleen het mooie Italie maar ook Slovenie en Kroatië, de mooie kustlijn  en de sfeervolle steden Koper en Zadar worden bezocht. Omdat dit relatief onbekende steden zijn, besteed ik er verderop wat meer aandacht aan! En mooi dat ze zijn..

Het schema van deze minicruise is als volgt:

 1. Venetië(vertrek 18.00)
 2. Zadar(Kroatië vertrek 18.00)
 3. Koper(Slovenië vertrek 18.00)
 4. Venetië

Klik hier voor meer info over deze minicruise.

Je maakt deze cruise met de MSC Musica. Lees hier meer over dit mooie cruiseschip in mediterrane sfeer!

minicruise

Foto: Flickr.com by McPig

Dag 1:

Venetië kent natuurlijk iedereen, de romantische waterstad. Enkele mooie dingen te zien:

 • Canal de grande. Een verkeersroute over water van wel 4 kilometer lang die door de verschillende wijken van Venetië gaat. Natuurlijk wil je dat niet missen. je kan met een gondel of een openbare boot.
 • Piazza San Marco, het beroemde plein dat regelmatig onder water staat door het stijgende water. En het plein waar je ook de bijna 100 meter hoge klokkentoren vindt, vanwaar je een perfect uitzicht hebt over Venetië.
 • San Marco Kathedraal, ook te vinden op Piazza San Marco, de oudste kerk van de stad, dateert uit de 10e eeuw.
 • De oudste brug van de stad over de Canal de Grande is de Rialto brug. Wat eerst beweegbare brug was, is nu een stenen brug speciaal ontworpen door Antonio Da Ponte.

Dag 2: De mooiste zonsondergang in Zadar bekijken!

Deze oude kroatische  stad is zeker de moeite waard. Hier vind je 3 goede redenen om Zadar op je minicruise te bezoeken:

minicruise

Foto: Flickr.com, het zee orgel by Michal Kolodziejski

 1. Het zeeorgel, waarbij de zee de pijpen bespeelt van dit onderwaterorgel  en bij iedere golf de toon en melodie verandert.
 2. Het tweede kunstwerk aan de boulevard, een cirkel met doorsnede van 22 meter, bestaande uit glazen tegels met alleen daaronder zonnemodulen die ook op het geluid van de zee en ritme van de golven licht uitgeven. hierdoor krijg je ene mooi en uniek kleurenspel op het ritme van het zeeorgel.
 3. Het oude gedeelte van de stad is makkelijk te bereiken. Wat zeker de moeite waard is, is een bezoek aan de kathedraal, het romeinse forum en de St. Donatius kerk uit de 19e eeuw!
 4. En inderdaad zei Alfred Hitchcock dat de zonsondergang in Zadar de mooiste is in de hele wereld! Er is maar 1 manier om er achter te komen of dit ook zo is 😉

minicruise

Flickr.com by Tomislav Mavrovic

Dag 3: Mooie oude gebouwen en een kasteel in Koper, Slovenië!

Koper is een leuke, gezellig havenstadje. Het stadje zelf heeft een leuke , wat italiaans achtige sfeer met kleine nauwe straatjes, mooie gebouwen en pleinen(Tito Square) en gezellige terrasjes.

minicruise

Foto Flickr.com, by Peter Moons

De Kathedraal en Bell Tower is zeker een must see, net zoals het oude kasteel midden in het centrum wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ook hier heb je voldoende tijd met deze minicruise om gedurende de dag in Koper door te brengen.

minicruise

Flickr.com, by Stephen Colebourne, het kasteel in Koper

Dag 4: Terug in Venetië.

Minicruise 4: Trouw Op De Bahama’s!

Ja, je kan trouwen op deze minicruise, of je huwelijkse beloften vernieuwen(maar het hoeft niet hoor;))

Deze mag natuurlijk niet ontbreken, een minicruise vanaf Fort Lauderdale in de Bahama’s, met een bezoek aan het prive eiland van Holland Amerika, Half Moon Cay in de Bahama’s.

minicruise

Deze minicruise is met de Nieuw Statendam, en 4 sterren plus luxe cruise schip van Holland Amerika Lijn.

Het schema van deze minicruise ziet er als volgt uit:

 1. Fort Lauderdale(Florida)
 2. Half Moon Cay(Bahama’s)
 3. Nassau(Bahama’s)
 4. Fort Lauderdale

Klik hier voor meer info over deze minicruise.

Dag 1: Fort lauderdale, het Venetië van Amerika!

minicruise

Foto: flickr.com, by Navin Rajagopalan

 • Er is een toeristenbus, de Sun Trolley, een super leuke manier om Fort Lauderdale te verkennen.
 • Je kan shoppen in het mega grote winkelcentrum Saw grass Mills
 • Of genieten van de zon op  “Hollywood Beach”
 • Flaneren op de boulevard van Fort lauderdale, Las Olas, met leuke winkeltjes, terrasjes en eettentjes.
 • Het “Venetie” van Amerika per boot verkennen, met ene tocht door de kanalen van Fort lauderdale.

Dag 2: Trouwen op Half Moon Cay?

Er zijn nieuwe prive cabana’s(vooraf te reserveren met butlerservice) gebouwd op het strand van Half Moon Cay waar je gebruik van kan maken zodra je aan wal bent! Nog enkele hoogtepunten van dit door bezoekers tot beste uitgeroepen prive eiland :

minicruise

Foto Flickr.com by Tambako The Jaguar

 •  Half Moon Cay bestaat voor het grootste deel uit een natuurreservaat waar je schitterende vogels kan kijken.
 • Er is een besloten cabana voor max. 25 gasten met oa bar en bubbelbad.
 • overdekt dinerpaviljoen voor bqq lunch.
 • Romantische kapel voor huwelijken en vernieuwen van huwelijksgeloften.
 • Voor de kids: aqua park voor kinderen met glijbaan, waterkanon en piratenschip
 • mogelijkheden tot snorkelen, ecotours, natuurpaden(wandelen), paardrijden(over land en door de branding), watersporten, strandmassage etc.
 • wit zand wat bijna pijn doet aan je ogen;)

Dag 3: Nassau

Ook deze prachtige stad heeft veel moois te bieden.

minicruise

Foto Flickr.com By Ricardo Mangual

Als hoofdstad van de Bahama’s, woont 70% van de bevolking in deze stad. Er is ook veel moois te zien:

 1. Het prachtige uitzicht over Nassau en de zee vanaf Fort Charlotte.
 2. De flamingo’s in Ardastra Gardens.
 3. Bezoek het Atlantis Hotel, het hotel met het grootste casino van het caribisch gebied en met een eigen strand, waterpark, winkelcentrum en aquarium.

Minicruise 5: West Europa: ja, gewoon lekker vlakbij;)

En dan als laatste minicruise neem ik je mee naar vlakbij huis. We  vetrekken gewoon vanuit Rotterdam voor een 5  daagse cruise naar Southampton met Royal Caribbean. Met de Independence Of The Seas om precies te zijn. Lees meer over dit mooie cruiseschip.

minicruise

Foto: Flickr.com, by Bernt Rostad

Een super leuke cruise op een mooi schip, en met mooie steden die worden aangedaan. Ook is er veel tijd om elke stad waar je aanlegt veel tijd aan wal door te brengen(zie schema).

Leer West europa wat beter kennen met deze fantastische minicruise!

Klik hier voor meer info over deze minicruise.

Het schema van deze minicruise:

 1. Rotterdam
 2. Zeebrugge(aankomt 07.00, vertrek 17.00)
 3. Cherbourg(Frankrijk)(aankomst 09.00, vertrek 19.00)
 4. Le Havre(Frankrijk)(aankomst 07.00, vertrek 21.00)
 5. Southampton

Dag 1: Vertrek uit Rotterdam

We beginnen deze minicruise in Rotterdam, de stad van de:

 • kubuswoningen(Blaak),
 • de euromast(super uitzicht over Rotterdam),

minicruise

Foto: Flickr.com by Bert Knottenbeld

 • de mooie haven(rondvaart met Spido)
 • en museums zoals de Kunsthal en Boymans Van Beuningen.

Genoeg te doen hier, zelfs zou ik aanraden om een paar dagen ervoor al te komen zodat je goed de tijd hebt deze wereldstad te verkennen!

Dag 2: Zeebrugge

Deze belgische vissersstad is wat onbekend, maar zeker de moeite waard.

 • Natuurlijk, de vissershal(vismarkt), en veel visrestaurants
 • 1 van de breedste stranden van belgië, met veel strandcabines en speelzones voor kinderen. Ook perfect voor een mooie lange strandwandeling.
 • er is een maritiem themapark met een echte russische duikboot. Ook is het voormalig lichtschip Westhinder te bezoeken. Dit was van 1950 tot 1995 een drijvende vuurtoren waar dag en nacht 9 man op verbleven voor de vlaamse kust om schepen te waarschuwen voor de zandbanken voor de kust.

Ook is Brugge vlakbij en het is natuurlijk mogelijk met een excursie mee te gaan vanaf het schip om dit mooie stadje te bekijken.

Dag 3: Paraplufabriek en 4000 vissen in Cherbourg

In Cherbourg leg je om 09.00 aan en ook hier heb je de hele dag de tijd om op onderzoek te gaan in dit leuke franse havenstadje, met oa:

 • 2 hele mooie tuinen, Parc Liais met uitheemse plantensoorten en Parc de Ravalet met tuinen in franse en engelse stijl en een indrukwekkend glazenhuis.
 • een bezoek brengen aan de parapufabriek en zien waar de scenes met Catherine Deneuve zijn opgenomen in een guided tour!
 • het diepste aquarium van europa bezoeken met 4000 vissen in La Cite De la Mer.

minicruise

Foto: Flickr.com, by Souwoon Cho

Dag 4: Le Havre

Le Havre is na de oorlog opnieuw opgebouwd en ontworpen omdat het bijna helemaal plat was gebombardeerd. Architect Auguste Perret heeft een grote hand gehad in het ontwerp.

Mede door de bombardementen staat Le Havre is in 2005  Le Havre  op de Werelderfgoedlijst cultuur gezet van Unesco.

 • De kathedraal is zeker nog mooi om te bezichtigen en is als enige bespaard gebleven in de 2e wereld oorlog. Daarom is het ook zo mooi om deze oude kathedraal te zien in een mooie, moderne stad!
 • Les Jardines Suspendis zijn ook zeker de moeite waard. Mooie tuinen met planten van over de hele wereld.
 • Malraux museum , met mooie schilderwerken van impressionistische schilders.
 • Het schiereiland Mont Saint Michel, vlak voor de kust.

Dag 5: Einde in Southampton

Helaas het  einde van deze minicruise is in Southampton, de engelse haven vlakbij Londen. Maar niet getreurd, in deze leuke stad en in Londen zijn genoeg attracties.

minicruise

Foto Flickr.com by Sean MacEntee

Natuurlijk kan je je verblijf verlengen met een paar dagen Londen om:

 1. de wissel van de wacht te zien bij Buckingham Palace
 2. Tower Bridge
 3. National Gallery museum
 4. Oxford Street, Harrods

In Southampton zelf, is een mooie oud historisch centrum met een middeleeuwse poort en stadsmuren waar je over heen kan lopen.

minicruise

Foto Flickr.com by Julie Corsi

Ook is er een mooie winkelstraat met gezellige winkels en restaurants.

Een minicruise boeken?

Wil je deze minicruise of een andere leuke minicruise boeken? Klik op de button hieronder:

Stip Reizen of Zeetours

Hopelijk heb ik je genoeg op weg geholpen om een paar dagen te kunnen ontspannen op een minicruise. En genoeg te doen zoals je kan lezen. Ben je bijna weer toe aan een cruise, maar dan misschien een langere..;)

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag van je!

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.