Mini cruise

mini cruise

Waarom is een mini cruise zo razend populair?

Een mini cruise is een korte cruise van 3, 4 of 5 dagen en vooral fijn voor diegene die nog nooit een cruise hebben gemaakt. Als de cruise goed bevalt dan kan je daarna aan het “echte” werk beginnen, een cruise van 8 dagen of misschien wel langer!

Wat zijn de voordelen van een mini cruise?

Vind ik een cruise wel of niet leuk?!

Hierboven heb ik het al genoemd natuurlijk. Een mini cruise is een perfecte manier om erachter te komen of je een cruise maken wel leuk vind! Want ja je zit wel op zee op een mooi luxe cruiseschip met heerlijk eten en geweldig veel leuk entertainment. Denk aan oa: theater, casino, muziek, spa, winkels, klimwanden etc etc. En in de mooie havens kan je vaak overdag interessante excursies maken. Dan kan het natuurlijk gewoon zo zijn dat je dat niet leuk vind en na drie of 4 dagen genoeg hebt.

Heb ik wel of geen last van zeeziekte?

Een goede manier om er achter te komen of je last hebt van zeeziekte is op een cruise. Nou hoop ik natuurlijk dat je geen slecht weer zal treffen maar mocht dat net wel zijn, dan weet je meteen of je wel of niet tegen de deining kan. Nou moet ik wel bij zeggen om je niet te bang te maken dat bijna alle cruiseschepen tegenwoordig stabilisatoren hebben waardoor je de lichte deining praktisch niet meer voelt. Als er flinke golven zijn, dan voel je natuurlijk wel het schip bewegen. Mocht je onverhoopt slecht weer hebben, dan zijn de 3 of 4 dagen zo voorbij. Lees dit voor het kiezen van de juiste hut (bij zeeziekte).

Maar één keer je koffer uitpakken op een mini cruise!

Een groot voordeel vind ik dat je maar één keer je koffer hoeft uit te pakken en je wel op verschillende mooie plekken komt!

Een mini cruise hoeft ook niet duur te zijn!

Een korte cruise is soms in verhouding best wel goedkoper dan een langere cruise van 7 of 14 dagen. Uitzonderingen daargelaten. Er zijn altijd leuke aanbiedingen, zowel bij een mini cruise als bij een langere cruise.

Er zijn hele leuke mini cruises!

En er zijn gewoon hele leuke cruises van 3, 4 of 5 dagen! In de buurt van NL( de noordzee mini cruise) maar ook in de Middellandse Zee. Er zijn er zelfs in Zuid Amerika of naar de Mexicaanse Riviera!

Een mini cruise is een mooie combi met een citytrip!

“Naar Barcelona ( of Rio) vliegen voor een cruise van 4 dagen? Dat doe ik echt niet!” Wat als je nou eens 3 dagen er voor of achteraan plakt en de tijd neemt om de stad helemaal te verkennen? Ideaal toch! Zo heb je een leuke afwisselende vakantie!

Voorbeelden van een leuke mini cruise

Foto: Gary Bembridge
 • 3 daagse noordzee mini cruise van Hamburg naar Southampton.
 • Een geweldige mogelijkheid om de Queen Mary 2 te leren kennen van Cunard. Cunard is een stijlvolle, gezellige engelse cruisemaatschappij. Ook voor kinderen! Lees eerst hier meer over Cunard als je twijfelt!
 • Diverse data in 2019 en 2020!
 • Prijs vanaf: 180 euro pp!
> Bekijk
Mini cruise
Foto: De luxe MSC Bellisima.Foto: Jean Philip Bianic
 • Een superleuke mini cruise van 4 dagen in de Middellandse Zee!
 • Je vertrekt en komt aan in Genua( Italië) en bezoekt Marseille en Barcelona!
 • Het cruiseschip is de MSC Bellisima, een mooi en luxe cruiseschip.
 • MSC staat bekend om goedkope betaalbare cruises voor jong én oud!
 • Breid je mini cruise uit met een aantal dagen de omgeving van Genua te verkennen( la Spezia, Florence, Luca, Livorno)!
 • Vertrekdata: alléén 10 november 2019
 • Prijs vanaf: 299 euro pp.
> Bekijk
MIni cruise
Foto: Jasperdo, de Carnival Imagination in Ensenada
 • Een leuke 5 daagse cruise met Carnival, de FUN cruisemaatschappij!
 • Het cruiseschip is de Carnival Imagination. Dit middelgrote cruiseschip is onlangs helemaal gerenoveerd en heeft een super oa een aquapark met diverse glijbanen.
 • Vanaf Los Angeles naar de Mexicaanse Riviera ( Ensenada) en terug!
 • Mooie gelegenheid om ook LA uitgebreid te bekijken.
 • Vele vertrekdata in 2020 en 2021!
 • Prijs vanaf : 261 euro! pp
> Bekijk

Een andere mini cruise boeken?

Kijk hieronder bij Zeetours. Klik bij reisduur op minder dan 6 dagen en dan komen de korte cruises tevoorschijn. Of kijk bij één van de andere beste cruise aanbieders rechts boven deze pagina. Veel plezier!

> Bekijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.