De hoogtepunten van een Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona?

Een cruise vanuit Barcelona is steeds populairder omdat je tegenwoordig snel en goedkoop naar Barcelona vliegt. Wat zijn de meest voorkomende en mooiste bestemmingen op een Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona?

Mooiste bestemmingen op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona?

Barcelona

Barcelona zelf is natuurlijk een hoogtepunt op zich. Ik raad je ten zeerste aan om een leuk hotel te boeken en ten minste één of twee dagen eerder in Barcelona aan te komen voordat je vertrekt op je cruise Middellandse zee vanuit Barcelona. Waarom? Omdat je dan zeker weet dat je je cruiseschip niet mist. Als je op dezelfde dag in Barcelona aankomt als dat je cruiseschip vertrekt en je vliegtuig heeft vertraging dan heb je grote kans dat je je cruise mist en dat wil je niet toch? Want het cruiseschip wacht helaas niet op je!

Hoogtepunten Barcelona

 • Barcelona is de stad van Antoni Gaudi. Deze architect heeft een groot deel van zijn leven hier gewoond en veel gebouwen ontworpen die her en der in de stad staan. In Park Guell zijn de huisjes en de slang door hem ontworpen. Casa Mila( La Pedrara) en de Sagrada Familia zijn ook door hem ontworpen.
 • De Sagrada Familia is een imposante kathedraal die nooit af is. Er wordt in ieder geval nog steeds aan gebouwd en dat komt omdat de bouw afhankelijk is van donaties. Wil je op je gemak deze mooie kerk bekijken? Neem bv. een prive tour met Nlse gids waardoor je niet in de ( lange) rij hoeft te zijn.
 • Wil je meerdere hoogtepunten zien? Overweeg dan ook eens een fietstocht door Barcelona met een ervaren gids. Zo zie je in relatief korte tijd heel veel bezienswaardigheden en kom je meteen veel te weten over deze mooie stad!
Tours in Barcelona

Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona: Marseille

Marseille is een mooie havenstad in Frankrijk waar veel cruises een dag aanleggen op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona. Wat zijn de hoogtepunten in Marseille?

Hoogtepunten Marseille op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona

 • De Notre Dame de la Garde torent hoog boven de stad uit en is kan je vanaf veel plekken zien. De klokkentoren van 60 meter hoog is vanaf zee te zien bij helder weer! Bekijk de mooie basiliek en geniet ook zeker van het uitzicht!
 • De viskade, oftewel de Quai des Belges, ligt in de oude haven van Marseille en is het gedeelte waar de verse vis binnenkomt. Deze kan je opeten in één van de vele restaurantjes in de buurt. De oude haven is een gezellige Franse buurt met veel vissers, terrasjes en restaurantjes.
 • De kathedraal van Marseille op Place de la Major is uit de 19e eeuw en er zijn nog restanten te vinden van de kerken die ervoor zijn gebouwd op precies dezelfde plek.
 • Voor een artistieke sfeer ga je naar Cours Julien, de wijk waar veel kunstenaars wonen en je veel galerijen kan vinden. Ook zijn er vele speelgelegenheden voor kinderen in deze buurt. Je kan ook de bijzondere graffiti op de muren van veel gebouwen bewonderen.

Een cruise zoeken die in Marseille komt op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona?

Kras Stip Reizen Zeetours

Civitavecchia op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona

Civitavecchia wordt ook vaak Rome genoemd maar dat is omdat dit leuke havenstadje de officiële (cruise)haven is van Rome. De stad Rome zelf ligt zo’n 3 uur met de trein van Civitavecchia vandaan. Als je op een cruise Middellandse zee vanuit Barcelona in Civitavecchia komt dan heb je kans dat je cruiseschip voor een hele volle dag aanlegt zodat je ruim de tijd hebt op een cruise excursie te gaan of om zelf de trein te pakken naar Rome en weer terug. Let wel op dat je dan niet zoveel tijd hebt in Rome( uurtje of 5!). Vanaf de cruisehaven loop je zo de stad in. Civitavecchia is klein maar wel gezellig en ik vond het heel leuk om hier een halve dag te genieten van de Italiaanse espresso en de mooie bezienswaardigheden zoals:

Hoogtepunten Civitavecchia

 • Als je op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona in Civitavecchia komt ga dan naar Fort Michelangelo. Dit is ontworpen door Mr. Michelangelo himself werd gemaakt on de stad te verdedigen tegen indringers. Het is een indrukwekkend fort dat na de bombardementen van de 2e wereldoorlog zeker heel mooi is opgeknapt.
 • Om de stad van Civitavecchia heen is een vestingmuur gebouwd die vroeger ook diende als bescherming tegen indringers. Nu is het een mooie wandeling om de stad heen en het leuke is dat er regelmatig trappen naar beneden zijn zodat je de stad in kan voor een espresso of pizza en dan de muur weer op om te genieten van het uitzicht. Ook loop je zo vanaf de muur weer naar de haven.
 • In de Sint Augustinus kerk staat het beroemde beeldje van Maria dat volgens de priesters tranen van bloed heeft gehuild. Daarom is Civitavecchia nu ook een bedevaartsoord.
 • De stad zelf is erg gezellig vind ik. Soms is het wat toeristisch maar dat komt omdat er zo’n 2 miljoen toeristen per jaar gemiddeld komen.

Middellandse cruise vanuit Barcelona: Valletta

Op een Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona kan het ook zo zijn dat je in la Valletta komt. La Valletta is de hoofdstad van het eiland Malta. Dit eiland ligt in de Middellandse zee tussen Sicilië en Noord Afrika ( Tunesië). Het kan hier dus wel vrij warm worden in de zomer. In La Valletta zijn veel bezienswaardigheden waaronder:

Hoogtepunten La Valletta

 • De promenade is meteen bij de haven en is een gezellige boulevard met veel restaurants, winkels en terrasjes. De huizen zijn oude pakhuizen waar vroeger de ladingen met handelswaar werden gelost door de zeelui.
 • La Valetta kent vele mooie paleizen oa: Grandmaster’s Palace, Auberge de Castille en Auberge de Provence en paleis Rocca Piccola!
 • En dan kent La Valletta ook vele mooie tuinen waaronder de Upper en Lower Barraka Gardens en Hastings Gardens.
 • De St. Johns kathedraal met mooie schilderijen, beeldhouwerken en wandtapijten. Ook het schilderij van de onthoofding van Johannes de Dooper is hier te zien.
 • De mooie balkons in de straten van la Valletta!
 • Lees hier veel meer info over de hoogtepunten van la Valletta.

Zelf een Middellandse Zee cruise vanuit Barcelona uitzoeken?

Wil jij zelf een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona uitzoeken die oa in bovengenoemde steden komt? Klik dan op één van onderstaande cruise aanbieders en zet als vertrekhaven Barcelona. Dan kan je per cruise kijken wat de aanleghavens zijn. Veel plezier!

Captain Cruise Dreamlines Kras TUI Stip Reizen Zeetours

Foto: uitgelicht by Cucombre Libre. Het mooie beeld in de haven van Civitavecchia, één van de havens waar jij ook kan komen op een Middellandse zee cruise vanuit Barcelona 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.