Waarom zou je een Malta cruise maken?

Waarom een Malta cruise maken?

Als jij een mooie cruise wilt maken in de middellandse zee dan raad ik je aan om verder te lezen. Hier geef ik je minstens .. redenen om een Malta cruise te maken. Dit (ei)land in de middellandse zee heeft verbazend veel leuke en mooie bezienswaardigheden. Niet alleen is de hele stad La Valetta één groot openbaar museum, de stad is ook uitgeroepen tot Culturele hoofdstad van Europa in 2018! Op het moment van schrijven is het 2018. Des te meer reden om wat meer aandacht aan te besteden aan de mooie stad, la Valetta!

Malta cruise

www.Flickr.com, Malta, La Valetta by Iain

La Valetta, Malta

La Valetta is de hoofdstad van het hoofdeiland van het land Malta. Er zijn namelijk nog meer eilanden die horen bij dit land, Gozo, Comino, Manoel Island en een paar onbewoonde eilanden! Op een Malta cruise kom je altijd in La Valetta Cruise Terminal aan en meestal blijft het cruiseschip dan de hele dag in de haven zodat jij lekker aan wal kan en leuke dingen kan gaan doen!Malta cruise

Met het cruiseschip lig je vlakbij het centrum, www.Flickr.com by Joaquin Pons Sampedro

De aparte balkons en smalle steegjes!

Vanaf de haven loop je zo het oude centrum om dus dat is lekker makkelijk! In deze stad is er al veel te zien maar het is ook leuk om buiten La Valetta rond te neuzen. Daar kijk je namelijk ook je ogen uit! Verderop vertel ik je daar wat meer over! Wat heel bijzonder is op veel plekken op Malta en ook in la Valetta zijn de bijzondere balkons aan de huizen en de typische smalle straatjes.

Malta cruise

De bijzondere balkons op Malta.www.Flickr.com by Rene  Cote

Malta cruise

www.Flickr.com by Isabel Chauvel

Malta cruise

De typische smalle straatjes in la Valetta, Malta by Ian Farrugia

De St. John kathedraal

Deze kathedraal ziet er van buiten wat saai uit, maar binnen kijk je echt je ogen uit! Wat een mooie kathedraal, zo één heb ik nog nooit gezien!Eén van de bijzondere dingen is ook het schilderij van de onthoofding van Johannes de Doper, gemaakt door Caravaggio. Er zijn nog veel meer beeldhouwwerken, wandtapijten en schilderijen te zien, ook van Mattia Preti.

Malta cruise

www.Flickr.com, de St.Johns kathedraal by Wojciech Stachewicz

Malta cruise

www.Flickr.com, de binnenkant van de St.Johns kathedraal by Andy Von Der Wurm

Malta cruise

Johannes de Doper geschilderd door Carvaggio. De foto is van Hen magonza, www.Flickr.com

La Valetta promenade

De “La Valetta Waterfront” is direct bij de haven en een mooie boulevard gevuld met winkeltjes, bars en restaurants. De Waterfront bestaat eigenlijk uit eeuwenoude pakhuizen waar vroeger de zeelui aanlegden met schatten en allerlei gewone benodigheden voor de bevolking! Nu is het een  mooie plek om te genieten van je lunch of diner of om gewoon gezellig overheen te lopen!

Malta cruise

www.Flickr.com, La Valetta Waterfront by Lenise Calleja

De bijzondere paleizen!

Er is niet één paleis in la Valetta, nee, er zijn er veel meer! Om er een paar op te noemen:

  • De bekendste is het Grandmaster’s Palace waar tegenwoordig het maltese parlement huisvest en je vind er een grote verzameling middeleeuwse wapens en sieruitrustingen.

Malta cruise

www.Flickr.com, Grandmaster’s Palace by Robin

Malta cruise

www.Flickr.com, Grandmaster’s palace van binnen by Lenise Calleja

  • De Auberge De Castille waar het kantoor van de premier is gevestigd! Met een supermooie brede trap bij de ingang!
  • Auberge de Provence, een de Republic Street en het museum voor archeologie is hier gevestigd. Het heeft een hele mooie Grote Salon!

Malta cruise

De Grand Salon in Auberge de Provence by Jean Pierre Dalbera

  • Wat ook bijzonder mooi is het paleis “Casa Rocca Picola” wat wel bewoond is maar je kan met dagelijkse rondleidingen toch de 12 schitterende ingerichte kamers, ommuurde tuinen en het ondergrondse netwerk van tunnels en oorlogsschuilpaatsen zien! Je vindt dit mooie paleis aan de Republic Street 74.

Malta cruise

Malta cruise

www.Flickr.com, Casa Rocca Picola by Cristina Vieira

De mooie tuinen!

Er zijn schitterende tuinen en parken in la Valetta. Als je op je Malta cruise  even heerlijk wilt relaxen in de natuur dan raad ik aan om naar één van deze mooie tuinen te gaan! Ook zie je er veel lolake bevolking genieten van hun lunch of vrije tijd.  En deze meeste hebben een mooi uitzicht!

  • Upper Barraka Gardens: deze bieden een schitterend uitzicht over de haven. Als je tussen de bogen staat(of zit) heb je het mooiste uitzicht! En je vind er ook mooie kunstwerken. Ze liggen bovenop de vestingmuren van St. Peter en St. Paul.
  • Lower Barraka gardens: deze tuinen zijn wat rustiger maar ook mooi aangelegd. Je vindt ze aan de oostkant van de stad.
  • Hastings Gardens: Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de haven van Marsamxett en de jachthavens van Msida en Manoel island. Je vindt deze prachtige tuinen aan de westkant van de stad.

malta cruise Malta cruise

www.Flickr.com, de Lower Barraka Gardens by Federica Beltrami en Manfred Salmon

Het vissersdorpje Marsaxlokk

Als je op een Malta cruise La Valetta aandoet en je wilt die dag wat moois zien, ga dan naar het lieve en pittoreske vissersdorpje Marsaxlokk. Als is het alleen al voor de heerlijke vis en de traditionele bootjes in de haven.  Dit dorpje ligt vlakbij la Valetta dus je kan een taxi nemen of een auto huren voor één dag of een halve dag.

Malta cruise

www.Flickr.com, het leuke vissersdorpje Marsaxlokk by Andrey Sulitskiy

Gozo, Malta

Gozo is het andere eiland van Malta waar ook cruiseschepen komen. Namelijk in de cruisehaven van Rabat of Victoria, het hoofdstadje van Gozo. Dit eiland is veel rustiger dan malta. Je kan hier mooi wandelen maar het is ook leuk om de Citadel te bezoeken. Dit is de oude stad en diende als fort om de stad te verdedigen. Het is wel een flinke klim omhoog maar je wordt beloond met een super mooi uitzicht! In de Citadel zijn ook museums zoals het kathedraalmuseum, het gevangenismuseum en het Gozo museum van archeologie gevestigd en de kathedraal.

malta cruise

De Citadel van binnen. www.Flickr.com by Andrej Silutskiy

Malta cruise

www.Flickr.com, de citadel by Marcos J. Silveira

Craft’s Village

Er is een Craft Village(handwerkdorpje) dat heet Ta”DBiegi Craft’s Village.  Het ligt ten oosten van het dorp San Lawrence en er gaan bussen heen maar je kan ook met een taxi.  Hier kan je de mooiste zelfgemaakt souvenirs kopen van glas en je kan zien hoe het gemaakt wordt! Er is een heel dorp van aangelegd!

Malta cruise

Het handwerkdorpje Ta”Dbiegi Crafts Village by Michael

Malta cruise

www.Flickr.com, met de hand geblazen glas in het crafts village op Gozo by Brandtsd

Malta cruise aanbiedingen

Malta cruiseDeze 8 daagse cruise naar Frankrijk, Spanje, Italië én Malta wil je niet missen! Meerdere vertrekdata mogelijk. Prijs vanaf 649 euro pp. Je cruist met de MSC Opera.

Klik hier voor info of een offerte bij HCC Cruises


Malta cruiseOf wat dacht je van deze speciale Herfstvakantie actie met de MSC Seaview, het nieuwste cruiseschip van MSC,al vanaf 974 euro pp. Vertrek 13/10 of 20/10/2018. Een 8 daagse cruise ook naar Spanje, Italië én Malta vanaf 974 euro pp!

Klik hier voor info of een offerte bij Hcc Cruises.


malta cruiseEen rondje Valetta – Valetta! 8 dagen met de luxe Ponant cruises langs de mooiste plekken op Malta en Sicilië! Vertrek 04/10/2018. Prijs vanaf: 3090 euro pp

Klik hier voor info of offerte bij HCC Cruises.


Wil jij kijken voor een andere Malta cruise? Klik dan hier!

Vragen of info over een Malta cruise

Heb je vragen over een Malta cruise, over dit bericht of een andere vraag wat met cruisen te maken heeft? Laat een reactie achter hieronder of stuur mij een email op eveline@debestecruisegids.nl.

Ik zal je altijd proberen te helpen om een zo mooi mogelijke (malta) cruise te bezorgen:) Of misschien wil je je eigen ervaring delen over een Malta cruise? Dan hoor ik het natuurlijk ook graag van je.

Dat blijft mij over je een fijne cruise toe te wensen!
Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.