Waarom een Lofoten cruise maken?Lees hier de hoogtepunten!

Waarom een Lofoten cruise?Lees verder en verwonder je over de beauty van deze eilandengroep voor de Noorse kust.Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, De Lofoten by Martin Sorvang Dahl

Deze eilandengroep voor de kust van noord Noorwegen liggen vrij afgelegen en zijn ook zeer welvarend. Wil jij weten waarom en wat er precies nou zou mooi is? Naast dat het één van  de beste plekken is om de middernachtzon of het noorderlicht te zien heeft het nog vele mooie bezienswaardigheden!Hier vind je nog meer hoogtepunten en meer info over een Lofoten cruise. Lees lekker verder en geniet..

Waarom een Lofoten cruise?

Wist jij dat De Lofoten onder één van de mooiste eilandengroepen van de wereld vallen? Of zoals de Lonely Planet het benoemd:” De schoonheid van deze eilanden is simpelweg niet te bevatten!”. op een Lofoten cruise maak je het zelf mee!

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com: De Lofoten Soren Schager

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, de vissershuisjes op de Lofoten by Jorgen Weinrich Maltesen

Met een afwisseling van ruige natuur van mooie bergen met of zonder sneeuw, grijze of blauwe luchten, geel/witte stranden, heldere zee, gezellige vissersdorpjes, en veel activiteiten en bezienswaardigheden zijn deze eilanden een must voor jou om te bezoeken.

Lofoten cruise

Foto:flickr.com, Svolvaer op de Lofoten by Gunilla G.

Wat is er allemaal te doen? Vaak kom je met een cruise noorse fjorden ook op één of meerdere eilanden van de Lofoten. Je hebt dan de hele dag te tijd om de omgeving te verkennen. Surfen, fietsen, wandelen, zee arendsafari, een noorderlicht safari zijn maar enkele van de vele mogelijkheden als je met een Lofoten cruise deze eilanden aandoet.

Loften cruise

Foto:Flickr.com, een Fjord paard op de Lofoten by Jon Olav Eikenes

Paardrijden op een Lofoten cruise?

Een mooie manier om de witte stranden, heldere zee, mooie omgeving én eventueel het noorderlicht te zien is op een paard. Er zijn verschillende mogelijkheden om met een paardrij excursie mee te gaan.

Foto:Flickr.com, paardrijden op een lofoten cruise 🙂 by Torbjorn Tiller

Wandelen op een Lofoten cruise?

Hoe mooie en makkelijk kan het zijn. Trek je wandelschoenen aan, neem eventueel een lunchpakket en drinken mee en ga wandelen! Trek erop uit in de natuur en geniet van de schitterende omgeving.

Foto:Flickr.com, wandelen op de Lofoten by Vasile Cotovanu

Foto:Flickr.com, uitzicht by Christoph Wagner

Aanschouw het Noorderlicht en de middernachtzon op een Lofoten cruise!

Het noorderlicht is het best te zien tussen 18.00 en 02.00 in de maanden dat het het meeset donker is. In de wintermaanden van september tot maart. De middernachtzon kan je zien in de zomer(Juni, juli) als de zon helemaal niet onder gaat!

Op je cruiseschip op je Lofoten cruise heb je natuurlijk tijd genoeg om op het dek van het noorderlicht of de Middernachtzon te genieten!

Foto:Flickr.com, het noorderlicht by Johan Wieland

Spot zeearenden in het Trollfjord

Niks  te doen aan boord als je door het schitterende Trollfjord cruist? Kijk uit naar zee arenden want  die zie je hier volop! Het is ook mogelijk om op een speciale zee arend safari te gaan  en dan zie je ze zeker want ze worden gevoerd tijdens deze safari’s wat heel bijzonder is om te zien!

Foto:Flickr.com, zee arend in de Lofoten by Martin de Lusenet

Geniet van een echte Viking Lunch op een Lofoten cruise

Er is een Viking museum op De Lofoten, (50 km ten zuiden van Svolvaer en 15 km ten noorden van Leknes)waar je makkelijk met de auto, fiets of bus kan komen. Volg de E1(de hoofdweg) en het museum staat aangegeven bij Lofotr, het Lofotr Viking museum. Als je met de bus komt, uitstappen bij Borg of Bostad. Autohuren kan bij Hertz in Svolvaer.Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, het viking house van binnen by Jon Olav Eikenes

Het grootste Viking huis van noorwegen(83 meter lang!) en Europa is hier ontdekt en nagemaakt en kan je nu bewonderen. Ook zijn er veel mooie items te zien uit de tijd van de Vikings. Je kan ook genieten van een echte Viking lunch, zoals ze in die tijd ook aten! Echt de moeite waard om hier te gaan kijken op je Lofoten cruise!

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, een echte Viking lunch by Justin Hall

Lofoten cruise

Hier zie je het Viking huis by Tauralbus, www.Flickr.com

Kajaken of surfen ?

Wil jij lekker actief bezig zijn? Dat kan allemaal op de Lofoten. Ga een dagje kajaken of surfen en geniet op deze manier van dit ” mooie Zwitserland aan zee”. Op 10 km afstand van het viking museum is een surfschool waar je een middag pof ochtend les kan krijgen! Van te voren even hier boeken. Autootje huren in Svolvaer of Leknes en daar ga je;), met een groep is nog beter natuurlijk dan kan je de kosten delen.

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, surfen op de Lofoten by Fredrik Helliesen

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, kajaken by Jorgen Nybrolin

Maak een “Snow Hike”

In de wintermaanden kan je op een begeleide “Snow Hike“. Dit is eens een andere manier om de mooie bergen én sneeuw te beleven! Zo’n excursie duurt een paar uur en er wordt geadviseerd om goede wandelschoenen te dragen.Meer info, klik hierLofoten cruise

Foto:Flickr.com, een snow Hike by Katharina Koch-Hartke

Een orca spotten op een Lofoten cruise!

Tussen december en februari is het de beste tijd om orca’s te spotten. Dit kan je ook doen met een orca safari. Als je in Svolvaer met je Lofoten cruise aankomt, dan kan je daar opgehaald worden.

Maar je hebt natuurlijk ook kans dat als je een Lofoten cruise maakt in die periode, je gewoon een orca kan zien vanaf het cruiseschip:)

lofoten cruise

Foto:Flickr.com, een orca bij de Lofoten, Emma Smart

Geniet van de mooie vissershuisjes en de vis op een Lofoten cruise!

De Lofoten zijn zo welvarend vanwege de rijke visvangst.  En de toeristen die jaarlijks komen dragen ook hun steentje bij. Overal zie je houten rekken met vis te drogen.lofoten cruise

Foto:Flickr.com, vis te drogen by Scott Andersonlofoten cruise

Foto:Flickr.com, visrek by Bernt Sonvisen

Waar liggen de Lofoten?

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, een plattegrond van De Lofoten en de Vesteralen. De Lofoten zijn de onderste eilanden tot aan het Trollfjord(Midden van het kaartje), daarboven is Vesteralen.

De Lofoten liggen voor de kust van Noorwegen, vrij noordelijk, zelfs boven de poolcirkel op de 68ste breedtegraad. Ondanks dat ze zo noordelijk liggen en afgelegen, zijn de eilanden erg welvarend. De belangrijkste eilanden die bij De Lofoten horen zijn: Rost, Vaeroy, Gimsoya, Moskenesoya, Vestvagoy, Austvagoy en Flakstadoya.

Enkele belangrijkste steden/dorpjes  zijn van zuid naar noord: Moskenes, Reine, Ramberg, Leknes, Vagan, Kabelvag en Svolvaer. De A10 verbind de eilanden en de dorpjes met elkaar.  Kabelvag is de historische hoofdstad maar Svolvaer word meer als hoofdstad gezien. De Lofoten vallen onder de provincie Nordland van Noorwegen.

Foto:Flickr.com, witte stranden op De Lofoten by Sebastian Werner

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, helder water op De Lofoten by Kent Wang

Waar begint je Lofoten cruise?

Vaak zijn het de cruises naar de noorse fjorden die ook langs één of meerdere havens komen op De Lofoten en veel varen ook door het mooie Trollfjord. In de havens kan je aan wal en heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen of enkele bezienswaardigheden te bekijken(zie verderop). Er is dus ook een Lofoten cruise die gewoon in Amsterdam, Rotterdam of Hamburg begint! Maar er zijn ook hele mooie die in Bergen beginnen. Dat zijn de mooie cruises met Hurtigruten.

Lofoten cruise

Foto:Flickr.com, Hurtigruten M/S Midnatsol in de Trollfjord

De bekendste havens waar cruiseschepen aanleggen zijn Svolvaer, Leknes, Stamsund en Reine. De cruisemaatschjappij Hurtigruten vaart het hele jaar als postboot langs de kust van Noorwegen en komt ook elke dag in deze havens. Deze route gaat van Bergen naar Kirkenes en terug. Wil jij een Lofoten cruise maken?

Kijk bij onderstaande cruise aanbieder voor mooie cruises!

BBI

Veel plezier Eveline

Uitgelichte afbeelding : R.Mortel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.