Goedkope cruise all inclusive maken? Klik Hier Voor Info!

Een paar dagen geleden had ik het met een vriend over mooie cruises en toen zei hij dat is veel te duur voor mij. Hij denkt helaas nog echt dat cruises of een cruise vakantie voor veel mensen niet te betalen is. Daarom heb ik hier voor jou een blogbericht over een goedkope cruise all inclusive. Want een cruise is voor iedereen!

In dit bericht neem ik een goedkope cruise all inclusive onder de loep met alle info die erbij komt. Ik vertel je waar je goedkope cruise all inclusive begint en in welke havens je komt. Ook vertel ik wat voor mooie dingen je kan zien in die havens en wat er op het cruiseschip te doen is! Lees dus lekker verder en bereid je voor op een heerlijke goedkope cruise all inclusive.

En de prijs is..?

Ja, we zijn tenslotte nederlanders en we willen zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk, althans de meeste van ons;) Daarom begin ik met de prijs van deze cruise en dat is:

Vanaf 779 euro pp

Zo, dan weet je dat ook;) Deze prijs is vanaf(afhankelijk van de vertrekdatum!) en is voor een binnenhut. De prijs voor een  buitenhut of suite ligt hoger. Maar er is niks mis met een binnenhut, er is een televisie die waar je live naar buiten kan kijken vanaf het cruiseschip. Plus er is zoveel te doen, zowel binnen als op het dek(zwembad etc) dat je alleen maar in je hut zal zijn om te slapen 🙂

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, pooldek Norwegian Epic by CK Golf

En de cruise is..?

Precies, laten we het hebben over deze mooie goedkope cruise all inclusive. Want ja, idd het is een all inclusive cruise. Het is een 8 daagse cruise in de middellandse zee vanaf Barcelona.(vlucht vanaf A,dam 225 euro pp. retour(skyscanner.it) op moment van schrijven.

Klik hier voor meer info of boeken bij Hcc Cruises

Je cruist met de Norwegian Epic, een mooi groot cruiseschip van Norwegian Cruise Lines waar 4100 passagiers op kunnen. Norwegian is de Freestyle specialist onder de cruise maatschappijen.

Op dit schip zijn 14 restaurants, 18 bars en  5  zwembaden, diverse shows en entertainment waaronder een rond theater voor een “Dinnershow”! Ook kan men oa aan boord golfen en klimmen!!

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, De Norwegian Epic by Aaron Toth

De doelgroep van NCl

De cruiseschepen van Norwegian Cruise Lines zijn populair bij families, groepen vrienden, jongeren, alleenstaanden, stelletjes(jong en oud). Het is een mooie mengelmoes van publiek.

Het Freestyle concept is uitgevonden door Norwegian. Dit betekent eten waar, wanneer en hoe laat je zelf wilt en ook hoef je geen formele avonden mee te maken. Dit is mede waardoor deze doelgroep zich meer voelt aangetrokken tot de cruises van Norwegian Cruise Lines.

Goedkope cruise all inclusive

Foto: Flickr.com, passagiers op de Norwegian Epic by CK Golf

Wat is inclusief?

Bij deze goedkope cruise all inclusive is inbegrepen bij de cruiseprijs:

 • de gekozen hut of suite
 • alle maaltijden(behalve in de specialiteitenrestaurants)
 • alle dranken(behalve de aller, allerduurste wijnen en champagne)
 • havengelden
 • fooien
 • 60 minuten gratis internet
 • entertainment en shows
 • zwembaden, waterparken etc(indoen aanwezig)
 • Bij suites heb je nog meer extra’s inbegrepen in de prijs.

Wat is dus niet inbegrepen?

Even voor de duidelijkheid wat er dus nog bij komt op de cruiseprijs. Maar voor alle duidelijkheid zijn dat dus dingen die je niet echt nodig hebt om deze mooie cruise nog mooier te maken! Want zoals je hierboven kan lezen is dus zo’n beetje alles al inbegrepen in deze goedkope cruise all inclusive.

Maar mocht je één of meerdere dingen uit onderstaand lijstje doen/gebruiken/eten of drinken dan kost je dat dus extra geld.

 • De vlucht naar en van Barcelona maar vanaf ongeveer 200 euro heb je een retour.
 • Alle behandelingen in de Spa(massage etc.) Vaak is de sauna en fitness wel gratis toegankelijk. Een massage is ongeveer 180 dollar voor 80 minuten. Lees hier meer over de spa op een cruiseschip.
 • Als je langer van Wifi gebruik wilt maken kost je dat ook geld. Een ongelimiteerd Wifi pakket is 29,99 $ per dag.
 • Eventuele excursies.
 • Aankopen in winkeltjes op het cruiseschip en een gokje wagen in het casino.
 • Alle maaltijden die je eet in de specialiteitenrestaurants. De toeslag varieert tussen de 7 – 35 $ per persoon of a la carte(prijs per gerecht). Dit zijn de Atrium Cafe & Bar, Cagney’s Steakhouse, La Cucina, Le Bistro, Wasabi(sushi), Moderno Charrascaria(24,95$ pp) en Teppanyaki(29,95$ pp). Waar gene prijs achterstaat geld een prijs per a la carte.

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com: Specialiteitenrestaurant Tapenyaki by Gary Bembridge

Schema goedkope cruise all inclusive

Ok, laten we het nu even hebben over de route van deze goedkope cruise all inclusive. We beginnen in Barcelona waar je s’avonds om 18.00 vertrekt. Als je dus s’ochtends vroeg aanvliegt heb je genoeg tijd en kan je zelfs nog tapas eten op de Ramblas voor je incheckt;)

Die ligt namelijk vlakbij de cruisehaven(10 minuten met de blauwe Portbus en stopt bij het momument a Colon, het herdenkingsmomument van Christopher Columbus). En dat is weer een paar minuten lopen van de Ramblas.

Dag 1: Vertrek Barcelona 18.00 uur

Als je slim bent en misschien nog wat geld overhebt dan kom je een dag eerder of je blijft een dag langer zodat je nog wat van Barcelona kan zien(nu je er toch bent!)

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, Barcelona by Jose Manual Romero

Barcelona, de Ramblas

Hoogtepunten Barcelona:

 • de beroemde kerk ” Basilica Y Templo Expiatorio de la Sagrada familia” oftewel de kathedraal die is ontworpen door Antoni Gaudi en waar hij ook begraven is.
 • Park Guell wat ook ontworpen is door Gaudi en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Er kronkelt een stenen slang door het park die voor veel zitplaatsen dient.
 • La Ramblas, de boulevard waar veel te zien en altijd wat te doen is.
 • Het grootste aquarium van Europa met zeker 6 miljoen zeewater en 11.000 visen waaronder ook verschillende haaien!
 • Voor de kunstliefhebbers zijn er vele musea in Barcelona, oa het Gaudi museum in Park Guell, het Picasso museum, en het schitterende museum Nacional d’ Art de Catalunya op de heuvel Montjuic. Er is zelfs ook een chocolade museum aan de Comerc 36.

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, Parc Guell met veel kunst van Guadi

Dag 2: Dag op zee

De tweede dag van deze mooie goedkope cruise all inclusive zit je op zee en heb je mooi de tijd om het cruiseschip de Norwegian Epic te leren kennen!

Dag 3: Napels, Italië

Italiaanser kan bijna niet. Dit is De stad om Italië te leren kennen. De sfeer, koffie, de taal, de mensen, het schitterende centrum, de leuke volkswijken, de cultuur en natuur, gewoon alles bij elkaar. Je ziet armoede, rijkdom, veel kunst, drukke mensen, het echte Italië! En de pizza die smaakt hier natuurlijk het lekkerst.

Foto:Flickr.com, een “drukke”ondernemer in Napels;) by Bernard Blanc

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, pizza in Napels by Fiore S. Barbato

Pas wel een beetje op in de haven en de volkswijken en neem niet veel waardevolle spullen mee als je van boord gaat. Niet om je bang te maken, in elke grote stad moet je op je spullen letten:)

Hoogtepunten Napels:

 • Het kasteel Castel Nuovo waar verschillende koningen hebben gewoond maar nu een museum is met veel kunst, fresco’s en heilige voorwerpen.
 • De witte kathedraal van Santa Maria Assunta aan de Via Duomo is erg mooi en ook de binnenkant is erg indrukwekkend door oa de prachtige vloer.
 • Eigenlijk is het hele historische binnencentrum een aaneenschakeling van mooie architectuur, kerken, oude gebouwen en schitterende paleizen. Het Centro Storico staat niet voor niet op de wereldferfgoedlijst van Unesco.
 • Vanaf de haven zie je natuurlijk al de vulkaan Vesuvius. Met een hoogte van 1281 meter torent hij ten zuid oosten van Napels boven de stad uit. Het is een nog werkende vulkaan en je kan hem bezoeken per trein en dan te voet met een gids helemaal naar boven.
 • Bezoek de mooie ruines van de best bewaarde romeinse stad tot nu toe, Pompeii, op 10  km afstand van de stad.
 • Goedkope cruise all inclusiveLoop door de gezellige volkswijk Quartieri Spagnoli met veel leuke marktkraampjes en waar de was nog tussen de huizen hangt en je de italiaanse sfeer proeft. De wijk heeft een wat slechte naam maar het valt best mee. Zorg dat je geen kostbare dingen zichtbaar op je draagt als je hier doorheen loopt.

 

 

 

 

 • Er zijn vele mooie musea met prachtige kunst waaronder het Museo Archelogico Nacionale waar je veel vondsten van Pompeii kan bewonderen.

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, Pompeii by Hardo Muller

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, Napels by Fiore S.Barbato

Dag 4: Civitavecchia(Rome)

Veel mensen gaan op excursie met het cruiseschip of nemen zelf de trein of de bus naar Rome vanuit Civitavecchia, de cruisehaven van Rome. Wil jij een privetour van Rome en opgehaald worden in de cruisehaven? Klik Hier!

Toch is deze havenstad erg leuk om een dagje te besteden en rond te lopen. Het is een gezellig stadje en er zijn mooie dingen te zien!

Goedkope cruise all inclusive

Foto: Flickr.com, Civitavecchia by JrgJennerich

Hoogtepunten Civitavecchia

 • Het Mariabeeldje dat volgens de priester bloed heeft gehuild in zijn handen. Daarom is Civitavecchia nu ook een bedevaartsoord. Je kan dit beeldje bewonderen in de St. Augustinuskerk.
 • Het archeologisch museum in Civitavecchia is ook zeker de moeite waar. Hier kan je veel opgravingen terugvinden uit de romeinse tijd waaronder een mooi beeld van Apollo.
 • De oude vestingmuur om de stad heen werd gebouwd om de stad van de haven te scheiden en te beschermen tegen aanvallen vanuit zee. Nu kan je heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht. Ook kan je vanaf de muur makkelijk de stad in en genieten van terrasjes en leuke winkeltjes.
 • Het oude Michelangelo fort in Civitavecchia dat gebouwd is in opdracht van de paus en ontworpen door Michelangelo, ook om de stad te beschermen tegen piraten etc.

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, de binnenstad van Civitavecchia by Intellicaviar

Foto:Flickr.com, Civitavecchia by Manel

Dag 4: Livorno, Italië

Op de vierde dag van deze mooie goedkope cruise all inclusive kom je aan in Livorno, Italië. Ik vind het een supermooie stad. Ook ben je zo met de trein in Pisa vanuit Livorno.

Foto:Flickr.com Livorno by Wildredhed

Hoogtepunten Livorno

 • Op de Piazza Grande vind je het koninklijk paleis en de kathedraal van Livorno.
 • Er zijn een paar mooie forten te bewonderen, Fortezza Vecchia en Fortezza Nuova. De laatste is helemaal omringd door water.
 • De gezellige wijk Venezia Nuova is leuk om doorheen te lopen en doet venetiaans aan met de mooie kanalen. Deze wijk wordt ook gezien als het centrum van de stad.
 • Ga naar het Livorno Centrale(vanaf Piazza grande de Lam Rossa bus) en neem de trein naar Pisa. Er gaan 4 treinen per uur en het duur maar 20 minuten. In Pisa neem je of de bus(Lam Rossa uitstappen halte Torre 1), een taxi of loop je naar de toren van Pisa!

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, Fortezza Nuova in Livorno by Daniel Jolivet

Foto:Flickr.com, de kathedraal in Livorno by Francisco Anzola

Dag 5: Cannes, Frankrijk

De stad die natuurlijk bekend is geworden door het jaarlijkse filmfestival bezoek je op de vierde dag van deze goedkope cruise all inclusive. Naast de vele sjieke hotels aan de boulevard en het strand zijn er natuurlijk nog andere mooie dingen te zien in Cannes.

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, de haven van Cannes by Photophilde

Foto:Flickr.com, Cannes by Roger W.

Hoogtepunten Cannes

 • Goedkope cruise all inclusiveHet oude centrum van Cannes is ontstaan op de 66 meter hoge berg in de wijk Le Sequet. Hier vind je gezellige smalle straatjes die leiden naar het middeleeuwse kasteel.
 • Hier vind je ook het Musee de La Castre waar je veel kunst kan zien van precolombiaanse amerikaanse afkomst en landschapsschilderingen.
 • Wil je naar een gezellige verse markt dan is de Marche Forville iets voor jou. Deze overdekte markt heeft veel verse groenten, fruit en ligt een paar straten van de Viex Port. Hier zie je ook veel lokale bevolking.
 • De Vieux Port en de Port Pierre Canto liggen aan de drukke en gezellige Boulevard de La Croisette en hier vind je veel blinkende mooi jachten.
 • Flaneren over de Boulevard de La Croisette met de vele luxe hotels, restaurants én strand natuurlijk:)
 • Als je wat goedkoper wilt eten of drinken sla dan een paar zijstraatjes in, dat scheelt vaak al een paar euro voor een kopje koffie;)
 • Voor sjieke en dure winkels ga je naar de buurt rondom de Rue D’antibes. Hier vind je alle topmerken vertegenwoordigd.

Foto:Flickr.com, een duur hotel in Cannes met uitzicht over zee by Atl10trader

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, flaneren over de Boulevard De La Croisette by Franck Michel

Dag 6: Palma de Mallorca

Dit is de hoofdstad van het eiland Mallorca en is een druk bezochte stad. Er is dan ook superveel te zien en het is een leuke en gezellige stad! Op de 6e dag van deze goedkope cruise all inclusive heb je de hele middag om rond te kijken!

Goedkope cruise all inclusive

Foto’s:Flickr.com, Palma de Mallorca by Santiago Lopez-Pastor

De bezienswaardigheden liggen wat ver uit elkaar, daarom raad ik aan om voor de middag die je hier bent of een fietstour te boeken of bv. een ticket alvast te boeken voor je Hop on Hop off bus zodat je de mooiste dingen kan zien. Klik hier voor de snel uitverkochte tickets!

Hoogtepunten Palma de Mallorca

 • Het ronde Belver kasteel met daarin het historisch museum van Mallorca.
 • De kathedraal Le Seu, een supermooie kerk waarvan het spiegelbeeld te zien is in de vijver van Parc de la Mar.
 • In dit Parc De La Mar kan je ook heerlijk rustig bijkomen en relaxen van de drukte van de stad. Ook is er op één muur een kunstwerk te zien van Joan Miro.
 • Het koninklijk paleis staat naast de kathedraal Le Seu waar de koninklijke familie nog minimaal één week per jaar verblijft. Het kan bezocht worden en je vind je er mooie tapijten en kunstwerken uit de 16e en 17e eeuw.
 • Voor wat ontspanning ga je naar de arabische baden. Deze zijn de enige overblijfselen van een oud moors kasteel en zijn in gebruik. Je vind ze als je vanaf Le Seu richting het oude centrum gaat.
 • Het plein Plaza Mayor is het gezelligste en drukste plein van Mallorca. Hier vind je veel terrasjes, restaurantjes etc. Ook zijn hier vaak straatartiesten aan het spelen.

Goedkope cruise all inclusive

Foto:Flickr.com, een mooi straatje in Palma de Mallorca by Tommie Hansen

Foto:Flickr.com, de kathedraal by SBA73

Wil jij deze Top cruise boeken?

Ben je zo enthousiast en wil je graag meer info over deze goedkope cruise all inclusive of misschien wel meteen boeken bij HCC Cruises? Klik dan op de button hieronder:

Info Of Boeken Bij Hcc Cruises

Veel plezier! Eveline

Ps: Prijzen genoemd in dit bericht zijn onderhevig aan verandering en kunnen dus door de cruisemaatschappij veranderd worden. Ik kan daar niet verantwoordelijk voor worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.