5 redenen om een expeditie cruise te maken!

Wil jij een keer een andere cruise maken dan een “gewone” cruise? Wil jij niet met 4000 man op een groot cruiseschip zitten en alleen de super toeristische plekken aandoen? Maar juist meer van de mooie omgeving ervaren door bv. met kleine groepen de natuur in te trekken? Misschien is dan een expeditie cruise voor jou een goed idee.

Expeditie cruise

Met de Zodiac er op uit op een Expeditie cruise by R. Eime,hier op de Galapagos eilanden, www.Flickr.com

Ik ga je hier uitleggen waarom een expeditie cruise een super ervaring is. Dit doe ik door je 6 redenen te geven waarom jij een expeditie cruise niet mag missen in je leven:)

Om deze redenen mag jij dit niet missen(video)!

Ik gaf het hierboven al aan, een expeditie cruise is een andere manier van cruisen dan wat je gewend bent( of niet) op een groter cruiseschip. Lees lekker verder of bekijk de video;)

Je ontdekt afgelegen bijzondere plekken!

Je komt op veel meer afgelegen gebieden dan op een “normale” cruise, vaak in schitterende natuur en met veel bijzondere dieren. Denk aan:

Expeditie cruise in Alaska

Op een expeditie cruise in Alaska heb je de kans om beren, walvissen en arenden te spotten en natuurlijk de overweldigende natuur te ontdekken! De beste tijd is juni, juli en augustus. Lees hier meer over de hoogtepunten van Alaska!

Expeditie cruise

Alaska by Roderick Eime, www.Flickr.com

Expeditie cruise Antarctica

Wit, stilte en pinguins. En ook walvissen, orca’s, zeeleeuwen, walrussen, zeehonden:) Albatrossen, stormvogels en nog meer vogelsoorten vind je ook op dit unieke afgelegen werelddeel. Het beste kan je tussen eind oktober en maart naar dit prachtige gebied.

Expeditie cruise

Cruise in Antarctica met veel pinguins:)

Expeditie cruise naar de Galapagos eilanden

Dit is een afgelegen eilandengroep ten westen voor de kust van Ecuador(Zuid Amerika) met veel ongerepte natuur en wildlife.Je vind hier onder andere zeeleeuwen, grote zeeschildpadden en veel uitzonderlijke vogels! Een echte aanrader dus ook voor natuurliefhebbers!

Expeditie cruise

Expeditie cruise

Bijzondere dieren op Galapagos eilanden by Rob Dyett en Heikki2009

Expeditie cruise Groenland

Ook hier vind je gletsjers, drijvende ijsschotsen, ruige natuur en veel dieren waaronder de ijsbeer, en zeer veel vogels oa aalscholvers, zwanen, zeearend, valk. Totaal zijn er ongeveer 52 vogelsoorten te spotten op Groenland. De zomer in NL is de beste tijd om Groenland te bezoeken.

Expeditie cruise

www.Flickr.com, Groenland by Martha de Jong- Lantink

Expeditie cruise

www.Flickr.com, Groenland by ArcticKingdom.com

Expeditie cruise Ijsland

In Ijsland ligt niet alleen ijs;). Het is een mooi eiland met een ruig landschap waar je gletsjers, meren, bergen, vulkanen en  geysers kan bewonderen! Ook hier kan je het beste in de zomermaanden naar toe.

Expeditie cruise

Expeditie cruise

Ijsland cruise by Enrico Delponte en David Denny, www.Flickr.com

Expeditie cruise Spitsbergen

Spitsbergen hoort bij Noorwegen en ligt hier ten noorden van noorwegen, je betaalt er dus ook met noorse kronen. Het meest voorkomende voertuig op Spitsbergen is een sneeuwscooter. Dat is dus ook wat je kan verwachten, veel sneeuw, ijs en gletsjers en ruige natuur. Ook hier zijn ook ijsberen en men waarschuwt hier ook om niet alleen zomaar aan de wandel te gaan. Neem een gids mee!

Expeditie cruise

Expeditie cruise

www.Flickr.com, Spitsbergen by Danny hyett69 en Ian Mc Farlane

Expeditie cruise de Amazone!

Ook de Amazone in Brazili√ę is per expeditie cruise te ontdekken! Weer eens heel wat anders dan al die koude plekken √©n super bijzonder om de Amazone helemaal op te varen tot aan Manaus midden in de jungle van Brazili√ę.

Expeditie cruise

www.Flickr.com, Amazone huisjes by Mark Taylor

Expeditie cruise

www.Flickr.com, expeditie cruise op de Amazone by Roderick Eime

Expeditie cruise

www.Flickr.om, Hurtigruten in Ijsland, by Serena TangExpeditie cruise

www.Flickr.com, Ponant in Antarctica by Roderick Eime

Je geniet van meer actie!

Droom jij ook helemaal weg bij de verhalen van de ontdekkingsreizigers van vroeger die van alles nieuw ontdekten? Dan is dit je kans om je ook zo te voelen wanneer je je voeten aan land zet op een afgelegen stukje van deze wereld. Je ontdekt dan wel geen nieuwe plekken maar  wel hele bijzondere plekken waar geen honderden  toeristen naast jou staan.Expeditie cruise

www.Flickr.com, aan land gaan op dee Galapagos eilanden is al een ervaring op zich,by Marcel Perkins

Een expeditie cruise maak je met een klein cruiseschip. Het voordeel van kleine cruise schepen is dat je dichterbij de kwetsbare natuur en wildlife kan komen. Niet met het cruiseschip, dat blijft op gepaste afstand, maar met de kleine zodiac bootjes ga je met kleine groepjes aan land.

Je ontmoet veel mensen die ook van natuur houden

Waar je op een groot cruiseschip veel mensen bij het zwembad ziet liggen of soms zelfs helemaal niet van boord gaan, houd jij juist van meer actie en van mede reizigers die ook van actie en natuur houdt.Dan zit je dus op een expeditie cruise ook goed. Hier vind je veel mede reizigers die ook helemaal gek zijn van natuur, actie en mooie afgelegen plekken ontdekken!

Er zijn vaak veel excursies met de zodiac, het bekende kleine motorbootje of je gaat bv kajaken in ongerepte natuur. Of wat dacht je van een husky slede tocht! En er is nog veel meer..

Expeditie cruise

www.Flickr.com, zee leeuwen op Galapagos eilanden by Marcel Perkins

Expeditie cruise

Wordt het kajaken of hiken vandaag? by Cheryl Strahl, www. Flickr.com

Je cruist op een klein, (super) luxe yacht

Een expeditie cruise gebeurt vaak op een klein cruiseschip. Er zijn verschillende cruise maatschappijen die een expeditie cruise aanbieden. En de luxe varieert van luxe tot super super luxe. En dat maakt de expeditie cruise tot een super speciale ervaring. De combinatie van luxe cruisen en de ervaring van de speciale natuur maakt het tot een onvergetelijke ervaring.

Cruise maatschappijen die een expeditie cruise aanbieden

Celebrity Cruises

Het cruiseschip de Celebrity Expedition en Celebrity Flora(2019)zijn speciaal voor een expeditie cruise naar oa de Galapagos eilanden gereserveerd;) Het hele jaar door kan je hiermee de mooiste cruises maken naar dit Gebied. Deze 4 sterren cruise schepen zijn dus speciaal voor een expeditie cruise en is een mooie onvergetelijke ervaring.

Expeditie cruise

Expeditie cruise

De Celebrity expedition en een luxe stateroom op dit schip by R. Eime, www.Flickr.com

Hurtigruten

De schepen van Hurtigruten zijn comfortabel en luxe en de sfeer is ongedwongen en ontspannen aan boord. De maaltijden zijn in buffetvorm aan boord en het diner bestaat uit 3 gangen en inclusief de cruiseprijs. De expeditie cruises van Hurtigruten gaan naar Canada, Spitsbergen, Groenland, Ijsland en Antarctica vanuit Zuid Amerika.

Expeditie cruise

www.Flickr.com, Serena_Tang, op expeditie cruise met Hurtigruten

Ponant

Deze cruisemaatschappij bied veel expeditie cruises aan die ook nog eens super de luxe zijn want de cruiseschepen van Ponant die op expeditie cruise gaan zijn niet mis;) Eigenlijk zijn alle cruise schepen van Ponant super de luxe. Ze bieden oa expedities aan van Ushaia – Ushaia waarbij je naar Antarctica gaat, IJsland en Groenland.

Expeditie cruise

Le Boreal van Ponant in Antarctica by R. Eime

Expeditie cruise

www.Flickr.com, Le Soleal by R. Eime

SilverSea

Deze cruise maatschappij is een 6 sterren super de luxe cruise maatschappij en heeft mooie expeditie cruises naar oa Alaska, Patagoni√ę en Antarctica en de Galapagos eilanden. Zo heeft de Silversea het expeditieschip de Silver Galapagos die alleen een cruise maakt naar de Galapagos eilanden.

Bij SilverSea is alles inclusief de cruiseprijs.

Expeditie cruise

SilverSea in Alaska by Roderick Eime

Je leert er ook nog wat van ūüėČ

Aan boord van de cruise schepen die op expeditie cruise gaan vind je vaak geleerden/wetenschappers die onwijs veel weten van de omgeving waar je cruist en dat graag met jou willen delen door midel van oa excursies aan wal of lezingen aan boord. Dus ja, je steekt er zeker veel van op. Wat natuurlijk super leuk is:)

Zelf een expeditie cruise maken?

Hieronder vind je verschillende cruise aanbieders die een expeditie cruise aanbieden zoals hierboven beschreven.

Hcc Cruises, Zeetours,

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.