Alle info over een drankenpakket op je cruise vind je hier!

Als je hebt besloten dat je op een cruise wilt, dan is het wel belangrijk dat je vooraf met de nodige juiste informatie wordt voorzien. Daar hoort ook de informatie over een drankenpakket bij. Hier vind je alles wat je moet weten over een drankenpakket tijdens je cruise. Ook vertel ik je van de meest bekende cruisemaatschappijen hoe zij het hebben geregeld met de drank! Laatst bijgewerkt op 22 juli 2019.

Algemene dingen die je moet weten over een drankenpakket:

 1. Niet bij elke cruisemaatschappij is alle drank inbegrepen in de cruiseprijs. Dan kan je of een drankenpakket aanschaffen of de drankjes los afrekenen.
 2. Het kan dus ook gebeuren dat je naast je drankenpakket nog drankjes moet afrekenen die niet in je drankenpakket zitten!
 3. Een drankenpakket gaat per persoon en je kan niet met zijn tweetjes 1 drankenpakket kopen.
 4. Ook is het bij de meeste cruisemaatschappijen zo dat als je met zijn tweetjes in de zelfde suite of hut gaat cruisen je allebei hetzelfde drankenpakket moet aanschaffen. Voor kinderen is er dan een non alcoholische pakket.
 5. Je ben niet verplicht een drankenpakket te kopen! Je kan ook gewoon de drankjes die je drinkt aan boord los afrekenen. Deze worden dan bijgeschreven op je boordrekening.
 6. Als je wel een drankenpakket aanschaft doe dit dan de eerste of tweede dag aan boord van het cruiseschip of vooraf bij het boeken.
 7. Wat is het voordeligst? Bedenk voor jezelf hoeveel je wilt gaan drinken en dan kan je ongeveer berekenen wat voor jou het voordeligst is.
 8. Over alle drankjes wordt overal nog 15 % of 18% btw gerekend(behalve bij Aida!).
 9. Je kan alleen een drankenpakket kopen voor de hele cruise, niet voor een paar dagen.
 10. Alle prijzen die ik in dit blogbericht noem, zijn aan verandering onderhevig. Dat betekent dat de prijzen anders kunnen uitvallen dan hier staat omdat de cruisemaatschappijen de prijzen kunnen veranderen.
 11. pppd betekent per persoon per dag.

Laten we maar beginnen! Ik zal het drankenpakket per cruisemaatschappij op alfabetische volgorde behandelen dus ik begin bij Aida!

Aida drankenpakket

Drankenpakket

 • Aida biedt  de semi all inclusive formule aan voor haar cruises. Inbegrepen in de cruiseprijs zijn: maaltijden, fooi en de drank tijdens de maaltijden(bier, wijn en frisdrank).
 • Bij Aida geld dat de volwassene in dezelfde hut als de kinderen ook minimaal dat drankenpakket moeten afnemen als de kinderen. Je kan niet voor 2 kinderen 1 drankenpakket aanschaffen.
 • Voor daarnaast, dus al je in de bar overdag of s’avonds wat wilt drinken kan je op de eerste dag aan boord een drankenpakket aanschaffen.
 • Bij Aida betaal je GEEN service toeslag.

Aida drankenpakket

 • Kids, alle frisdrank voor kinderen van 4 tot 12; 7 euro per persoon per dag
 • Teens, alle frisdrank voor tieners van 13 tot 17; 9,90 euro pppd.
 • Light, alle frisdrank en andere non alcoholische drankjes, koffie en thee specialiteiten(excl. starbucks); 9,90 euro pppd.
 • Comfort voor 19,90 euro pppd. Dit is het Light pakket aangevuld met koffie, thee, warme chocomelk, aida huiswijnen, champagne van het huis per glas, Radeberger bier, Schofferhofer witbier, twee cocktailvouchers per reis.

Aida drankenkaart

 • Connoisseurs: Dit is een kaart die je ook aan boord kan aanschaffen en hiermee kan je alle drank betalen én ook eten in de a la carte restaurants! Als het tegoed op is, kan je het natuurlijk aanvullen. Je hebt de volgende opties:betaal 90, waard 100 euro;betaal 180 euro waard 200;betaal 265 waard 300 euro; betaal 350 waard 400 euro; betaal 600 waard 700 euro en betaal 850 waard 1000 euro.

Drankjes los: Frisdrank per glas: 2,40 euro, water per fles 2,40 euro, bier vanaf 2,90 euro, wijn per glas vanaf 4,60 euro, whisky vanaf 4,80 euro en cocktail vanaf 4,60 euro.

Klik hier voor cruises met Aida.

Azamara Cruises

Drankenpakket

www.flickr.com Roderinck Eime, Azamara cruiseschip

Bij Azamara Club Cruises is gedurende de hele dag koffie, thee, water en frisdrank bij de  prijs inbegrepen. Ook zitten hier 2 glazen rood en 2 glazen witte huiswijn bij gedurende de dag of tijdens je maaltijd. Plus een keuze uit geselecteerde internationale bieren(Budweiser, Bud Light en Becks), en sterke drank valt ook onder de cruiseprijs.

Daarnaast is het mogelijk om een drankenpakket aan boord aan te schaffen. Voor als je wat meer luxere drankjes of wijnen wilt drinken:

 • Premium Package. Voor een grotere keuze uit Premium drankjes is er het Premium Package van 15,95 dollar per dag per persoon.
 • Ultimate Package. Als je alles wilt drinken zonder dat je je druk hoeft te maken of het wel of niet inclusief is, of als je gewoon van een lekkere en goede borrel houd, dan is er het Ultimate Package van 21,95 dollar pppd.
 • Wine Lover package. Met ongeveer 80 goede wijnen en een paar champagnes om uit te kiezen zit er voor de wijnliefhebber elke dag wel een goede bij denk ik. Varierend van: 5 flessen voor 180 dollar, 7 flessen voor 235 dollar, 10 voor 315 dollar en 12 flessen voor 350 dollar.
 • Wine Connaiseur Package. Wil jij nog betere wijnen en champagnes? Dan is dit wijnpakket voor jou. Het begint  met 5 flessen voor 315 dollar, 7 voor 415 dollar, 10 voor 560 dollar en eindigt met 12 flessen voor 630 dollar.

Klik hier voor cruises met Azamara Club Cruises.

Carnival Cruise Lines drankenpakket

Drankenpakket

Bij Carnival is een alcoholisch drankenpakket “Cheers!” (vanaf 21 jaar) vooraf 51,95 dollar en aan boord betaal je 56,95 dollar pppd.

Wat is inbegrepen in de Carnival “All u can drink” kaart?

 • Alle sterke drank, inclusief cocktails, cognacs, whiskys, bier( ook bier bij de zelf service stations),  wijn en champagne tot de prijs van 20$ per stuk.
 • frisdrank,Zero proof frozen(inclusief smoothoies) en sappen.
 • (speciale)koffies en thee dat geserveerd wordt in de main dining room, specialiteitenrestaurants en koffiebars.
 • Milkshakes
 • Rockstar energy drankjes, Powerade, Vitaminwater, Coconut Water en Honest Tea.
 • flesjes water(500 ml) en andere non alcoholische drankjes in plastic flesjes  die geserveerd worden in bars of restaurants.
 • Flessen water van 1 en 1,5 liter die geserveerd worden in de main dining room en specialiteitenrestaurants.
 • 25% korting op sterke drank boven de 20$ per stuken op flessen wijn en champagne
 • en 25% korting op drank workshops(Bron:website van Carnival Cruise Lines).

Ook is er een non alcoholisch drankenpakket voor 6 dollar pppd. Voor kinderen tot 17 jaar geld hiervoor een prijs van 4,50 dollar pppd.

Drankjes los: frisdrank vanaf 1,95 dollar, bier vanaf 4,95 dollar, wijn glas vanaf 5,75 dollar, wijn fles vanaf 30 dollar, water fles vanaf 1,95 dollar, whisky vanaf 5,50 dollar en cocktail vanaf 8,75 dollar. Ook zijn er wijnpakketten te krijgen, Basic, de Luxe en Premium. Ik ben nog op zoek naar de prijzen, zodra ik het weet laat ik je het weten!

Klik hier voor cruises met Carnival en lees hier meer over de FUN op een Carnival Cruise!

Celebrity Cruises drankenpakket

Drankenpakket

De Celebrity Constellation by Tom Borslid

Ook bij Celebrity kan je een drankenpakket aanschaffen of de drankjes los betalen. De drankjes zitten niet in de cruiseprijs inbegrepen. Er zijn ook verschillende pakketten te koop, als je aan boord bent kan je altijd je pakket nog kopen of opwaarderen.

 • Non alcoholisch pakket. 8,10 euro per dag per persoon.
 • Een drankenpakket is er voor 40,50 euro pppd. Dan heb je het standaard drankenpakket. Wil je meer premium drankjes?
 • Premium drankenpakket voor 58,50 euro pppd.

Drankjes los zijn: Frisdrank vanaf 3,75 dollar, koffie vanaf 3 dollar, bier vanaf 4 dollar, wijn glas vanaf 6,95 dollar, wijn fles vanaf 29 dollar, water fles 2,50 dollar, whisky vanaf 6 dollar en cocktail vanaf 7 dollar.

Klik hier voor cruises met Celebrity Cruises.

Celestyal Cruises

Drankenpakket

Flickr.com By Tom Bastin, de Celestyal MS Gemini

Bij deze gezellige griekse cruisemaatschappij is er een drankenpakket inbegrepen in de cruiseprijs! Dit is het basis drankenpakket maar hier zit veel bij inbegrepen. Je hebt een ruime keuze uit bier, wijn, sterke drank en frisdrank, koffie en thee. Mocht je aan boord meer luxere drankjes willen drinken dan kan je het drankenpakket aanpassen naar één van de luxere versies.

Klik hier voor cruises met Celestyal Cruises.

Costa Cruises

Bij Costa Cruises zijn de drankjes niet inbegrepen in de cruiseprijs en kan je aan boord een drankenpakket kopen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Softdrinkpakket voor 15,99 euro pppd
 • Standaard Brindiamo pakket 24,99 euro pppd
 • Premium Intenditore pakket 45,99 euro pppd

Als je bij Costa een Comfort of DeLuxe boeking maakt, dan zijn de prijzen van de drankjes al wel inbegrepen in de cruiseprijs.

Drankjes los( in euro): Frisdrank vanaf 3,  bier vanaf 4,50, speciaal bier vanaf 4,95, wijn glas vanaf 4,95, wijn fles vanaf 22, water 1,70 of 2,95, verse jus 4,95, whisky vanaf 9, cocktail vanaf 6,95.

Klik hier voor cruises met Costa.

Crystal Cruises

Drankenpakket

Www.flickr.com by Bary Bembridge

Bij Crystal Cruises is geen drankenpakket want alle non alcoholische drank en een ruime keus uit geselecteerde alcoholische drank is inclusief de cruiseprijs.

Klik hier voor cruises met Crystal Cruises.

Cunard

Drankenpakket

Flickr.com Roderick Eime, de Queen Mary 2

Cunard biedt geen drankenpakket aan maar een koffiepakket en een wijnpakket. Het koffie pakket is 40 dollar(exl. 15 %) waar je 10 speciale koffies voor kan krijgen aan boord gedurende je cruise. Ook kan je een wijnpakket samenstellen, hierbij heb je de keus uit de beste wijnen(vanaf 35 dollar pp).

Alle non alcoholische en alcoholische drankjes zijn per stuk te bestellen. De prijzen zijn gelijk aan wat je betaalt in een londens cafe of restaurant.(frisdrank vanaf 2,75 dollar, bier vanaf 2,95 dollar, wijn glas vanaf 6,25 dollar, wijn fles vanaf 32 dollar, whisky vanaf 6 dollar en een cocktail vanaf 6,25 dollar).

Klik hier voor cruises met Cunard en lees hier waarom Cunard zo leuk is:)

Disney Cruise LineDrankenpakket

www.flickr.com by David Nitzsche

Disney Cruise Lines is de enige cruismaatschappij waar je drank mee mag nemen aan boord. Let op, alleen wat in je handbagage kan. Je mag niet je koffer volstoppen met flessen drank! Bij overtreding volgt een flinke boete. Bij Disney Cruise Lines is geen drankenpakket. De frisdrank gedurende je cruise is gratis. Op verschillende plekken aan boord staan frisdrank machines. De alcoholische drank kan je los bestellen en wordt op je boordrekening bijgeschreven.

Prijzen zijn(in dollar): Martini vanaf 8,50, cocktails vanaf 5,75, bier vanaf 4,25, wijn glas vanaf 5,75, whisky vanaf 5,75. Er zijn ook speciale wijnpakketten te verkrijgen vanaf 95 dollar( 3 dagen cruise) oplopend tot 309( 7 dagen cruise).

Klik hier voor cruises met Disney.

Hapag LLoyd Cruises

Drankenpakket

Flickr.com by Roderick Eime

Bij een cruise met de cruiseschepen MS europa en MS Europa 2 van Hapag Lloyd is in je suite een minibar gevuld met frisdrank en bier inbegrepen bij je cruiseprijs. Voor Owner suites, Penthouse Suites en Grand Ocean Suites zitten daar ook meer alcoholische dranken bij. De website vermeld niet welke dit zijn.

Op de MS Bremen en MS Hanseatic zijn de minibars van de hutten ook gevuld maar met frisdrank. In de suites zitten daar ook geselecteerde alcoholische dranken bij. Op alle schepen zijn koffie, thee(beide de hele cruise), en champagne(alleen bij ontvangst) inbegrepen in de cruiseprijs. Ook krijg je gratis een waterflesje mee op excursie. Helaas kan ik niks vinden op de website over eventuele wijnpakketten, de kosten van de alcoholische drankjes in de bar en restaurant of een eventueel aanvullend drankenpakket.

Klik hier voor cruises met Hapag Lloyd Cruises en lees hier meer over deze superluxe en leuke cruisemaatschappij

Holland Amerika Line drankenpakket

Drankenpakket

Flickr.com by Roger W, de MS Veendam

Bij Holland Amerika Line zijn de drankjes niet inbegrepen in de cruiseprijs. Er is een Signature drankenpakket voor 54,95 dollar pppd.(excl. 15% service charge)  en dit drankenpakket is voor de hele cruise en is voor drankjes tot 8 dollar. Hier zit alles bij in. Ook de speciale koffie is inbegrepen maar er is wel een maximum van 15 drankjes per dag bij beide pakketten.. Het Elite drankenpakket is voor drankjes tot 15 dollar en is 59,95 dollar pppd.

Op de 1e of 2e dag van je cruise kan je dit Signature of Elite drankenpakket aan boord kopen en geld voor iedereen boven de 21 in dezelfde hut. Als je dus met zijn tweetjes in een hut zit, dan kan je of allebei een drankenpakket kopen of geen van beide. Niet 1 voor 2 personen.

Drankjes los(in dollar): frisdrank vanaf 1,95, bier vanaf 4,50, wijn glas vanaf 5,75, wijn fles vanaf 25, whisky vanaf 5, cocktail vanaf 5,75

Klik hier voor cruises met Holland Amerika Line en lees hier de 5 redenen om een cruise te maken met de MS Rotterdam!

Hurtigruten

Drankenpakket

Bij Hurtigruten is geen drankenpakket te krijgen. De drankjes zijn los te kopen en je betaalt in noorse kronen. Ze zijn wat duurder want in Noorwegen is alcohol ook duurder dan in de rest van europa.

Prijzen drankjes(in Noorse kronen en 100 kronen is ongeveer 10,75 euro op dit tijd van schrijven, 2017). Prijzen kunnen per schip van Hurtigruten verschillen: Frisdrank vanaf 25 NOK(noorse kronen), bier vanaf 70 NOK, koffiepakket(onbeperkt incl koffiemok) 240 NOK, wijn glas vanaf 80 NOK, wijnpakket vanaf 2500 NOK.

Klik hier voor cruises met Hurtigruten en lees hier alles over de mooie noorse kustroute van Hurtigruten.

Katarina Line

Drankenpakket

www.flickr.com by Dmitrok

Bij deze leuke cruisemaatschappij met kleine, zeer informele gezellige schepen kan je geen drankenpakket kopen. Losse drankjes zijn gewoon te bestellen in de bar en/of restaurant en worden bijgeschreven op je rekening waar je dagelijks voor moet tekenen. Er kan alleen in cash betaald worden aan boord dus niet met credit card of pinpas. De prijzen zijn ongeveer gelijk als in de bars en restaurant aan de kroatische kust.

Klik hier voor cruises met Katarina Line.

MSC drankenpakket

drankenpakket

Flickr.com Carlo Mirante, MSC Miraviglia

Bij MSC kan je een drankenpakket aanschaffen. Koffie, thee, water en sapjes zijn in de buffetrestaurants alleen bij de zelftappunten gratis.  MSC hanteert andere prijzen voor drankjes en een drankenpakket op cruises in Noord Amerika en het Caribisch gebied . Afhankelijk van het gebied is de prijs in euro’s of in dollars.

A: Europa, Dubai en omstreken, Cuba en de Franse Antillen.

B: Noord Amerika en Caribisch gebied

Drankjes los: fris vanaf 2, 90 Euro, bier vanaf 3,50 Euro, koffie vanaf 3,50 euro en wijn vanaf 6, 25 euro.

Er is de volgende keus in het drankenpakket ( alle personen in dezelfde hut moeten hetzelfde pakket nemen en je mag niet met zijn tweetjes één pakket aanschaffen. Drankjes mogen ook niet uitgedeeld worden):

Diverse drankenpakketten MSC:

 • Easy Pakket: onbeperkt drankjes tot een prijs van 6 euro( 5 $ bij B) per drankje! Een speciale selectie van huiswijn, bier, alcoholische en non alcoholische cocktails, vruchtensappen, flessen water, koffie en thee en chocolade lekkernijen. Te verkrijgen in alle bars, restaurants en buffetrestaurants. NIET in de specialiteitenrestaurants. Voor A en B: 29 Euro per persoon per nacht.
 • Premium pakket: Bevat alle drankjes tot een prijs van 10 euro( 12 $ bij B) per drankje. Een brede selectie van cocktails, bier van de tap en flesjes, diverse wijnen per glas, likeuren, aperitieven, sterke drank, flessen water, koffie en thee, vruchtensappen diverse chocolade lekkernijen. Dit pakket is geldig in alle bars aan boord, zelfbedieningsrestaurants, restaurants, inclusief de specialiteitenrestaurants! Voor A: 39 euro per persoon per nacht. Voor B: 52 euro per persoon per nacht.
 • Premium Plus pakket: Dit bevat een onbeperkt aanbod van alle drankjes in alle bars, restaurants en buffetrestaurants. Ook minibar en roomservice is inbegrepen in dit pakket. Plus je krijgt 30% korting op de wijnen en champagnes uit de wijnkaart.  Voor A: 55 euro per persoon per nacht. Voor B: 66 euro pppn.
 • Het non alcoholisch drankenpakket: dit bevat alle frisdrank, non alcoholische cocktails, koffie thee, vruchtensappen, softijs etc. Dit pakket is te verkrijgen vanaf 18 jaar.  Voor A : 19 euro per persoon per nacht. Voor B: 24 euro per persoon per nacht. Voor kinderen van 3 tot 17 jaar is het pakket 14 euro per persoon per nacht.
 • Als je verblijft in de MSC YachtClub dan is het Premium drankenpakket inbegrepen.

Klik hier voor cruises met deze gezellige italiaanse cruisemaatschappij voor het hele gezin.

Norwegian Cruise Line “Free At Sea”

Drankenpakket

Flickr.com by Eddie Norwegian Epic

Op 2 april 2019 is bij Norwegian Cruise Lines het nieuwe concept: Free at Sea van start gegaan. Wat wil dit zeggen?

 • Voortaan worden de cruises aangeboden tegen de voordelige basisprijs.
 • Voor een kleine meerprijs kan worden gekozen uit 2 onderdelen van totaal 5 onderdelen. Deze 5 onderdelen zijn: Premium drankenpakket, internetpakket, specialiteitenrestaurantpakket, excursiepakket en familie en/of vrienden betalen alleen havenbelasting( in dezelfde hut).
 • Het premium drankenpakket bestaat uit een grote selectie van alcoholische en niet alcoholische dranken.
 • Het internetpakket: bij een cruise van 3 – 6 dagen: 100 minuten internet per hut en bij een cruise van 7 dagen of langer geld 250 minuten internet per hut.
 • Bij het specialiteitenrestaurantpakket hangt het aantal bezoeken af van de duur van je cruise:3 – 4 dagen 1 maaltijd, 5 – 6 dagen 2 maaltijden, 7 – 8 dagen 3 maaltijden, 9 -n 10 dagen 4 maaltijden en bij 11 dagen of langer mag je 5 maaltijden gebruiken in de specialiteitenrestuarants.
 • Het excursiepakket houdt in dat je voor 50 dollar per hut en per haven excursies kan maken
 • Op bepaalde geselecteerde cruises is het mogelijk dat de 3e en 4e persoon alleen  de havenbelasting hoeven te betalen.

Wat kost  Free at sea bij Norwegian?

De prijzen van deze pakketten zijn als volgt:

 • bij een cruise van 1 tot 6 dagen 49 euro pp
 • 7 tot 9 dagen: 99 euro pp
 • 10 tot 13 dagen: 149 euro pp
 • 14 tot 17 dagen: 199 euro pp
 • 18 dagen of langer: 249 euro pp.

Lees hier meer over het Free at Sea concept.

Klik hier voor cruises met Norwegian Cruise Lines.

Oceania Cruises drankenpakket

Drankenpakket

Flickr.com by Roderick Eime

Bij Oceania is frisdrank bij de cruiseprijs inbegrepen.  Wat ook leuk om te vermelden is dat je bij Oceania Cruises geen toeslag hoeft te betalen in de specialiteitenrestaurants!

Drankjes los(Dollar): bier vanaf 4,75, wijn glas vanaf 6,95, whisky vanaf 7,50 en cocktails vanaf 8,50. Ook heb je hier de keus uit een drankenpakket, de prijzen zijn inclusief service charge.

 • House Select, 32 euro pppn voor huiswijnen en bier bij de maaltijden en roomservice
 • Prestige Select, 48 europ pppn, voor huiswijnen, bier, sterke drank en cocktails bij de maaltijden en de bar.

Klik hier voor cruises met Oceania Cruises.

Ponant cruises

Drankenpakket

Flickr.com Roderick Eime,. Ponant Cruises

Hier zijn de wijnen tijdens lunch en diner inbegrepen in de cruiseprijs. Koffie, thee en water is de hele cruise vrij verkrijgbaar. De overige premium drankjes zijn los te kopen aan boord bij Ponant cruises. Er is geen speciaal drankenpakket.

Klik hier voor cruises met Ponant en lees hier meer over deze superluxe franse cruisemaatschappij met stoere cruiseschepen.

Princess Cruises drankenpakket

Drankenpakket

Flickr.com by Prayitno

Bij de Loveboat cruisemaatschappij Princess Cruises zijn de drankjes niet inbegrepen in de cruiseprijs. De prijzen van de drankjes los zijn(in dollar): frisdrank vanaf 2,25, bier vanaf 4,50, wijn glas vanaf 4,50, wijn fles vanaf 24, whisky vanaf 5,50, cocktail vanaf 6,95.

Wel heb je de keus uit een drankenpakket zoals:

 • onbeperkt frisdrank, sappen en chocolademelk voor 8,05 pppd(incl. service charge)
 • flesjes water pakket voor 6,90 voor 12 flesjes van 500 ml(incl. service charge en bezorgd bij je hut!)
 • all inclusive drankenpakket voor 59,80(excl. service charge) pppd. Is voor drankjes tot 10 dollar!
 • voor cruises in australië geld de prijs voor de all inclusive pakket 59 dollar(australische). Drankjes tot 14 dollar.
 • bierpakket vanaf 22,27 (5 voor prijs van 4)
 • blikjes fris pakket 11,50 (6 voor prijs van 5)

Al deze pakketten zijn aan boord te bestellen, gelden per persoon en moeten (als je er voor kiest) voor de hele lengte van de cruise aangeschaft worden.

Klik hier voor cruises met Princess Cruises.

Regent Seven Seas Cruises

Drankenpakket

Bij Regent is alle drank inclusief. Alleen de echte dure en allerbeste champagnes en wijnen zijn niet inclusief. Er is geen drankenpakket.

Klik hier voor cruises met Regent Of The Seas.

Royal Caribbean International drankenpakket

Drankenpakket

www.flickr.com by Kevin Nguyen-Tu

Bij Royal Caribbean International zijn de drankjes niet inbegrepen in de cruiseprijs.  Je hebt de keus uit diverse drankenpakketten (de prijzen zijn in dollar en excl. 18 % service charge). Ook kan je na 48 uur na aankoop van je drankenpakket aan boord dit niet meer opzeggen.

 • sodapakket, onbeperkt frisdrank uit de automaten en freestyle beverages, incl. beker: 8,50 pppd.
 • refreshment package: allerlei koffies en thees, water, vers vruchtensap, alcoholvrije cocktails, freestyle beverages incl. beker;vanaf  26 pppd.
 • deluxe package: cocktails, sterke dranken, likeuren, bier, flesjes water, wijn per glas, vers fruitsap en non alcoholische cocktails, premium koffies en thees:vanaf 57 dollar pppd.
 • waterpakket, 12 flessen Evian van 1 liter: Vanaf 39 dollar en 24  literflessen Evian vanaf  69 dollar.

Wat niet inbegrepen is in de drankenpakketten zijn:

 • service charge(fooien)
 • items uit je minibar
 • speciale bieren
 • drankjes uit de premium collectie. Dit zijn drankjes boven de 12 dollar.

Klik hier voor cruises met Royal Caribbean.

Seabourn

Drankenpakket

Foto: Marketing Office Holland Seabourn

Alle drank is all – inclusive bij Seabourn. Alleen de hele dure wijnen en champagnes zijn niet inbegrepen in de cruiseprijs. Maar er is geen drankenpakket.

Klik hier voor cruises met Seabourn en lees hier waarom Seabourn mijn favoriete cruisemaatschappij is!

Seadream yacht Club

Drankenpakket

www.flickr.com Roderick Eime

Frisdrank, koffie, thee, flessen water, en geselecteerde keuze van bier, wijn en sterke drank zijn allemaal inclusief de cruiseprijs bij Seadream. Alleen voor echt dure wijnen en champagnes moet je een kleine toeslag betalen. bij Seadream is dus ook geen drankenpakket te verkrijgen.

SilverSea

Drankenpakket

www.flickr.com Roderick Eime, Silver Shadow

Ook bij de luxe cruisemaatschappij SilverSea is alle drank inbegrepen in de cruiseprijs behalve de hele dure wijn en champagne. Ook bij Silversea is geen drankenpakket.

Star Clippers

drankenpakket

Flickr.com by Pengannal, Royal Clipper

Er is geen drankenpakket op de cruiseschepen van Star Clippers. Wel kan je bijvoorbeeld wijn per fles kopen en dan houden ze de fles bij de bar voor de volgende dag met je naam erop. Zodat je niet elke keer per glas hoeft te kopen. En koffie, thee en water tijdens de maaltijden zijn inbegrepen bij de cruiseprijs.

Prijzen drankjes:

Frisdrank: vanaf 2 euro, bier vanaf 2,80 euro, wijn glas vanaf 3,50 euro, wijn fles vanaf 17,50 euro, whisky vanaf 5,50 euro, cocktail vanaf 4,50 euro.De prijzen zijn excl. 12,5 % servicekosten.

Windstar Cruises

Drankenpakket

www.flickr.com Roderick Eime

Bij deze leuke, luxe zeilcruisemaatschappij is het non alcolholisch drankenpakket gratis. Dit is alle thee, koffie, frisdrank, water, smoothies, verse vruchtensappen gedurende de hele cruise.

Een alcoholisch drankenpakket(cocktails, wijn, bier, champagne) is te krijgen aan boord voor 58 dollar pppd. Ook zijn er wijnpakketten voor 119 dollar(4 flessen) en 169 dollar(6 flessen). De drankjes los zijn(in dollar): bier vanaf 5,50, wijn glas vanaf 6, whisky vanaf 8 en cocktails vanaf 6,50.

Volgens mij heb ik nu de meeste gehad! Heb ik er nog een drankenpakket van een cruisemaatschappij gemist of heb je vragen en/of aanvullingen? Ik hoor het graag van je!

Eveline

PS: Alle prijzen hier vermeld zijn afkomstig van de websites van de rederijen. Zij kunnen zonder opgaaf van reden de prijs van het drankenpakket of de losse drankjes veranderen. Ik kan hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Laatste update 29 mei 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.