December cruises! Alle mooie cruise(snorkel)bestemmingen!

Ook December is natuurlijk een mooie maand om een cruise te maken. Misschien wil je de feestdagen ergens anders doorbrengen of ervoor even er tussen uit en om dan met kerst weer gezellig aan te schuiven bij je familie. In dit bericht heb ik enkele mooie bestemmingen uit de vele december cruises uitgezocht.

Omdat je in december bijvoorbeeld beter niet naar Alaska kan of Groenland, maar juist wel naar oa Zuid Amerika vanwege het klimaat heb ik hier de mooiste cruise bestemmingen voor je december cruises op een rijtje gezet. Ook dichterbij huis zijn er interessante cruise bestemmingen voor in december.

December cruises

Voor interessante acties van december cruises vind je onderaan dit bericht verschillende buttons van cruise aanbieders.

De mooiste bestemmingen voor december cruises

Als het in NL winter wordt, de dagen korter en de temperatuur lager dan kan ik mij goed voorstellen dat je er even uit wilt. Misschien wil je de zon opzoeken, of misschien wil je gewoon naar een cruisebestemming waar je juist in december naartoe moet omdat het dan daar zomer is!

Zoals bijvoorbeeld Nieuw Zeeland, of Zuid Amerika en dan vooral Patagonië. Ook Dubai cruises zijn populair in december! Hier nog even de beste cruise bestemmingen voor je december cruises op een rij:

 • Australië & Nieuw Zeeland
 • Zuid- Amerika (en dan vooral Patagonië) & Antarctica
 • Midden Oosten
 • Caribisch gebied
 • Canarische eilanden & De Middellandse zee

December cruises naar/in Nieuw Zeeland & Australië

Daar moet je in ieder geval één keer in je leven geweest zijn! Het liefst in allebei maar als dat niet lukt in ieder geval in één van de twee! Het is zo mooi in Australië en Nieuw Zeeland. Zo groots, uitgestrekt, mooie natuur,vriendelijke mensen, relaxte sfeer. Dat moet je een keer meemaken.

Ik heb het geluk gehad om  er al verscheidene keren geweest te zijn(een keer met cruise en zonder) en elke keer verbaas ik mij weer over de relaxte houding van de bewoners, de mooie en ruige natuur en de gezellige steden.

En juist omdat de afstanden(zeker in Australië) zo groot zijn is misschien een cruise wel de perfecte oplossing om veel te zien van Australië & Nieuw Zeeland. In december begint de zomer in het zuiden van Australië(ten zuiden van Sydney) en in Nieuw Zeeland. Daarom zijn er veel december cruises naar en voornamelijk in dit gebied.

Het noorden van Australie kan je beter ontzien van november tot maart omdat het daar meer tropisch is en je dan meer kans hebt op cyclonen. Daar kan je dus beter heen als het hier zomer is bijvoorbeeld:) Ik noem hier een aantal hoogtepunten.

Hoogtepunten cruise Nieuw Zeeland & Australië

 • Sydney
 • Adelaide
 • Tasmanië
 • Perth
 • Auckland(NZ)
 • Milford sound fjorden(NZ)

December cruises

Per cruise in Sydney aankomen is het mooiste wat er is!

Zuid Amerika en dan vooral Patagonië & Antarctica

In Patagonië ontdek je de ideale mix van natuur, stad en cultuur. Of je nou pinguins wilt zien, schitterende gletsjers, bergen, meren, besneeuwde bergtoppen of tango wilt leren dansen in Buenos Aires, het kan allemaal:)

December cruises

In Buenos Aires zie je veel dansers opstraat!

Patagonië in het zuiden van Zuid Amerika is perfect voor een december cruise.Ook in Zuid Amerika begint in december de zomer(onder de evenaar) en dan is het de beste reistijd voor je cruise naar Patagonië. Je kan een rondje om de kaap maken en hoewel het weer daar altijd snel kan omslaan heb je in december en januari de meeste kans op goed weer. Ook kan je verder varen richting en naar Antarctica. Lees meer over de hoogtepunten van Patagonië in dit bericht.

December cruises

Patagonië by Tjabeljan

Antarctica is namelijk ook het beste te doen van november tot maart omdat het dan ook zomer is daar.In december komen de eerste pinguins uit hun nesten en de zeerobben werpen hun eerste jongen! December is de leukste tijd om grote aantallen pinguins te zien (papa, mama en kids). Daarnaast kan je natuurlijk genieten van schitterende ruige natuur zoals alleen op Antarctica te zien is!

December Cruises naar het Midden Oosten

Ook het midden oosten is in trek in december voor een cruise omdat de temperaturen daar dan goed zijn. In de zomer is het namelijk veel te heet en in onze winter is het daar ongeveer 30 graden. Goed te doen toch;)?

Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld om vanuit Dubai één van de vele december cruises te maken. Je komt dan oa ook in Oman, Abu Dhabi. Ook kan je in Genoa vertrekken en dan helemaal naar Dubai cruisen!

  www.Flickr.com Dubai cruises by Maher Najm

In dit bericht heb ik alles over een Dubai cruise uitgebreid opgeschreven!

December cruises naar het Caribisch gebied

Natuurlijk is het caribisch gebied ook perfect voor een cruise. vooral in December! Zwoele temperaturen, een licht briesje, een cocktail, wit zand en een helder blauwe zee! je kan lekker snorkelen of zwemmen. Als je even wat zonvitaminen wilt opsnuiven dan heb je genoeg keus uit de vele december cruises naar het caribisch gebied.

December cruises

   December cruises

Guadeloupe by Arcadius en Nadine Neel

Cruisehaven Miami info

Veel cruises vertrekken in Miami en Fort Lauderdale(Florida, USA). Het is het makkelijkst om een taxi te nemen van het vliegveld naar de cruisehaven. De afstand is ongeveer 20 km. Let wel op dat je op het vliegveld naar de officiele taxi & shuttle bus standplaats gaat buiten. De mensen die je willen helpen met bagage zonder uniform en MIA ID badge kan je ook beter negeren en alleen hulp vragen aan geuniformde Miami medewerkers(bron:www.miami.airport.com)

Wat je ook moet weten is dat je een visum nodig hebt als je in Miami met je cruise wilt vertrekken, die kan je hier snel en makkelijk aanvragen!

Cruises december naar  Guadeloupe, een frans paradijs in het Caribisch gebied

Ook Point a Pitre( Guadeloupe) is een bekende vertrekhaven voor cruises in het Caribisch gebied. Dit is wel iets langer vliegen(gem. 14 uur) maar het is wel een mooie vertrekhaven voor cruises is het oostelijke Caribisch gebied(oa Trinidad, St.Lucia, Barbados, Martinique). Het is een overzees departement van Frankrijk en je betaalt er dus met de euro. Dat scheelt weer gedoe met geld wisselen en is lekker makkelijk dus:) Je vindt er verlaten stranden, helder water, een mooie kleurrijke mix van Franse en Caribische sferen, lekker eten en rust! Een paradijs op maar 14 uur vliegen!

Het vliegveld in Point a Pitre is 10 minuutjes van de cruisehaven verwijderd en kan je het makkelijkst met een taxi overbruggen. Als je toch in Point  Pitre bent zorg dan je dat 1 dag eerder komt(of 2 omdat je je schip niet wilt missen) en bekijk de volgende bezienswaardigheden:

www.Flickr.com, Michel Craig

Hoogtepunten cruise Point A Pitre:

 • De markt van Point A Pitre is zeer regelmatig op het centrale plein, Place de la Victoire. S’avonds is dit ook een gezellige ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking. Op de markt kan je van alles kopen en is een kleurrijke en gezellige bedoeling.

www.Flickr.com, Sandrine Neel, de markt in Point A Pitre

 • Ook vind je op dit centrale plein het Schoelcher museum. Victor Schoelcher kwam in opstand tegen de slavernij en in dit museum kan je er alles over zien.
 • Omdat het een departement is van frankrijk vind je er van allerlei leuke winkeltjes met franse lekkernijen. Waaronder parfums, franse wijnen en champagnes, franse kaasjes etc. Goed om te winkelen!
 • Het museum van de dichter St. John Perse. Deze dichter is op Guadeloupe geboren(eind 19e eeuw) en je vindt in dit museum allerlei persoonlijke manuscripten en dingen. Ook is de begane grond helemaal ingericht in de koloniale stijl van die tijd.
 • Wat ook leuk is als je een dag de tijd hebt, is om een auto te huren en een uitstapje te maken naar het nationaal park van Guadeloupe. Het is een beschermd natuurgebied van meer dan 350 vierkante meter met oa de slapende vulkaan en tropisch regenwoud. In St.Claude vind je alle informatie en gidsen die je nodig hebt.

December cruises

www.Flickr.com, Daniel Jolivet, de slapende vulkaan op guadeloupe

 • Dan heb je natuurlijk de keus uit vele mooie stranden om te relaxen!

December cruises

www.Flickr.com, SnippyHolloW

December cruises Canarische eilanden & De Middellandse Zee

Natuurlijk zijn de Canarische eilanden en de Middellandse zee ook een goede optie voor december cruises. Voor zon heb je dan op een cruise rondom de Canarische eilanden de beste kans.

En misschien geef je juist de voorkeur aan het bekijken van mooie steden zoals Rome, Barcelona en Marseille in de winter en niet in de hete zomers. Voor ieder is wat wils zo zie je maar! Er zijn juist ook veel december cruises waarin de Canarische eilanden worden gecombineerd met bv steden zoals Rome en Barcelona.

Genoeg opties voor december cruises?

Ik hoop dat ik je zo genoeg opties heb gegeven voor december cruises. Hieronder vind je buttons van diverse cruiseaanbieders. Klik erop, zoek je favoriete bestemming en vertrek datum en there you go!

Stip Reizen of Zeetours of TUI


De Jong Intra of OAD of Kras


Dreamlines of Captain Cruise of BBI

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.