Hoe kies je de juiste hut?

Stel je hebt besloten om een cruise te gaan maken en je wilt online boeken. Je kan tegenwoordig heel makkelijk online een cruise boeken en ook je eigen hut kiezen. Maar hoe kies je voor jezelf de juiste hut? Stel je hebt last van zeeziekte of je wilt geen overlast van de disco dan is het wel handig om even verder te lezen. In dit bericht geef ik je wat tips om de juiste hut te kiezen.

Wat is de juiste hut bij zeeziekte?

Het is een veelgehoord probleem en zelf had ik ook last van toen ik op het cruiseschip de Seabourn Sojourn werkte:zeeziekte. Natuurlijk omzeilt de kapitein het echte slechte weer door een (kleine) omweg te nemen maar soms kom je er gewoon niet onderuit. Hoge golven en het schip wat heerlijk schommelt. Gelukkig hebben de meeste cruiseschepen tegenwoordig stabilisatoren aan boord. Dit zijn grote tanken gevuld met water die zorgen dat het cruiseschip minder schommelt! Dan nog is het het beste om een hut of suite in HET MIDDEN van het cruiseschip te boeken. Daar heb je het minst last van schommelingen met slecht weer!

Bij zeeziekte: ondanks de stabilisatoren die de meeste cruiseschepen aan boord hebben die het schommelen sterk verminderen is de juiste hut bij zeeziekte een hut of suite in het MIDDEN van het cruiseschip!

De juiste hut vlakbij het restaurant

Als jij niet ver wilt lopen naar een restaurant dan is vaak de juiste hut wat meer achterin het schip beter. De meeste restaurants bevinden zich aan de achterkant van het schip. Niet allemaal natuurlijk. Let er wel op dat als je een hut of suite neemt op een wat lager gelegen dek dat je misschien wat overlast kan hebben van de motoren.

Geen overlast disco’s?

De juiste hut
Foto: Ryan Janek Wolowski. Boek geen hut op, onder of boven het dek waar de disco is.

Wil jij geen overlast van disco,s/theater en dergelijke? Kijk dan goed op de plattegrond van het cruiseschip op welke dek deze zijn en boek géén hut op, onder of boven dit dek.

Tips in het kort voor de juiste hut

  • Bij zeeziekte in het midden van het schip.
  • Ook zit je in het midden het dichtst bij alle openbare ruimtes.
  • Vooraan het schip vooral op de lagere dekken kan je overlast hebben van het anker dat gelicht wordt.
  • Check goed op welk dek de disco en het theater is. Voor geen overlast is de juiste hut niet direct boven of onder dit dek. Het rustigste dek is vaak het dek waar geen openbare ruimtes zijn.
  • Achteraan is meestal een (buffet)restaurant. Dus wil je niet ver lopen voor je eten dan is de juiste hut achterin het cruiseschip.
  • Vaak is het hoe hoger hoe beter en hoe beter het uitzicht. Vaak wordt wel aangegeven of je een vrij uitzicht hebt of half belemmerd uitzicht(bv door een reddingsboot). Wil je een vrij uitzicht? Dan is de juiste hut op een hoger gelegen dek beter.

Vragen ?

Heb je vragen over wat de juiste hut voor jou is? Of misschien wil je meer reisadvies voor je op cruise gaat?Lees dan dit bericht over reisadvies voor je cruise of laat een berichtje hieronder achter en ik help je verder! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.