Waarom een dagje spa op je cruise? Klik hier!

Dagje spa

Ben je nog nooit tijdens je cruise in de spa geweest? Dat is heel jammer want dan mis je echt veel! Waarom is het leuk om een dagje spa mee te maken op je cruise? Zelf heb ik in de spa gewerkt op de Seabourn Sojourn als masseuze. Dus uit ervaring kan ik zeggen, een dagje spa je cruise moet je zeker doen:) De omschrijving hieronder van de spa geld voor de meeste cruiseschepen maar ik heb de spa op Seabourn als voorbeeld genomen omdat ik die goed ken!

Dagje spa

www.Flickr.com, de ontspanningsruimte op Seabourn Sojourn by News Factory

Wat is de spa?

Eerst ga ik je vertellen wat de spa op een cruiseschip precies inhoudt. De spa op een cruiseschip bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Dit zijn:

  • de spa zelf
  • de fitness en groepssportruimte
  • de haar – en nagelsalon
  • de ontspanningsruimte
  • prive zonnedek/Spa Villa

Ga op een havendag naar de spa! Op een havendag gaan veel passagiers  aan wal en heb jij dus alle ruimte en is het nog rustiger dan normaal tijdens je dagje spa!:) En er wordt vaak korting gegeven op alle behandelingen!!!


De spa zelf

Hier kan je verschillende lichaamsbehandelingen krijgen. Als je de spa binnenkomt zie je vaak de receptie en iemand van de receptie zal jou helpen. Er zijn verschillende lichaamsbehandelingen waar je uit kan kiezen op je dagje spa. Oa:

  • Lichaamsmassage: oa deep tissue, hot stones relaxing body massage,thaise massage, bamboo massage, koppels massage(met zijn tweetjes een massage in de dezelfde ruimte met eventueel nog een jacuzzi op het balkon)
  • Body scrubs and andere verfrissende lichaamsbehandelingen zoals een kruidenbuiltjemassage!
  • Diverse heerlijke ontspannende gezichtsbehandelingen.

Dagje spa

Ontvangst bij de receptie van de spa. Foto Eveline Koole

Fitness

De fitness in de spa aan boord van een cruiseschip is super modern en meestal heb je ook  vanaf je hardloopband of fitnessapparaat een super uitzicht over zee! Als je op deze manier fitnessen nog niet leuk vind, dan weet ik het ook niet meer;) Je hebt de keus uit verschillende fitness apparatuur en matjes, fitnesballen etc.

Dagje spa

www.Flickr.com, de fitness met uitzicht op zee, Jeff Tung

In de aparte sportruimte worden groepslessen gegeven zoals yoga, pilates etc. Het is vaak ook mogelijk om een personal trainer te huren die jou gedurende de gehele cruise begeleid met goede en een op jouw afgestemd fitnessprogramma. De yoga en pilates lessen zijn gratis, net zoals het gebruik van de fitness. Waarom je dag niet beginnen met een yoga les of een lekkere fitness workout? Na je ontbijt kan je terugkomen om je dagje spa af te maken of je komt een andere dag wanneer het jou het beste uitkomt.

Dagje spa

Yogales op je cruise:) by Kevin, www.Flickr.com

De sauna, stoombad en hottub(jacuzzi)

Deze zijn ook onderdeel van de spa soms is er ook een klein zwembad bij (afhankelijk vd cruise maatschappij). Je kan deze faciliteiten gebruiken in combinatie met de relaxruimte en eventueel een behandeling. Bij de spa op Seabourn is er een sauna, een stoombad, een jacuzzi, een voetenwisselbad(warm en koud water) en een ruim zonnedek.

De ontspanningsruimte/zonnedek

De ontspanningsruimte is binnen en buiten met lig(relax)bedden. De heerlijke ontspanningsbedden die binnen staan zijn verwarmd! Buiten zijn er ook zonnebedden. Als je een behandeling boekt, mag je diezelfde ook gebruik maken  van de ontspanningsruimte en sauna etc.

De haar- en nagelsalon

Soms zit dit samen in één salon, soms zijn er twee aparte. Dat is ook afhankelijk van de grootte van het cruiseschip. Hier kan je je nagels mooi laten maken, pedicure krijgen en je haar laten doen:)

Dagje spa

De haar en nagelsalon op Seabourn by Jeff Tung, www.Flickr.com

Dagje spa

Een pedicure en je nagels laten lakken in de salon tijdens je dagje spa, www.Flickr.com, Benjamin Golub

Speciaal privé dek

Tegenwoordig zie je ook steeds meer grotere gedeeltes van vaak het topdek dat wordt ingedeeld voor een privé spa ruimte. Deze ruimte ie toegankelijk voor een bepaald aantal personen en je hebt hier meer privé dan op de rest van het cruiseschip. Zoals bv op de Seabourn Encore kan je een speciale cabana huren voor een relaxt dagje spa!

Dagje spa

Het prive dek voor de spa op de Seabourn Encore, foto;Seabourn

Spa Villa

De Spa Villa is op Seabourn een “villa” met bad, massagetafels, bed, een relaxzitje en een prive balkon dat je kan afhuren voor een halve of hele dag. Hier kan je dus volledig in alle privacy een massage of andere behandeling krijgen, lekker eten en drinken, rusten of in de zon zitten.

Dagje spa

www.Flickr.com, de Spa Villa op Seabourn by Seabourn

Hoe ziet je dagje spa eruit?

Als je dus hebt besloten om op een (haven)dag een dagje spa te doen, dan kan na je ontspannende yoga of Tai chi lekker ontbijten in het restaurant, om daarna terug te komen. Eet niet te zwaar als je een massage hebt gepland s’ochtends. Dan mag je verder de hele dag de relaxruimte, sauna, stoombad, whirlpool etc gebruiken. En je kan natuurlijk een lichaams – of gezichts behandeling nemen, je haar laten doen en een een pedicure nemen(maar dat hoeft niet!).

Eten en drinken tijdens je dagje spa?

Tussendoor komt er natuurlijk een ober langs met drankjes dus daar hoef je je niet druk om te maken. Een (lichte) lunch mag je in het restaurant elders op het schip gebruiken en daarna ga je weer heerlijk verder relaxen in de spa. Het mooie is dat je de hele dag de hele spa tot je beschikking hebt. En je mag gaan en komen wanneer je wilt.  Op Seabourn zag ik mensen in hun badjas te spa binnenkomen, direct vanaf hun suite. In de spa zelf kan je niet eten, alleen als je zoals bij Seabourn de Spa Villa voor een dag huurt.

Als je de hele dag lekker rustig op het zonnedek buiten wil liggen of over de zee wilt staren vanuit je prive jacuzzi, ga je gang 🙂 Het voordeel van de spa is dat er veel minder mensen zijn  dus het is heerlijk rustig en je hebt meer privacy.

Waarom is de spa niet inclusief?

Zelf kreeg ik ook regelmatig op Seabourn deze vraag. Dat is omdat de spa op bijna alle cruiseschepen gerund worden door Steiner (BacktoSea) of Canyon Ranch Spa. Wij in de spa werden ook niet door Seabourn uitbetaald maar door Steiner. De prijzen van de spa worden ook door hen bepaald.

Een dagje spa met rust en privacy

Nou spreek ik voor Seabourn: daar kon je voor het gebruik van de sauna, relaxruimte etc een dagpas of een pas voor de hele cruise kopen. En als je een behandeling boekt, dan kan je zowiezo op die dag de rest van de spa gratis gebruiken. Het grote voordeel van dat je hiervoor moet betalen is dat er daardoor minder mensen zijn en je dus meer privacy en rust hebt! Wat heel veel mensen op een dagje spa erg op prijs stellen.

Wat kost de spa ongeveer?

Als je alleen toegang tot de spa wilt en geen behandeling wilt dan kan je eendagkaart kopen zodat je toch gebruik kan maken van sauna, ontspanningsruimte etc. De prijzen verschillen per spa en zijn ongeveer vanaf 30 dollar voor een dagkaart. Ook kan je op veel cruiseschepen een kaart voor de hele cruise kopen(Met korting).

De behandelingen in de spa zijn vanaf 120 dollar. Dit betaal je voor een volledige lichaamsmassage ( 90 minuten).  In de salon hangt het ook natuurlijk af wat voor behandeling  je neemt. De prijzen zijn daar vanaf ongeveer 20 dollar. De fitness en yoga lessen zijn gratis. Voor de personal trainer betaal je een bepaald uurtarief.  De Spa villa was toen ik er werkte 300 dollar voor een halve en 600 voor een hele dag. Let op: de prijzen kunnen  nu veranderd zijn door Steiner! Ik ben hier niet verantwoordelijk voor!

Laat dit je lol niet bederven om ook te genieten van een dagje spa tijdens je cruise. Het is het geld meer dan waard!

Wil jij de spa op Seabourn uitproberen? Klik hier!

Veel plezier op je dagje spa! Eveline

Eveline
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: