Cunard cruisen is in engelse stijl cruisen(met scones)!


Met Cunard cruises beleef je een cruise in engelse stijl, met de scones en engels high tea en engelse pub! Als jij een mooie cruise zoekt in stijl, met een ietwat formele sfeer, en superlekker eten, dan is een cruise met Cunard misschien wel wat voor jou!

Cunard

Flickr.com, scones en hight Tea by Cunard, Gary Bembridge

Het verhaal dat er alleen maar mensen boven de 60 op zitten, is allang achterhaald. Je vindt een mix van jong en oud, zelfs kinderen. Er is niet voor niks ook een kinderspeelruimte met animatie op de schepen van Cunard! Hier vind je alle info over de Queen Mary 2, Queen Elizabeth en de Queen Victoria, en nog veel meer dingen die jij moet weten voor je een cruise boekt met deze mooie engelse cruisemaatschappij Cunard!

De doelgroep van Cunard

Je vindt dus niet alleen ouderen van 80 om het zo maar te zeggen op de schepen van Cunard. Bij Cunard richt men zich op iedereen die met engelse stijl en flair willen cruisen in een iets wat traditionele en formele sfeer. Dus je zal naast de ouderen ook gezinnen, alleenstaande en stelletjes aan boord vinden van de Cunard schepen. En dat maakt het alleen maar leuker en gezelliger, toch!

Cunard vertegenwoordigt de engelse stijl met de high tea, scones, engelse pub en zelfs een Royal Court theater met echte engelse prive-balkonnetjes. Ook qua service en eten is alles voortreffelijk geregeld. Voor dit en nog veel meer moet je bij Cunard zijn.

Cunard

Het Royal Court theater op de Queen Elisabeth van Cunard by Captain Martini

De cruiseschepen van Cunard

De Queen Mary 2, de Queen Elizabeth en de Queen Victoria zijn de drie cruiseschepen van Cunard. De geschiedenis van Cunard gaat terug naar de 19e eeuw want Cunard verzorgde toen al vaarroutes van Europa naar Amerika.

Ondertussen is Cunard in handen van Carnival Corporation. Met 3 mooie schepen varen ze nog steeds van europa naar amerika/canada en ook veel in het caribisch gebied.

Cunard

Flickr.com by Roderick Eime, Queen Mary 2 van Cunard

Queen Mary 2 van Cunard

Queen Mary 2 is na enkele weken dry dock( 2017) weer terug in de vaart en mooier dan ooit! Met nog een mooiere inrichting dan daarvoor voor 2620 gasten aan boord. Totaal getransformeerd, met mooie moderne kleuren ingericht maar nog steeds super stijlvol, warm en traditioneel!

De Queen Mary is in 2003 in de vaart gekomen en was toen de grootste oceaanlijner. Dat betekent dat hij is gebouwd om alle zeeën te bevaren. Nu heet het een luxe cruiseschip met alle benodigde activiteiten en entertainment aan boord zoals:

 • het Royal Court theater met echte prive balkonnetjes:)(waarbij ik altijd moet denken aan de muppetshow waar die 2 oude mannetjes de hele tijd commentaar leveren vanuit hun balkonnetje).
 • workshops en interessante lezingen
 • mooie winkels(oa juweliers) en een kunstgalerij!(waarvan de kunstwerken ook te koop zijn)

Cunard

www.flickr.com by Gary Bembridge

 Golf stimulator en engels pub!

 • een echte golf simulator, andere deksporten(shuffleboard) en natuurlijk een echte tennisbaan en een joggingparcours.
 • Ook is er een sports cafe waar je alle sporten kan volgen op TV.(ook op de tv in je stateroom of suite).
 • een ontspannende spa met sauna, zwembad en mogelijkheden voor veel heerlijke lichaamsbehandelingen.
 • een kinderanimatieteam voor kinderen vanaf 6 maanden tot 17 jaar. Allemaal onder ervaren begeleiding.
 • Er is zelfs een “night nursery” voor s’avonds van 6 tot 11 voor baby;s van 6 maanden tor 23 maanden( tijdens dinertijd voor de ouders).
 • verschillende wijnarrangementen. Met 1 van de grootste wijnkelders op zee moet er wel een wijntje tussen zitten naar jouw smaak!
 • elke dag en avond optredens van dansers, zangers en andere live muzikanten. Ook zijn er geweldige optredens in het theater en live klasssieke concerten!
 • Met ook de grootste dansvloer op zee kan je bijna niet blijven zitten;)En er is ook nog een echte “nightclub”.

 Wil je je hond of kat mee? Bij Cunard kan dat!

 • een echte engels pub met sport, live quizes en spelletjes
 • fitness ruimte en 5 zwembaden, met de Minnows Pool speciaal voor kinderen
 • yoga en pilates lessen
 • een echt planetarium
 • de grootste bibliotheek op zee(8000 boeken) en..

 

CunardCunard

www.flickr.com by Gary Bembridge “de bieb” op de Queen Mary 2 en 1 van de zwembaden

 • Zij is het enige cruiseschip met een kennel voor je hond of kat:)(zij mogen alleen mee van europa naar New York) Leuk toch?!

Zo, dat is een hele lijst van de Queen Mary 2, maar er is ook zoveel leuks te doen! Dan gaan we nu naar de Queen Elizabeth!

Queen Elizabeth van Cunard

Cunard  Cunard

www.flickr.com by Gary Bembridge, Royal Arcade en Book shop op de Queen Elisabeth van Cunard

De Queen Elizabeth is iets kleiner en jonger dan de Queen Mary en heeft plek voor 2092 gasten. Verder is het schip hetzelfde, met dezelfde activiteiten en entertainment. De bieb is wat kleiner, en het heeft geen planetarium en golfsimulator. En er zijn 2 zwembaden.

De inrichting is ook klassiek, met de oude engelse stijl, veel hout. Een mooie, klassieke, engelse inrichting.

Cunard      Cunard

www.flickr.com by Gary Bembridge, de bar en Brittania restaurant op de Queen Elizabeth van Cunard

Queen Victoria van Cunard

De sfeer en de stijl zijn hetzelfde als op de Queen Mary 2 want ook de Queen Victoria is in juni 2017 in drydock geweest en heeft een flinke vernieuwing gehad. Met onder andere grotere en meer staterooms, een vernieuwd Brittania restaurant en zonnedek en mooiere bars doet zij niet onder voor de Queen Mary 2. Zij heeft ruimte voor 2014 gasten.

Eten en drinken bij Cunard

Cunard is de enige cruisemaatschappij die bij de indeling van de restaurants gebruik maakt van de hut of suite die je hebt geboekt.

Dining op Queen Mary 2 en Queen Elizabeth:

Het grote hoofdrestaurant Brittania bestaat uit 2 dekken. De Queens Grill is voor gasten van de Queens Grill suites. Gasten uit de P hutten komen in het restaurant Princess Grill. En restaurant Brittania Club is voor de gasten uit de AA categorie balkonhutten. Als je een Grill suite hebt geboekt heb je ook de mogelijkheid om buiten te eten.

Er is het Lido restaurant , waar je alle maaltijden in buffetvorm kan krijgen.

Alleen op Queen Mary 2: in King’s Court kan je ontbijten en s’avonds wordt het een pizzeria, Aziatisch restaurant, The Carvery en Chef’s Gallery(tegen bijbetaling). Daarentegen heb je daarvoor op de Queen Elisabeth The Garden, een prachtige serre waar soms diner wordt aangeboden.

Op beide schepen wordt in de lounge s’middags thee met engelse scones geserveerd.

Cunard

Cunard

Brittania restaurant, by Tom Mascardo(Flickr.com) en Ice sculpting by Tom Mascardo(Flickr.com)

Dining op Queen Victoria:

Hier is ook Brittania het grote hoofdrestaurant wat 2 dekken in beslag neemt! De Queens Grill is voor de gasten van de Queens Grill suites. Het restaurant Princess Grill is voor de gasten van de P hutten. Ook hier is een lido restaurant voor buffetmaaltijden. En gasten van de suites kunnen in de Courtyard buiten eten. Er is The Greenery, een lounge met uitschuifbaar dak, waar ook de High Tea wordt geserveerd.

Drank bij Cunard

Er is de mogelijkheid tot het kopen van een frisdrankpakket voor 5 dollar pppd. Verder is het mogelijk om diverse wijnpakketten voor de cruise aan te schaffen. De overige alcoholische drankjes kunnen los gekocht worden en worden ook op je boordrekening bijgeschreven. De prijzen(in dollar en excl. 15 % service charge):

Frisdrank vanaf 2,75, bier vanaf 2,95, wijn glas vanaf 5,95, wijn fles vanaf 32, whisky vanaf 6, cocktail vanaf 6,25( de prijzen zijn onderhevig aan veranderingen en kunnen door Cunard gewijzigd worden).

De fooi is 11,50 dollar per persoon per dag. Voor gasten van de Princess Grill suites en Queens grill suites 13,50 pppd. De fooi wordt ook aan het eind van je cruise op je boordrekening bijgeschreven en van je credit card afgeschreven.

Voor meer info over de dresscode op Cunard klik je hier!

Wil jij een cruise boeken met deze mooie engelse cruisemaatschappij? Of wil je meer info? Klik dan op de button hieronder:

Klik Hier Voor Meer Info!

En natuurlijk bij vragen over Cunard hoor ik het graag! Laat maar een bericht achter, dat waardeer ik enorm!

Veel plezier op je cruise met Cunard!

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.