Cruiseschip kiezen? Hier vind je de 5 mooiste kleine en middelgrote cruiseschepen.

Moet jij een cruiseschip kiezen? Heb jij ook weleens dit probleem? Je wilt een cruise maken maar eigenlijk weet je niet goed met welk cruiseschip want er zijn er zoveel! Daarom ga ik je een handje helpen. Ik ben eens gaan rondneuzen  en heb leuke, grappige, stoere en sjieke kleine en middelgrote cruiseschepen ontdekt(voor ieder budget). Dus als jij hulp nodig hebt voor het vinden van een mooi cruiseschip, lees dan snel verder..!

Zoek je een klein cruiseschip?

Ik heb leuke, mooie, sjieke, stoere en grappige kleine cruise schepen en yachten ontdekt. Ik kon niet kiezen welk cruiseschip de mooiste en leukste is dus dat mag jij doen:) Maar elk klein cruiseschip is een mooie parel!

Klein cruiseschip 1: De stoere L’Austral

Dus ik begin met de eerste, van 5 sterren rederij Ponant.  Rederij Ponant is van franse afkomst en het personeel is frans of spreekt in ieder geval frans en engels. Totaal heeft Ponant 7 kleine prachtige cruiseschepen/yachten en het vaargebied is praktisch de hele wereld. Van Antarctica tot de noordpool en alles wat daar zo’m beetje tussen ligt! Het eerste kleine cruiseschip waarvan ik zeg, wow, dat is L’Austral van Ponant. Dit is echt een verschrikkelijk mooi yacht/cruiseschip. Kijk maar op de foto hieronder, vind je hem niet onwijs stoer?

Klik hier voor cruises met de L’ Austral en lees hier meer over Ponant.

Cruiseschip

Foto’s: Flickr.com, Everyone Sinks Starco

Op dit cruiseschip kunnen maximaal 264 gasten. Het zijn zeer luxe schepen waar je je op een prive yacht waant. Met een spa, Wifi, zonnedek, een verwarmd zwembad(met zeewater), theater, bars en lounges, 2 restaurants( met natuurlijk frans eten!), een pool bar, en een bibliotheek zal je je zeker niet vervelen. Er is Wifi aanwezig en je hebt keuze uit 9 verschillende staterooms en suites. Waarvan de meeste met prive balkon. De oppervlakte varieert van 18 tot 45(!) vierkante meter.

Klik hier voor cruises met de L’Austral.

Klein cruiseschip 2: De gracieuze Seabourn Ovation

Omdat ik na mijn Seabourn werkervaring een Seabourn fan ben, mag dit mooie cruiseschip van Seabourn niet ontbreken. De Seabourn Ovation bied plaats aan 600 gasten en heeft alleen luxe suites met balkon, 5 luxe restaurants én Seabourn hanteert de all inclusive formule.  Bij Seabourn zijn wel kinderen welkom maar er zijn geen kinderfaciliteiten.  En op 2 oktober 2018 ga ik een officieel scheepsbezoek afleggen in Rotterdam dus daarna volgt natuurlijk een uitgebreid(foto)verslag van de Seabourn Ovation!

Klik hier voor cruises met de Seabourn Ovation.

Cruiseschip

Een suite op de Seabourn Ovation by Seabourn Marketing Holland

Cruiseschip

De Seabourn Ovation by emdjt42

Klein cruiseschip 3:De avontuurlijke Royal Clipper

We gaan Frankrijk verlaten maar we blijven wel in het zeilen. Het derde kleine cruiseschip wat ik je aanraad is namelijk de Royal clipper van Star Clippers. De Royal Clipper kan 227 gasten verblijden die zelf willen meezeilen of gewoon willen genieten van het zeilgevoel. Je zeilt namelijk wel even mee op de enige echte zeilende vijfmaster ter wereld. Dus dat is wel bijzonder!

Cruise schip

     Foto: Flickr.com, Roderick Eime

En de luxe is er niet minder om op een cruiseschip van Star Clippers. Met 3 zwembaden, ruime suites en een inrichting van het schip met veel koperen leuningen, teakhouten dekken en antieke prenten waan je je weer op een 19e eeuws zeilschip:)

Je kan genieten van lezingen, concerten en er zijn speciale thema cruises zoals met gratis yoga en meditatie lessen op het open dek. Ook geeft de kapitein elke dag een leuke interessante briefing op het dek! Star Clippers vaart in: het caribische gebied, Panama kanaal, transatlantische cruises, middellandse zee, Cuba en zuid oost Azie.

Klik hier voor cruises met de Royal Clipper.

Klein Cruiseschip 4: Op expeditie met de MS Hanseatic!

Even heel wat anders! Heb jij er weleens aan gedacht om op expeditie te gaan naar de Noordpool, Amazone of Antarctica? Dan heb ik hier het perfecte cruiseschip voor jou!

Cruiseschip  Foto: Flickr.com,Roderick Eime

De MS Hanseatic van Hapag Lloyd Cruises is een zeer luxe expeditie cruiseschip waar maximaal 200 gasten op kunnen. De MS Hanseatic komt op uitzonderlijke bestemmingen zoals de noordpool, de amazone, en antarctica, en de orinoco rivier!

Met rubberboten(zodiacs) worden vanaf het cruiseschip excursies gegeven. Spannend toch? HapagLloyd is een kleine duitse maatschappij met 4 zeer luxe schepen met 6 sterren. De Hanseatic en de MS Bremen zijn de 2 expeditieschepen van de vloot.

Ze hebben ook nog 2 iets grotere  luxe cruiseschepen(500 man) waar speciale activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. De minimum leeftijd voor kinderen is 2 jaar buiten europa en in europa 8 maanden. Bij Hapag Lloyd zijn de fooien inbegrepen in de prijs!

Klik hier voor cruises met de MS Hanseatic.

Cruiseschip 5: Verken de kust van Kroatië met Lopar!

Deze cruisemaatschappij kende ik zelf niet. Nu wel, en ohjee, wat ben ik daar blij om:) De Katarina Line is een kroatische maatschappij met een best wel grote vloot met allemaal kleine (zeil)schepen. Doordat de bemanning van de schepen de kust en alle dorpjes aan de kust goed kent, kom je op de mooiste plekjes van Kroatie. Vaak lig je midden in het centrum van een stadje waardoor je veel tijd hebt om goed rond te kijken. Ook word er in verhouding minder gevaren en je hebt dus meer tijd hebt voor leuke excursies aan de wal en tijd om de mooie Kroatische stadjes en dorpjes te verkennen.

Cruiseschip      Cruiseschip

Ook bieden ze speciale thema,s aan voor kinderen, yoga, fiets excursies, “ontdek de meren van Kroatie” en nog veel meer. De sfeer is informeel en het eten is subliem met veel gebruik van lokale produkten.

Het kleinste “cruiseschip” van de Katarina Line is voor 7 man, de grootste voor zo’n 45 man. De schepen verschillen in luxe, van eenvoudig  tot zeer luxe 🙂 Ik heb als voorbeeld het cruiseschip de Lopar genomen. Kijk nou wat een schatje het is. Op de Lopar kunnen 32 personen. Je kan ook gewoon alleen boeken of met een stel of gezin en doordat je op een klein schip leer je elkaar goed kennen. gezellig toch:)

Cruiseschip    Foto: Flickr.com,dmytrok

Belangrijk, je kan aan boord alleen cash betalen en fooi word gegeven naar eigen inzicht( 3 – 5 euro per dag pp wordt gewaardeerd).

Klik hier voor meer info over de Katarina Line en hun cruises!

Zoek je een middelgroot cruiseschip? De Top 5!

Van de echte kleine cruiseschepen gaan we naar de middelgrote cruiseschepen met plek voor 1000 tot maximaal 2000 passagiers. Ook hier heb ik 5 mooie uitgezocht voor je. En ook heb ik rekening gehouden met elk budget;)

Cruiseschip middelgroot 1: De MS Rotterdam!

De MS Rotterdam is een middelgroot luxe cruiseschip. Er kunnen 1400 gasten op maar het voelt niet groot als je erop zit. Het is gewoon een mooi klassiek ingericht cruiseschip met veel kunst aan boord. Er is ook een kinderanimatieteam dus zij hoeven zich ook niet te vervelen als jij de kunstcollectie bekijkt;). Wil jij meer lezen over de MS Rotterdam? Lees dan dit bericht:5 Top redenen om een cruise te maken met de Ms Rotterdam!

Klik hier voor cruises met het cruiseschip de MS Rotterdam.

Cruiseschip

De MS Rotterdam in de haven van Key West, Richard Johnson

Cruiseschip

Het atrium van de MS Rotterdam by Richard Johnson

Cruiseschip middelgroot 2: De AidaCara

De AidaCara is het eerste cruiseschip van Aida dat in 1996 in de vaart kwam. Het is ondertussen 2 x goed verbouwd en met de tijd meegegaan:) Veel ruimte, mooie kleuren en een gezellige sfeer vind je op dit middelgrote cruiseschip van Aida. Er kunnen maximaal 1180 passagiers op en het voelt daarom niet super massaal maar juist gezellig en knus. Er is veel te doen voor jong en oud. Er is oa een kindertanimatieteam, spa, kunstgalerie en ook op sportgebied hoef je je niet te vervelen. Of je nou wilt basketballen, volleyballen,fitnessen of golfen, het kan op de Aidacara. Er zijn 3 restaurants, waarvan 2 inclusief de cruiseprijs zijn. In het specialiteitenrestaurant kan je a la carte eten en dit is niet inclusief de cruiseprijs. Bij Aida zijn naast de maaltijden in ook de tafeldrank en de fooi inbegrepen in de cruiseprijs.

Klik hier voor cruises met de AidaCara.

Cruiseschip

Het cruiseschip de AidaCara by Tom Borslid

Cruiseschip

Het pooldek op het cruiseschip de AidaCara by Sir_hotshot

Cruiseschip

Een hut op de AidaCara by Michael Urspringer

Cruiseschip middelgroot 3: De Costa NeoRomantica!

Dit is een mooi middelgroot cruiseschip. Er kunnen namelijk 1500 passagiers op. Dit zorgt ervoor dat de Costa NeoRomantica een gezellige intieme sfeer heeft en er zijn veel leuke activiteiten, ook(vooral) voor kinderen:). Er is een speciaal kinderanimatiteam aan boord die de leukste spelletjes en activiteiten organiseren voor kids. Na de verbouwing in 2012 is dit luxe cruiseschip voorzien van een een nieuw theater en een supergrote “Samsara spa” waar je de heerlijkste behandelingen kan krijgen. Dus kids in de kidsclub en ouders in de spa op een zeedag:) Heerlijk toch?!

Klik hier voor cruises met de Costa Neo Romantica.

Cruiseschip

De Costa Neo Romantica by Alain Dubois en onder de spa Samsara by Minimaniaco

Cruiseschip

Middelgroot cruiseschip 4: Verken de kust van Noorwegen met de MS Finnmarken

Dit grootste cruiseschip van Hurtigruten vaart langs de mooiste en meest afgelegen dorpjes en stadjes langs de noorse kust, van Bergen naar Kirkenes en weer terug. Maar je kan ook de auto meenemen en met de auto terug! Op dit cruiseschip kunnen 919 passagiers maar ik vind dat het wel onder middelgroot thuishoort. Je vind aan boord super goed eten, een kinderanimatieteam voor kinderen van 7 – 13 jaar en een gezellige informele sfeer. Dit cruiseschip heeft geen wervelende shows in een groot theater maar daardoor trekt het juist weer een heel ander publiek aan. Er zijn bars en lounges waar je met elkaar kan zitten en andere passagiers kan ontmoeten. Er worden ook interessante lezingen gegeven over de schitterende natuur van Noorwegen. Lees hier meer over deze kustroute van Hurtigruten.

Klik hier voor cruises met de MS Finnmarken.

Cruiseschip

De Ms Finnmarken by Heiko Ni

Middelgroot cruiseschip 5: De Celebrity Constellation

Dit mooie middelgrote cruiseschip van Celebrity cruises is ook zeker de moeite waard. Deze 5 sterren cruisemaatschappij bied mooie cruises aan, ook op de Celebrity Constellation. Dit cruiseschip valt in de Millenium klasse en heeft plek voor 1950 passagiers.  Het is zeer luxe ingericht, heeft twee grote restaurants, een heel dek voor wellness en sport, en trekt een gemengd publiek aan. Pas getrouwde stellen, gezinnen, ouderen. Je zal een mengelmoes van mensen aantreffen wat het des te leuker maakt. Natuurlijk scheelt het wel een beetje per bestemming.

Klik hier voor cruises met de Celebrity Constellation

Cruiseschip

Het cruiseschip de Celebrity Constellation by Tom Borslid

Cruiseschip

Pooldek van de Celebrity Constellation by Yolanda Lippens

Cruiseschip

Terras op de Celebrity Constellation by Bret7

Ik hoop dat ik je heb geholpen om een leuk cruiseschip te vinden! Heb je zelf weleens een cruise gemaakt met 1 van die ik heb genoemd of ken je nog andere interessante cruiseschepen die interessant zijn?

Dan hoor ik het graag van je! Alvast een fijne cruise!

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.