Cruises vanuit Nederland maken? Lekker makkelijk!

Een cruise maken is gewoon ontzettend mooi! In slaap vallen en wakker worden op de lichte deining van de golven, de zon die schijnt al uitdagend op je balkon en je ruikt de eerste verse broodjes van het ontbijt al. En met cruises vanuit Nederland hoef je niet ver te reizen om aan boord te stappen van je favoriete cruiseschip! Met de trein of auto, je bent er zo!

Hier vind je de mooiste cruises vanuit Nederland voor jou uitgelicht! Met mooie bijzonder bestemmingen! Dus pak maar een bakje koffie of thee en lees lekker verder. Het kost je hooguit 5 minuten en dan ben je wel al dichterbij je droomcruise!

Waarom zou je cruises vanuit Nederland maken?

Een cruise is een onvergetelijke ervaring. of je nou kiest voor een groot massaal schip voor het hele gezin of meer houd van de privacy en intimiteit van een kleiner super luxe cruiseschip, voor een ieder is er een mooie cruise.

 vertrek vanuit nederland

www.flickr.com, E guide Travel, Cruise terminal Amsterdam

Maar wat als je nou nog nooit eerder hebt gecruisd en je wilt toch heel graag die ervaring meemaken? Want zeg nou zelf, lijkt het je niet geweldig om verwend te worden met heerlijk eten, drankjes, persoonlijke service, mooie uitzichten over zee, zo veel entertainment dat 8 of 10 dagen waarschijnlijk niet genoeg is;)..

En dan is het het makkelijkst om gewoon in Nederland te vertrekken. Er vertrekken dagelijks veel cruises vanuit Nederland. Amsterdam en Rotterdam zijn hele bekende cruisehavens. Hier nog even de 4 grootste voordelen waarom je cruises vanuit Nederland zou kunnen maken op een rijtje:

 • Je hebt geen stress met vliegen en zorgen dat je je vliegtuig haalt.
 • Ook als je weer van boord gaat in nederland heb je dat probleem niet.
 • Je hoeft niet ver te reizen om aan boord te gaan van je cruiseschip.
 • Er zijn mooie cruises, vooral naar noord europa die gewoon vanuit Nederland vertrekken.
 • Het is dus gewoon lekker relaxt, vooral als je nog nooit eerder hebt gecruisd!

Cruisen is relaxt:)

Vertrek uit Amsterdam

De cruise terminal in Amsterdam oftewel de Cruise passengers terminal is gelegen vlak achter het centraal station in Amsterdam. je kan dus gewoon met de trein en een taxi naar je cruiseschip toe. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf Amsterdam Cs daarom is een taxi wel handig. Dat hangt natuurlijk ook van je hoeveelheid bagage af;).

Met de auto kan natuurlijk ook, maar dan betaal je wel kosten voor het stallen van je auto. Klik hier voor meer info, zij vervoeren je ook van en naar de cruiseterminal! Of kijk hier voor nog dichterbij de cruise terminal parkeren, namelijk bij parking centrum Oosterdok.

Het adres van de Cruise passengers terminal in Amsterdam is:

Piet Heinkade 27, 1019 BR te Amsterdam.Telefoon is 020 – 5091000

Cruisemaatschappijen die veel vanuit Amsterdam vertrekken zijn:

Holland Amerika Lijn, Costa Cruises, Celebrity Cruises, Royal Caribbean en Costa Cruises. Best veel keus dus!

Mooie cruise bestemmingen vanuit Amsterdam zijn oa:

 1. Noord europa, zoals Noorwegen, de noordkaap, de landen aan de oostzee met de schitterende steden zoals St. Petersburg
 2. maar ook Ijsland, groenland
 3. Engeland en Ierland
 4. Frankrijk, Duitsland
 5. Of steek de Atlantische oceaan over naar Fort lauderdale!

Vertrek uit Rotterdam

Rotterdam is de andere bekende grote cruise terminal in Nederland. Voor cruises vanuit Nederland is Rotterdam dus ook een hele belangrijke vertrekhaven! Met 1 a 2 cruiseschepen per week die aanleggen of vertrekken telt Rotterdam dus zeker mee.

De cruise terminal Rotterdam is ook midden in het centrum aan de Wilhelminakade. Dit is ook midden in het centrum van Rotterdam. Het adres van de cruise terminal in Rotterdam is:

Wilhelminakade 699, 3072 AP te Rotterdam. Telefoon: 010 – 2908440.

Je komt bij de cruise terminal vanaf het CS door de metro te nemen naar Slinge en uit te stappen bij halte Willemsplein. Dan is het nog 250 meter lopen. Met de taxi kan ook, vanaf de taxistandplaats is het 250 meter naar de ingang van de cruise terminal Rotterdam. Ook met de auto kan, er zijn betaalde parkeergarages waar je betaald kan parkeren, zoals hier.

Cruises vanuit nederland

www.Flickr.com, Frans Berkelaar, de cruise terminal Rotterdam

Cruisemaatschappijen die vertrekken vanuit Rotterdam zijn oa: Holland Amerika Lijn en Aida.

De meest voorkomende en populaire bestemmingen vanuit Rotterdam zijn:

 • noord europa, met de mooie noorse fjorden,
 • landen aan de oostzee, ijsland, groenland
 • oversteek naar Boston!
 • Frankrijk, duitsland, engeland

De beste tijd om een cruise te maken naar het noorden vanuit Nederland is in de zomermaanden. omdat dan in het noorden het weer het beste is, ook is de zee dan rustiger dan in bv november.

Voorbeeld 1 van de mooie cruises vanuit Nederland!

Een leuke en vooral supermooie cruise met veel schitterende natuur vanuit Rotterdam is bijvoorbeeld deze:

Op dag 1 vertrek je vanuit Rotterdam en dan ben je de 2e dag op zee.

Dag 3: Geniet van de mooie tocht door het Sognefjord naar Flam, waar je ook weer kan genieten van mooie watervallen en andere schitterende natuur!

  

Op dag 4 ga je cultuur snuiven in Stavanger en op dag 5 ben je in Kristiansand met de mooie houten huisjes en nog veel meer!

Dag 6: Nog meer mooie natuur door het oslofjord richting Oslo!

De zevende dag is een dag op Zee en op de laatste dag ben je weer terug in Rotterdam!

Dit is maar één voorbeeld van de vele supermooie cruises vanuit Nederland! Er zijn er nog veel meer!

St. Petersburg met 1 van de cruises vanuit Nederland!

Genieten van de schitterende noorse fjorden of de mooie stadjes in Engeland en Ierland bezoeken. Er is veel mogelijk met cruises vanuit Nederland! Of Bezoek St.Petersburg met één van de vele cruises vanuit Nederland!

Wist jij bijvoorbeeld dat voor het Catharina Paleis in st. Petersburg 100 kilo goud is gebruikt? Het is echt een supermooi paleis, echt de moeite waard te bezoeken tijdens je cruise!

vertrek vanuit nederland

St. Catherina’s Palace, St.Petersburg

Wat belangrijk is te weten is dat je voor St. Petersburg een visum nodig hebt als je alleen op pad wilt. Als je een excursie boekt op het cruiseschip kan je vaak mee op de groepsvisum van het schip. Vraag dit goed na voor je vertrekt!

Heb jij ook één van de mooie cruises vanuit Nederland gemaakt of wil jij er één gaan maken? Wil jij je ervaring met mij delen? Of als je andere vragen hebt, dan hoor ik het graag van je!

Stip Reizen of Zeetours of TUI


De Jong Intra of Kras of Dreamlines


Captain Cruise

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.