Cruises in November? Hier vind je de mooiste cruise bestemmingen!

Ben jij de regen en de kou in november ook beu? En wil jij in november juist lekker de zon opzoeken? Dan zit je hier goed. Hier vind je een aantal cruises in november waar je uit kan kiezen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zoals bijvoorbeeld het regenseizoen in Azie en cycloon en orkaan tijd in Australie en de caribbean. Daarom heb ik in dit bericht voor jou een paar mooie cruises in november opgezocht.

Ik neem je mee naar de hoogste berg van Spanje op Tenerife, de pinguins op Antarctica en mooie transatlatische cruises met oa als tussenstop Funchal, Madeira! Heb jij interesse in één van deze mooie cruises in november? Lees dan lekker verder, het kost je maar een paar minuutjes en levert je een hele mooie cruise vakantie op!

De beste cruise bestemmingen in november

Wat zijn goede bestemmingen voor cruises in November? Omdat de wereld groot is en het klimaat nogal verschilt is het niet overal altijd de beste tijd voor een cruise. Ook omdat natuurlijk ten zuiden van de evenaar het zomer is als het hier winter is! Dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Dan kan je altijd de warmte opzoeken!

Hier heb ik enkele mooie cruise bestemmingen op een rijtje gezet voor cruises in november:

 • Antarctica
 • Canarische eilanden
 • Transatlantische cruise via Madeira naar Miami of Brazilië!Cruises in november

Enkele cruises in november uitgelicht

In november is het perfect om vanuit europa, bv Barcelona via de canarische eilanden naar Brazilië of de caribbean te cruisen. Ik ga je hier wat meer over deze cruises in november vertellen en enkele mooie plekken die je aandoet. Lees maar lekker verder(4 minuutjes!), dan kan je daarna je koffer inpakken!

Cruises in november naar Antarctica

Antarctica is een groot continent van 14 miljoen vierkante kilometer( 3337 keer NL) en ligt ten zuiden van Zuid Amerika Afrika en Nieuw Zeeland. De onderkant van de aarde is bedekt door Antarctica. Het bestaat voornamelijk uit ijsvlaktes, bergen, vulkanen, kostmossen, water en som wel hele harde wind(tot 320 km per uur!).

Er wonen geen mensen maar er staan onderzoekscentra. Er leven veel zeevogels waaronder pinguins. Ook zie je veel zeerobben en walvissen.Via Zuid Amerika is Antarctica het makkelijkst te bereiken per cruise. Waar de meeste cruises komen is het antarctische schiereiland. Hier zie je ook de meeste dieren van het hele continent.

In oktober en november is het lente en begint het broedseizoen. Dit is de tijd dat de pinguins elkaar gaan versieren en daarna een nestje bouwen. Qua natuur zie je schitterende mooie ijssculpturen zien die ontstaan in het voorjaar. Ook zie je veel zeerobben langs de kustlijn.

Mooi cruises in november naar Antarctica vetrekken oa vanuit Valparaiso, Buenos Aires, Ushaia of Montevideo.

Cruises in november naar de Canarische eilanden

We gaan naar de Canarische eilanden. Ook deze eilanden zijn een mooie bestemming voor cruises in november. Als het in Nederland koud en winter wordt, kan je de zon en het lekkere warme weer opzoeken op de mooie canarische eilanden.

De Canarische eilanden behoren bij Spanje en liggen ter hoogte van Marokko voor de kust van Afrika. De belangrijkste en meest bezochte eilanden met Gran Canaria, Tenerife, Fuertaventura en Lanzarote. Ook de andere kleinere eilanden El Hierro, La Gomera en La Palma. Lees hier de hoogtepunten van een cruise naar de Canarische eilanden.

Voor mooie natuur, stranden én de hoogste berg van Spanje te bezoeken, kan je met 1 van de mooie cruises in november naar de Canarische eilanden. Cruises vertrekken oa vanuit Barcelona, Savona, Gran Canaria, Rome, Marseille én ook vanaf de Canarische eilanden.

Cruises in november

Transatlatische cruises in november

Wat ook mooie cruises in november zijn, zijn cruises vanuit europa naar Brazilië of Miami! In november gaan veel cruise schepen richting de caribbean of Brazilie om daar in de winter verder te cruisen. Het is een mooie gelegenheid om een keer een transatlatische cruise mee te maken. En nee, je ziet niet alleen water, wel veel natuurlijk:), maar op veel transatlatische cruises kom je ook in mooie steden.

Veel cruises vertrekken oa uit Marseille, Rome,Venetië en Lissabon en gaan naar Miami of Brazilië! Onderweg doen ze vaak de canarische eilanden of Madeira aan. Zoals je hebt kunnen lezen zijn dit mooie eilanden. Madeira is ook net zoals de canarische eilanden een mooi eiland. De cruise haven Funchal is een super leuke stad en er is veel te doen. En je hebt genoeg tijd om op een havendag enkele van deze leuke dingen te doen!

  Cruises in november

Hoogtepunten Funchal, Madeira

 • Ga met de kabelbaan van Funchal naar Monte
 • Bezoek de kathedraal van Funchal
 • Maak een fietstocht!
 • Bezoek de kleurrijke markt in Funchal
 • Het Monte Palace Tropical Garden is ook zeker een bezoekje waard
 • Wat ook mooi is zijn de vele muurschilderingen, dus loop gewoon door de stad en kijk je ogen uit!

Cruises in november De transatlantische cruises duren wat langer, vanaf 15 dagen en daarvan zit je meestal 7 dagen echt op zee. Dat valt dus echt wel mee.Ook omdat je op alle cruise schepen je echt niet hoeft te vervelen tijdens de zeedagen. Er is genoeg entertainment s’avonds, en overdag  luieren bij het zwembad of ontspannen in de spa. Ook zijn er overal genoeg sportmogelijkheden. En wat dacht je van genieten van het uitzicht over zee! Zeker dus de moeite waard.

Voordelen transatlantische cruise:

 • Ze zijn voordeliger zijn dan cruises waar je meer havens aandoet!
 • Met een cruise meer dagen op zee brengt een hele leuke intieme sfeer met zich mee en je kan heerlijk dromen en over de zee uitkijken.

  

En wist je dat bij Cunard bij de oversteek je huisdier meemag? In een speciale kennel waar 24 uur iemand aanwezig is om de dieren te verzorgen, komt jouw huisdier niks te kort tijdens de oversteek. Ook mag je natuurlijk je hond bezoeken.

Voorbeelden van transatlantische cruises in november zijn:

 • Venetië – Havana met MSC
 • New York – Southampton met Cunard
 • Marseille – Rio de Janeiro met Costa Cruises
 • Venetië – Fort Lauderdale met Costa Cruises

Dit zijn enkele voorbeelden van mooie transatlatische cruises in november. Wil jij meer weten of één van deze mooie cruises in november boeken? Klik dan op één van de buttons hieronder:

Stip Reizen of Zeetours of TUI


OAD of Kras of Captain Cruise


Dreamlines

Heb jij vragen of ben jij weleens op één van deze cruises in november geweest en wil jij je ervaring delen? of misschien heb jij andere op- of aanmerkingen! Dan hoor ik het graag van je!

Veel plezier! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.