Cruisereizen.nl, interview! Met nieuws over oa de Nieuwe Jade!

Interview met CruiseReizen.nl.

Om wat meer te weten komen over het werk bij Cruisereizen en de cruises die ze aanbieden heb ik een interview gehad met Cruisereizen.nl. Hieronder vind je het interview.  We hebben het oa over:

  • Wat doen jullie op de afdeling marketing Cruisereizen.nl?
  • Wat zijn de populaire cruises?
  • Hal, Aida en MSc
  • Seabourn en Ponant
  • De vernieuwde Norwegian Jade
  • Relaxte sfeer met all inclusive?

Ik heb gesproken met een vertegenwoordiger van CruiseReizen.nl, de marketing coördinator bij CruiseReizen.nl.

 

Wat doe je op de afdeling marketing?

Ik: In ieder geval de eerste vraag die ik stel is, wat doen jullie op de afdeling Marketing?

CruiseReizen.nl:

Bij de afdeling marketing van CruiseReizen.nl selecteren we leuke aanbiedingen die we 1 of 2 keer per week uitsturen in de nieuwsbrieven. En als er leuke acties komen, dan zorgen wij ook dat deze acties op de website komen te staan, bv. een gratis drankenpakket of boordtegoed.

Maar ook teksten schrijven voor op de website, leuke foto’s zoeken, zorgen dat mensen interesse krijgen in cruisen. En op het moment dat er een aanvraag binnenkomt, gaat het naar de afdeling klantenservice en daar wordt het verder behandeld.

 

 

Voetbaltafel en zitzakken maar ook hard werken!

 

Ik: Wat maakt het zo leuk om bij CruiseReizen.nl te werken als marketing coördinator?

CruiseReizen.nl:

Het is een leuk, jong team en iedereen staat voor elkaar klaar om te helpen als het druk is. Ook de leiding bestelt af en toe wat te eten voor iedereen. En we gaan 1x in de 3 maanden uit eten. Er staat een voetbaltafel en zitzakken. Het is een informeel bedrijf, met een informele sfeer, we houden ook van geintjes en humor. We werken hard en serieus maar onderling is er veel plek voor humor. Ook op de site vind je smileys en grapjes. Natuurlijk spreken we de oudere mensen wel aan met u. Maar vooral de jongeren spreekt een informele sfeer erg aan.

 

Cruises vanuit Nederland

Ik: Is er een specifieke doelgroep waar jullie je op richten bij CruiseReizen.nl?

CruiseReizen.nl: nee, niet echt op 1 doelgroep. Iedereen de wil cruisen, kan een cruise boeken bij ons. De doelgroep verschilt van bestemming tot bestemming. Bijvoorbeeld in de fjorden ga je wat meer ouderen tegenkomen en de wat zonnigere bestemmingen trekken meer een jonger publiek aan.

Ik: Wat zijn de meest populaire cruises?

CruiseReizen.nl: de meest favoriete cruises in deze periode van het jaar zijn de cruises met vertrek vanuit Nederland. Je hoeft niet te vliegen, je hoeft niet naar de luchthaven, het is heel ontspannen om te kunnen vertrekken dichtbij huis.

Cruisereizen.nl

www.flickr.com Cruise terminal rotterdam

 

Ik: wat is de populairste maand om te cruisen?

CruiseReizen.nl

Eigenlijk gaat het het hele jaar door en het is ook afhankelijk van bestemming tot bestemming. Je ziet wel een piek in de zomer naar de fjorden, en in de winter naar Dubai maar verder het gaat het hele jaar door.

Ik: Zie je nog verschil in de hoogtes van de prijs in de cruises die geboekt worden?

 

HAL, Aida en MSC

 

CruiseReizen.nl

Eigenlijk zie je geen verschil. De cruisemaatschappijen zoals Holland America Line, AIDA, MSC, zijn allemaal populair bij ons. Natuurlijk zijn sommige doelgroepen wel bereid wat meer te betalen voor wat meer luxe en service. Sommige kiezen voor een budgetvriendelijke cruise, maar beide doelgroepen zijn zeker aanwezig met het boeken.

Ik: Je hebt natuurlijk ook de echte luxe zoals Seabourn en Silversea, is daar veel vraag naar? Zijn die populair?

CruiseReizen.nl: Ja , die zijn heel luxe en bieden wij ook aan. Seabourn, Silversea, Hapag-Lloyd, SeaDream Yacht Club en Oceania Cruises. Er zijn wel  wat minder boekingen in vergelijking dan bijvoorbeeld bij MSC, maar wij bieden ze wel aan.

Ik: Ja, er zitten hele mooie schepen bij he? Zo echt wel!

 

Seabourn en Ponant!

CruiseReizen.nl: ja zeker! Jij had gewerkt voor Seabourn?

Ik: ja dat klopt, 2 jaar heb ik op de Seabourn Sojourn gewerkt en de wereld rondgevaren. Een hele mooie ervaring was dat!

CruiseReizen.nl: Ja, Dat kan ik mij voorstellen, Seabourn is ook heel luxe.

Ik: Ja, er zijn er zo veel, Ponant heeft ook zulke mooie schepen!

Cruisereizen: Wat ik ook persoonlijk leuke schepen vindt, zijn de middelgrote schepen van bijvoorbeeld Norwegian Cruise Line. Je hebt nog wel alle faciliteiten, lounges, shows, entertainment maar niet het massale van de echte grote schepen.

Dus wel alle faciliteiten, maar niet super super groot.

 

De vernieuwde Norwegian Jade!

Ik: Je was toch ook op de Norwegian Jade geweest?

CruiseReizen.nl: Ja, ik ben met 3 collega’s van Cruisereizen.nl op de Norwegian Jade geweest. De Norwegian Jade is recent verbouwd en dat is goed te merken. Er zijn bijvoorbeeld heel veel eetgelegenheden. Je hoeft je niet druk te maken over waar je kan eten, je kan in heel veel verschillende restaurants eten en hoe laat je wilt. Wij deden bijvoorbeeld om 7 uur afspreken en dan keken we gewoon waar het rustig was. Overdag gingen we al kijken bij elk restaurant wat er op de menukaart stond.

 

Cruisereizen.nl

Flickr.com Brownpau, Norwegian Jade

 

 

Met lampjes kan je zien of het druk is of niet in de restaurants!

Er hangen ook televisieschermen op met rode en groene lampjes om aan te geven waar het druk is en waar niet. Een rood lampje gaf aan dat er wat wachttijd was en een met een groen lampje kon je er meteen terecht.

Daarnaast heeft Norwegian nu ook de Premium All Inclusive formule, dus je kan gewoon een cocktail, biertje of wijntje bestellen, wat je maar wilt. Het zit allemaal inbegrepen, behalve de aller-, allerduurste champagne. Zeker 90% van de dranken zit inbegrepen. Dat maakt het allemaal wat relaxter.

 

Veel waard voor je geld met all inclusive

 

Ik: De fooi zit er ook bij inbegrepen toch?

CruiseReizen.nl: Ja, de fooien en de service toeslagen zitten er ook bij. Wat ook een positieve verrassing was, is dat er veel premium dranken inbegrepen zijn. Dus echt de goede merken. Veel waard voor je geld dus!

 

Relaxte sfeer aan boord van de Jade?

Ik : En er zijn geen gala-avonden aan boord?

CruiseReizen.nl: Nee, ze zijn heel relaxed, je mag je netje aankleden maar je mag ook in je korte broek en sandalen eten. Er is wel 1 Frans specialiteitenrestaurant, en daar vragen ze wel dat je wat netjes gekleed gaat maar dat is ook logisch. Het gaat niet zo ver dat je verplicht een das of smoking moet dragen.

We keken rond in de a la carte restaurants en daar zaten mensen met korte broek en t shirt, dus dat kan ook. Enkel in het specialiteitenrestaurant vragen ze dat je een lange broek aandoet en een overhemd.

Ik: En zijn de specialiteitenrestaurants ook inbegrepen?

CruiseReizen.nl: Nee, voor dat restaurant betaal je een vaste kleine toeslag en dan kan je gewoon bestellen wat je wilt.

Op de Jade zitten 6 restaurants inbegrepen in de prijs, een buffetrestaurant, 2 hoofdrestaurants, een Aziatisch restaurant, de O’Sheehans Pub waar je 24 uur per dag hamburgers, hot dogs etc kan eten, en nog 1 restaurant.

Net zoals op elk Norwegian schip is er ook nog een Braziliaans steakhouse, een Sushirestaurant en een Italiaans en Frans specialiteitenrestaurant. Voor deze 4 betaal je wel een kleine toeslag. Je betaalt enkel voor de reservering, en je kan eten van de kaart wat je wilt.

 

Online boeken steeds populairder

Ik: Fijn te weten deze informatie. Dank je. De laatste vraag alweer: Merken jullie ook dat er ook meer mensen via internet gaan boeken?

CruiseReizen.nl: ja sowieso, internet wordt veel populairder en mensen kijken steeds meer op internet alles na en boeken inderdaad ook steeds meer op internet.

Wij zijn sowieso een online speler, het meeste contact gaat via email en dan de telefoon. Wij zijn geen standaardreisbureau waar mensen kunnen binnenlopen. Het meeste contact gaat online. En dat online boeken zit er aan vast en dat zal alleen maar stijgen in de toekomst.

Ik: Dat is mooi, hoe lang bestaat CruiseReizen.nl eigenlijk?

CruiseReizen.nl: In eind 2014 zijn ze begonnen met 3 mensen en ondertussen zitten we met 30 personen. Dus we groeien hard!

Ik: Wow, dat is veel! Leuk!

Ik: Het half uur is voorbij en bedankt voor je tijd!

CruiseReizen.nl: Graag gedaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.