Cruisemaatschappijen vergelijken?Lees hier meer!

Welke cruisemaatschappijen zijn er allemaal? Hier vind je een overzicht. Ook vertel ik waar ze naartoe varen op de wereld en oa  welke geschikt zijn voor een cruise met kinderen. Als je wilt gaan cruisen is het belangrijk dat je weet of een cruise maatschappij met grote cruiseschepen vaart, of met kleine.  Of dat ze zich richten op voornamelijk families of dat er juist niet veel te doen is voor kinderen. En misschien wil je ook wel weten waar ze naar toe varen. Dat en nog meer kan je hieronder lezen! Update:20/092019

Cruisemaatschappijen overzicht:

Cruisemaatschappijen met grote schepen: Je ziet dat sommige cruisemaatschappijen bij bv en groot en midddelgroot staan. Dan hebben ze dus cruiseschepen in die verschillende klassen. Met groot bedoel ik: 2000 passagiers en meer, middelgroot is ongeveer tussen de 1000 en 2000 passagiers en klein is tot ongeveer 1000 passagiers.

Cruisemaatschappijen met grote cruiseschepen:

Aida, Carnival Cruise Lines, Celebrity, Costa Cruises, Cunard, Disney Cruise Line( Dream en Fantasy), Holland Amerika Lijn, MSC Cruises, Norwegian Cruise Lines, Princess Cruises, Pullmantur en Royal Caribbean International.

De cruisemaatschappijen met middelgrote schepen:

Aida, Carnival, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Costa Cruises, Cruise Maritime & Voyages, Crystal Cruises, Disney Cruise( Wonder en magic)Holland Amerika Lijn,  Hurtigruten( de MS Finnmarken), MSC Cruises, Oceania Cruises( Riviera en Marina), Phoenix Reizen en P & O Cruises.

Dit zijn de cruisemaatschappijen met kleine cruiseschepen/yachten:

Azamara Club Cruises, Celebrity( de Celebrity Xpedition), Crystal Cruises, Hapag LLoyd Cruises, Hurtigruten, Katarina Line, Oceania Cruises, Princess Cruises( de Pacific Princess), Ponant, Regent Seven Seas, Seadream Yacht Club, Seabourn, Silversea, Star Clippers, Variety Cruises en Windstar Cruises.

Welke cruisemaatschappijen zijn het beste voor kids?

Deze cruisemaatschappijen bezorgen jou en je kinderen een geweldige cruise en hebben een speciaal kinderanimatieteam aan boord: Aida, Carnival, Celebrity Cruises, Costa Cruises, Crystal Cruises, Cunard( ja zij hebben een kids animatie team), Disney, Hapag Lloyd Cruises( de Europa 2 heeft een speciaal kinderanimatieteam!), Holland Amerika Lijn( behalve Oosterdam en Maasdam),  MSC,  Norwegian Cruise Lines, Princess Cruises en Royal Caribbean International.

Welke cruisemaatschappijen zijn het beste voor stellen?

Als je even geen kinderen om je heen wilt, of in ieder geval minder dan op een gemiddelde cruise dan zijn de volgende cruisemaatschappijen voor jou beter geschikt:

Azamara Club Cruises, Celestyal Cruises, Cruise Maritime & Voyages, Holland Amerika Lijn(buiten de zomer), Seabourn, Seadream yacht Club, SilverSea, Oceania Cruises, Ponant, Hapag Lloyd Cruises(Niet de MS Europa 2), Variety Cruises en Windstar Cruises.

Welke cruisemaatschappijen zijn het beste voor vrienden(groepen)?

Aida, Carnival, Costa, MSC, Norwegian, Royal Caribbean Int.

Bestemming van de cruiseschepen?

De meeste cruisemaatschappijen varen naar de volgende bestemmingen. Zo niet, of als ze MEER bestemmingen hebben, dan heb ik het er apart bij vermeld in de lijst die hierna volgt.

Europa ( noord europa, en middellandse zee gebied), Het Caribisch gebied, Noord- Amerika( inclusief Alaska & Hawaii), Zuid-Amerika( Inclusief Panama kanaal), Canada, transatlatische routes, wereldroutes. Er zijn dus ook cruise maatschappijen die ook naar Azie, Australie & Nieuw Zeeland varen. Dat staat vermeld hieronder in de lijst van cruisemaatschappijen in alfabetische volgorde

Alle cruisemaatschappijen op alfabetische volgorde:

Aida Cruises:

Een gezellige duitse cruisemaatschappij die zich richt op het hele gezin. De voertaal is duits( van de officieren maar de omroepberichten zijn ook in het engels) op de schepen met een losse, spontane en informele sfeer. Zij varen ook naar Azie, Australie & Nieuw Zeeland. Lees hier de 5 redenen om een Aida cruise te maken.

Klik hier voor cruises met Aida.

Azamara Club Cruises:

2 luxe schepen heeft deze vloot voor maximaal 700 gasten. Gericht op koppels, kinderen zijn wel toegestaan maar er worden geen kinderfaciliteiten aangeboden. Informele sfeer, en 1 avondexcursie is inbegrepen in de prijs. Varen ook in Cuba, India en Azië. Lees hier meer over Azamara Club Cruises.

Klik hier voor cruises van Azamara Club Cruises.

Carnival Cruise Lines:

Dit is een amerikaanse cruisemaatschappij en Carnival staat bekend om de goede en feestelijke sfeer waar soms de obers op de tafels dansen. Geschikt voor het hele gezin. Fun, fun en nog een fun is waar het om draait bij Carnival. Lees hier meer over Carnival.

Klik hier voor cruises met Carnival.

Celebrity Cruises:

Van Griekse afkomst, en ook voor het hele gezin is deze 5 sterren cruise maatschappij. Varen ook naar: Alaska, Azie, Australie & Nieuw Zeeland.

Klik hier voor cruises met Celebrity Cruises.

Celestyal Cruises:

Griekse maatschappij , zij vaart naar alle juweeltjes aan de turkse en griekse kust. Ook gaan ze naar Cuba en Celestyal biedt cruises aan van 3, 4 en 7 dagen. Ze zijn wat minder gericht op kinderen. Maar wat wel heel tof is dat ze een all inclusive formule hanteren. Dus de fooi, maaltijden, meeste drankjes en geselecteerde excursies zijn inbegrepen in de cruiseprijs!

Klik hier voor cruises van Celestyal Cruises.

Costa Cruises:

Italiaanse maatschappij, met meestal( niet altijd hoor) veel drukke italianen en spanjaarden aan boord. Ook vooral voor het hele gezin.Varen ook in het Midden Oosten, transatlatisch, indische oceaan en rond de wereld. Lees hier meer over Costa Cruises.

Klik hier voor cruises met Costa Cruises.

Cruise & Maritime Voyages:

Een engelse cruisemaatschappij met ook rivier cruises over de rijn en de Donau. Er zijn 6 kleine tot middelgrote schepen. Varen in Noord europa, Azie, Australie & Nieuw Zeeland,Zuid Afrika, Europa.

Klik hier voor cruises met Cruise & Maritime Voyages.

Crystal Cruises:

Ultra luxe schepen, varen zij ook naar Afrika, Alaska, Antarctica, Azie, Australie & Nieuw Zeeland. Ook all inclusive en zeer luxe cruiseschepen.

Klik hier voor cruises met Crystal Cruises.

Cunard Cruises:

Een kleine engelse maatschappij met 3 grote luxe schepen.  Deze varen ook naast het hele lijstje hierboven genoemd ook naar: Afrika, Azie, Australie & Nieuw Zeeland. Lees hier waarom een cruise met Cunard zo leuk is.

Klik hier voor cruises met Cunard.

Disney Cruise Lines:

Veel pret voor kinderen. Maar niet alleen voor kinderen, de ouders hebben vaak net zoveel fun als de kids:) Misschien stiekum wel meer;).

Klik hier voor cruises met Disney Cruise Line

Hapag Lloyd Cruises

Deze duitse cruisemaatschappij heeft supermooie en luxe kleine cruiseschepen waaronder een paar mooie expeditie cruiseschepen. Ook gezinnen zijn meer dan welkom, vooral op de MS Europa 2, waar een speciaal kinderanimatieteam aanwezig is. Lees hier meer over de MS Europa 2.

Klik hier voor cruises met Hapag Lloyd Cruises.

Holland Amerika Lijn:

Een oorspronkelijk nederlandse cruisemaatschappij, nu in amerikaanse handen. Is cruisen in gezellige luxe en met bijna elke avond een andere dresscode? Dan is Holland Amerika voor jou:) Varen ook naar: Azie, Antarctica, Australie & Nieuw Zeeland. De HAL richt zich steeds meer op een gemengd publiek en heeft op alle schepen( behalve Oosterdam en Maasdam een Club HAl voor kids. Op Oosterdam is een gameszaal en zin er kinderprogramma’s) Lees hier meer over Holland Amerika Lijn.

Klik hier voor cruises met Holland Amerika Lijn.

Hurtigruten: 

Oorspronkelijk een noorse veer en transportdienst en heeft nu een PRACHT route langs de noorse kust op nette cruiseschepen. Ook zeer geschikt voor expeditie naar bijvoorbeeld de noordpool. Ook met aandacht voor kinderen op de grotere schepen. Zij varen naar ook:  Groenland, Noordpool. Antarctica. Lees hier meer over oa deze prachtige route langs de noorse kust van Hurtigruten.

Klik hier voor cruises met Hurtigruten.

Katarina Line: 

Deze leuke, kroatische cruisemaatschappij heeft vele kleine eenvoudig tot zeer luxe (zeil) yachtjes voor  7 personen tot 45 personen. Met crew die de kroatische kust kent ontdek je alle leuke plekjes en het lokale eten van Kroatië.

Klik Hier voor meer info over Katarina Line.

MSC Cruises:

Een italiaanse cruisemaatschappij die zich richt op families en betaalbare cruises aanbied en met natuurlijk de beste espresso( volgens hun zelf als italiaanse cruisemaatschappij moet dat ook wel, maar smaken verschillen natuurlijk dus val mij er niet op aan;)).

Klik hier voor cruises met MSC.

Norwegian Cruise lines:

Zij zijn de uitvinders van het freestyle cruisen. Cruisen zonder al te veel regels en vaste tijden om te eten. Lees hier meer over dit Freestyle concept. Zij  varen ook naar Australie, Nieuw Zeeland en Cuba. Luxe grote schepen voor het hele gezin, vrienden, stellen etc.

Klik hier voor cruises met Norwegian Cruise Line.

Oceania Cruises:

Met 6 middelgrote deluxe schepen varen zij over de hele wereld: Azie, Afrika, Australie & Nieuw Zeeland, Amazone gebied. Voor luxe cruises zonder of met heel weinig kinderen moet je hier zijn. Lees hier meer over Oceania Cruises.

Klik hier voor cruises met Oceania Cruises.

P & O Cruises

Een Engelse cruisemaatschappij met grote en middelgrote cruiseschepen. Een aantal zijn voor alleen volwassenen.

Klik hier voor cruises met P & O Cruises.

Phoenix reizen:

Deze duitse cruise maatschappij heeft 4 mooie middelgrote cruiseschepen en zo’n 25 riviercruiseschepen. Bij Phoenix heb je een goede kwaliteit/prijsverhouding.

Klik hier voor mooie cruises met Phoenix Reizen.

Ponant

Dit is een super de luxe cruise maatschappij van franse afkomst. Op deze 6 supermooie cruiseschepen en zeilyachten is het vertoeven in luxe. En neem nou de l”Austral, dat is echt zo’n mooi cruiseschip! Daar wil je toch gewoon een keer een cruise op maken? Let op: op de cruiseschepen van Ponant zijn geen casino’s aanwezig!  Lees hier meer over Ponant.

Klik hier voor cruises van Ponant.

Princess Cruises

Princess Cruises heeft 17 grote cruiseschepen en 1 kleine, de Pacific Princess. Deze is nog luxer dan de grote:) Er is heel veel te doen op de luxe cruiseschepen van Princess en het mooie is dat je overal wel een relaxt plekje kan vinden op de grote schepen. of dat nou in het theater is of in de spa. Ook worden er speciale dingen met chocola gedaan. Lees daar hier meer over!

Klik hier voor cruises van Princess Cruises.

Pullmantur:

Spaanse gezelligheid met 4 grote luxe schepen. Bied all inclusive cruises aan en de eettijden zijn spaans(20.00 vroege zitting en 22.00 de late zitting).

Klik hier voor cruises met Pullmantur.

Regent Seven Seas Cruises: 

Deze amerikaanse cruisemaatschappij heeft 4 kleine zeer luxe cruiseschepen(350 tot 750 gasten), alle  5 sterren en is de meeste inclusieve cruisemaatschappij die er is. Alleen de luxere excursies en uitgaven in de cruiseboetiek en spabehandelingen zijn niet inbegrepen in de cruiseprijs.

Klik hier voor meer info over Regent Seven Seas Cruises.

Royal Caribbean International:

Vaart ook in Alaska, Arabische golf, Azie, Australie & nieuw Zeeland en Cuba. Geweldig voor kinderen, families, jongeren en ouderen( lees iedereen:).  Er is van alles te doen.Of je nou wilt wandklimmen, surfen, in de botsauto’s, van grote glijbanen afglijden of schaatsen, op een cruise met Royal Caribbean zal je je niet snel vervelen. Het grootste cruiseschip ter wereld is van Royal Caribbean. Wil jij daar meer over lezen? Klik hier!

Klik hier voor cruises met Royal Caribbean.

Seabourn

Ook één van de meest luxe cruisemaatschappijen, nu met 5 luxe yachten (Odyssey, Sojourn, Quest, Encore en de Ovation) voor rond de maximaal 600 personen. Varen ook naast bovengenoemde bestemmingen naar Afrika, Antarctica, Azie, India, Australie & Nieuw Zeeland, Midden Oosten. Ook bieden zij wereld cruises aan en transatlatische routes. Ook Seabourn hanteert het all inclusieve formule. Lees hier meer over Seabourn.

Klik hier voor cruises van Seabourn.

Seadream yacht Club

Het is geen cruising maar yachting bij Seadream! Althans zo zeggen ze het zelf.  En het is gewoon een superleuke, informele en luxe cruisemaatschappij met 2 superluxe kleine yachten. Zeker het proberen waard;) Lees hier de 5 redenen om een cruise met Seadream te maken.

Klik hier voor cruises met Seadream Yacht Club.

SilverSea:

Met 10 kleinere maar zeer luxe schepen varen zij ook naar: Azie, Australie & Nieuw Zeeland, Transatlantische cruises, Antarctica, Groenland en wereld cruises. Zij hanteren het all inclusive formule en zijn met Seabourn(vind ik) één van de meest luxe cruisemaatschappijen.

Klik hier voor cruises met SilverSea.

Star Clippers

Wil jij meezeilen op de grootste vijfmaster(zeilyacht met 5 masten), de Royal Clipper, ter wereld? En je kan kiezen tussen zelf je handen uit je mouwen steken en de crew helpen of gewoon lui op het zonnedek liggen en genieten van dit zeilavontuur! Naast de Royal Clipper heeft Star Clippers nog 2 mooie zeilyachten en bij alledrie baad je in luxe! Lees hier meer over Star Clippers.

Klik hier voor cruises met Star Clippers.

Windstar Cruises

Ook bij Windstar Cruises kan je genieten van de sfeer van het zeilen op een luxe yacht. Er kunnen maximaal 220 gasten op de zeilyachten van Windstar en de zeilen worden vanaf de brug bediend. Je hoeft hier dus helemaal niks te doen alleen maar te genieten van de wind door je haar en je cocktail in je hand. Bij Windstar is de minimum leeftijd 8 jaar en er zijn geen kinderfaciliteiten aan boord van de luxe zeilyachten. En oh ja Windstar vaart naast de gebruikelijke bestemmingen( zie eerder genoemd) ook in Azie!

Klik hier voor cruises met Windstar Cruises.

Heb jij goede of slechte ervaringen met bepaalde cruisemaatschappijen?

Ik hoor het graag van je!

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.