Cruise zuidelijke caribbean maken? Klik Hier!

Ben jij iemand die in NL de winter helemaal niks vindt? Hou jij meer van warm weer, zon, strand en helder water. Dan is het waarschijnlijk een goed idee om verder te lezen want hier vind je info over een cruise zuidelijke caribbean. Want de winter in Nl is hier een perfecte tijd voor!

Op een cruise zuidelijke caribbean kom je op wonderschone stranden maar er is nog veel meer te zien! En welke eilanden kan je komen  op een cruise zuidelijke caribbean? Dat ga ik je hier vertellen, lees lekker verder!

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, Cyril Chermin

De beste reistijd voor een caribische cruise!

Als je een cruise wilt maken naar de caribbean dan is de beste reistijd van december tot mei. Van mei tot eind november regent het veel(maar vaak niet de hele dag) en wordt ook wel het orkaanseizoen genoemd. Dat is dus de minste tijd om een cruise te maken in dit gebied. Je kan het natuurlijk wel doen maar dan is de kans groot dat als er een storm in de buurt van het cruiseschip is, dat de route verandert! Dus stel je wilt perse naar een bepaald mooi eiland, ga dan buiten het orkaanseizoen.

De temperatuur is in de gehele caribbean altijd ongeveer rond de 25 – 30 graden. Het kan iets meer of iets minder zijn. In de maanden dat het regent kan de temperatuur wat hoger zijn.

Waar bestaan de zuidelijke caribbean uit?

De caribische zee ligt ten noorden van zuid amerika en onder Miami. Eigenlijk daar tussen in. Zie het kaartje hieronder. In het westen grenst ze aan Mexico. Het hele caribisch gebied kan je eigenlijk onderverdelen in noord, oost, zuid en west caribbean.

Waar ik het hier met je over ga hebben zijn de zuidelijke caribbean. Je hebt de ABC eilanden. Zij liggen boven de kust van Venezuela. Dit zijn Aruba, Bonaire en Curacao. Dan heb je in het zuidoosten Grenada, Tobago en Barbados. Deze kan je ook bij de zuidelijke caribbean rekenen. Ook St. Lucia en St. Martinique wordt er soms nog bijgerekend maar het is meer een aanduiding zodat je weet waar je heen gaat op je cruise zuidelijke caribbean!

Zelf kan je op het kaartje hieronder nog eens goed kijken waar het hele caribische gebied uit bestaat. Alle eilanden in de Caribische zee, Cuba, Jamaica, de Domiciaanse republiek, en de oostkust van Mexico, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Vooral het panama kanaal is tegenwoordig ook populair voor cruises!

Het Caribisch gebied by Eli Zen, www.Flickr.com

Waar vertrekt je cruise zuidelijke caribbean?

Veel cruises in de caribbean en dan vooral dit zuidelijke gedeelte vertrekken in Point A Pitre, Guadeloupe. Dit mooie paradijselijke eiland ligt ook in de caribbean en valt onder Frankrijk. Voor meer info over Point A Pitre, klik hier.

Ook kan je er voor kiezen om op een cruise te gaan die in Miami of Fort Lauderdale vertrekt. Daar vandaan vertrekken ook zeer veel cruises naar de caribbean. Houd er wel rekening mee dat je een Esta visum nodig hebt wat je hier kan regelen.

Wat is er te zien op je cruise zuidelijke caribbean?

Stel je boekt een cruise naar de zuidelijke caribbean en je gaat naar 1 en/of meerdere eilanden in dit gebied. Hieronder kan je lezen wat er naast zon, zee en strand nog meer te zien is!

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, strand op Aruba

Hoogtepunten van Aruba

Aruba is het eiland van zee, zee en strand en niet voor niks. Het is er altijd mooi weer en er zijn super mooie(rustige)stranden! Maar er is nog meer te zien. In kleurrijke Oranjestad waar het cruiseschip aanmeert is bv het volgende te zien:

 • Het historisch museum van Aruba, wat zich bevind in Fort Zoutman op de hoek van Zoutmanstraat en Oranjestraat. Hier vind je de interessante geschiedenis van Aruba vanaf 2000 v. Chr.
 • Als je niet van duiken houdt maar wel de mooie onderwaterwereld wilt zien, ga dan naar de Atlantis Submarine, waar je in ene duikboot tot 40 meter onder water gaat en hierbij de mooiste tropische vissen en koraal kan zien!
 •  En als je gewoon wilt shoppen dan is er natuurlijk het gezellige winkelcentrum van Oranjestad, de Royal Plaza Mall,  met mooie winkels, leuke eettentjes en gezellige kraampjes.

  Cruise zuidelijke caribbean

cruise zuidelijke caribbean

Fort Zoutman, flickr.com,Roger W. en de Royal Plaza Mall in Oranjestad by Meredith P.

Hoogtepunten van Bonaire:

Als je met een cruise zuidelijke caribbean ook op Bonaire komt, dan kom je aan in Kralendijk. Zo heet de cruisehaven en tevens stadje op Bonaire. Het stadje ligt op nog geen 5 minuten lopen van de plek waar de cruiseschepen aanleggen. Ook kunnen de cruiseschepen hier gewoon aan de wal aanleggen dus er hoeft niet getenderd te worden.(met tenderboten naar de kust).

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, Bonaire vanaf het cruiseschip by Chris Favero.

Wat is er nog meer te zien en doen op Bonaire en Kralendijk?

Bonaire is natuurlijk het paradijs voor duikers maar er is nog meer natuurschoon te zien! Heel Bonaire is een beschermd natuurgebied!

Bonaire is een klein eiland(39 km lang en12 km breed) en omdat je in Kralendijk zo van boord bent en meteen in Kralendijk bent, kan je je tijd aan wal goed en volledig besteden.

Cruise zuidelijke caribbean

  

www.Flickr.com, Bonaire landschap en Kralendijk by Dave Bezaire en Gail Frederick

 • Vlakbij Kralendijk zijn mooie baaitjes waar je kan duiken en snorkelen.
 • In het noord westen vind je het heuvelachtige natuurreservaat Slagbaai van 6000 vierkante meter met bijzondere flora en fauna, denk aan bijzondere cactussen en divi divi bomen. Je kan hier mounatinbiken, wandelen, kajaken, duiken, snorkelen.
 • Het Goto meer is een zoutmeer en is een broedplaats voor vele flamingo’s.
 • Het zuidelijke deel van Bonaire bestaat uit uitgestrekte zoutpannen van het pekelmeer die je al van verre ziet en een roze/paarse gloed uitstraalt. Bonaire is een belangrijke zoutleverancier.
 • Er zijn veel mooie grotten te vinden op Bonaire met oa stalagmieten, verborgen kamers en veel vleermuizen. Enkele zijn te bezoeken maar niet allemaal om de dieren te beschermen die er wonen.
 • In Kralendijk zelf is een mooi museum over de geschiedenis van Bonaire. Je vind er ook een skelet van honderden jaren oud en het museum zelf is gevestigd in een mooi oud landhuis uit 1885.

Cruise zuidelijke caribbean

   Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, Bonaire by Mandy en de zoutpannen by Brian Boardman, Flickr.com

Hoogtepunten Curacao

Op je cruise zuidelijke caribbean is de kans groot dat je ook Curacao aandoet. Dit is natuurlijk supermooi want Willemstad en Curacao is de de caribbean ten top:) En omdat je vaak hier de hele dag hebt, dan heb je genoeg tijd om je onder te dompelen in de Caribische sferen:)

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, strand op Curacao by Momentum Dash

In Willemstad alleen al is al zoveel te zien. Bedenk wel dat het altijd tropisch warm is en het verstandig is je tempo aan te passen aan deze temperatuur. Zorg ook voor een petje en zonnebrandcreme!

Enkele hoogtepunten in Willemstad:

 • De enige houten pontjesbrug, door de inwoners genoemd, drijft op 16 pontons en is daarom heel bijzonder.
 • De handelskade met de mooie gekleurde huizen brengt je meteen in de caribische sfeer!
 • Vanuit Venezuela wordt er elke dag vers fruit en groente(soms vis) gebracht en dit wordt verkocht op de drijvende markt, om de hoek van de handelskade. De gekleurde zeilen beschermen de produkten tegen de brandende zon.
 • Voor echte gerechten uit Curacao moet je naar de Ronde Markt met allerlei plaatselijke gerechten, groenten, fruit en handwerken. Ligt vlakbij de drijvende markt.
 • Wat eerst een verpauperde wijk was, is nu een helemaal gerestaureerde wijk met hippe winkels en restaurants. Het mooiste deel van Otrabanda is Kura Hulanda. De rest van de wijk is misschien beter om vooral s’avonds niet (alleen)heen te gaan.
 • Voor luxe winkelen ga je naar het Riffort & Renaissance Mall. Hier vind je oa winkels van zeer luxe merken, kunstgalerijen, luxe eetgelegenheden en juwelierszaken.
 • In de wijk Punda vind je het Maritiem Museum wat alles verteld over de geschiedenis van het eiland en de zee om Curacao.
 • En je kan natuurlijk ook een heerlijk strand opzoeken met of zonder strandbar! Er zijn er genoeg, ook in de buurt van Willemstad waaronder het Sea Aquarium Beach, 1 van de populairste stranden van Curacao.

www.Flickr.com de handelskade en de pontjesbrug in Willemstad by Prayitno

Tobaga & Trinidad, de caribbean ten top!

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, strand op Tobago, Neiljs

In het zuidoosten vlak ten noorden van de kust van Venezuela ligt de het land Trinidad & Tobago. Dit bestaat uit twee eilanden, Trinidad is de grootste van de twee. De hoofdstad ligt op Trinidad en dat is Port Of Spain, tevens cruisehaven. Scarborough is de grootste stad en cruisehaven op het veel kleinere eiland Tobago.

Als je het echte carnaval wilt meemaken zorg dan dat je in die periode (februari-maart) op 1 van deze eilanden bent met je cruise om een glimps van deze geweldige sfeer mee te maken. Vooral Port Of Spain staat hier bekend om. Verder vind je in Port Of Spain vele mooie kerken, kathedralen, tempels en parken.

Naast de vele mooie stranden op beide eilanden wil je in Scarborough het engelse fort King George niet missen wat in de stad staat.

Grenada, St. George

Grenada is een mooi (ei)land in de caribbean. Na Indonesie is het de grootste exporteur van nootmuskaat maar cacao wordt ook steeds populairder! Er zijn daarnaast ook vele mooie stranden, maar ook super mooi oerwoud in het binnenland! De stranden vind ook in de buurt van St.George, de hoofdstad en plaats waar je met je cruiseschip aankomt op je cruise zuidelijke caribbean.

Cruise zuidelijke caribbean

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, Zeeschilpad en het binnenland van Grenada. Rein ketelaar en Ian Mc Kenzie

 • Bezoek de Grenada Chocolate Company, ten noorden van St. George, een biologische cacaoboerderij.
 • Ook kan je een nootmuskaarfabriek bezoeken
 • Er is een botanische tuin met schitterende bloemen en planten.
 • Voor duikers is dit land geweldig. Er is veel moois te zien onder water met wel 15 scheepswrakken rondom het eiland. Ook natuurlijk de vissen en koralen zijn schitterend.
 • De haven zelf van St.George doet al super gezellig en caribisch aan door de mooie gekleurde huizen en de gezellige eettentjes. Ook de markt is super gezellig.

Cruise zuidelijke caribbean

www.Flickr.com, markt in St.George by Tony Hisgett

Barbados, Bridgetown

Nog een mooi land en eiland wat je kan tegenkomen op een cruise zuidelijke caribbean is Barbados. Dit eiland is 300 jaar in bezit geweest van Engeland maar Barbados is nu een zelfstandig land met een eigen regering. Er is veel moois te zien op dit eiland en op de meeste cruises blijf je hier ook de hele dag. genoeg tijd dus om de 1 of meerdere bezienswaardigheden in Bridgetown of omgeving te ontdekken:

Aanlegsteiger en Harrison’s Cave, Barbados by Robert Pittman en Paweesit

 • de grotten van Harrisons Cave. Hier vind je echt super mooie grotten die met een tram te bezichtigen zijn. Je kan op verschillende plekken uitstappen!
 • Er is ook een mooie zeegrot in het noorden van Barbados, de Animal Flower Cave. Ook zeker een bezoek waard!
 • Mooie stranden vind je vooral aan de west en zuidkant van Barbados. De noordkust is wilde ren meer geschikt voor surfers.
 • Er is een mooi natuurrreservaat met schitterende flora en fauna(oa papegaaien, flamingo’s, zilverreigers) voor wandelingen, het Graeme Hall Nature Sanctuary.

www.Flickr.com, Barbados Bridgetown by Loozrboy

Voorbeeld van een cruise zuidelijke caribbean

Er zijn echt veel cruises in de caribbean. Maar ben je echt op zoek naar een cruise zuidelijke caribbean, waarbij je dus op zo’n beetje alle eilanden komt die ik hierboven heb beschreven, typ dan gewoon één van de havens in die ik hierboven heb genoemd en dan komen zo alle cruises naar boven in die omgeving.

Klik op één van de buttons, typ één van de havens in bij aanloophavens en dan kan je de mooiste cruises uitzoeken in de caribbean! Veel plezier!

Stip Reizen of Zeetours of TUI


Krasof Captain Cruise

Groetjes Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.