Waarom moet je een cruise vanuit New York maken ;)?

Wat erg veel indruk op mij heeft gemaakt tijdens mijn werkperiode op de Seabourn Sojourn was de dag dat we s’ochtends vroeg de haven van New York binnen kwamen varen en de skyline van deze mooie stad en het vrijheidsbeeld zagen verrijzen uit de zee. Op een cruise vanuit New York ga jij dit zelf meemaken en dit is nog maar één reden om zelf ook een cruise vanuit deze wereldstad te maken. Waarom moet jij een cruise vanuit New York maken? Dat ga ik je in dit bericht uitleggen door de hoogtepunten van deze stad te beschrijven en welke bestemmingen er zijn voor een cruise vanuit New York!

Welke cruise bestemmingen zijn er?

Als je een cruise vanuit New York wilt maken, dan zijn er veel mogelijkheden qua bestemmingen. Er gaan dagelijks cruises naar europa, Canada, zuid amerika, het caribisch gebied en er zijn ook transatlatische en wereldcruises.

Cruise vanuit new York richting Canada & New Engeland

Visum nodigVooral in de maanden september/oktober is dit supermooi vanwege de schitterende herfstkleuren in Canada, de zogenaamde Indian Summer! Ook kom je in mooie steden zoals oa Boston , Halifax, Quebec en Montreal. Echt super mooie en gezellige steden waarvan de laatste 2 met een gezellig frans sfeertje.

Een cruise vanuit New York richting het caribisch gebied.

De caribische eilanden, de Bahamas, Bermuda, Cuba, Jamaica, Mexico etc. Dit is een supermooie combinatie voor als je deze exotische bestemmingen met een mooie stad wilt combineren!

De mooie transatlatische cruises

Vanuit New York naar oa Lissabon, Southampton of bv. Dover. Sommige gaan via de zuidelijke route en dan kom je langs de Azoren of de canarische eilanden en er gaan ook via het noorden wat ook een bijzondere ervaring is want dan cruise je langs Ijsland en Schotland! Bezoek één van de geysers of geniet in Rejkjavik van één van  de thermale baden met geneeskrachtige werking, oa de Blue lagoon is heel populair.

Cruise vanuit New YorkCruise vanuit new YorkVaak zit je 6 of 7 dagen op zee van de wat langere meestal rond de 15 daagse cruises. Genoeg tijd heb je dus om op zo’n cruise én New York te zien(van te voren), van het cruiseschip te genieten én mooie bestemmingen te ontdekken.

Je kan ook de traditionele 9 daagse cruise vanuit New York nemen naar Southampton met de Queen Mary 2. Dan zit je alle dagen op zee.

Ponta Delgada is een stad op het eilandje Sao Miguel dat hoort bij de 9 eilanden van de Azoren. Er heerst een mild klimaat met het hele jaar door lente en zomertemperaturen:) Het is eens mooi eiland met veel groen en mooie bloemen. Dat komt omdat het af en toe wel flink kan regenen. Als je in Ponta Delgado komt, moet je zeker naar de botanische tuin Antonio Borges. Deze tuin is gratis te bezoeken en is schitterend aangelegd. Je vind deze tuin aan de Rua Antonio Borges in Ponto Delgado. Klik hier voor meer info bij HCC Cruises over een transatlatische cruise vanuit New York.

Hoogtepunten New York

Cruise vanuit New YorkEr zijn natuurlijk super veel leuke dingen te doen in New York. Als je een cruise vanuit New York gaat maken, dan kom je natuurlijk een paar dagen eerder om meerdere hoogtepunten te zien van deze stad die nooit slaapt!

 • Het vrijheidsbeeld bezoeken of gewoon bewonderen vanaf de ferry
 • Times Square, het meest drukke plein wat je je kan voorstellen
 • over de Brooklyn Bridge lopen of rijden
 • Empire State Building bewonderen
 • door het Central Park, 2 x zo groot als Monaco, lopen
 • 5th Avenue, shoppen!
 • een honkbalwedstrijd in het yankee stadium bijwonen
 • een helikoptervlucht over de stad maken!
 • Rockefeller Center bezoeken vanwaar je het mooiste uitzicht hebt over de stad(behalve de helikopter dan)
 • het memorial museum van 9/11 en de slachtoffers herdenken
 • In Chinatown chinees eten
 • schaatsen op de schaatsbaan bij Rockefeller(in de winter)
 • Een mooie musical bijwonen in Broadway!

Belangrijk: vraag een ESTA(visum) aan!

Let op: Als je besluit om een cruise vanuit New York te gaan maken dan moet je een visum(dat heet voor de usa een ESTA) hebben  om het land binnen te komen. Dat is helemaal niet ingewikkeld, hier heb je dat zo online geregeld. Doe het ruim op tijd dan bespaar je jezelf gewoon een hoop stress!

Cruise Terminal New York

Er zijn 3 grote cruise terminals in New York die plaats bieden aan alle (grote)cruiseschepen. Er vertrekken dagelijks veel cruises vanuit New York met een grote verscheidenheid aan bestemmingen zoals Europa, het caribisch gebied, Canada, wereldcruises, zuid amerika etc.

Hoe kom je in de cruise terminal?

Bekijk deze video over hoe je bij de Manhattan cruise terminal kan komen:

De terminals zijn allemaal goed te bereiken vanaf het vliegveld en naar het vliegveld toe. Mijn ervaring was dat je heel makkelijk vanuit de cruise terminal met een taxi de stad in kan. Het is het ook een goed idee om een Hop on Hop off bus kaartje te kopen als je meerdere bezienswaardigheden wilt zien.

De 3 cruise terminals in New York

De Manhattan Cruise terminal  Hier zijn 5 ligplekken bij 3 pieren. Voornamelijk cruiseschepen van Holland Amerika, Carnival en Norwegian leggen hier aan.

Bij de Brooklyn Cruise Terminal is er plek voor 1 schip en leggen de cruiseschepen van Cunard en Princess cruises aan. Als je hier aanlegt, is het het makkelijkst meteen de ferry te nemen naar Manhattan. Zie deze video!

Er is nog 1 cruise terminal, de Cape Liberty Cruise Port, ongeveer 15 km van Manhattan en wordt gebruikt door Celebrity en Royal Caribbean.(bron:cruisereiziger.nl). Dan is een taxi de beste optie om naar de stad of vliegveld te gaan.

BELANGRIJK:

Vanaf alle cruise terminals kan je met de metro of taxi de stad in. Houd wel rekening met de drukte waardoor het soms langer kan duren om bij je cruiseschip (terug)te komen! Ga daarom ruim op tijd terug naar je cruiseschip! Je wilt het niet meemaken dat je bijvoorbeeld door een verkeersopstopping je cruiseschip op 1 minuutje mist!

Wil jij een cruise vanuit new York maken?

De volgende cruise aanbieders bieden een cruise vanuit New York aan:

 Captaincruise, Dreamlines, HCC CruisesStip Reizen en Zeetours.

Veel plezier Eveline

Bron foto’s:Flickr.com: Farolsfotos, Dan, Prayitno, Zenm, Antonio Borges by El Coleccionista de Instant, BattleEd, Mack male, Gomecherry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.