Cruise vanuit Nederland

Een cruise maken is supermooi. Nog mooier én makkelijker is het natuurlijk als je een cruise vanuit Nederland kan maken. Het scheelt je in ieder geval een hoop tijd met naar je cruiseschip toereizen.

Hier vind je nog andere voordelen van een cruise vanuit Nederland, info over de belangrijkste cruise terminals Rotterdam en Amsterdam én natuurlijk een voorbeeld van een mooie cruise vanuit Nederland in de zomer van 2018, naar de Oostzee. Lees lekker verder.

Voordelen van een cruise vanuit Nederland

 • Je hoeft niet ver te reizen om naar je cruise schip te gaan.
 • Dat scheelt een hoop stress. Als je op je eerste cruise gaat is het allemaal al spannend en dan is het een relaxt gevoel om gewoon in Nederland te vertrekken.
 • Dus geen gedoe met vliegen en vliegvelden.
 • Er zijn echt een heleboel mooie en leuke cruises vanuit Nederland! Zie verderop voor meer info.
 • Het scheelt dus ook tijd want je hoeft niet ver te reizen voor je cruiseschip.
 • En het is goedkoper dan een cruise waarbij je ook nog moet vliegen om er te komen.

Cruise vanuit Nederland: Cruise Terminal Rotterdam

Ik begin met de Cruise Terminal in Rotterdam. Dit is een belangrijke cruisehaven waar  veel cruiseschepen aanleggen en vertrekken naar mooie bestemmingen. De Cruise Terminal ligt aan de Wilhelminapier in Rotterdam.

Het adres van de Cruise Terminal Rotterdam is: Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam.Tel:010- 2908440

Foto:Flickr.com, de Cruise Terminal Rotterdam by Frans Berkelaar

Hoe kom je in de Cruise terminal Rotterdam?

Vanaf het station zijn er verschillende manieren om bij de Cruise Terminal te komen:

 • Met de trein in Rotterdam CS uitstappen van met de metro(zie metro)
 • Met de metro vanaf CS metrolijn E richting Slinge halte Willemsplein
 • Taxi vanaf het CS. De taxistandplaats bij de cruiseterminal is op 200 meter
 • Watertaxi uitstappen halte Hotel New York(400 meter)
 • Met de auto, er zijn veel betaalde parkeergelegenheden rondom de Cruise Terminal bv.  in de parkeergarage De Rotterdam Q Park, Adres Wilhelminakade 300.  Maximaal dagtarief is 30 euro. Deze parkeergarage is 24 uur open.

Bezienswaardigheden Rotterdam

De stad Rotterdam is zelf natuurlijk ook heel mooi en heeft verschillende interessante bezienswaardigheden. Misschien vind je het een leuk idee om een dagje eerder te komen dan dat je cruise vertrekt om oa deze hoogtepunten te zien:

 • Een tocht door de Rotterdamse haven met de Spido. .
 • Een leuke fietstocht door de stad!
 • De Euromast waarvan je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Als het helder is kan je zelfs Scheveningen aan zee zien! Ook zit er een leuk restaurant.
 • De kubuswoningen en Markthal in Rotterdam Blaak.
 • Beeldenroute Westersingel. Deze route gaat van de Kruiskade tot de Westzeedijk en je ziet 17 mooie beelden van oa Rodin, Picasso, Paul Mc Cartney’s Santa Claus.
 • Het Stadhuisplein en Schouwburgplein, midden in het centrum met veel terrasjes en gezellige winkels
 • Nog meer winkels vind je in “De Koopgoot” van Rotterdam waarvan een gedeelte onder de grond ligt.

Boek hier één van de mooie excursies zoals de haventoer of de fietstocht door Rotterdam.

Cruise vanuit nederland

Foto:Flickr.com, een Spido cruise by David Van Der Mark

Cruise vanuit Nederland: bestemmingen vanuit Rotterdam

Met een cruise vanuit Nederland en met vertrekhaven Rotterdam kan je bv. naar de Oostzee, de Noorse fjorden, Noordkaap, Spitsbergen, Engeland, Schotland, Duitsland, de Middellandse Zee en de westkust van Noord Amerika (Transatlatisch).

Wil jij een mooie cruise vanuit Nederland maken met vertrekhaven Rotterdam? Klik dan op één van onderstaande buttons van cruise aanbieders.

Dreamlines,  HCC CruisesKRAS,  Stip Reizen,  Zeetours

Cruise vanuit Nederland: Passengers Terminal Amsterdam

Dit is de Cruise Terminal in Amsterdam aan het IJ en ligt op 10 minuten lopen van het Centraal Station Amsterdam. Vele cruiseschepen leggen hier aan of vertrekken hier naar mooie bestemmingen zoals de Noorse fjorden, West Europa, de Oostzee, de Middellandse Zee en de westkust van Noord Amerika(Transatlantische cruises).

Het adres van de PTA(Passengers Terminal Amsterdam):

Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam. Tel:020- 5091000, Email: info@ptamsterdam.com

Hoe kom je in de Passengers Terminal Amsterdam

Er zijn diverse manieren om bij de PTA te komen:

 • Met de trein. Stap uit bij Centraal Station en neem een taxi(tussen 7,50 en 12,50 euro) of loop naar de PTA. Neem de (achter)noorduitgang. Je ziet het cruiseschip denk ik al liggen in de verte:) Lopen duurt ongeveer 15 minuten.
 • Met de auto. Onder de PTA is de PietHein parkeergarage die 24 uur open is. Kosten zijn 16 euro voor 24 euro. Dit is een speciale cruise passagier tarief.
 • Met tram 26 richting Ijburg vanaf Centraal Station. Uitstappen bij de 1e halte Muziekgebouw.

Cruise vanuit Nederland

Foto:Flickr.com Passengers Terminal Amsterdam by Fred Romero

Bezienswaardigheden Amsterdam

En natuurlijk als je dan toch in Amsterdam bent, zorg dan dat je één of 2 dagen eerder komt zodat je tijd hebt om op je gemak de volgende mooi hoogtepunten te zien:

 • Een rondvaart door de grachten
 • Het Anne Frankhuis
 • De vele musea oa Van Gogh, Rijksmuseum
 • Bezoek de Heineken bierbrouwerij
 • Wandel of fiets door de stad en maak kennis met oa de Jordaan
 • Madame Tussaud, het wassen beelden museum

Boek hier één van de leuke excursies en profiteer van “geen wachtrij”!

Cruise vanuit nederland

Foto:Flickr.com, Amsterdam by Faungg’s photos

Cruise vanuit Nederland: bestemmingen vanuit Amsterdam

Ook op een cruise vanuit Nederland met vertrekhaven Amsterdam kan je naar super mooie bestemmingen. Het zijn veel dezelfde bestemmingen als vanuit Rotterdam met hier en daar wat variatie.

De Noorse fjorden, de Noordkaap en Spitsbergen, Ijsland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, de landen én mooie steden aan de Oostzee(denk aan St. Petersburg, Tallinn, Helsinki, Stockholm!). Er gaan ook cruises naar het zuiden, Lissabon, Spanje de Middellandse Zee en er zijn ook transatlantische cruises vanuit Amsterdam. Dus ook hier heb je genoeg keus!

Wil jij een cruise vanuit Nederland maken met als vertrekhaven Amsterdam? Klik dan onderaan deze pagina op één van de buttons van de cruise aanbieders.

Leuke cruise vanuit Nederland!!

Deze mooie cruise vanuit Nederland wil ik hierbij wat meer toelichten. Dat is de 13 daagse cruise “Hoofdsteden van de Oostzee incl St Petersburg”. Je cruist met de Celebrity Eclipse waar ik ook nog wat over zal vertellen. Eerst ga ik de dag tot dag route laten zien en de hoogtepunten van elke stad.

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Deze cruise vanuit Nederland vertrekt in Amsterdam. Als je nog nooit in Amsterdam bent geweest trek dan een paar dagen uit om voor of na je cruise vanuit Nederland deze mooie wereldstad te leren kennen.

Dag 2: Dag op zee

Op deze heerlijke dag op zee heb je alle tijd om het mooie cruiseschip de Celebrity Eclipse te leren kennen.

Dag 3: Warnemunde, Duitsland

Deze stad in noord duitsland heeft het breedste zandstrand van de duitse kust en is dan ook heerlijk om een dag te vertoeven. In Warnemunde zelf kan je de vuurtoren bezoeken of de boulevard met de leuke geverfde huisjes. Ook zijn hier veel visrestaurantjes te vinden.

Er gaat een trein naar Rostock, dit is ook een leuk stadje om een middag doorheen te lopen. Er zijn 4 mooie kerken, een raadhuis, huizen met mooie gevels en de mooie rivier de Warnow loopt door het stadje.

Ook kan je ervoor kiezen om naar Berlijn te gaan. Als je niet in een grote groep wilt de excursie van het cruiseschip, boek dan hier je prive toer naar Berlijn met pirve vervoer én gids! Je wordt in de cruisehaven opgehaald en afgezet!Cruise vanuit nederland

Foto:Flickr.com, het strand bij Warnemunde by Franklin Heijnen

Dag 4: Dag op zee

Dag 5: Helsinki, Finland

Deze mooie hoofdstad van Finland is super leuk, gezellig en modern. Vooral in de zomer als er veel buitenevenementen worden gehouden. Wat is er allemaal voor moois te zien?

 • De prachtige Domkerk met mooie koepel en kleine koepeltorens. De trappen zijn in de zomer altijd gevuld met mensen die genieten van het uitzicht.
 • De russische-orthodoxe kathedraal gemaakt van rode baksteen.
 • Roihuvuori watertoren die s’avonds verlicht is.
 • Het nationaal museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Helsinki.
 • Esplanada park waar veel evenementen worden gehouden in de zomer en waar je even kan uitrusten van de drukte van de stad.

Cruise vanuit Nederland

Foto:Flickr.com, de koepelkerk in Helsinki by Carlo Mirante

Dag 6 & 7: St. Petersburg, Rusland

Op dag 6 en 7 van deze cruise vanuit Nederland ben je in St.Petersburg, Rusland. je bent hier ruim anderhalve dag en dat heb je ook wel nodig wil je alle moois zien in deze bijzondere stad.

Denk eraan dat als je alleen op stap wilt (of met je partner maar niet met een groepsexcursie van het schip) dat je een visum moet hebben! Die kan je hier aanvragen!

Bezienswaardigheden St. Petersburg:

 • Aan de Palace Square vind je het indrukwekkende Hermitage Museum
 • Het winterpaleis, van de tsaren, ook aan de Palace Square, en wat ook hoort bij het Hermitage museum.
 • Het Catherina Paleis, dit super mooie indrukwekkende paleis waar super veel goud lin is verwerkt ligt 24 km ten zuiden van St. Petersburg.
 • Het theater van St. Petersburg, het Mariinski Palace.
 • Het Nevsky Project met veel indrukwekkende gebouwen en een winkelcentrum

Cruise vanuit nederland

Foto:Flickr.com, het Catherina Palace by Lynda

Dag 8: Tallinn, Estland

Nog zo’n supermooie stad. Tallinn is de hoofdstad van Estland en is een oude middeleeuwse stad waarvan nog veel gebouwen uit die tijd intact zijn gebleven. Het oude gedeelte op de Domberg is omringd door een muur en zijn verbonden door twee smalle straatjes. In het oude gedeelte woonde vroeger de adel en de geestelijkheid en in de benedenstad woonde de “gewone” bevolking.

Nu bestaat Tallinn naast het oude centrum bovenop de heuvel ook uit een moderne benedenstad, zelfs met gebouwen helemaal van spiegelend glas! Ook om te shoppen is Tallinn een leuke stad.

Wat ik zelf gedaan heb toen ik er was met de Seabourn is gewoon gaan lopen en dan zie je een heleboel. Ook kan je een fietstoer boeken! Wat is er allemaal te zien?

 • Natuurlijk in de oude stad met de St.Olav’s kerk, Toompea kasteel en kloosters en de Alexander Nevski kathedraal. Allemaal even indrukwekkend!
 • Het Kadriorg Loss paleis waarin het museum voor schone kunsten nu is gevestigd.
 • Het stadhuisplein, ook in de het oude deel, met de uitkijktoren in het raadhuis waarvan je een geweldig uitzicht hebt over de stad, is ook een gezellige plek om te vertoeven!
 • Je kan een toer nemen in de ondergrondse tunnels waar militaire troepen hebben geleefd.
 • Eesti Vabaohumuseum is een open lucht museum in het westen van Tallinn waar je kan zien hoe men vroeger op het platte land leefde.

Wil jij een (fiets)toer of een Hop on Hop Off busticket boeken door deze mooie stad? Klik dan hier! Absoluut de moeite waard!

Cruise vanuit nederland

Foto:flickr.com, Tallinn, Estland by Rob Oo

Dag 9: Stockholm, Zweden

We raken niet uitgekeken op deze mooie cruise vanuit Nederland. Vandaag komen we aan in Stockholm en zorg dat je vroeg wakker bent want we meren aan in de oude binnenstad en het binnenvaren is supermooi. We passeren talloze mooie eilandjes!

Stockholm zelf is een ook een gezellige mooie stad en heeft veel mooie te beiden. Of je nou wilt wandelen door de (oude)stad of éen van de vele (gratis toegankelijke) musea wilt bezoeken, voor ieder wat wils.

 •  Gamla Stan, het oude centrum ligt op het eiland Stadsholmen en is supergezellig met smalle straatjes, winkeltjes en restaurantjes.
 • Ook vind je hier het koninklijk paleis (dat te bezoeken is), een domkerk en een oude duitse kerk.
 • Het mooie stadhuis met een toren die je kan beklimmen. Als beloning heb je natuurlijk een schitterend uitzicht over de stad.
 • Het Noords museum waar je alles vind over de geschiedenis van Scandinavië.
 • Djurgarden, een mooi park ten oosten van het centrum met ook enkele musea waaronder het noords museum. Ook is er een dierentuin en pretpark! Leuk voor kinderen!

Wil jij Stockholm op de fiets ontdekken met prive gids? Boek dan hier je prive fietstoer of een andere leuke excursie! De fietstoer begint  bij de hoofdingang van het stadhuis, op de Hantverkargatan.

Foto: Flickr.com, Seabourn Sojourn in Stockholm by Ari Helminen

Dag 10: Dag op zee

Dag 11: Kopenhagen, Denemarken

Dan zijn we alweer op de laatste dag van deze cruise vanuit Nederland dat we in een mooie stad komen, namelijk Kopenhagen in Denemarken. Ook Kopenhagen is een supermoderne, leuke stad met een gezellig centrum en mooie bezienswaardigheden.

De meeste cruiseschepen meren aan op de Langeliniepier. Hier vind je veel terrasjes, winkeltjes en een toeristenbureau. Ook vind je op de pier de standplaats voor de bus naar het centrum, of de opstapplek van de Hop On Hop Off bus of boot! Er zijn namelijk ook veel kanalen in Kopenhagen. Daarom doet het ook een beetje aan Amsterdam denken.

Bezienswaardigheden Kopenhagen:

 • De haven zelf is supergezellig en knus, ook met veel vrolijk gekleurde panden. Ook vind je hier natuurlijk het beeld “De Kleine Zeemeermin” van Edward Eriksen.
 • Het paleis Rosenborg in het centrum van de stad met oa de kroonjuwelen van het koningshuis. Ook is er een heerlijk rustige en mooie tuin waar je kan relaxen.
 • Een bezoek aan de Carlsberg brouwerij.
 • Het oudste pretpark van de wereld staat aan de rand van Kopen hagen en heeft gratis entree. Maar de attracties zelf kosten wel geld. Het park heet Dyrehavsbakken en ligt aan de Dyrehavevej 62 in Kopenhagen.

Foto:Flickr.com, Kopenhagen by Guillaume Baviere

Dag 12: Dag op zee

Dag 13: Terug in Amsterdam

Dit is dan helaas onze laatste dag van onze cruise vanuit Nederland en we komen weer terug in Amsterdam. Je kan natuurlijk de stad nog verkennen als je dat nog niet gedaan hebt voor de cruise. Bv. een bakje koffie in de Jordaan drinken met uitzicht op de mooie Westertoren om nog even lekker na te genieten van je mooie cruise;)

Foto:Flickr.com, de Westertoren in de Jordaan, Amsterdam by Savageblackout

Wil jij deze cruise vanuit Nederland boeken?

Vind jij bovenstaande cruise supermooi of wil je kijken naar een andere mooie cruise vanuit Nederland? Klik dan op de button hieronder van bij de verschillende cruise aanbieders.

Stip Reizen of Zeetours of TUI


De Jong Intraof OAD of Kras


Dreamlines of Captain Cruise of BBI

Veel plezier Eveline