Waarom een cruise vanuit Mumbai, India, maken?

Je kan geen mening over India vormen als je er nog nooit geweest bent. Maar het is een land dat je absoluut in je leven gewoon één keer gezien moet hebben. Een mooie manier om ( een deel van ) India te ontdekken is op een cruise vanuit Mumbai. Hier lees je waar je op moet letten en natuurlijk foto’s want India uitleggen in woorden blijf soms lastig..

Waarom een cruise vanuit Mumbai maken?

Een cruise vanuit Mumbai is een hele ervaring. Vooral omdat je in Mumbai op je cruiseschip stapt en je natuurlijk deze kans niet voorbij laat gaan om Mumbai te ontdekken. Deze wereldstad heeft ruim 18 miljoen(!) inwoners en kent vele tegenstellingen. Als je er nog nooit geweest bent is het moeilijk om je er een voorstelling van te maken. Voordat ik voor de eerste keer naar India ging werd mij verteld: vergeet het westen en ga vooral met een open blik er naartoe. Onderaan dit bericht vind je foto’s van Mumbai.

Wat zijn de voordelen van een cruise vanuit Mumbai?

  • Als je nog nooit in India geweest bent, is een cruise vanuit Mumbai een goede manier om India langzaam te leren kennen.
  • Je kan je weer “terugtrekken ” op het cruiseschip na een dagje uit.
  • Het is een hele bijzondere ervaring om India te mee te maken maar kan soms ook schokkend zijn als je niet goed goed weet wat je kan verwachten.
  • Het mooie is dat je met het cruiseschip naar verschillende havens in India vaart dus je hoeft je niet druk te maken over transport over land in India.

Wat kan je verwachten?

India is een land van tegenstellingen: Heilige koeien die op straat lopen, (heel veel) mensen die kris kras over straat lopen, rikshaws, auto’s , vrachtwagens die toeterend voorbij rijden, armoede, mensen die op straat liggen maar ook: rijkdom, luxe, heel veel luxe, heerlijk eten, vies eten, leuke mensen, vreemde mensen, mooie cultuur, tempels etc.

In India spreekt iedereen engels en betaal je met indiaase roepies. Op het moment van schrijven is 1 euro ongeveer 78 roepies. Over het algemeen is alles vrij goedkoop in India(vergeleken met NL).

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste is eigenlijk dat je een visum hebt om India binnen te komen als je een cruise vanuit Mumbai maakt. Ook als je op doortocht in India komt met je cruise zorg dan dat je een visum voor India hebt. Dan kan je in ieder geval alleen of met je partner het schip of zonder met een excursie van het cruiseschip mee te moeten. Niet dat die excursies niet leuk zijn maar het is een super ervaring om ook een keer zelf of met je partner op stap te gaan. Ontdek Mumbai! Het is veilig, maar net zoals in elke grote stad moet je gewoon opletten wat je doet en geen waardevolle sieraden en spullen( camera’s) openlijk showen. In het kort:

  • Regel hier een visum voor India.
  • Draag geen of niet te veel sieraden, horloges etc en laat je camera;s niet te veel openlijk om je nek bungelen.
  • Boek hier een mooi hotel voor je dagen in Mumbai voordat je je cruise gaat maken of nadat je je cruise hebt gemaakt.

Wat moet je vooral wel doen op een cruise vanuit Mumbai?

Ik vertel je wat ik gedaan heb in Mumbai toen ik met het cruiseschip daar was:

  • Neem een ritje in een rikshaw.
  • Ga in een lokaal restaurantje eten( daar waar veel indiers ziten is het altijd goed) en eet Indiaas eten. Zo gigantisch lekker:)
  • Zoek een handlezer die engels spreekt en laat je verrassen…

Foto’s cruise vanuit Mumbai


Cruise vanuit Mumbai

Een andere cruise vanuit Mumbai boeken?

Er zijn cruises die vertrekken in Mumbai en weer in Mumbai terugkomen. maar er zijn ook cruiseschepen die vertrekken in Mumbai naar Azië( bv. Phuket) Zuid Afrika en de Middellandse Zee! Je kan dan 8, 14 of zelfs 24 dagen mee op de cruise vanuit Mumbai. Op een cruise vanuit Mumbai in India zelf kom je ook in de mooie havens zoals: Goa, New Mangalore en Kochi. Ook Sri Lanka is een favoriete bestemming op een cruise vanuit Mumbai. Kijk bij onderstaande cruise aanbieders voor een mooie cruise vanuit Mumbai.

Dreamlines Captain Cruise Zeetours

Veel plezier op je cruise vanuit Mumbai! Uitgelichte Foto is van Giovanni Paccaloni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.