Waarom mag jij deze cruise vanuit Miami niet missen?

Cruise vanuit Miami

Waarom moet jij een cruise vanuit Miami naar de exotische Bahama’s, Jamaica, het indrukwekkende Cuba en de Kaaimaleilanden maken? Lees hier de hoogtepunten van alle havens op deze schitterende cruise vanuit Miami. En die wil jij niet missen;)

Hoogtepunten Miami, Florida

Als je een cruise vanuit Miami maakt dan is het natuurlijk leuk om een paar dagen voor of na je cruise in Miami te verblijven. Want ook hier zijn leuke en interessante bezineswaardigheden!

 • Miami South Beach en naastliggende Ocean Drive is natuurlijk een must 😉 Hier ga je heen om oa te zwemmen, zonnen, sporten, zien en om zelf gezien te worden. Je vind hier ook sjieke restaurants en vooral s’avonds is het hier een gezellige drukte.
 • Een klein stukje Cuba in Miami proef je in Little Havana, de wijk in Miami waar je met spaans beter uit te de voeten komt dan engels. Rook een cubaanse sigaar en geniet van het fraaie leven op straat zoals je ook in Cuba ziet.
 • In het centrum van Miami vind je Bayside Marketplace. Dit is een half openlucht winkelcentrum en van hieruit kan je ook een rondvaart maken, naar de eilanden waar de grote sterren wonen of de haven van Miami.
 • Wil je even geen strand of winkels zien maar de natuur in? Dat kan in het nationaal park de Everglades. Hier vind je krokodillen, reptielen, alligators en vogels. Je kan hier met een boot doorheen varen.

Cruise vanuit Miami

South beach in Miami by Brian.Schumacher

Cruise vanuit Miami

De schitterende Everglades vlakbij bij Miami by Aglez The city guy

Hoogtepunten Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahama’s

Het eerste mooie tropische eiland waar je aanlegt op deze cruise vanuit Miami is het prive eiland van MSC Cruises. Hier vind je 3,5 kilometer wit strand, een helder blauwe zee en privacy. Er mogen hier namelijk alleen cruiseschepen komen van MSC Cruises. Dus je kan heerlijk rondwandelen en een prive plekje opzoeken en genieten! Waar je aanlegt met het cruiseschip vind je wat leuke winkeltjes en restaurants en er wordt ook altijd een leuke bbq georganiseerd op het strand.

Cruise vanuit Miami

De mooie helderblauwe zee op de Bahama’s by Trish Hartmann

Hoogtepunten Montego Bay, Jamaica

Op deze cruise vanuit Miami kom je ook in Montego Bay, Jamaica. Enkele mooie bezienswaardigheden zijn:

 • Het oude britse fort Montego dat bedoeld was om Jamaica te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Het is een leuke wandeling omhoog.
 • Het mooie landhuis van  Annie Palmer, het Rose Hall great house. Haar geest schijnt nog rond te dwalen in het huis. Zij vermoordde haar man en slaven die op plantages werkten. Je kan hier een rondleiding maken.
 • De stranden van Montego Bay natuurlijk zijn heerlijk om te genieten van de zon en de mooie heldere zee. Enkele stranden zijn Doctor’s Cave beach en Cornwall beach.
 • Als je wilt genieten van het mooie leven onder water ga dan naar Montego Bay Marine Park waar je kan geweldig mooi kan duiken.

Cruise vanuit Miami

Een strand bij Montego bay, Jamaica by Jeffglobalwanderer

Cruise vanuit Miami

Ga duiken op je cruise vanuit Miami bij Montego Bay!  Foto by Dave Miles

Hoogtepunten Georgetown, Kaaimaneilanden

Nog meer mooie tropisch eilanden op je cruise vanuit Miami 🙂 Georgetown is de hoofdstad van het grootste Kaaiman eiland en heeft ongeveer 15.000 inwoners. Hier leggen ook de cruiseschepen aan.

 • Winkelen kan natuurlijk ook in Georgetown. Let wel op dat de prijzen hier wat hoog liggen omdat alles ingevoerd moet worden. Er worden amerikaanse dollars geaccepteerd. Het is misschien leuker om wat te ondernemen in de omgeving.
 • Zoals zwemmen met pijlstaartroggen bij Stringray City! Je kan ook gewoon met een onderzeeboot mee en dan zie je hoe ze gevoerd worden.
 • Bezoek de ” Hell” in West Bay. Dit landschap bestaat uit puntige kalksteenformaties en is heel bijzonder om te zien!
 • De Pirate Cave op East End doet de piraten tijden herleven. De grotten zijn erg mooi en kan je bezoeken.
 • Er zijn natuurlijk ook mooie stranden. Eén van de mooiste is Seven Mile Beach.

Cruise vanuit Miami

Cruise vanuit Miami

Cruise vanuit Miami

De Pirate Cave(bovenste 2 foto’s by Paul) en Seven Mile Beach(Dave C.) op de Kaaimaneilanden .

Hoogtepunten Havana, Cuba

De laatste haven waar je aanlegt op deze cruise vanuit Miami is Havana op Cuba. hier is echt zoveel te zien natuurlijk. Dit zijn enkele mooie en interessante bezienswaardigheden:

 • Overal waar je komt in Havana hoor je muziek, ruik je sigaren en proef je de cubaanse rum;) Hier denk je natuurlijk aan als je Cuba hoort. Nou is dat natuurlijk ook zo. Loop gewoon door het centrum van Havana, en vooral de wijk Vevado en voor je het weet dans je mee op de vrolijke muziek die je hoort!
 • Ben jij benieuwd waar Ernest Hemingway woonde en zijn Mojito’s dronk? Volg dan de Ernest Hemingway route door de stad! Je komt langs zijn huis, het Hemingway museum en zijn favoriete plekken in de stad.
 • Er zijn veel mooie koloniale gebouwen in Havana zoals op La Plaza Vieja. Helaas zie je ook veel gebouwen die niet zijn afgebouwd.
 • Het Museo de la Revolucion bevind zich in het oude paleis van dictator Batista. Het is een schitterend gebouw en is nu dus een interessant museum over de Cubaanse revolutie.
 • Bezichtig de mooie Catedral de San Cristobal. Deze vind je op de Plaza de la Catedral. Ook vind je op dit plein veel kraampjes met handgemaakte souvenirs.
 • Een supergrote afbeelding van Che vind je natuurlijk op het Plaza de La Revoluzion. Dit plein is wereldberoemd omdat Fidel Castro hier zijn indrukwekkende speeches hield. Ook ontgaat je de afbeelding van Che je natuurlijk niet snel.

Wil jij alle hoogtepunten weten van een cruise vanuit Havana? Klik dan hier!

Cruise vanuit Miami

Een cubaanse band op straat by Jose Manuel Azcona

Cruise vanuit Miami

Het Museo de la Revolucion in Havana, Cuba by Momo

Met welk cruiseschip is deze cruise vanuit Miami?

Deze cruise vanuit Miami wordt gemaakt met MSC Cruises en wel met de MSC Armonia. Dit is een mooi middelgroot schip waar 2500 passagiers op kunnen. Het heeft 9 (passagiers) dekken en zo’n beetje alles wat je op een cruiseschip mag en kan verwachten. Van wervelende shows in het theater tot ontspannen in de spa, het kan allemaal. MSC is een perfecte en betaalbare cruisemaatschappij voor jong en oud! Lees hier meer over de MSC Armonia.

Cruise vanuit Miami

Het pooldek op de MSc Armonia waar je deze cruise vanuit Miami mee maakt. Foto by CovBoy2007.

Cruise vanuit miami

De MSC Armonia by Leftarmfast.

Wil jij deze cruise vanuit Miami boeken?

Ben jij wel erg benieuwd geworden naar deze mooie plekken op de cruise vanuit Miami? Of wil je gewoon wat meer info over bepaalde plekken of misschien wel een offerte aanvragen? Klik dan hieronder. Deze cruise vanuit Miami kan je vinden bij cruise aanbieder HCC Cruises.

Deze cruise vanuit Miami boeken? Klik hier!

Veel plezier Eveline

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.