Waarom mag jij deze cruise vanuit Miami niet missen?

Waarom moet jij een cruise vanuit Miami naar de exotische Bahama’s, Jamaica en de Kaaimaleilanden maken? Lees hier de hoogtepunten van enkele mooie cruise havens op een schitterende cruise vanuit Miami. En die wil jij echt niet missen hoor;)

Hoogtepunten Miami, Florida

Als je een cruise vanuit Miami maakt dan is het natuurlijk leuk om een paar dagen voor of na je cruise in Miami te verblijven. Want ook hier zijn leuke en interessante bezienswaardigheden!

 • Miami South Beach en naastliggende Ocean Drive is natuurlijk een must ūüėČ Hier ga je heen om oa te zwemmen, zonnen, sporten, zien en om zelf gezien te worden. Je vind hier ook sjieke restaurants en vooral s’avonds is het hier een gezellige drukte.
 • Een klein stukje Cuba in Miami proef je in Little Havana, de wijk in Miami waar je met spaans beter uit te de voeten komt dan engels. Rook een cubaanse sigaar en geniet van het fraaie leven op straat zoals je ook in Cuba ziet.
 • In het centrum van Miami vind je Bayside Marketplace. Dit is een half openlucht winkelcentrum en van hieruit kan je ook een rondvaart maken, naar de eilanden waar de grote sterren wonen of de haven van Miami.
 • Wil je even geen strand of winkels zien maar de natuur in? Dat kan in het nationaal park de Everglades. Hier vind je krokodillen, reptielen, alligators en vogels. Je kan hier met een boot doorheen varen.

Cruise vanuit Miami

South beach in Miami by Brian.Schumacher

Cruise vanuit Miami

De schitterende Everglades vlakbij bij Miami by Aglez The city guy

Cruise vanuit Miami: Montego Bay, Jamaica

Op een cruise vanuit Miami is de kans aanwezig dat je ook op het Reggae eiland van Bob Marley aanlegt namelijk Jamaica. Montego Bay is één van de belangrijkste cruisehavens. Verderop lees je ook over Ocho Rios.

Enkele mooie bezienswaardigheden in Montego Bay zijn:

 • Het oude britse fort Montego dat bedoeld was om Jamaica te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Het is een leuke wandeling omhoog.
 • Het mooie landhuis van  Annie Palmer, het Rose Hall great house. Haar geest schijnt nog rond te dwalen in het huis. Zij vermoordde haar man en de slaven die op de plantages werkten. Je kan hier een rondleiding maken.
 • De stranden van Montego Bay natuurlijk zijn heerlijk om te genieten van de zon en de mooie heldere zee. Enkele stranden zijn Doctor’s Cave beach en Cornwall beach.
 • Als je wilt genieten van het mooie leven onder water ga dan naar Montego Bay Marine Park waar je kan geweldig mooi kan duiken.

Cruise vanuit Miami: Ocho Rios, Jamaica

Ook Ocho Rios op Jamaica is een cruisehaven die erg populair is bij cruiseschepen omdat het een echt paradijs is.

Cruise vanuit Miami
Ocho Rios. Foto: Dubdem

Hoogtepunten Ocho Rios

 • Het stadje Ocho Rios is een gezellig stadje waar natuurlijk de exotische sfeer vanaf straalt. Ook Bob Marley of reggaekleuren zie ( en hoor) je overal. Er is een leuke markt met handgemaakte Art. En dit is ook een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.
 • Je kan met de Zion bus Line naar de laatste rustplaats van Bob Marley. Onderweg rij je door de mega mooie natuur van Jamaica!
 • Het binnenland kent ook mooie watervallen zoals de Dunns River Falls.
 • Nog meer mooie natuur vind je in de Flower Forest. Dit is een mooi “park” met tropisch oerwoud. Er worden excursies aangeboden in waar je planten, dieren en mooie bloemen aantreft.
 • Je kan natuurlijk ook naar het strand in Ocho Rios. Er zijn vele mooie stranden op het eiland waarvan het Ocho Rios Bay beach natuurlijk erg dichtbij is. Er is ook een strand bij de Dunss River omdat deze rivier uitmondt in zee.

Cruise vanuit Miami: Georgetown, Kaaimaneilanden

Nog meer mooie tropisch eilanden op je cruise vanuit Miami ūüôā Georgetown is de hoofdstad van het grootste Kaaiman eiland en heeft ongeveer 15.000 inwoners. Hier leggen ook de cruiseschepen aan.

Geweldig strand. Foto: H.Michael Miley

Hoogtepunten Georgetown

 • Winkelen kan natuurlijk ook in Georgetown. Let wel op dat de prijzen hier wat hoog liggen omdat alles ingevoerd moet worden. Er worden amerikaanse dollars geaccepteerd. Het is misschien leuker om wat te ondernemen in de omgeving.
 • Zoals zwemmen met pijlstaartroggen bij Stringray City! Je kan ook gewoon met een onderzeeboot mee en dan zie je hoe ze gevoerd worden.
 • Bezoek de ” Hell” in West Bay. Dit landschap bestaat uit puntige kalksteenformaties en is heel bijzonder om te zien!
 • De Pirate Cave op East End doet de piraten tijden herleven. De grotten zijn erg mooi en kan je bezoeken.
 • Er zijn natuurlijk ook mooie stranden. E√©n van de mooiste is Seven Mile Beach.

Hoogtepunten Ocean Cay MSC Marine Reserve, Bahama’s

Een ander mooi tropische eiland waar je aanlegt op deze cruise vanuit Miami is het prive eiland van MSC Cruises. Hier vind je 3,5 kilometer wit strand, een helder blauwe zee en privacy. Er mogen hier namelijk alleen cruiseschepen komen van MSC Cruises. Dus je kan heerlijk rondwandelen en een prive plekje opzoeken en genieten! Waar je aanlegt met het cruiseschip vind je wat leuke winkeltjes en restaurants en er wordt ook vaak een leuke bbq georganiseerd op het strand.

Wil jij zelf deze cruise vanuit Miami boeken?

Ben jij wel erg benieuwd geworden naar deze mooie plekken op de cruise vanuit Miami? Of wil je gewoon wat meer info over bepaalde plekken of misschien wel een offerte aanvragen? Klik dan hieronder. Deze cruise vanuit Miami kan je vinden bij cruise aanbieder Zeetours maar de andere cruise aanbieders hebben ook een mooie cruise vanuit Miami naar het westelijk Caribisch gebied.

Kras Stip Reizen TUI Zeetours

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.