Wat is het leukste van een cruise vanuit Barcelona?

Op slechts één uur en 45 minuten vliegen vanaf Amsterdam ben je in Barcelona, een mooie stad aan de spaanse oostkust. Daarom is het goed te doen om een cruise vanuit Barcelona te maken. Wat zijn de hoogtepunten van Barcelona zelf? En wat zijn leuke activiteiten of tours in Barcelona? Dat kan je allemaal hier lezen!

Waarom een cruise vanuit Barcelona maken?

Cruise vanuit Barcelona
Foto: Luciana Yanina Perez

Barcelona zelf is natuurlijk een hartstikke leuke stad om te bezoeken en het is het zeker waard om een paar dagen hier door te brengen voor of na je cruise vanuit Barcelona. Geniet van de spaanse sfeer, de tapas, de flamenco! Op een cruise vanuit Barcelona heb je het mooie van én de stad én de cruise zelf! Reken minstens 2 dagen om de mooiste bezienswaardigheden te bekijken.

Waar begint je cruise vanuit Barcelona?

Cruise vanuit Barcelona
Foto: Gkriniares

Je cruise vanuit Barcelona begint zeer waarschijnlijk op het vliegveld van Barcelona, dat is de internationale vlieghaven El Prat. Deze ligt op ongeveer 15 – 20 km van het centrum van barcelona. Om van het vliegveld naar het centrum te komen ( of de cruisehaven) kan je met het openbaar vervoer.

  • Neem de pendelbus(aerobus) naar het stadcentrum en stap uit bij Placa Catalunya. Dit is de laatste halte.
  • Van hieruit neem je of de metro( Drassanes) of een taxi naar de bushalte van de shuttlebus van de haven.
  • Vanaf Drassanes loop je naar de bushalte waar de shuttlebus van de havens stopt. Dit is bij het Cristopher Columbus monument op Passeig de Colon.
  • Deze shuttlebus gaat naar alle terminals.
  • Uit mijn ervaring weet ik dat het niet ver lopen is vanaf het Columbus monument maar met bagage is het misschien wel wat zwaar. Het hangt natuurlijk ook van in welke terminal je cruiseschip ligt.

Hier zijn enkele hoogtepunten van Barcelona

Rambla

Cruise vanuit Barcelona
Foto: Pascal Sallinn
Cruise vanuit barcelona
Foto: Miguel Ciria

De Ramblas is dé wandelpromenade van Barcelona en bijna niet te missen. Als je de Ramblas namelijk helemaal afloopt kom je vanzelf bij de (cruise)haven. Er is hier echt veel leuks te zien: artiesten, straattekenaars, muzikanten, kiosken, restaurantjes, cafeetjes etc. Gewoon heel leuk om overheen te lopen. Het kan wel redelijk druk zijn.

La Sagrada Familia

Cruise vanuit Barcelona
Foto: Maurice van Gastel
Cruise vanuit Barcelona
Foto: Isidre65

De beroemde Spaanse architect Gaudi die een groot deel van zijn leven in Barcelona woonde en werkte, heeft deze fantastische kathedraal ontworpen. Omdat de bouw afhankelijk is van donaties is deze nog steeds niet af. Verwacht wordt dat rond 2026 de kathedraal helemaal af is. Gaudi zelf is ook hier begraven.

Dit park mag je ook niet missen vooraf aan je cruise vanuit Barcelona!

Cruise vanuit barcelona
Foto: Lunapic
Cruise vanuit Barcelona
Foto: Grekoh

Het mooie park Guell mag je eigenlijk niet missen voor of na je cruise vanuit Barcelona! Dit park is zeker 15 hectare groot en je vind er dennenbossen, palmen, en mooie huisjes. Waaronder het huisje waar Gaudi zelf heeft gewoond. Ook kom je viaducten tegen en natuurlijk de bank bij de ingang van het park in de vorm van een salamander. De huisjes en de salamander met de mozaiek is ontworpen door Gaudi. Je kan hier uren doorbrengen en het uitzicht is super! Je vind het park in het noorden van de stad aan de Carrer d’Olot 5.

Leuk voor kinderen op je cruise vanuit Barcelona: het Chocolademuseum!

Cruise vanuit Barcelona
Foto: Alyson Gerwe
Foto: Rosa maria Civit

Als je wilt weten hoe chocolade wordt gemaakt en leuke en mooie creaties wilt zien dan is dit chocolade museum erg leuk. Ook voor kinderen erg leuk! Op een leuke manier wordt uitgelegd goed uit cacaobonen chocola wordt gemaakt. Dus zeker doen voordat je met je cruise vanuit Barcelona vertrekt:) Je vindt dit museum aan de Comerc 36. Openingstijden zijn ma t/m zat van 10.00 – 19.00 en op zondag van 10.00 tot 15.00. De creaties van chocolade kan je natuurlijk niet proeven maar er is wel chocolade te krijgen natuurlijk om te eten én heerlijke warme chocolademelk;)

Picasso museum

Foto: Laura Hartrich

Er zijn natuurlijk meer museums in Barcelona. Zo is er ook het Picasso museum met heel veel mooie schilderijen van de schilder Pablo Picasso. Hij heeft ook jaren in Barcelona gewoond. Je vindt dit bijzondere museum in de wijk la Ribera in 5 aangrenzende paleizen! Het adres is: Carrer Montcada 15 – 23. Toegang is 12 euro en tot 18 jaar is gratis. Voor 65+ is de toegang 7 euro. Openingstijden zijn van di tot en met zondag van 10.00 tot 19.00.

Ook heel leuk voor kids: De dierentuin en zee aquarium!

Zee aquarium. Foto: Borja Vasquez
Foto: Cdamian

Nog twee leuke attracties ook met kinderen voor of na je cruise vanuit Barcelona zijn deze: De dierentuin en het zee quarium! In de dierentuin kan je de meest bijzondere dieren zien zoals oa tijgers, leeuwen, apen en olifanten. Adres: Parc de La Ciutadella. Kinderen van 3 tot 12 betalen 12,95 en voor ouders is de toegangs prijs: 21,75 euro. Met de metro lijn 4( Ciutadella) kom je bij de dierentuin. Het zee aquarium heeft ook mooie dieren die natuurlijk in het water leven. Meer dan 11.000 vissen vind je in dit aquarium dat gevuld is met echt zeewater. Adres: Moll D’Espagna dell Port Vell. Prijs: 20 euro, kinderen van 3 – 4 jaar: 7 euro en kinderen van 5 tot 10 jaar: 15 euro. Met de metro lijn 4(Barceloneta).

Wat is het leukste te doen voor of na je cruise vanuit Barcelona?

Foto: Its Herk
Foto: Debstah1

Het leukste om te doen denk ik voor of na je cruise vanuit Barcelona is misschien wel een wandeltocht te maken door de stad. Niet zomaar een wandeltocht. Een tapas wandeltocht door de oude binnenstad van Barcelona en natuurlijk langs de lekkerste tapas tentjes:) Deze is georganiseerd en wordt begeleid door een nederlandse gids! Boek hier je leuke wandel en tapastocht. Ik hoor alleen maar goede verhalen hierover! Je kan hier ook een georganiseerde leuke fietstocht boeken door Barcelona met een nederlandse gids!

Waar gaat een cruise vanuit Barcelona naartoe?

Op een cruise vanuit Barcelona kan je verschillende bestemmingen in de Middellandse Zee, West Europa. Ook zijn er cruises naar bv Brazilie of de caribbean. De meeste zijn in de Middellandse Zee wat natuurlijk helemaal niet erg is. Diverse bestemmingen zoals Marseille, Rome, La Palma de Mallorca, Ibiza, Sicilië worden aangedaan op een cruise vanuit Barcelona. Kijk voor een mooie cruise vanuit Barcelona hieronder:

Dreamlines, HCC Cruises

Kras, Zeetours

Kras, Stipreizen en Zeetours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.