Waarom moet jij een cruise vanaf Marseille maken?

Waarom moet jij een cruise vanaf Marseille maken? Waar kan je naartoe en wat zijn de hoogtepunten van Marseille? Wist je dat deze stad zelf ook superleuk en mooi is? Hier lees je de leukste hoogtepunten van Marseille én ik heb leuke aanbiedingen voor een cruise vanaf Marseille voor je op een rijtje gezet.

Hoogtepunten Marseille

Cruise vanaf Marseille
Foto:Tiberio Frascari

Omdat jij misschien een cruise vanaf Marseille gaat maken, laat ik je de mooiste hoogtepunten zien want het is écht zonde om geen extra tijd vrij om een paar dagen in deze geweldige stad door te brengen. Boek een hotel in Marseille voor of na je cruise vanaf Marseille om enkele hoogtepunten te zien van deze leuke stad aan de Middellandse zee. Er is een toeristenbus maar je kan ook zelf een fiets huren of gaan wandelen. Dat vond ik zelf altijd een leuke manier om een stad verkennen als ik een dag vrij had van het werk op het cruiseschip.

De oude haven, Le vieux port

Cruise vanaf Marseille
Foto: Francois Schwarz

Dit is ook meteen een heel gezellig deel van de stad. Als je een cruise vanaf Marseille maakt, ga dan ook even naar de oude haven van Marseille. De oude haven of op zijn frans ” Vieux port” is afgebakend met twee forten. Dit zijn Saint Jean en St Nicolas. Deze mooie forten zijn ook te bezoeken. De oude haven zelf is erg gezellig met veel terrasjes , restaurantjes en vissers.

De viskade, Quai des Belges

Cruise vanaf Marseille
Foto: Francois Dalbera

Ook dit bevind zich in het gedeelte van de oude haven maar noem ik apart want hier kan je zien hoe de vis binnenkomt en eventueel een visje eten. Iedereen kent denk ik wel de franse Bouillabaisse, een typisch gerecht dat hier veel word gegeten en bestaat uit verschillende soorten vis. Ook gewoon wandelen langs deze kade en de oude haven is geweldig. Je hebt een mooi uitzicht over de haven en de basiliek in de verte!

De Notre Dame de la Garde

Cruise vanaf Marseille
Foto: Theo en Marianne

Deze mooie basiliek torent boven de stad uit en is vanaf veel plekken te zien. Zeker vanaf de oude haven en zelfs zeggen ze vanaf zee kan je soms de 60 meter hoge klokkentoren met het standbeeld van de heilige maria zien. Zelf heb ik er ook rond gewandeld en het is zeker de moeite waard! Niet alleen de basiliek zelf maar ook het mooie uitzicht natuurlijk dat je hebt over de haven van Marseille.

Kathedraal van Marseille

Cruise vanaf Marseille
Foto:Oddutch

Deze mooie Byzantijnse kathedraal uit de 19e eeuw is natuurlijk een bezoek waard. Je vind er oa schitterende mozaiek en mooie beelden. Hij is gebouwd op een plek waar al eeuwen lang kerken werden gebouwd en de restanten van de oude kerk zijn ook nog te zien in de nabijheid. Je vind de kathedraal op le Place de la Major. Elke dag is zij geopend (vanaf 10.00 tot 17.30 van oktober tot maart en van 10.00 tot 18.30 van maart tot en met sept.)(dinsdag gesloten) voor publiek en de entree is gratis.

Chateau D’If

Cruise vanaf marseille
Foto: Riccardo Ravelli

Dit 16e eeuwse fort werd gebouwd om de stad te kunnen verdedigen. Later werd het als gevangenis gebruikt. Dit was handig want het fort ligt op één van de kleine eilandjes voor de kust van Marseille. Je kan heel makkelijk vanaf de haven naar chateau D’If toe om het te bekijken. De kans is ook aanwezig dat je het fort al kan zien als je vertrekt of aankomt op je cruise vanaf Marseille!

Paleis Longchamp

Cruise vanaf Marseille
Het Longchamp paleis.
Foto: Aberto Assafrao

Dit schitterende paleis is echt een lust voor het oog. Je ziet een mooie fontein voor het paleis. Het paleis zelf bestaat uit twee gedeeltes en bevatten allebei een mooi museum. In het ene zit het museum voor schone kunsten en in de andere vleugel vind je het natuurhistorisch museum. Voor iedereen die van rondneuzen in museums houd én ook nog eens in een schitterend gebouw, dan is dit mooie paleis zeker een aanrader! Je vind paleis Longchamp aan de Boulevard Jardin Zoologique. Het is elke dag open van 08.00 tot 20.00.

Cours Julien

Cruise vanaf Marseille
Foto: Thierry Balint

Dit is misschien niet een wijk waar je zo snel aandenkt om te bezoeken vooraf aan je cruise vanaf Marseille maar het is zeker de moeite waard. Ook zijn er in Cours Julien vele leuke barretjes, restaurantjes, galerijen, winkeltjes en speelgelegenheden voor de kinderen! Je vind deze wijk ten oosten van het centrum van Marseille. Als je een fiets huurt of je gaat wandelen dan is het zeker leuk om deze buurt in Marseille ook mee te nemen! Het is juist de wijk in Marseille waar de kunstenaars en muziekanten zich bevinden. Overal zie je mooie graffiti op de muren en de lange steile trap is ook overal aan de zijkant bewerkt met mooie grafitti tekeningen.

Waar gaat een cruise vanaf Marseille naartoe?

Costa cruiseschip in de haven van Marseille.
Foto: Jurgen Freymann

Er zijn veel mooie cruise bestemmingen voor een cruise vanaf Marseille, vooral in de Middellandse zee natuurlijk. Op de meeste cruises ga je naar verschillende mooie steden in Spanje zoals Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca. Maar natuurlijk ook in Italië worden veel mooie havens aangedaan zoals Civitavecchia( Rome), Genoa, Napels, Messina. Ook Sicilië en Sardinië zijn bekende aanlegplekken voor een cruise vanaf Marseille. Er zijn ook diverse havens in Griekenland, Malta én Marokko die op een cruise vanaf Marseille erg in trek zijn.

Welke cruise bestemmingen op een cruise vanaf Marseille zijn populair?

 • Spanje: Barcelona, Cartagena, Malaga, Valencia
 • Italië: Civitavecchia( Rome), Genoa, Napels,Messina, Sicilië, Sardinië
 • Palma: la Valetta
 • Griekenland: Corfu, Katakalon, Kreta, Athene
 • Marokko: Casablanca en Tanger
 • De Canarische eilanden: oa: Tenerife. Lees hier meer.
 • Madeira: Funchal

Cruise terminal Marseille

Foto: Gary Burfield-Wallis

Er is een grote cruise terminal, dat is Marseille Provence Cruise Terminal( port no 4). Deze bevind zich in de haven en Je vind deze cruisehaven ongeveer 10 km van het centrum. Dit is de haven waar de grote cruiseschepen( Costa , MSC) aanleggen. Het bevind zich in het drukke havengebied van Marseille maar het is mogelijk lopend of met het openbaar vervoer de haven verlaten of bereiken. Ik heb dit zelf ook gedaan en al lijkt het niet te doen omdat je in het havengebied bent en er veel vrachtwagens rijden, er rijdt een bus vanuit het cruiseschip naar de ingang van de haven( en andersom). En ook is er een goed voetpad vanwaar je naar de ingang kan.Vandaar kan je met openbaar vervoer naar het vliegveld of naar het (oude)centrum van Marseille. Of andersom natuurlijk, vanaf het vliegveld naar de ingang van de haven en vandaar naar het cruiseschip. Het is ook mogelijk een taxi te nemen natuurlijk.

Hoe kom je bij de cruise terminal Marseille vanaf het vliegveld?

 • Met de shuttlebus vanaf het vliegveld naar het centrum. Er gaan geen directe bussen naar de haven.
 • Vanaf het centrum gaat er een bus naar de ingang van de haven.
 • Bij de ingang van de haven gaat er een gratis shuttle naar het cruiseschip.
 • Je kan ook lopen vanaf de ingang over het groene voetpad(Ongeveer 40 mn) naar de cruis

Aanbiedingen voor een cruise vanaf Marseille

Hier vind je een paar mooie aanbiedingen voor een cruise vanaf Marseille.


Malta.Foto: Shepard4711
 • Deze leuke 8 daagse cruise vanaf Marseille gaat naar het westelijk deel van de middellandse zee.
 • Je komt in oa Spanje, Italië en Malta.
 • Deze cruise maak je met MSC Cruises en wel met het cruiseschip MSC Bellissima. MSC staat bekend om informele en betaalbare cruises voor het héle gezin.
 • Vertrek data: verschillende data van maart tot en met november 2019.
 • Prijs vanaf: 749 euro pp. Op bepaalde data heb is het drankenpakket inclusief de cruiseprijs.
> Bekijk
Cruise vanaf Marseille
Tanger, Marokko
Foto: Robert Brands
 • Een bijzondere 12 daagse cruise vanaf Marseille naar Spanje, Marokko, Madeira en de Canarische eilanden.
 • Je bezoekt oa: Funchal, Tenerife, Tanger en Casablanca en eindigt in Civitavecchia( Rome).
 • De cruise vanaf Marseille is met MSC Sinfonia. Dit cruiseschip is in 2015 helemaal gerenoveerd en bied nog meer luxe voor de cruisegasten.
 • Vertrek data: alléén op 16 april 2019!
 • Prijs vanaf: 959 euro pp.
> Bekijk
Cruise vanaf Marseille
Lissabon.Foto: Neil
 • Een leuke 11 daagse cruise vanaf Marseille naar Amsterdam!
 • Je bezoekt oa: Lissabon, Genoa, Tarragona(Italië), Vigo( Spanje) en Cherbourg(Engeland).
 • Het cruiseschip is van Costa Cruises, namelijk de Costa Magica.
 • Vertrek is alléén op 4 mei 2019.
 • Prijs vanaf: 919 euro pp.
> Bekijk

Zelf een leuke cruise vanaf Marseille zoeken?

Ben je zo enthousiast en zijn de aanbiedingen niet voor jou? Zoek dan zelf een leuke cruise vanaf Marseille bij onderstaande cruise aanbieders.

Captain Cruise Dreamlines Kras Stip Reizen Zeetours

Veel plezier op je cruise vanaf Marseille! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.