Wat kost een cruise vakantie?

Wil jij een cruise vakantie maken? Maar misschien heb je geen idee hoe en waar je moet beginnen. Je weet niks over cruises, over alle verschillende cruisemaatschappijen en je denkt waarschijnlijk dat een cruise niks  voor jou is omdat je denkt dat een cruise vakantie véél te duur is. Dat is dus niet zo. Lees even verder.

Een cruise vakantie is voor iédereen.

Het is niet meer zo als vroeger dat een cruise vakantie alleen voor de adel is. Dat is allang verleden tijd. Je hebt tegenwoordig een cruise vakantie voor élk budget. Onder de 1000 euro, tussen de 1000 en 2000, tussen 2000 en 3000 euro en daarboven.

Stap 1: Voordat je je cruise vakantie gaat zoeken, beantwoord voor jezelf deze vragen!

Belangrijk is dat je voordat je gaat zoeken, je deze vragen voor jezelf stelt:

  • Met wie ga ik op cruise vakantie?(alleen, gezin, stel, of vrienden)
  • Wanneer ga ik op cruise vakantie(bv zomervakantie of daarbuiten)
  • Waar wil ik naartoe op cruise vakantie? Heb je bepaalde voorkeur of gewoon waar het mooie weer is:)
  • Hoeveel geld heb ik te besteden?
  • Wil ik een formele of informele cruise vakantie?(Informele cruisemaatschappijen: Aida, Carnival, Costa, Norwegian). Lees eventueel cruise maatschappijen voor meer info.

Nu je wat meer in gedachte hebt wat je wilt kan je ook gerichter zoeken.

Stap 2: Hoeveel wil je besteden voor/op je cruise vakantie?

Lees ook vakantie all inclusive want bij die cruise maatschappijen zit al veel bij de cruise prijs inbegrepen. Maar ik heb hier de gemiddelde prijs genomen en ingedeeld. Maar een cruise vakantie kan je zo duur maken als je zelf wilt! Een binnenhut is namelijk veel goedkoper dan een suite!

Wat kost een cruise vakantie totaal?

Als je geen all inclusieve cruise hebt geboekt, dan komt dit nog bovenop de cruiseprijs:

  • Fooi. Lees hier de fooi per cruisemaatschappij.
  • eventueel drankenpakket of losse drankjes
  • 15 % of 18 % belasting over de drankjes
  • eventueel vliegticket maar er zijn ook cruise aanbiedingen met vlucht inclusief de prijs
  • Individuele uitgaven zoals diners in de specialiteitenrestaurants( waar het niet is inbegrepen in de cruiseprijs),  en uitgaven in de spa en winkeltjes aan boord.

Cruise vakantie  tussen 500 – 1500 euro pp

Carnival, Aida, MSC, Norwegian Cruise Lines, Katarina Line, Celestyal Cruises, Hurtigruten, Oceania Cruises, Princess Cruises, Royal Caribbean, Windstar Cruises, Azamara Cruises, Celebrity Cruises, Cunard, Holland Amerika Line, Star Clippers, Disney. Eigenlijk vallen heel veel 8 daagse cruises in deze groep. En een binnenhut of stateroom is natuurlijk goedkoper dan een suite met balkon.

Cruise vakantie tussen 1500 en 2500 euro pp:

MSC, Aida, Carnival, Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean, Disney, Crystal Cruises, Hapag Lloyd Cruises,  Cunard, Holland Amerika Line, Regent Seven Seas Cruises, Seabourn. Dit zijn vaak de cruises van 12 dagen of langer, 8 daagse cruises met de luxere cruisemaatschappijen of een luxe suite met balkon of uitzicht op zee.

Cruise vakantie boven 2500 euro pp

Dit zijn voornamelijk cruises met: Azamara Club Cruises, Crystal Cruises, Oceania Cruises, Seabourn, SilverSea, Ponant, Seadream Yacht Club. Of cruises met de cruisemaatschappijen uit de andere klasse maar dan langer. Klik hier om op je gemak te kijken naar cruises in de prijsklasse van 2500 euro pp en hoger.

Dit is een globale aangeving en er kan er net onder of boven zitten en hangt ook af van wat voor hut of suite je boekt! Daarom zie je ook sommige cruise maatschappijen bij 2 categorieën staan. Plus de duurdere zijn vaak all inclusive( zie dit blogbericht over Seabourn)

Het is meer voor jou om aan te geven op welke cruise maatschappij je kan zoeken.

Deze prijzen zijn globaal en hier kunnen geen rechten aan verleend worden. Prijzen worden door cruise maatschappijen aangepast.

Wat kost een cruise vakantie met kinderen?

Ben jij op zoek naar cruise maatschappijen die vooral gericht zijn op kinderen en gezinnen, dan zijn de volgende het beste voor je. Aida, Carnival, Costa,Disney, MSC, Norwegian Cruise Lines en Royal Caribbean International. Deze hebben allemaal een kinderanimatieteam aan boord en ruime voorzieningen voor kinderen van zeer jong tot ongeveer 18 jaar. Ook voor volwassene is er natuurlijk genoeg te doen:)

Stap 4: zoekveld

Als je informatie ergens over zoekt op mijn website over een cruise vakantie dan kan je in het zoekveld een trefwoord intoetsen en je krijgt dan alle blogberichten te zien over dat onderwerp.

Stel je zoekt dus meer info over een cruise met kids dan toets je dat in bij het zoekveld en dan krijg je mijn blogberichten daarover te zien. Zo kom je erachter welke cruise maatschappijen het beste zijn voor kinderen.

Of als je op zoek bent naar luxe cruises, dan toets je luxe cruises in en krijg je blogberichten daarover te zien.

Stap 5: menu

In het menu bovenaan mijn website kan je al kiezen tussen vaargebied, cruise maatschappijen en je ziet ook een pagina met cruise aanbiedingen. Op al deze pagina’s vind je informatie over dat desbetreffende onderwerp.

Stap 6: Cruise aanbieders

Op elke pagina of blog vind je buttons of linkjes die doorverwijzen naar een cruise aanbieder zoals Captaincruise, Cruisetravel, Dreamlines, Zeetours, Cruisereizen.nl, Kras.nl, Stipreizen of Tui.nl. Als je daarop klikt dan kom je op die betreffende website en kan je actief naar een leuke cruise zoeken.

Stip Reizen of Zeetours of TUI


De Jong Intra of OAD of Kras


Dreamlines of Captain Cruise of BBI


Stap 7: Je cruise vakantie boeken

Je kan als je een leuke cruise gevonden hebt, gewoon via internet boeken. Dat is 100% veilig en super makkelijk. Als je op één van de buttons klikt die je vind in mijn pagina’s of berichten wordt je doorgestuurd naar een cruise aanbieder en op die website kan je zoeken. Je kan dan bv zoeken op de gewenste datum, of de gewenste bestemming voor je cruise vakantie. En als je dan je gewenste cruise hebt gevonden, kan je die online boeken. Het boeken van een cruise via mijn website kost jou niks extra en je steunt mijn website. Hierdoor kan ik nog meer informatie verschaffen over cruises.

Stap 8: Geniet van elke minuut!

Dan is het zover en zit je lekker op je cruiseschip. Wat kan je dan nog meer dan lekker genieten van je cruise vakantie :). Want niks is mooier dan de zon in de zee zien zakken vanaf je prive balkon of het zonnedek en niks is fijner dan in slaap vallen op het ritme van de golven(althans dat vind ik. Laat je mij weten hoe jij je cruise vakantie hebt ervaren?Cruise vakantie

Foto:Flickr.com sunset by SLGCKGC

Dan blijft er voor mij over om je een hele mooie en fijne cruise toe te wensen!

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovenstaande info en/of prijzen.