Cruise nieuws

Inhoud

12 februari 2020: Westerdam mag naar Cambodja!

Crusie nieuws
De Westerdam. Foto: HAL

Het goede nieuws is dat de autoriteiten van Cambodja toestemming hebben gegeven aan de Westerdam van de HAL om aan te leggen in Sihanoukville ( Cambodja). Daar kunnen de gasten morgen (donderdag) ochtend van boord. De HAL betaald en regelt alle tickets van alle passagiers naar Phnom Phen, vanwaar de gasten een vlucht naar huizen kunnen regelen. Er is geen besmetting met Corona aan boord van de Westerdam maar omdat zij in Hong Kong op 1 februari jl 800 gasten daar had ingecheckt op een cruise wilden geen enkele haven in Azë het schip toelaten met kans op eventuele besmetting.

Netjes van De HAl

Het is zeker erg netjes van de Hal om alle gasten hun cruisegeld terug te betalen en zij krijgen allemaal een tegoedbon voor een volgende cruise. Na 10 dagen op zee te hebben rondgedoold mogen zij dan gelukkig morgen aanleggen in Cambodja. Erg fijn te horen ( Bron: nu.nl).

13 september 2019 Tour Seabourn Ovation!

Wil jij een meer lezen over de allernieuwste Seabourn? Klik dan snel hier!

Cruise nieuws
Foto: Hugo Sluimer

Cruise nieuws 29 mei 2019 Tour Nieuw Statendam

Vandaag in het cruise nieuws: Ondertussen heb ik zelf ook mogen genieten van een mooie rondleiding op de Nieuw Statendam van Holland America Line. Op 12 mei 2019 lag dit mooie cruiseschip in Amsterdam en kreeg ik een tour en lunch aangeboden. Kijk hier voor de foto’s en info over de Nieuw Statendam.Cruise nieuws 1 februari 2019

Holland America Line nodigt iedereen uit om op 2 februari 2019 live mee te kijken naar de doop van de Nieuw Statendam. De beroemde Oprah Winfrey zal de Nieuw Statendam dopen en hiermee voorspoed en bescherming brengen aan het cruiseschip en allen die ermee varen. Als je dit wilt zien kan je live op Facebook kijken of via de live stream op de website van Holland America Line. De exacte tijd is 20.00 nederlandse tijd op 2 februari 2019

Cruise nieuws

Foto: PF Stijlaart, de Nieuw Statendam van Holland America Line. Bron: Aviareps/HollandAmericaLine

Cruise nieuws 10 oktober 2018: de HAL brengt 80 jaar ervaring aan boord de Nieuw Statendam

Holland Amerika Lijn heeft bekend gemaakt welke officieren aan boord van de Nieuw Statendam komen. Met het bekend maken van deze officieren die voor het grotendeels nederlands zijn, brengen zij voor 80 jaar ervaring aan boord de Nieuw Statendam. Dit allernieuwste cruiseschip van Holland Amerika Lijn wordt nu nog afgebouwd in de scheepswerf Fincantieri in Italië maar komt in december 2018 in de vaart. Zij zal deze winter in het caribisch gebied varen en in de zomer van 2019 komt zij naar de middellandse zee en noord europa.

Officieren van de Nieuw Statendam HAL

De volgende officieren zijn op de Nieuw Statendam benoemd. De kapitein is Sybe de Boer, die al vanaf 1994 de leiding heeft gehad over verschillende cruiseschepen van Holland Amerika waaronder de voormalige Nieuw Statendam, de Ryndam, De Koningsdam en MS Rotterdam. Hij woont wanneer hij niet vaart in Den Haag.

Cruise nieuws

De cruise director Don habets is vanaf 2002 in dienst bij de HAL en heeft op alle schepen gewerkt. Hij is begonnen als Maitre d’ en is zo omhoog geklommen tot cruise director. Hij heeft gestudeerd in Maastricht aan de Hogere Hotelschool.

De Staff captain is Kevin Bernaert die in 2006 bij de Holland Amerika Lijn kwam en ook op verschillende cruiseschepen heeft gewerkt, de Rotterdam, Eurodam, de voormalige Nieuw Statendam en de Koningsdam. Hij studeerde aan de hogere zeevaartschool in Antwerpen en woont nu in Las Vegas.

Als chief engineer is benoemd Eric van Loenen die in 2002 begonnen is bij de HAl. Hij had als tweede engineer al veel ervaring opgedaan op containerschepen, cargoschepen en chemische bulkschepen. Hij begon bij de HAL op de Amsterdam en daarna heeft hij gewerkt op de Maasdam, Ryndam, Volendam, Zaandam, Oosterdam, Zaandam en Zuiderdam. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Makkum, Friesland.

De Environmental officer is Dolf Kramer. Hij werkt sinds 2014 bij Holland Amerika en heeft op veel schepen van de HAL als environmental officer gewerkt. Hij heeft gestudeerd aan het Nautisch college in Den Helder en woont nu als hij niet vaart op Aruba.

Cruise nieuws 10 augustus 2018

Vandaag in het cruise nieuws gaat het over de Norwegian Pearl van Norwegian Cruise Lines en de Seabourn Sojourn!

De Norwegian Pearl gaat in 2019 ook met een aantal mooie cruises vanuit Amsterdam vertrekken! Dit is bijzonder want er niet zoveel cruiseschepen van Norwegian die in NL vertrekken. Maar in 2019 kan je dus je kans grijpen. De cruises gaan oa naar de middellandse zee en noord europa.

Enkele cruises zijn:

28 april: Oversteek New York Amsterdam, 11 mei; Schotland, Ierland en Noorwegen; 25 mei Baltische staten, 8 juni Schotland Ierland en Noorwegen en 22 juni 2019 de Middellandse zee.

De Norwegian pearl is een mooi groot cruiseschip met hele veel verschillende activiteiten en  keus uit veel restaurants. Hier geld de all inclusive formule. Alle drank, fooi en de maaltijden in de meeste restaurants zijn inbegrepen.  Ook het Freestyle concept geldt bij Norwegian. Dit betekent dat je mag eten waar en wanneer je wilt!

Kijk voor mooie cruises met de Norwegian Pearl:

CruiseTravel, HCC Cruises, Kras.nl, Zeetours

Cruise nieuws

De Norwegian Pearl by David Pham,www.Flickr.com

De Seabourn Sojourn gaat eind 2019 ook naar Cuba varen! Seabourn wordt de derde cruisemaatschappij die vanuit Miami naar Cuba mogen varen. En de eer gaat naar de Sebaourn Sojourn. Er zullen 11, 12 en 14 daagse cruises worden aangeboden, allemaal met een overnachting in Havana om deze mooie fascinerende stad goed te leren kennen! Andere havens die worden aangedaan zijn: Antilla, Cienfuegos, Punta Frances en Santiago de Cuba.

De data voor de cruises zijn: 4 november, 16 & 28 november, 10 december en 21 december 2019. Wil jij meer lezen over een cruise naar Cuba en wat daar te zien is? Lees dan dit bericht.

Cruise nieuws

Straatbeeld in Havana, Cuba by Nick Kenrick

Cruise nieuws

De ultraluxe Seabourn Sojourn by Andre Helland

Cruise nieuws 10 juli 2018

Wat zijn 9 redenen om géén cruise te maken naar Noorwegen? Kijk dan de video hieronder of lees het blogbericht hier.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=EHESCykBHm0&feature=youtu.be[/responsive_video]

Cruise nieuws 8 juli 2018

Vandaag in het cruise nieuws een mooie video over wanneer je GEEN cruise moet maken naar de Galapagos eilanden en een video over wanneer je WEL een cruise een expeditiecruise kan maken:)  Kijk gewoon de video’s! Veel plezier. In deze video vertel ik je wanneer je beter geen cruise kan maken naar de Galapagos eilanden:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=Kt3SlCH9iJQ&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=18&t=2s[/responsive_video]

In de volgende video geef ik je 6 redenen om een expeditiecruise te maken:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=gMlxR9ZDsSg&feature=youtu.be[/responsive_video]

Cruise nieuws 5 juli 2018 Hurtigruten

De leuke noorse cruise maatschappij Hurtigruten gaat twee van haar schepen renoveren. Dit zijn de de Nordlys en de Richard Width.

Cruise nieuws

De MS Nordlys van Hurtigruten die in april 2019 word gerenoveerd van binnen. www.Flickr.com, Rainer Schutz

In november van dit jaar(2018) word de Richard Width verbouwd. En in het voorjaar van 2019 word de MS Nordlys gerenoveerd.

Zowel op de Nordlys en MS Richard Width worden de hutten van de bemanning als de gasten worden opgeknapt en ook komen er meer suites. Ook de ruimtes zoals het restaurants, de bars en lounges worden opgeknapt en er komt een mooi panoramisch raam!

De Nordlys is vernoemd naar het “noorderlicht” wat te zien is in oa noord noorwegen en de MS Richard Width is vernoemd naar de oprichter van Hurtigruten in 1893.

Cruise nieuws

www.flickr.com, het noorderlicht in het Ersfjord by Foto Torje

Cruise nieuws

De Richard Width van Hurtigruten by Don Stein

Hurtigruten begon als noorse kustpostboot en is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige cruise maatschappij met naast de mooie cruises langs de noorse kust ook veel andere bestemmingen ter wereld. Ook voor expeditie cruises ben je bij Hurtigruten op het goede adres:)

Wil jij meer lezen over Hurtigruten en oa deze mooie “oude”postroute langs de schitterende noorse kust? Klik dan hier! Of wil jij graag een offerte aanvragen? Dat kan bij de onderstaande cruise aanbieders:

Cruisetravel   HCC

Cruise nieuws 4 juli 2018 Hapag Lloyd Cruises

In 2019 komen er twee nieuwe expeditie schepen van Hapag Lloyd Cruises in de vaart. Dit zijn de Hanseatic Nature( april 2019) en de Hanseatic Inspiration(Oktober 2019).

Deze superdeluxe 5 sterren expeditie cruises gaan cruises maken in oa Antarctica, de noordpool en andere hele bijzondere plekken op aarde zoals de Amazone!

Cruise nieuws

Cruise nieuws

www.Flickr.com, De Hanseatic in Antarctica en een cruise in de Amazone by Martha De Jong – Lantick

Enkele leuke feiten over deze mooie expeditie schepen:

 • Ze zijn 138 meter lang en 22 meter breed en
 • speciaal gemaakt voor in moeilijke doorgaanbare wateren met veel ijs(PC 6 classificatie, de hoogste voor passagiersschepen).
 • De mooie schepen wegen 15.650 ton
 • hebben 17 zodiacs aan boord
 • en 2 balkons met een glazen vloer boven zee!
 • bieden ruimte aan 199 gasten met
 • 120 suites en cabins
 • 1 marina met kayaks, standup paddle boards en snorkels
 • 3 restaurants en 2 bars/lounges
 • de voertaal op de Nature is duits en op de Inspiration duits en engels.

Wil jij meer lezen over Hapag LLoyd Cruises? Lees dan dit bericht.

Wil jij een offerte aanvragen of meer info over een cruise met Hapag Lloyd Cruises? Klik dan op de button van Zeetours of CruiseTravel hieronder:

Zeetours            Cruise Travel

Cruise nieuws 3 juli 2018 Seabourn

Seabourn heeft bekend gemaakt dat zij twee mooie ultraluxe expeditieschepen gaan laten bouwen door de scheepsbouwers Mariotti en Damen.

De 2 expeditieschepen worden echt superdeluxe. Je zal dezelfde luxe ervaren als op de andere Seabourn schepen alleen dan toegespitst op de expeditiereiziger. De schepen worden 170 meter lang, zullen  23.000 ton wegen en bieden plek aan 264 gasten in 132 ultraluxe veranda suites. Hiermee wordt je expediticruise naar Antarctica, de noordpool of andere exotische gebieden wel erg aantrekkelijk:)

Cruise nieuws

www.FLickr.com, Seabourn in Antarctica by Ultra vision

Zo zijn er oa naast de “gewone’ Zodiacs ook 2 onderzeeërs aanwezig op de schepen waarmee je de mooie onderwaterwereld kan verkennen! Ook zullen er aan boord wildernis experts, wetenschappers, geschiedkundigen en Zodiac bestuurders aanwezig zijn. Foto’s zijn nog niet beschikbaar maar volgen natuurlijk zo spoedig mogelijk:)

Vraag een offerte aan bij CruiseTravel, HCC of Zeetours.

Cruise Travel Zeetours

Cruise nieuws 3 juli 2018 MS Prinsendam

De MS Prinsendam van Holland Amerika Lijn is per 1 juli 2019 in het bezit van Phoenix Reizen. Deze duitse cruise maatschappij heeft 4 zeecruise schepen en ook 50 riviercruiseschepen. Phoenix Reizen is erg blij met de overdracht en kijkt er naar uit met de MS Amera te gaan varen. Dat is hoe zij dit mooie cruiseschip waar 850 gasten op kunnen hebben genoemd.

De cruises van de Prinsendam worden na overgenomen door de MS Veendam, Rotterdam en Volendam en Holland Amerika neemt contact op met de mensen die al cruises hebben geboekt voor na juli 2019. De Ms Prinsendam gaat er dus uit zien zoals de andere schepen van Phoenix Reizen, van blauw naar wit! (zie fotos).

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de MS Prinsendam by Gedour Ar Minou

Cruise nieuws

De MS Amera van Phoenix Reizen(foto bron Ton Vogel Phoenix Reizen)

Cruise Nieuws 2 juli 2018

Vandaag in het cruise nieuws neem ik je mee naar een blogbericht dat ik geschreven heb, namelijk: Wat kost een cruise? In dit bericht kan je zien of er een leuke  8 daagse cruise is voor 2 personen onder de 3500 euro!  Bekijk het bericht hier, of kijk de video hieronder:)

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=am6poD1Fhsw&feature=youtu.be[/responsive_video]

Cruise nieuws 23 mei 2018

Vandaag ga ik het blogbericht over een cruise vanuit Amsterdam in deze video toelichten! Omdat er heel veel cruises vanuit Amsterdam vertrekken en omdat het natuurlijk super handig en lekker vlakbij om hier te vertrekken! Ook noem ik de mooiste cruise bestemmingen op vanuit Amsterdam Bekijk de video hier of lees hier meteen het blogbericht:”cruise vanuit Amsterdam

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=-pE9T8HntmU&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=15[/responsive_video]

Cruise nieuws 2 mei 2018

Vandaag in het cruisenieuws ga ik Seadream Yacht Club wat meer toelichten. Lees verder of kijk eerst de video:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=34N8FtLDmJ0&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=14[/responsive_video]

6 redenen waarom jij een cruise moet boeken Seadream!Cruise nieuws

www.Flickr.com, Roderick Eime, de Seadream

 1. Je kan in een echt luxe bed buiten slapen onder de sterren🙂
 2. Iedereen, alle 110 gasten kunnen als zij willen buiten eten op het topdek!
 3. Alles in inclusief de cruiseprijs!
 4. De yachten van Seadream blijven lang in de havens liggen waardoor je veel tijd hebt aan de wal!
 5. Er is op elk schip een waterplatform met echt superveel keus, zeilen, snorkelen, jetski etc.
 6. Er is als het cruiseschip in het caribisch gebied vaart een beach BBQ op Jost van Dike met champagne.

Cruise nieuws

Cruise nieuws

www.Flickr.com, het topdek en een beach bbq by Andrea Rotondo en  Luxorium Luxury

Wil jij alles lezen over Seadream? Lees dan dit blogbericht over Seadream yacht Club

Wil jij meer info, een offerte of een cruise boeken? Kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders:

HCC Cruises en  Zeetours

Cruise nieuws 30 april 2018

Vandaag ga ik in het cruise nieuws een hele leuke cruisemaatschappij laten zien. Namelijk Windstar Cruises! Bekijk de video:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=a-PxE1osDs0&index=13&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]

Omdat dit denk ik niet zo’n bekende cruise maatschappij is maar wel super leuk en met goede betaalbare cruises ga ik er wat meer over vertellen.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de Wind Surf by JD Lasica

Even in het kort waarom je een cruise zou moeten boeken met Windstar Cruises:)

 • Totaal 6 kleine cruiseschepen waarvan 3 kleine luxe yachten én 3 zeilyachten voor max 212 gasten, daarom een intieme, ontspannen sfeer.
 • Relaxte crew
 • Voor iedereen die van rust houdt en niet van grote cruiseschepen is Windstar Cruises perfect!
 • Voor sportieve mensen zijn er de zeilyachten zoals Wind Surf, dat is de grootste die plaats biedt aan 212 gasten.
 • Heerlijk eten olv chef Greame Cockburn die ik ken van Seabourn en die echt onwijs goed kan koken en een goede chef is!

Cruise nieuws

Chef Graeme Cockburn bezig met een kookdemonstratie by Chris Owen

 • Alle non alcoholische drankjes incl koffie en thee zijn inbegrepen i de cruiseprijs.
 • Varen ook over de hele wereld.
 • Een super gaaf watersportplatform om je uit te leven op het water met oa: snorkelen, zeilen, surfen etc.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, watersportplatform op de Wind Surf by Size4riggerboots

Wil jij een offerte aanvragen of meer info over Windstar Cruises? Klik dan hier dan kom je bij CruiseTravel.nl

Cruise nieuws 27 april 2018

Vandaag ik het cruise nieuws de grootste cruisemaatschappij ter wereld: namelijk Carnival.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=jepmJzA0qaM&index=12&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]

Deze cruisemaatschappij staat voor FUN voor iedereen, echt voor jong en oud is er genoeg te doen. Er heerst een supergezellige en relaxte sfeer aan boord. Het allernieuwste cruiseschip de Carnival Horizon gaat nu in april 2018 varen oa in de Middellandse zee!

Cruise nieuws

De skyride op Carnival Vista en Horizon, www.Flickr.com by Miche R.

Op de schepen van Carnival geld geen dresscode en je kan kiezen voor eten op vaste tijden of eten op tijden wanneer je zelf wilt! Er zijn waterparken, skyrides(zie foto), theatershows, veel restaurants om uit te kiezen, een speciale “adult only” spa, Imax theater, knideranimatieteams en nog veel meer. Kortom genoeg voor een mooie cruise. Lees alles over Carnival in dit blogbericht!

Carnival heeft vaak leuke aanbiedingen en bied cruises aan tegen een leuke prijs! Kijk bij onderstaande cruise aanbieders:

Cruisetravel.nl, HCC Cruises, Zeetours.nl

Cruise nieuws 26 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws vertel ik wat meer over Princess Cruises.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=-mhQ_RPr-A4&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=11[/responsive_video]

Niet alleen omdat ze leuke aanbiedingen hebben 😉 Maar ook omdat het een leuke cruisemaatschappij is met mooie cruiseschepen waar echt superveel te doen en zien is! Hier heb ik een lijstje met dingen gemaakt die je kan verwachten op een Princess cruiseschip:

 • Veel chocolade! Chef Norma Love kookt met chocolade maar je vind ook overal lekkere chocola, zelfs in de spa!
 • Grote gezellige luxe cruisschepen(van 2000 tot 4000 + ) maar met allerlei knusse plekjes zodat je niet het gevoel hebt op een groot schip te zitten.
 • Veel excursies aan land en activiteiten op het schip in samenwerking met Animal Planet en Discovery!
 • Kinderanimatieteams voor kinderen tot 20 jaar!
 • Hoogstaande technologie, namelijk polsbandjes die je krijgt waarmee je van alles kan bestellen op afstand én kan zien waar je kids zijn!
 • En nog veel meer! Lees alles over Princess Cruises hier!
 • En nu hebben ze natuurlijk mooie aanbiedingen, zie hieronder:

Cruise nieuwsEen 8 daagse cruise in de noorse fjorden met de Sapphire Princess vanuit Southampton. Prijs vanaf: 933 euro pp(incl. vlucht!)

Vertrekdata: 11 augustus 2018. ook andere data mogelijk.

Klik hier bij Zeetours voor meer info. 

Cruise nieuws Een 8 daagse cruise van Barcelona naar Rome brengt je langs mooie plekjes in de Middellandse zee! Vertrek oa op 25 augustus. Prijs vanaf: 910 euro pp(incl vlucht).

Klik hier voor meer info bij Zeetours.

Cruise nieuws 25 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws ga ik het hebben over het allernieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Lines, de Norwegian Bliss.

Dit mooie cruiseschip is vorige week voor haar eerste cruise vanuit Bremerhaven naar Southampton vertrokken. Zij zal vanaf juni oa in Alaska en daarna in de Bahama’s gaan cruisen.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de Norwegian Bliss by Ossiland

Het cruiseschip is gebouwd in de Bremerhaven bij scheepsbouwer Meyer Werft(info cruisereiziger.nl). Op de voorkant zie je een mooie schildering zoals je bij alle cruiseschepen ziet bij Norwegian, en bij de Bliss is het van Wijland.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, De Bliss by Wessel Blokzijl

Dit mooie cruiseschip biedt plaats aan 4004 gasten en overtreft de andere cruiseschepen van Norwegian vind ik. Super gave attracties( een racebaan en een lasergame), een supermooie grote spa! en ook weer vele heerlijke restaurants(11, waaronder Cocos, een chocolade restaurant!) ,super mooie shows en mooie lounges zoals deze Bliss lounge(zie foto onder) en de nieuwste Observation Lounge.  Absoluut de moeite waard dus om een cruise mee te maken!

Cruise nieuws

De Norwegian Bliss Lounge By Kevin Harber

Norwegian Cruise Lines hanteert het all inclusive formule. Dit wil zeggen ,alle maaltijden( maar niet in de specialiteitenrestaurants), de fooi en alle drankjes zijn inbegrepen in de cruiseprijs.

Wil jij een cruise maken met de Norwegian Bliss? Kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders:

CruiseTravel.nl, Cruisereizen.nl, HCC, Kras, Stip, Zeetours.nl

Cruise nieuws 19 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws gaat het weer over Holland Amerika Lijn. Deze cruisemaatschappij bestaat namelijk deze week 145 jaar! In 1873 begon ze als Nederlandsch – Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij.

Een grote activiteit was in het einde van de 19e eeuw was het overbrengen van europese immigranten naar de USA. Vandaag de dag vaart ze met 14 cruiseschepen over de hele wereld naar meer dar 400 havens. Meer dan 16 miljoen mensen zijn met Holland Amerika Lijn op cruise gegaan sinds die tijd!

In december van dit jaar, 2018, wordt de Nieuw Statendam gedoopt. De eerste Statendam vaarde in 1898 en met de Nieuw Statendam wil Holland Amerika het verleden, heden en de toekomst vieren!

Cruise nieuws 18 april 2018

Welkom in het cruise nieuws van 18 april 2018. Vandaag gaat het over kunst en wel de kunst die straks te zien is op de cruiseschepen van Holland Amerika Lijn. En niet zomaar wat kunst, nee in samenwerking met Artlink worden er deze zomer unieke kunstwerken tentoongesteld op alle schepen. Artlink is de toonaangever van de internationale opkomende kunstscene. Afhankelijk van de bestemming worden ook de kunstwerken daarop op afgestemd. In een galerie aan boord worden de kunstwerken tentoongesteld van opkomende artiesten uit de gebieden waar het schip vaart. Dit bestaat uit een mooi mengsel van fotografie, sculpturen, ambachten, schilderijen en tekeningen.

Zo krijg je oa kunst te zien van fotograaf Oleg Oprisco uit de Oekraine of fotograaf Nikolaj Lund(zie hieronder) die fotos maakt van mensen die klassieke muziek bespelen. Kate Blacklock uit Rhode Island maakt 3D kunst(zie foto). Ook gaan Holland Amerika en Artlink samen werken voor de kunst op de Nieuw Statendam. Dit cruiseschip komt eind december 2018 in de vaart.

Cruise nieuws

Cruise nieuws

Foto’s: Cruiseimagelibrary.com

Wil jij meer weten over cruises met Holland Amerika zodat jij ook deze kunst kan bewonderen? Klik dan hier!

Cruise Nieuws 11 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws nog meer nieuws over Seabourn. Seabourn heeft namelijk bekend gemaakt dat per mei 2018 gelijk met de lancering van de Seabourn Ovation het nieuwe  “Earth & Ocean At The Patio” van start gaat.

https://youtu.be/oNVtKnemn14Dit houd in dat waar je eerst s’avonds kon genieten van heerlijke ter plekke bereide buffetgerechten je nu overheerlijke lokale gerechten voorgeschoteld krijgt van over de hele wereld! De patio wordt vanaf mei 2018 s’avonds omgetoverd tot een plek waar je romantisch a la carte kan dineren bij kaarslicht. De verfijnde gerechten die zijn samengesteld door Chef Anton Egger worden vers bereid en zijn gemaakt op basis van de smaken van favoriete streekgerechten uit alle uithoeken van de wereld! 

Streekgerechten uit de hele wereld

Om wat voorbeelden te noemen; Als welkom hapje Grissini metgerookte bacon en ambachtelijk, huisbereid brood. Ook worden gerechten aangeboden aan de gast in bv een zwarte ijzeren pan met lange steel zodat het gerecht verder kan sudderen. Of de Marokkaanse Tajine in keramiek, zodat het gerecht niet uitdroogt en ten volle zijn smaak behoudt! Klinkt goed:) Ook  de tafelrinrichting van de patio wordt helemaal ingericht in smaakvolle aarde- en oceaankleuren.

Earth & Ocean At The Patio komt op alle cruiseschepen van Seabourn!

Dit Earth & Ocean At The Patio” concept wordt gelanceerd te gelijk met de start van de Ovation en eind mei 2019 zal het ook op de andere schepen zijn van Seabourn. Seabourn hanteert de all inclusive formule. Drank, fooi en alle maaltijden in alle restaurants zijn inbegrepen bij de cruiseprijs. De Seabourn Ovation wordt op 11 mei 2018 gedoopt door Elaine page de beroemde zangeres en actrice in de mooie cruisehaven van La Valetta, Malta!

Cruise nieuws

De nu nog patio Grill op de Seabourn Quest by Tony Davis

Cruise nieuws 06 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws van DeBesteCruiseGids.nl ga ik het hebben over MSC.https://youtu.be/8Cf-5jLAk7cMSC staat bekend om haar betaalbare cruises voor het hele gezin. Het nieuwste cruiseschip van MSC dat in juni 2018 wordt gedoopt is de MSC Seaview! Dit allernieuwste cruiseschip is 323 meter lang en kan 5119 passagiers vervoeren. Ze heeft 2066 hutten en suites! Nu is dit cruiseschip heel bijzonder want MSC heeft geprobeerd om hier echt zoveel mogelijk de gast te laten genieten van het uitzicht over zee. Vandaar ook de naam;)

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de MSC Seaview by Ava Buralan

En dat is ook goed gelukt.

Wat is er bijzonder aan de MSC Seaview:

 • Een skywalk op het 16e dek rondom het schip met uitzicht over zee
 • Op het 7e dek vind je een promenade met winkels,bars en restaurants én uitzicht over zee.
 • Er is een Panorama pool met je raadt het al, geweldig uitzicht over zee! De ligbedden staan namelijk niet met het hoofd naar het zwembad maar met het hoofd naar de zee!
 • Een Sunset beach pool, dit is aangesloten op het skywalk dek en biedt veel ruimte in de zon en met uitzicht over zee.
 • Zelfs vanuit de liften heb je uitzicht over zee!
 • En het atrium, dat is het binnenste deel van het cruiseschip, bestaat uit 4 dekken, heeft een glazen catwalk, en hier worden live shows etc gehouden. Ook hier kan je mooi over zee uitkijken.
 • Er zijn 2 zipplines met een totale lengte van 105 meter en natuurlijk heb je hier het mooiste uitzicht hebt over zee;)

Nou dat beloofd wat! Nou ben ik zelf ook heel benieuwd geworden:)

Cruise nieuwsEr is een mooie herfstvakantie actie van HCC Cruises. Deze 8 daagse cruise vanuit A’dam in de Middellandse zee met de MSC Seaview gaat naar Frankrijk, Spanje, Italië en Malta. Vanaf 974 europ pp. en vertrek is 13/10/2018 en 20/10/2018! Klik hier voor meer info of een offerte.

Deze cruise aanbieders bieden ook cruises aan met de MSC Seaview: Cruisetravel, Kras en Zeetours.nl

Cruise nieuws 01 april 2018

Bekijk de video met het laatste cruise nieuws:

Vandaag ga ik het hebben over een kleine maar supersjieke én gezellige cruisemaatschappij, namelijk Azamara Club Cruises. Zij hebben nu nog twee mooie kleine cruiseschepen, de Azamara Quest en de Azamara Journey. Maar..

Cruise nieuws

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de Azamara Quest bij Ralph Grizzle en Smilly123

In augustus 2018 komt het derde schip in de vaart. Dat zal zijn de Azamara Pursuit en is gelijk aan haar twee zusters:) Als je Azamara Club Cruises niet zo goed kent dan zijn hier wat kenmerken:

 • Azamara is niet zo op kinderen gericht dus als je gezellig met zijn tweetjes een romantische cruise wilt maken dan is Azamara een perfecte cruisemaatschappij voor je!
 • De cruiseschepen blijven altijd lang in de haven waardoor je meer tijd hebt aan wal. In sommige cruises zijn wel twee overnachtingen in verschillende havens zodat je ook de sfeer s’avonds goed leert kennen op die betreffende plek.
 • Er hangt een hele gezellige en losse sfeer aan boord van deze twee straks drie kleine cruiseschepen. Dit komt ook omdat er max 690 passagiers op kunnen en daardoor alles een heel persoonlijke sfeer krijgt.
 • En doordat deze luxe yachten zo klein zijn kunnen ze in havens aanleggen waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen. Zoals bijvoorbeeld midden in de stad! Dit maakt je cruise nog specialer en meer bijzonder!

Cruise nieuws

Ralph Grizzle, de Azamara Quest, www.Flickr.com

Cruise nieuws

Cruise nieuws

Cruise nieuws Cruise nieuws

Cruise nieuws

Cruise nieuws

www.Flickr.com, foto’s Azamara Club Cruises van boven naar onder: Ralph Grizzle, David Rodriguez en Smilly123

Romantisch dineren en slapen bij Azamara!

 • Wat je niet op veel cruiseschepen ziet kan bij Azamara wel. Namelijk romatisch dineren en slapen in een speciaal luxe bed op het dek met een prive butler (met een open dak  zodat je naar de sterren kan kijken maar het kan ook dicht gedaan worden). Super romantisch toch zo’n “Night in Private Places” !?
 • Ook is bij Azamara veel inbegrepen in de cruiseprijs, zoals geselecteerde basisdrankjes, fooi en de maaltijden in de hoofdrestaurants.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, R.Eime, de Azamara Pursuit

Wil jij meer weten over Azamara Club Cruises? Lees dan dit bericht, daar ga ik nog uitgebreider in op deze leuke cruisemaatschappij!

Voor een mooie cruise met Azamara Club Cruises, kijk bij CruiseTravel,  HCC Cruises of bij Zeetours.nl

Cruise nieuws 28/03/2018

Het cruise nieuws van vandaag gaat over Seabourn.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=LZws419HEIs&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=6[/responsive_video]Vorige week heb je kunnen zien dat de nieuwe Seabourn Ovation word gedoopt door niet minder dan Elaine Page, de beroemde zangeres. Vandaag ga ik het hebben over het nieuwe cruiseschip zelf, de Seabourn Ovation. Na 2 jaar op de Seabourn Sojourn gewerkt te hebben ben ik een Seabourn fan dus ik ben hier erg blij mee! Dit schip is namelijk nog mooier en luxer én Seabourn heeft de culinaire eetgelegenheden bekendgemaakt op de Ovation waarvan het water alleen bij al het lezen je in je mond loopt!

Er is namelijk nog meer keuze in eetgelegenheden. Naast de “gewone” restaurants die ook op de andere Seabourn cruiseschepen zijn, zijn er ook nieuwe restaurants en ze zijn allemaal van wereldklasse!

De restaurants op Seabourn:

 • Het hoofdrestaurant: The Restaurant”. Hier kan je terecht voor “Fine DIning” met een keuze uit veel smakelijke gerechten waar ook vegetarische mogelijkheden in zijn. Op bepaalde avonden wordt  het Restaurant  The Grill met gerechten van Chef Thomas Keller. Er is hier ook een uitgebreid wijnaanbod. Hieronder zie je een foto van The Restaurant met op de achtergrond de glazen wand met wijn!

Cruise nieuws

Cruise nieuws

 • The Colonnade (hierboven op de foto het buitengedeelte van de Colonnade) Dit is het restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. Er is de keuze uit een groot buffet met een open keuken. Er is ook bediening aan de tafel.
 • The Patio: voor een relaxte lunch aan het zwembad. Hier vind je ook in buffetvorm oa de heerlijkste pasta en grillgerechten, salades, soep en verse pizza.
 • Sushi: Dit is een uitstekende plek om kennis te maken met Sushi, gemaakt van verse ingredienten. Er is een keus uit warme en koude gerechten , een speciaal Sake menu en ook zijn er speciale boxen voor lunch. Tijdens het eten kan je ook de koks in actie zien!  Dit restaurant is nieuw op de Ovation en daarnaast alleen ook op de Encore aanwezig!

Seabourn Ovation komt met ijs!

 • Yes, Seabourn komt ook met ijs! En wel met de Artisan Gelato. Er wordt ambachtelijk ijs gemaakt op basis van fruit en melk en dagelijks aangeboden aan de gasten. Ook wordt er  gebruik gemaakt van lokale produkten, bv. plaatselijke citroenen bij de kust van Amalfi. Ijs is alleen op de Ovation aanwezig.
 • 24 uurs room service: op alle cruiseschepen dus ook op de Ovation is er de mogelijkheid van in suite dining, inclusief gerechten van “The Restaurant”.
 • Seabourn Square: Voor verse koffie van versgemalen koffiebonen, of speciale koffies/thees met versgebakken broodjes en middagsnacks.
 • Afternoon Tea: Elke dag om 16.00 in de Observation Bar is er de High tea met vers gebakken scones en koekjes.
 • Cocktail Hour: In 7 bars en lounges op de Ovation geldt er een open bar beleid.  Je kan drinken wat je wilt en waar je wilt zonder wat te hoeven af te rekenen. Hier vallen ook speciale cocktails onder die zijn gecreëerd door de beroemde mixologist Brian Van Flandern.

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, de Seabourn Square op de Encore. Van de Ovation het ik nog geen foto maar ze zien er hetzelfde uit. By Jeff Tung

Seabourn heeft een all inclusive formule. Dus het eten in alle restaurants en alle drank is inbegrepen in de cruiseprijs(ook de fooi). Ook mogen gasten eten waar en wanneer ze willen.

Wil jij meer info of een offerte aanvragen? Onderstaande cruise aanbieders beiden cruises aan van Seabourn:

CruiseTravel, CruiseReizen.nl, HCC, Zeetours.nl

Foto’s: Seabourn Marketing Holland

Cruise nieuws 27/03/2018

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=KFqJEB2eR1k&index=5&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]In het cruise nieuws van vandaag ga ik het hebben over het grootste cruiseschip ter wereld. Dat is nu nog de Harmony of the seas maar is vanaf 31 maart 2018, dus over 3 dagen is dat het het nieuwste cruisechip van Royal Caribbean International, de Symphony of the Seas!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, The Symphony of The Seas vanaf 31 maart 2018 het grootste cruiseschip ter wereld!

Het nieuwste grootste cruiseschip is 362 meter lang en lijkt op wat kleine verschillen veel op haar zuster, de Harmony of The Seas. Wat zijn de verschillen:

 • 362 meter lang(een paar meter langer)
 • 1000 ton zwaarder
 • meer passagiers kunnen erop(40)
 • er is een bijzondere familie suite over 2 verdiepingen met een glijbaan om van de ene naar de andere verdieping te komen!
 • er zijn nog meer restaurants, namelijk 4 erbij waarvan één een overheerlijk visrestaurant
 • meer shows en attracties waaronder een lasergame attractie
 • de boardwalk en het amusementsgedeelte is ook nieuw

Verder kan je natuurlijk dezelfde WOW dingen doen als op de Harmony of the Seas.

Wat kan je doen op het grootste cruiseschip?

Om je een indruk te geven: Je kan:

 • oa surfen aan boord,
 • klimmen op de klimmuur
 • schaatsen op de ijsbaan,
 • glijden in een glijbaan van 10 dekken omlaag!
 • over een lengte van 25 meter door de lucht glijden over de zipline!
 • basketballen op een basketballveld op ware grootte
 • zwemmen in 4 zwembaden
 • lezen in de bibliotheek of kunst bekijken in de kunstgalerij
 • Een drankje drinken in de  Bionic bar, een bar waar je word bediend door robots. Of in één van de vele andere bars!
 • En nog veel meer wow dingen 🙂

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, de Bionic bar by Chris Willis

Vanaf 31 maart 2018 gaat ze cruisen in de middellandse zee en na de zomer en 2019 zal ze in het caribisch gebied varen. Wil jij dit een keer meemaken? Kijk dan bij één van de cruise aanbieders voor een mooie cruise of vraag een offerte aan:

HCC Cruises, Cruisereizen.nl en  Zeetours

Cruise nieuws 19/03/2018

In het cruise nieuws van vandaag gaan we het hebben over de schitterende natuur die je kan zien in combinatie met mooie muziek op de cruiseschepen van Holland Amerika Lijn.Lees verder of bekijk de video verderop in het bericht..

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Holland Amerika cruise schip in Alaska by Coli Davis

Holland Amerika Lijn  is begonnen met de introductie van “Planet Earth II in concert“!. Deze live concerten met op de achtergrond prachtige films van BBC Earth televisieserie Planet Earth. Zo wordt de gast meegenomen en komt ze oog in oog te staan met oa leeuwen in de woestijnen van Namibië of pinguins die het hoofd bieden aan stormachtige zeeën in de zuidelijke grote oceaan. Het orkest speelt schitterende muziek, oa de themamuziek van hans Zimmer en de originele muziek van Jacob Shea en Jasha Klebe van Bleeding Fingers Music. 

De Hal begint vanaf nu met de geweldige project op de MS Koningsdam, Eurodam, Maasdam, Nieuw Amsterdam, Oosterdam, Rotterdam, Veendam, Westerdam en Zuiderdam. Eind april 2018 draait het op alle cruiseschepen van Holland Amerika.https://youtu.be/9yrZSSzmANIDe schepen die in Alaska cruisen zullen de show  te zien krijgen. Deze show is vorig jaar ontwikkeld en gaat speciaal over de dieren in Alaska. Hier word je op live muziek meegenomen door Alaska, je ziet  de 4 seizoenen en exclusieve beelden van dieren die daar leven.

Cruise nieuws

Cruise nieuws

(bron: HollandAmerika via Marketing office holland)

Voor meer info of cruises met de Holland Amerika Lijn kijk bij een van deze cruise aanbieders: Cruisereizen, Cruisetravel, HCC Cruises, Kras.nl, Stipreizen en Zeetours.

Cruise nieuws 14/03/2018

In het cruise nieuws van vandaag ga ik het oa hebben over de AidaPerla.

Aida Perla

Bekijk de video of lees de tekst:[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=EI2TLe9iZBE&index=2&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]Aida Perla  komt morgen, 15/03/2018 om 08.00 aan  in Rotterdam en zal elke donderdag in Rotterdam aanmeren. Vanaf Rotterdam gaat zij varen tussen Southampton, Hamburg, Le Havre , Zeebrugge én rotterdam. Elke donderdag kan je haar zien liggen bij de Cruise Terminal in Rotterdam(bron cruisereiziger.nl).

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, AidaPerla, hier in Corsica by Gerrit

De AidaPerla is het nieuwste cruiseschip van Aida. Het is een groot schip, 3300 gasten kunnen er op. Er zijn super veel (sportieve) activiteiten en er heerst een sportieve, informele sfeer. Enkele dingen die aanwezig zijn de op de AidaPerla zijn  12 restaurants, een bierbrouwerij, een ijsbaan, klimwanden, waterglijbanen, een overdekte BeachClub etc.  Aida gebruikt de semi-inclusive formule. Fooi, maaltijden in de hoofdrestaurants en drankjes tijdens de maaltijden zijn inbegrepen in de cruiseprijs. Wil jij meer lezen over Aida? Klik dan hier!

Cruise nieuws

Foto’s:Flickr.com, de AidaPerla by Oliver Wasmund en de overige foto’s in de video zijn van Oliver Wasmund, Gerrit en Verena Mikoleizig

De volgende cruise aanbieders bieden cruises van de AidaPerla vanuit Rotterdam voor dit seizoen:

Cruisereizen.nl, CruiseTravel.nl, Kras.nl, Zeetours

Cruisenieuws 14/03/2018

Vandaag wil ik ook  wat vertellen over Norwegian Cruise Lines. Deze cruisemaatschappij heeft namelijk het Freestyle concept uitgevonden onder het cruisen. Dat komt eigenlijk neer op dat je eten wanneer en waar je wilt, hoe laat jezelf wilt en je mag je kleden hoe jij je wilt! Lekker flexibel dus en heerlijk informeel.  Ook heeft Norwegian nu all inclusive cruises. Het staat dan speciaal bij de cruises vermeld en dat wil zeggen dat de fooi, geselecteerde drankjes en 60 minuten internet ook zijn inbegrepen bij de cruiseprijs.  Wil jij meer lezen over Freestyle cruisen , klik dan hier of over Norwegian Cruise Lines, klik hier!

Cruise nieuws

Freestyle Norwegian Cruise Lines

Er zijn ook een paar leuke aanbiedingen die ik je wil laten zien in het cruise nieuws vandaag:

 • Een 10 daagse cruise langs de Hoofdsteden van de Oostzee op de Norwegian breakaway waarbij je oa Tallinn, Stockholm en St.Petersburg bezoekt! Vertrek is vanaf 11 mei 2018 vanuit Kopenhagen. Prijs:vanaf 1469 euro pp inclusief vlucht! Klik hier voor info of boeken bij Zeetours!

Cruise nieuws

Foto:St. Catherine’s palace in St.Petersburg

 • Een 10 daagse cruise Alaska vanuit Seatle op oa 14/09/2018 op de Norwegian Bliss! Deze avontuurlijke cruise wil je niet missen! Lees hier de 5 hoogtepunten van een Alaska cruise. Prijs vanaf 2389 euro pp inclusief vlucht. Klik hier voor info of boeken bij Zeetours!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Ketchikan, Alaska by Bud Ellison

 • Deze 12 daagse oostelijke middellandse zee cruise is supermooi én romantisch;)! Met de Norwegian Spirit vaar je vanuit Rome kom je op de mooiste plekjes én er zit een overnachting in Venetie bij! Vertrek oa 27 mei 2018. Prijs vanaf 1669 euro pp inclusief vlucht. Klik hier voor info of boeken bij Zeetours.

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Venetië buy Pedro Szekely

En de laatste maar niet de minste!

Een 8 daagse cruise naar Kroatië & Griekenland met de Norwegian Star. Vertrek is oa 3 juni 2018 en de prijs is vanaf 1379 euro pp inclusief vlucht. Je vertrekt namelijk vanuit Venetië en je cruist oa naar  Dubrovnik, Kotor, Katakolon en Athene. Super mooi dus! Voor meer info of boeken bij Zeetours klik hier.

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Katakolon by Michael Cannon

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Katakolon by LC Nottaasen

Dit was het cruise nieuws van 14 maart 2018. Tot de volgende keer. voor vragen mail mij op eveline@debestecruiegids.nl

Cruise nieuws 08/03/2018

Kijk de video of lees hieronder het laatste cruise nieuws:[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=9yrZSSzmANI&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=4[/responsive_video]

Holland Amerika verlaagt prijzen tot en met 14 maart 2018!

Vanaf vandaag tot en met 14 maart wordt door Holland Amerika Lijn de prijzen op cruises naar oa de Middellandse zee, Noord Europa en Alaska flink verlaagd! Profiteer dus nu van deze acties!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com by Colin Davis, een Holland Amerika Lijn schip in Alaska

Enkele mooie cruises zijn bijvoorbeeld:

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, het Geirangerfjord by Eddie Crutchly

Wil jij de 22 hoogtepunten lezen over de noorse fjorden? Klik hier!

Cruise nieuws

Foto: Flickr.com, Werner Bayer

Wil jij eerst meer lezen over Alaska? Bijvoorbeeld de hoogtepunten? Klik dan hier!

 • Deze geweldige 11 daagse cruise in de middellandse zee vertrekt op 11 april 2018 met de MS Koningsdam. Je vertrekt vanuit Rome en doet mooie steden aan zoals Barcelona, Marseille, Livorno, Gibraltar en nog meer! Prijs vanaf: 933 euro incl. vlucht! Klik hier voor meer info over deze cruise bij Zeetours

Cruise nieuws

Foto:Pixabay, Gibraltar

Cruise nieuws 08/03/2018

Elaine Paige is doopmoeder Seabourn Ovation!

Het cruise nieuws van vandaag is dat op 11 mei 2018 de mooie “suite only” Seabourn Ovation wordt gedoopt door de topartieste, Elaine Page. Zij is bekend van glansrollen in Evita, Cats, Hair, Jesus Christ Superstar en nog veel meer. Zij is oa de zangeres van “Dont cry for me argentina! Wie kent dat nou niet:)

Cruise nieuws

Seabourn en Elaine zijn beide grenzeloos, de wereld is hun thuis en beide zoeken naar nieuwe avonturen. “Elaine heeft haar gasten talloze onvergetelijke momenten bezorgd, net zoals Seabourn dat doet elke dag”, volgens Richard Meadows, de president van Seabourn.

De nieuwe Seabourn Ovation zal van mei tot november 2018 in noord europa en de middellandse zee varen dus maak van die kans gebruik dat ze deze zomer in de buurt is. Je vindt topentertainment aan boord van Sir Tim Rice, vele boeiende gastsprekers en heerlijk eten van Michelin sterrenchef Thomas Keller!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, het Luxe Grill restaurant op de Seabourn Encore

Foto:Flickr.com, van links naar rechts, Richard Meadows(president Seabourn), Adam Tihany(ontwerper/architect Seabourn schepen) en Thomas Keller(chefkok by Elite Limo

De doop van de Ovation!

De doop van de Ovation vind plaats in de mooie haven Valetta van Malta op 11 mei 2018. De stad staat zelf ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hierbij wordt deze plek in de schijnwerpers geplaatst. Seabourn is een  samenwerking aangegaan met Unesco om zo wereldwijd om zo haar inspanningen van het werelderfgoed overal ter wereld te beschermen.

Cruise nieuws

Foto’s: Seabourn Marketing Office Holland

Wil jij een mooie cruise meemaken op de Seabourn Ovation? Onderstaande cruise aanbieders bieden mooie cruises aan van oa de Ovation:

Cruisereizen.nl,  CruiseTravel, HCC Cruises, Zeetours.

Cruise nieuws 1 februari 2019

Holland America Line nodigt iedereen uit om op 2 februari 2019 live mee te kijken naar de doop van de Nieuw Statendam. De beroemde Oprah Winfrey zal de Nieuw Statendam dopen en hiermee voorspoed en bescherming brengen aan het cruiseschip en allen die ermee varen. Als je dit wilt zien kan je live op Facebook kijken of via de live stream op de website van Holland America Line. De exacte tijd is 20.00 nederlandse tijd op 2 februari 2019

Cruise nieuws

Foto: PF Stijlaart, de Nieuw Statendam van Holland America Line. Bron: Aviareps/HollandAmericaLine

Cruise nieuws 10 oktober 2018: de HAL brengt 80 jaar ervaring aan boord de Nieuw Statendam

Holland Amerika Lijn heeft bekend gemaakt welke officieren aan boord van de Nieuw Statendam komen. Met het bekend maken van deze officieren die voor het grotendeels nederlands zijn, brengen zij voor 80 jaar ervaring aan boord de Nieuw Statendam. Dit allernieuwste cruiseschip van Holland Amerika Lijn wordt nu nog afgebouwd in de scheepswerf Fincantieri in Italië maar komt in december 2018 in de vaart. Zij zal deze winter in het caribisch gebied varen en in de zomer van 2019 komt zij naar de middellandse zee en noord europa.

Officieren van de Nieuw Statendam HAL

De volgende officieren zijn op de Nieuw Statendam benoemd. De kapitein is Sybe de Boer, die al vanaf 1994 de leiding heeft gehad over verschillende cruiseschepen van Holland Amerika waaronder de voormalige Nieuw Statendam, de Ryndam, De Koningsdam en MS Rotterdam. Hij woont wanneer hij niet vaart in Den Haag.

Cruise nieuws

De cruise director Don habets is vanaf 2002 in dienst bij de HAL en heeft op alle schepen gewerkt. Hij is begonnen als Maitre d’ en is zo omhoog geklommen tot cruise director. Hij heeft gestudeerd in Maastricht aan de Hogere Hotelschool.

De Staff captain is Kevin Bernaert die in 2006 bij de Holland Amerika Lijn kwam en ook op verschillende cruiseschepen heeft gewerkt, de Rotterdam, Eurodam, de voormalige Nieuw Statendam en de Koningsdam. Hij studeerde aan de hogere zeevaartschool in Antwerpen en woont nu in Las Vegas.

Als chief engineer is benoemd Eric van Loenen die in 2002 begonnen is bij de HAl. Hij had als tweede engineer al veel ervaring opgedaan op containerschepen, cargoschepen en chemische bulkschepen. Hij begon bij de HAL op de Amsterdam en daarna heeft hij gewerkt op de Maasdam, Ryndam, Volendam, Zaandam, Oosterdam, Zaandam en Zuiderdam. Hij woont met zijn vrouw en kinderen in Makkum, Friesland.

De Environmental officer is Dolf Kramer. Hij werkt sinds 2014 bij Holland Amerika en heeft op veel schepen van de HAL als environmental officer gewerkt. Hij heeft gestudeerd aan het Nautisch college in Den Helder en woont nu als hij niet vaart op Aruba.

Cruise nieuws 10 augustus 2018

Vandaag in het cruise nieuws gaat het over de Norwegian Pearl van Norwegian Cruise Lines en de Seabourn Sojourn!

De Norwegian Pearl gaat in 2019 ook met een aantal mooie cruises vanuit Amsterdam vertrekken! Dit is bijzonder want er niet zoveel cruiseschepen van Norwegian die in NL vertrekken. Maar in 2019 kan je dus je kans grijpen. De cruises gaan oa naar de middellandse zee en noord europa.

Enkele cruises zijn:

28 april: Oversteek New York Amsterdam, 11 mei; Schotland, Ierland en Noorwegen; 25 mei Baltische staten, 8 juni Schotland Ierland en Noorwegen en 22 juni 2019 de Middellandse zee.

De Norwegian pearl is een mooi groot cruiseschip met hele veel verschillende activiteiten en  keus uit veel restaurants. Hier geld de all inclusive formule. Alle drank, fooi en de maaltijden in de meeste restaurants zijn inbegrepen.  Ook het Freestyle concept geldt bij Norwegian. Dit betekent dat je mag eten waar en wanneer je wilt!

Kijk voor mooie cruises met de Norwegian Pearl:

CruiseTravel, HCC Cruises, Kras.nl, Zeetours

Cruise nieuws

De Norwegian Pearl by David Pham,www.Flickr.com

De Seabourn Sojourn gaat eind 2019 ook naar Cuba varen! Seabourn wordt de derde cruisemaatschappij die vanuit Miami naar Cuba mogen varen. En de eer gaat naar de Sebaourn Sojourn. Er zullen 11, 12 en 14 daagse cruises worden aangeboden, allemaal met een overnachting in Havana om deze mooie fascinerende stad goed te leren kennen! Andere havens die worden aangedaan zijn: Antilla, Cienfuegos, Punta Frances en Santiago de Cuba.

De data voor de cruises zijn: 4 november, 16 & 28 november, 10 december en 21 december 2019. Wil jij meer lezen over een cruise naar Cuba en wat daar te zien is? Lees dan dit bericht.

Cruise nieuws

Straatbeeld in Havana, Cuba by Nick Kenrick

Cruise nieuws

De ultraluxe Seabourn Sojourn by Andre Helland

Cruise nieuws 10 juli 2018

Wat zijn 9 redenen om géén cruise te maken naar Noorwegen? Kijk dan de video hieronder of lees het blogbericht hier.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=EHESCykBHm0&feature=youtu.be[/responsive_video]

Cruise nieuws 8 juli 2018

Vandaag in het cruise nieuws een mooie video over wanneer je GEEN cruise moet maken naar de Galapagos eilanden en een video over wanneer je WEL een cruise een expeditiecruise kan maken:)  Kijk gewoon de video’s! Veel plezier. In deze video vertel ik je wanneer je beter geen cruise kan maken naar de Galapagos eilanden:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=Kt3SlCH9iJQ&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=18&t=2s[/responsive_video]

In de volgende video geef ik je 6 redenen om een expeditiecruise te maken:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’0′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=gMlxR9ZDsSg&feature=youtu.be[/responsive_video]


Cruise nieuws 5 juli 2018 Hurtigruten

De leuke noorse cruise maatschappij Hurtigruten gaat twee van haar schepen renoveren. Dit zijn de de Nordlys en de Richard Width.

Cruise nieuws

De MS Nordlys van Hurtigruten die in april 2019 word gerenoveerd van binnen. www.Flickr.com, Rainer Schutz

In november van dit jaar(2018) word de Richard Width verbouwd. En in het voorjaar van 2019 word de MS Nordlys gerenoveerd.

Zowel op de Nordlys en MS Richard Width worden de hutten van de bemanning als de gasten worden opgeknapt en ook komen er meer suites. Ook de ruimtes zoals het restaurants, de bars en lounges worden opgeknapt en er komt een mooi panoramisch raam!

De Nordlys is vernoemd naar het “noorderlicht” wat te zien is in oa noord noorwegen en de MS Richard Width is vernoemd naar de oprichter van Hurtigruten in 1893.

Cruise nieuws

www.flickr.com, het noorderlicht in het Ersfjord by Foto Torje

Cruise nieuws

De Richard Width van Hurtigruten by Don Stein

Hurtigruten begon als noorse kustpostboot en is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige cruise maatschappij met naast de mooie cruises langs de noorse kust ook veel andere bestemmingen ter wereld. Ook voor expeditie cruises ben je bij Hurtigruten op het goede adres:)

Wil jij meer lezen over Hurtigruten en oa deze mooie “oude”postroute langs de schitterende noorse kust? Klik dan hier! Of wil jij graag een offerte aanvragen? Dat kan bij de onderstaande cruise aanbieders:

Cruisetravel   HCC

Cruise nieuws 4 juli 2018 Hapag Lloyd Cruises

In 2019 komen er twee nieuwe expeditie schepen van Hapag Lloyd Cruises in de vaart. Dit zijn de Hanseatic Nature( april 2019) en de Hanseatic Inspiration(Oktober 2019).

Deze superdeluxe 5 sterren expeditie cruises gaan cruises maken in oa Antarctica, de noordpool en andere hele bijzondere plekken op aarde zoals de Amazone!

Cruise nieuws
Cruise nieuws

www.Flickr.com, De Hanseatic in Antarctica en een cruise in de Amazone by Martha De Jong – Lantick

Enkele leuke feiten over deze mooie expeditie schepen:

 • Ze zijn 138 meter lang en 22 meter breed en
 • speciaal gemaakt voor in moeilijke doorgaanbare wateren met veel ijs(PC 6 classificatie, de hoogste voor passagiersschepen).
 • De mooie schepen wegen 15.650 ton
 • hebben 17 zodiacs aan boord
 • en 2 balkons met een glazen vloer boven zee!
 • bieden ruimte aan 199 gasten met
 • 120 suites en cabins
 • 1 marina met kayaks, standup paddle boards en snorkels
 • 3 restaurants en 2 bars/lounges
 • de voertaal op de Nature is duits en op de Inspiration duits en engels.

Wil jij meer lezen over Hapag LLoyd Cruises? Lees dan dit bericht.

Wil jij een offerte aanvragen of meer info over een cruise met Hapag Lloyd Cruises? Klik dan op de button van Zeetours of CruiseTravel hieronder:

Zeetours            Cruise Travel


Cruise nieuws 3 juli 2018 Seabourn

Seabourn heeft bekend gemaakt dat zij twee mooie ultraluxe expeditieschepen gaan laten bouwen door de scheepsbouwers Mariotti en Damen.

De 2 expeditieschepen worden echt superdeluxe. Je zal dezelfde luxe ervaren als op de andere Seabourn schepen alleen dan toegespitst op de expeditiereiziger. De schepen worden 170 meter lang, zullen  23.000 ton wegen en bieden plek aan 264 gasten in 132 ultraluxe veranda suites. Hiermee wordt je expediticruise naar Antarctica, de noordpool of andere exotische gebieden wel erg aantrekkelijk:)

Cruise nieuws

www.FLickr.com, Seabourn in Antarctica by Ultra vision

Zo zijn er oa naast de “gewone’ Zodiacs ook 2 onderzeeërs aanwezig op de schepen waarmee je de mooie onderwaterwereld kan verkennen! Ook zullen er aan boord wildernis experts, wetenschappers, geschiedkundigen en Zodiac bestuurders aanwezig zijn. Foto’s zijn nog niet beschikbaar maar volgen natuurlijk zo spoedig mogelijk:)

Vraag een offerte aan bij CruiseTravel, HCC of Zeetours.

Cruise Travel Zeetours


Cruise nieuws 3 juli 2018 MS Prinsendam

De MS Prinsendam van Holland Amerika Lijn is per 1 juli 2019 in het bezit van Phoenix Reizen. Deze duitse cruise maatschappij heeft 4 zeecruise schepen en ook 50 riviercruiseschepen. Phoenix Reizen is erg blij met de overdracht en kijkt er naar uit met de MS Amera te gaan varen. Dat is hoe zij dit mooie cruiseschip waar 850 gasten op kunnen hebben genoemd.

De cruises van de Prinsendam worden na overgenomen door de MS Veendam, Rotterdam en Volendam en Holland Amerika neemt contact op met de mensen die al cruises hebben geboekt voor na juli 2019. De Ms Prinsendam gaat er dus uit zien zoals de andere schepen van Phoenix Reizen, van blauw naar wit! (zie fotos).

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de MS Prinsendam by Gedour Ar Minou

Cruise nieuws

De MS Amera van Phoenix Reizen(foto bron Ton Vogel Phoenix Reizen)


Cruise Nieuws 2 juli 2018

Vandaag in het cruise nieuws neem ik je mee naar een blogbericht dat ik geschreven heb, namelijk: Wat kost een cruise? In dit bericht kan je zien of er een leuke  8 daagse cruise is voor 2 personen onder de 3500 euro!  Bekijk het bericht hier, of kijk de video hieronder:)

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=am6poD1Fhsw&feature=youtu.be[/responsive_video]

Cruise nieuws 23 mei 2018

Vandaag ga ik het blogbericht over een cruise vanuit Amsterdam in deze video toelichten! Omdat er heel veel cruises vanuit Amsterdam vertrekken en omdat het natuurlijk super handig en lekker vlakbij om hier te vertrekken! Ook noem ik de mooiste cruise bestemmingen op vanuit Amsterdam Bekijk de video hier of lees hier meteen het blogbericht:”cruise vanuit Amsterdam

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=-pE9T8HntmU&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=15[/responsive_video]


Cruise nieuws 2 mei 2018

Vandaag in het cruisenieuws ga ik Seadream Yacht Club wat meer toelichten. Lees verder of kijk eerst de video:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’0′]https://www.youtube.com/watch?v=34N8FtLDmJ0&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=14[/responsive_video]


6 redenen waarom jij een cruise moet boeken Seadream!

www.Flickr.com, Roderick Eime, de Seadream

 1. Je kan in een echt luxe bed buiten slapen onder de sterren🙂
 2. Iedereen, alle 110 gasten kunnen als zij willen buiten eten op het topdek!
 3. Alles in inclusief de cruiseprijs!
 4. De yachten van Seadream blijven lang in de havens liggen waardoor je veel tijd hebt aan de wal!
 5. Er is op elk schip een waterplatform met echt superveel keus, zeilen, snorkelen, jetski etc.
 6. Er is als het cruiseschip in het caribisch gebied vaart een beach BBQ op Jost van Dike met champagne.
Cruise nieuws
Cruise nieuws

www.Flickr.com, het topdek en een beach bbq by Andrea Rotondo en  Luxorium Luxury

Wil jij alles lezen over Seadream? Lees dan dit blogbericht over Seadream yacht Club

Wil jij meer info, een offerte of een cruise boeken? Kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders:

HCC Cruises en  Zeetours


Cruise nieuws 30 april 2018

Vandaag ga ik in het cruise nieuws een hele leuke cruisemaatschappij laten zien. Namelijk Windstar Cruises! Bekijk de video:

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=a-PxE1osDs0&index=13&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]

Omdat dit denk ik niet zo’n bekende cruise maatschappij is maar wel super leuk en met goede betaalbare cruises ga ik er wat meer over vertellen.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de Wind Surf by JD Lasica

Even in het kort waarom je een cruise zou moeten boeken met Windstar Cruises:)

 • Totaal 6 kleine cruiseschepen waarvan 3 kleine luxe yachten én 3 zeilyachten voor max 212 gasten, daarom een intieme, ontspannen sfeer.
 • Relaxte crew
 • Voor iedereen die van rust houdt en niet van grote cruiseschepen is Windstar Cruises perfect!
 • Voor sportieve mensen zijn er de zeilyachten zoals Wind Surf, dat is de grootste die plaats biedt aan 212 gasten.
 • Heerlijk eten olv chef Greame Cockburn die ik ken van Seabourn en die echt onwijs goed kan koken en een goede chef is!
Cruise nieuws

Chef Graeme Cockburn bezig met een kookdemonstratie by Chris Owen

 • Alle non alcoholische drankjes incl koffie en thee zijn inbegrepen i de cruiseprijs.
 • Varen ook over de hele wereld.
 • Een super gaaf watersportplatform om je uit te leven op het water met oa: snorkelen, zeilen, surfen etc.
Cruise nieuws

www.Flickr.com, watersportplatform op de Wind Surf by Size4riggerboots

Wil jij een offerte aanvragen of meer info over Windstar Cruises? Klik dan hier dan kom je bij CruiseTravel.nl


Cruise nieuws 27 april 2018

Vandaag ik het cruise nieuws de grootste cruisemaatschappij ter wereld: namelijk Carnival.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=jepmJzA0qaM&index=12&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]

Deze cruisemaatschappij staat voor FUN voor iedereen, echt voor jong en oud is er genoeg te doen. Er heerst een supergezellige en relaxte sfeer aan boord. Het allernieuwste cruiseschip de Carnival Horizon gaat nu in april 2018 varen oa in de Middellandse zee!

Cruise nieuws

De skyride op Carnival Vista en Horizon, www.Flickr.com by Miche R.

Op de schepen van Carnival geld geen dresscode en je kan kiezen voor eten op vaste tijden of eten op tijden wanneer je zelf wilt! Er zijn waterparken, skyrides(zie foto), theatershows, veel restaurants om uit te kiezen, een speciale “adult only” spa, Imax theater, knideranimatieteams en nog veel meer. Kortom genoeg voor een mooie cruise. Lees alles over Carnival in dit blogbericht!

Carnival heeft vaak leuke aanbiedingen en bied cruises aan tegen een leuke prijs! Kijk bij onderstaande cruise aanbieders:

Cruisetravel.nl, HCC Cruises, Zeetours.nl


Cruise nieuws 26 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws vertel ik wat meer over Princess Cruises.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=-mhQ_RPr-A4&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=11[/responsive_video]

Niet alleen omdat ze leuke aanbiedingen hebben 😉 Maar ook omdat het een leuke cruisemaatschappij is met mooie cruiseschepen waar echt superveel te doen en zien is! Hier heb ik een lijstje met dingen gemaakt die je kan verwachten op een Princess cruiseschip:

 • Veel chocolade! Chef Norma Love kookt met chocolade maar je vind ook overal lekkere chocola, zelfs in de spa!
 • Grote gezellige luxe cruisschepen(van 2000 tot 4000 + ) maar met allerlei knusse plekjes zodat je niet het gevoel hebt op een groot schip te zitten.
 • Veel excursies aan land en activiteiten op het schip in samenwerking met Animal Planet en Discovery!
 • Kinderanimatieteams voor kinderen tot 20 jaar!
 • Hoogstaande technologie, namelijk polsbandjes die je krijgt waarmee je van alles kan bestellen op afstand én kan zien waar je kids zijn!
 • En nog veel meer! Lees alles over Princess Cruises hier!
 • En nu hebben ze natuurlijk mooie aanbiedingen, zie hieronder:
Cruise nieuws

Een 8 daagse cruise in de noorse fjorden met de Sapphire Princess vanuit Southampton. Prijs vanaf: 933 euro pp(incl. vlucht!)

Vertrekdata: 11 augustus 2018. ook andere data mogelijk.

Klik hier bij Zeetours voor meer info. 


Cruise nieuws

 Een 8 daagse cruise van Barcelona naar Rome brengt je langs mooie plekjes in de Middellandse zee! Vertrek oa op 25 augustus. Prijs vanaf: 910 euro pp(incl vlucht).

Klik hier voor meer info bij Zeetours.


Cruise nieuws 25 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws ga ik het hebben over het allernieuwste cruiseschip van Norwegian Cruise Lines, de Norwegian Bliss.

Dit mooie cruiseschip is vorige week voor haar eerste cruise vanuit Bremerhaven naar Southampton vertrokken. Zij zal vanaf juni oa in Alaska en daarna in de Bahama’s gaan cruisen.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de Norwegian Bliss by Ossiland

Het cruiseschip is gebouwd in de Bremerhaven bij scheepsbouwer Meyer Werft(info cruisereiziger.nl). Op de voorkant zie je een mooie schildering zoals je bij alle cruiseschepen ziet bij Norwegian, en bij de Bliss is het van Wijland.

Cruise nieuws

www.Flickr.com, De Bliss by Wessel Blokzijl

Dit mooie cruiseschip biedt plaats aan 4004 gasten en overtreft de andere cruiseschepen van Norwegian vind ik. Super gave attracties( een racebaan en een lasergame), een supermooie grote spa! en ook weer vele heerlijke restaurants(11, waaronder Cocos, een chocolade restaurant!) ,super mooie shows en mooie lounges zoals deze Bliss lounge(zie foto onder) en de nieuwste Observation Lounge.  Absoluut de moeite waard dus om een cruise mee te maken!

Cruise nieuws

De Norwegian Bliss Lounge By Kevin Harber

Norwegian Cruise Lines hanteert het all inclusive formule. Dit wil zeggen ,alle maaltijden( maar niet in de specialiteitenrestaurants), de fooi en alle drankjes zijn inbegrepen in de cruiseprijs.

Wil jij een cruise maken met de Norwegian Bliss? Kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders:

CruiseTravel.nl, Cruisereizen.nl, HCC, Kras, Stip, Zeetours.nl


Cruise nieuws 19 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws gaat het weer over Holland Amerika Lijn. Deze cruisemaatschappij bestaat namelijk deze week 145 jaar! In 1873 begon ze als Nederlandsch – Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij.

Een grote activiteit was in het einde van de 19e eeuw was het overbrengen van europese immigranten naar de USA. Vandaag de dag vaart ze met 14 cruiseschepen over de hele wereld naar meer dar 400 havens. Meer dan 16 miljoen mensen zijn met Holland Amerika Lijn op cruise gegaan sinds die tijd!

In december van dit jaar, 2018, wordt de Nieuw Statendam gedoopt. De eerste Statendam vaarde in 1898 en met de Nieuw Statendam wil Holland Amerika het verleden, heden en de toekomst vieren!

Cruise nieuws 18 april 2018

Welkom in het cruise nieuws van 18 april 2018. Vandaag gaat het over kunst en wel de kunst die straks te zien is op de cruiseschepen van Holland Amerika Lijn. En niet zomaar wat kunst, nee in samenwerking met Artlink worden er deze zomer unieke kunstwerken tentoongesteld op alle schepen. Artlink is de toonaangever van de internationale opkomende kunstscene. Afhankelijk van de bestemming worden ook de kunstwerken daarop op afgestemd. In een galerie aan boord worden de kunstwerken tentoongesteld van opkomende artiesten uit de gebieden waar het schip vaart. Dit bestaat uit een mooi mengsel van fotografie, sculpturen, ambachten, schilderijen en tekeningen.

Zo krijg je oa kunst te zien van fotograaf Oleg Oprisco uit de Oekraine of fotograaf Nikolaj Lund(zie hieronder) die fotos maakt van mensen die klassieke muziek bespelen. Kate Blacklock uit Rhode Island maakt 3D kunst(zie foto). Ook gaan Holland Amerika en Artlink samen werken voor de kunst op de Nieuw Statendam. Dit cruiseschip komt eind december 2018 in de vaart.

Cruise nieuws
Cruise nieuws

Foto’s: Cruiseimagelibrary.com

Wil jij meer weten over cruises met Holland Amerika zodat jij ook deze kunst kan bewonderen? Klik dan hier!


Cruise Nieuws 11 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws nog meer nieuws over Seabourn. Seabourn heeft namelijk bekend gemaakt dat per mei 2018 gelijk met de lancering van de Seabourn Ovation het nieuwe  “Earth & Ocean At The Patio” van start gaat.

https://youtu.be/oNVtKnemn14
Dit houd in dat waar je eerst s’avonds kon genieten van heerlijke ter plekke bereide buffetgerechten je nu overheerlijke lokale gerechten voorgeschoteld krijgt van over de hele wereld! De patio wordt vanaf mei 2018 s’avonds omgetoverd tot een plek waar je romantisch a la carte kan dineren bij kaarslicht. De verfijnde gerechten die zijn samengesteld door Chef Anton Egger worden vers bereid en zijn gemaakt op basis van de smaken van favoriete streekgerechten uit alle uithoeken van de wereld! 

Streekgerechten uit de hele wereld

Om wat voorbeelden te noemen; Als welkom hapje Grissini metgerookte bacon en ambachtelijk, huisbereid brood. Ook worden gerechten aangeboden aan de gast in bv een zwarte ijzeren pan met lange steel zodat het gerecht verder kan sudderen. Of de Marokkaanse Tajine in keramiek, zodat het gerecht niet uitdroogt en ten volle zijn smaak behoudt! Klinkt goed:) Ook  de tafelrinrichting van de patio wordt helemaal ingericht in smaakvolle aarde- en oceaankleuren.

Earth & Ocean At The Patio komt op alle cruiseschepen van Seabourn!

Dit Earth & Ocean At The Patio” concept wordt gelanceerd te gelijk met de start van de Ovation en eind mei 2019 zal het ook op de andere schepen zijn van Seabourn. Seabourn hanteert de all inclusive formule. Drank, fooi en alle maaltijden in alle restaurants zijn inbegrepen bij de cruiseprijs. De Seabourn Ovation wordt op 11 mei 2018 gedoopt door Elaine page de beroemde zangeres en actrice in de mooie cruisehaven van La Valetta, Malta!

Cruise nieuws

De nu nog patio Grill op de Seabourn Quest by Tony Davis


Cruise nieuws 06 april 2018

Vandaag in het cruise nieuws van DeBesteCruiseGids.nl ga ik het hebben over MSC.
https://youtu.be/8Cf-5jLAk7c
MSC staat bekend om haar betaalbare cruises voor het hele gezin. Het nieuwste cruiseschip van MSC dat in juni 2018 wordt gedoopt is de MSC Seaview! Dit allernieuwste cruiseschip is 323 meter lang en kan 5119 passagiers vervoeren. Ze heeft 2066 hutten en suites! Nu is dit cruiseschip heel bijzonder want MSC heeft geprobeerd om hier echt zoveel mogelijk de gast te laten genieten van het uitzicht over zee. Vandaar ook de naam;)

Cruise nieuws

www.Flickr.com, de MSC Seaview by Ava Buralan

En dat is ook goed gelukt.

Wat is er bijzonder aan de MSC Seaview:

 • Een skywalk op het 16e dek rondom het schip met uitzicht over zee
 • Op het 7e dek vind je een promenade met winkels,bars en restaurants én uitzicht over zee.
 • Er is een Panorama pool met je raadt het al, geweldig uitzicht over zee! De ligbedden staan namelijk niet met het hoofd naar het zwembad maar met het hoofd naar de zee!
 • Een Sunset beach pool, dit is aangesloten op het skywalk dek en biedt veel ruimte in de zon en met uitzicht over zee.
 • Zelfs vanuit de liften heb je uitzicht over zee!
 • En het atrium, dat is het binnenste deel van het cruiseschip, bestaat uit 4 dekken, heeft een glazen catwalk, en hier worden live shows etc gehouden. Ook hier kan je mooi over zee uitkijken.
 • Er zijn 2 zipplines met een totale lengte van 105 meter en natuurlijk heb je hier het mooiste uitzicht hebt over zee;)

Nou dat beloofd wat! Nou ben ik zelf ook heel benieuwd geworden:)

Cruise nieuws

Er is een mooie herfstvakantie actie van HCC Cruises. Deze 8 daagse cruise vanuit A’dam in de Middellandse zee met de MSC Seaview gaat naar Frankrijk, Spanje, Italië en Malta. Vanaf 974 europ pp. en vertrek is 13/10/2018 en 20/10/2018! Klik hier voor meer info of een offerte.

Deze cruise aanbieders bieden ook cruises aan met de MSC Seaview: Cruisetravel, Kras en Zeetours.nl


Cruise nieuws 01 april 2018

Bekijk de video met het laatste cruise nieuws:

Vandaag ga ik het hebben over een kleine maar supersjieke én gezellige cruisemaatschappij, namelijk Azamara Club Cruises. Zij hebben nu nog twee mooie kleine cruiseschepen, de Azamara Quest en de Azamara Journey. Maar..

Cruise nieuws
Cruise nieuws

www.Flickr.com, de Azamara Quest bij Ralph Grizzle en Smilly123

In augustus 2018 komt het derde schip in de vaart. Dat zal zijn de Azamara Pursuit en is gelijk aan haar twee zusters:) Als je Azamara Club Cruises niet zo goed kent dan zijn hier wat kenmerken:

 • Azamara is niet zo op kinderen gericht dus als je gezellig met zijn tweetjes een romantische cruise wilt maken dan is Azamara een perfecte cruisemaatschappij voor je!
 • De cruiseschepen blijven altijd lang in de haven waardoor je meer tijd hebt aan wal. In sommige cruises zijn wel twee overnachtingen in verschillende havens zodat je ook de sfeer s’avonds goed leert kennen op die betreffende plek.
 • Er hangt een hele gezellige en losse sfeer aan boord van deze twee straks drie kleine cruiseschepen. Dit komt ook omdat er max 690 passagiers op kunnen en daardoor alles een heel persoonlijke sfeer krijgt.
 • En doordat deze luxe yachten zo klein zijn kunnen ze in havens aanleggen waar de grote cruiseschepen niet kunnen komen. Zoals bijvoorbeeld midden in de stad! Dit maakt je cruise nog specialer en meer bijzonder!
Cruise nieuws

Ralph Grizzle, de Azamara Quest, www.Flickr.com

Cruise nieuws
Cruise nieuws
Cruise nieuws
Cruise nieuws
Cruise nieuws
Cruise nieuws

www.Flickr.com, foto’s Azamara Club Cruises van boven naar onder: Ralph Grizzle, David Rodriguez en Smilly123

Romantisch dineren en slapen bij Azamara!

 • Wat je niet op veel cruiseschepen ziet kan bij Azamara wel. Namelijk romatisch dineren en slapen in een speciaal luxe bed op het dek met een prive butler (met een open dak  zodat je naar de sterren kan kijken maar het kan ook dicht gedaan worden). Super romantisch toch zo’n “Night in Private Places” !?
 • Ook is bij Azamara veel inbegrepen in de cruiseprijs, zoals geselecteerde basisdrankjes, fooi en de maaltijden in de hoofdrestaurants.
Cruise nieuws

www.Flickr.com, R.Eime, de Azamara Pursuit

Wil jij meer weten over Azamara Club Cruises? Lees dan dit bericht, daar ga ik nog uitgebreider in op deze leuke cruisemaatschappij!

Voor een mooie cruise met Azamara Club Cruises, kijk bij CruiseTravel,  HCC Cruises of bij Zeetours.nl


Cruise nieuws 28/03/2018

Het cruise nieuws van vandaag gaat over Seabourn.

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=LZws419HEIs&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=6[/responsive_video]

Vorige week heb je kunnen zien dat de nieuwe Seabourn Ovation word gedoopt door niet minder dan Elaine Page, de beroemde zangeres. Vandaag ga ik het hebben over het nieuwe cruiseschip zelf, de Seabourn Ovation. Na 2 jaar op de Seabourn Sojourn gewerkt te hebben ben ik een Seabourn fan dus ik ben hier erg blij mee! Dit schip is namelijk nog mooier en luxer én Seabourn heeft de culinaire eetgelegenheden bekendgemaakt op de Ovation waarvan het water alleen bij al het lezen je in je mond loopt!

Er is namelijk nog meer keuze in eetgelegenheden. Naast de “gewone” restaurants die ook op de andere Seabourn cruiseschepen zijn, zijn er ook nieuwe restaurants en ze zijn allemaal van wereldklasse!

De restaurants op Seabourn:

 • Het hoofdrestaurant: The Restaurant”. Hier kan je terecht voor “Fine DIning” met een keuze uit veel smakelijke gerechten waar ook vegetarische mogelijkheden in zijn. Op bepaalde avonden wordt  het Restaurant  The Grill met gerechten van Chef Thomas Keller. Er is hier ook een uitgebreid wijnaanbod. Hieronder zie je een foto van The Restaurant met op de achtergrond de glazen wand met wijn!
Cruise nieuws
Cruise nieuws
 • The Colonnade (hierboven op de foto het buitengedeelte van de Colonnade) Dit is het restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner. Er is de keuze uit een groot buffet met een open keuken. Er is ook bediening aan de tafel.
 • The Patio: voor een relaxte lunch aan het zwembad. Hier vind je ook in buffetvorm oa de heerlijkste pasta en grillgerechten, salades, soep en verse pizza.
 • Sushi: Dit is een uitstekende plek om kennis te maken met Sushi, gemaakt van verse ingredienten. Er is een keus uit warme en koude gerechten , een speciaal Sake menu en ook zijn er speciale boxen voor lunch. Tijdens het eten kan je ook de koks in actie zien!  Dit restaurant is nieuw op de Ovation en daarnaast alleen ook op de Encore aanwezig!

Seabourn Ovation komt met ijs!

 • Yes, Seabourn komt ook met ijs! En wel met de Artisan Gelato. Er wordt ambachtelijk ijs gemaakt op basis van fruit en melk en dagelijks aangeboden aan de gasten. Ook wordt er  gebruik gemaakt van lokale produkten, bv. plaatselijke citroenen bij de kust van Amalfi. Ijs is alleen op de Ovation aanwezig.
 • 24 uurs room service: op alle cruiseschepen dus ook op de Ovation is er de mogelijkheid van in suite dining, inclusief gerechten van “The Restaurant”.
 • Seabourn Square: Voor verse koffie van versgemalen koffiebonen, of speciale koffies/thees met versgebakken broodjes en middagsnacks.
 • Afternoon Tea: Elke dag om 16.00 in de Observation Bar is er de High tea met vers gebakken scones en koekjes.
 • Cocktail Hour: In 7 bars en lounges op de Ovation geldt er een open bar beleid.  Je kan drinken wat je wilt en waar je wilt zonder wat te hoeven af te rekenen. Hier vallen ook speciale cocktails onder die zijn gecreëerd door de beroemde mixologist Brian Van Flandern.
Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, de Seabourn Square op de Encore. Van de Ovation het ik nog geen foto maar ze zien er hetzelfde uit. By Jeff Tung

Seabourn heeft een all inclusive formule. Dus het eten in alle restaurants en alle drank is inbegrepen in de cruiseprijs(ook de fooi). Ook mogen gasten eten waar en wanneer ze willen.

Wil jij meer info of een offerte aanvragen? Onderstaande cruise aanbieders beiden cruises aan van Seabourn:

CruiseTravel, CruiseReizen.nl, HCC, Zeetours.nl

Foto’s: Seabourn Marketing Holland


Cruise nieuws 27/03/2018

[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=KFqJEB2eR1k&index=5&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]

In het cruise nieuws van vandaag ga ik het hebben over het grootste cruiseschip ter wereld. Dat is nu nog de Harmony of the seas maar is vanaf 31 maart 2018, dus over 3 dagen is dat het het nieuwste cruisechip van Royal Caribbean International, de Symphony of the Seas!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, The Symphony of The Seas vanaf 31 maart 2018 het grootste cruiseschip ter wereld!

Het nieuwste grootste cruiseschip is 362 meter lang en lijkt op wat kleine verschillen veel op haar zuster, de Harmony of The Seas. Wat zijn de verschillen:

 • 362 meter lang(een paar meter langer)
 • 1000 ton zwaarder
 • meer passagiers kunnen erop(40)
 • er is een bijzondere familie suite over 2 verdiepingen met een glijbaan om van de ene naar de andere verdieping te komen!
 • er zijn nog meer restaurants, namelijk 4 erbij waarvan één een overheerlijk visrestaurant
 • meer shows en attracties waaronder een lasergame attractie
 • de boardwalk en het amusementsgedeelte is ook nieuw

Verder kan je natuurlijk dezelfde WOW dingen doen als op de Harmony of the Seas.

Wat kan je doen op het grootste cruiseschip?

Om je een indruk te geven: Je kan:

 • oa surfen aan boord,
 • klimmen op de klimmuur
 • schaatsen op de ijsbaan,
 • glijden in een glijbaan van 10 dekken omlaag!
 • over een lengte van 25 meter door de lucht glijden over de zipline!
 • basketballen op een basketballveld op ware grootte
 • zwemmen in 4 zwembaden
 • lezen in de bibliotheek of kunst bekijken in de kunstgalerij
 • Een drankje drinken in de  Bionic bar, een bar waar je word bediend door robots. Of in één van de vele andere bars!
 • En nog veel meer wow dingen 🙂
Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, de Bionic bar by Chris Willis

Vanaf 31 maart 2018 gaat ze cruisen in de middellandse zee en na de zomer en 2019 zal ze in het caribisch gebied varen. Wil jij dit een keer meemaken? Kijk dan bij één van de cruise aanbieders voor een mooie cruise of vraag een offerte aan:

HCC Cruises, Cruisereizen.nl en  Zeetours


Cruise nieuws 19/03/2018

In het cruise nieuws van vandaag gaan we het hebben over de schitterende natuur die je kan zien in combinatie met mooie muziek op de cruiseschepen van Holland Amerika Lijn.
Lees verder of bekijk de video verderop in het bericht..

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Holland Amerika cruise schip in Alaska by Coli Davis

Holland Amerika Lijn  is begonnen met de introductie van “Planet Earth II in concert“!. Deze live concerten met op de achtergrond prachtige films van BBC Earth televisieserie Planet Earth. Zo wordt de gast meegenomen en komt ze oog in oog te staan met oa leeuwen in de woestijnen van Namibië of pinguins die het hoofd bieden aan stormachtige zeeën in de zuidelijke grote oceaan. Het orkest speelt schitterende muziek, oa de themamuziek van hans Zimmer en de originele muziek van Jacob Shea en Jasha Klebe van Bleeding Fingers Music. 

De Hal begint vanaf nu met de geweldige project op de MS Koningsdam, Eurodam, Maasdam, Nieuw Amsterdam, Oosterdam, Rotterdam, Veendam, Westerdam en Zuiderdam. Eind april 2018 draait het op alle cruiseschepen van Holland Amerika.
https://youtu.be/9yrZSSzmANI
De schepen die in Alaska cruisen zullen de show  te zien krijgen. Deze show is vorig jaar ontwikkeld en gaat speciaal over de dieren in Alaska. Hier word je op live muziek meegenomen door Alaska, je ziet  de 4 seizoenen en exclusieve beelden van dieren die daar leven.

Cruise nieuws
Cruise nieuws

(bron: HollandAmerika via Marketing office holland)

Voor meer info of cruises met de Holland Amerika Lijn kijk bij een van deze cruise aanbieders: Cruisereizen, Cruisetravel, HCC Cruises, Kras.nl, Stipreizen en Zeetours.


Cruise nieuws 14/03/2018

In het cruise nieuws van vandaag ga ik het oa hebben over de AidaPerla.

Aida Perla

Bekijk de video of lees de tekst:
[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=EI2TLe9iZBE&index=2&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg[/responsive_video]
Aida Perla  komt morgen, 15/03/2018 om 08.00 aan  in Rotterdam en zal elke donderdag in Rotterdam aanmeren. Vanaf Rotterdam gaat zij varen tussen Southampton, Hamburg, Le Havre , Zeebrugge én rotterdam. Elke donderdag kan je haar zien liggen bij de Cruise Terminal in Rotterdam(bron cruisereiziger.nl).

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, AidaPerla, hier in Corsica by Gerrit

De AidaPerla is het nieuwste cruiseschip van Aida. Het is een groot schip, 3300 gasten kunnen er op. Er zijn super veel (sportieve) activiteiten en er heerst een sportieve, informele sfeer. Enkele dingen die aanwezig zijn de op de AidaPerla zijn  12 restaurants, een bierbrouwerij, een ijsbaan, klimwanden, waterglijbanen, een overdekte BeachClub etc.  Aida gebruikt de semi-inclusive formule. Fooi, maaltijden in de hoofdrestaurants en drankjes tijdens de maaltijden zijn inbegrepen in de cruiseprijs. Wil jij meer lezen over Aida? Klik dan hier!

Cruise nieuws

Foto’s:Flickr.com, de AidaPerla by Oliver Wasmund en de overige foto’s in de video zijn van Oliver Wasmund, Gerrit en Verena Mikoleizig

De volgende cruise aanbieders bieden cruises van de AidaPerla vanuit Rotterdam voor dit seizoen:

Cruisereizen.nl, CruiseTravel.nl, Kras.nl, Zeetours


Cruisenieuws 14/03/2018

Vandaag wil ik ook  wat vertellen over Norwegian Cruise Lines. Deze cruisemaatschappij heeft namelijk het Freestyle concept uitgevonden onder het cruisen. Dat komt eigenlijk neer op dat je eten wanneer en waar je wilt, hoe laat jezelf wilt en je mag je kleden hoe jij je wilt! Lekker flexibel dus en heerlijk informeel.  Ook heeft Norwegian nu all inclusive cruises. Het staat dan speciaal bij de cruises vermeld en dat wil zeggen dat de fooi, geselecteerde drankjes en 60 minuten internet ook zijn inbegrepen bij de cruiseprijs.  Wil jij meer lezen over Freestyle cruisen , klik dan hier of over Norwegian Cruise Lines, klik hier!

Cruise nieuws

Freestyle Norwegian Cruise Lines

Er zijn ook een paar leuke aanbiedingen die ik je wil laten zien in het cruise nieuws vandaag:

 • Een 10 daagse cruise langs de Hoofdsteden van de Oostzee op de Norwegian breakaway waarbij je oa Tallinn, Stockholm en St.Petersburg bezoekt! Vertrek is vanaf 11 mei 2018 vanuit Kopenhagen. Prijs:vanaf 1469 euro pp inclusief vlucht! Klik hier voor info of boeken bij Zeetours!
Cruise nieuws

Foto:St. Catherine’s palace in St.Petersburg

 • Een 10 daagse cruise Alaska vanuit Seatle op oa 14/09/2018 op de Norwegian Bliss! Deze avontuurlijke cruise wil je niet missen! Lees hier de 5 hoogtepunten van een Alaska cruise. Prijs vanaf 2389 euro pp inclusief vlucht. Klik hier voor info of boeken bij Zeetours!
Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Ketchikan, Alaska by Bud Ellison

 • Deze 12 daagse oostelijke middellandse zee cruise is supermooi én romantisch;)! Met de Norwegian Spirit vaar je vanuit Rome kom je op de mooiste plekjes én er zit een overnachting in Venetie bij! Vertrek oa 27 mei 2018. Prijs vanaf 1669 euro pp inclusief vlucht. Klik hier voor info of boeken bij Zeetours.
Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Venetië buy Pedro Szekely

En de laatste maar niet de minste!

Een 8 daagse cruise naar Kroatië & Griekenland met de Norwegian Star. Vertrek is oa 3 juni 2018 en de prijs is vanaf 1379 euro pp inclusief vlucht. Je vertrekt namelijk vanuit Venetië en je cruist oa naar  Dubrovnik, Kotor, Katakolon en Athene. Super mooi dus! Voor meer info of boeken bij Zeetours klik hier.

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Katakolon by Michael Cannon

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, Katakolon by LC Nottaasen

Dit was het cruise nieuws van 14 maart 2018. Tot de volgende keer. voor vragen mail mij op eveline@debestecruiegids.nl


Cruise nieuws 08/03/2018

Kijk de video of lees hieronder het laatste cruise nieuws:
[responsive_video type=’youtube’ hide_related=’1′ hide_logo=’1′ hide_controls=’1′ hide_title=’1′ hide_fullscreen=’1′ autoplay=’1′]https://www.youtube.com/watch?v=9yrZSSzmANI&list=PLIzPYY6R9jNKHya2YjZBLknBbkE_8lAgg&index=4[/responsive_video]

Holland Amerika verlaagt prijzen tot en met 14 maart 2018!

Vanaf vandaag tot en met 14 maart wordt door Holland Amerika Lijn de prijzen op cruises naar oa de Middellandse zee, Noord Europa en Alaska flink verlaagd! Profiteer dus nu van deze acties!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com by Colin Davis, een Holland Amerika Lijn schip in Alaska

Enkele mooie cruises zijn bijvoorbeeld:

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, het Geirangerfjord by Eddie Crutchly

Wil jij de 22 hoogtepunten lezen over de noorse fjorden? Klik hier!


Cruise nieuws

Foto: Flickr.com, Werner Bayer

Wil jij eerst meer lezen over Alaska? Bijvoorbeeld de hoogtepunten? Klik dan hier!


 • Deze geweldige 11 daagse cruise in de middellandse zee vertrekt op 11 april 2018 met de MS Koningsdam. Je vertrekt vanuit Rome en doet mooie steden aan zoals Barcelona, Marseille, Livorno, Gibraltar en nog meer! Prijs vanaf: 933 euro incl. vlucht! Klik hier voor meer info over deze cruise bij Zeetours
Cruise nieuws

Foto:Pixabay, Gibraltar


Cruise nieuws 08/03/2018

Elaine Paige is doopmoeder Seabourn Ovation!

Het cruise nieuws van vandaag is dat op 11 mei 2018 de mooie “suite only” Seabourn Ovation wordt gedoopt door de topartieste, Elaine Page. Zij is bekend van glansrollen in Evita, Cats, Hair, Jesus Christ Superstar en nog veel meer. Zij is oa de zangeres van “Dont cry for me argentina! Wie kent dat nou niet:)

Cruise nieuws

Seabourn en Elaine zijn beide grenzeloos, de wereld is hun thuis en beide zoeken naar nieuwe avonturen. “Elaine heeft haar gasten talloze onvergetelijke momenten bezorgd, net zoals Seabourn dat doet elke dag”, volgens Richard Meadows, de president van Seabourn.

De nieuwe Seabourn Ovation zal van mei tot november 2018 in noord europa en de middellandse zee varen dus maak van die kans gebruik dat ze deze zomer in de buurt is. Je vindt topentertainment aan boord van Sir Tim Rice, vele boeiende gastsprekers en heerlijk eten van Michelin sterrenchef Thomas Keller!

Cruise nieuws

Foto:Flickr.com, het Luxe Grill restaurant op de Seabourn Encore

Foto:Flickr.com, van links naar rechts, Richard Meadows(president Seabourn), Adam Tihany(ontwerper/architect Seabourn schepen) en Thomas Keller(chefkok by Elite Limo

De doop van de Ovation!

De doop van de Ovation vind plaats in de mooie haven Valetta van Malta op 11 mei 2018. De stad staat zelf ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hierbij wordt deze plek in de schijnwerpers geplaatst. Seabourn is een  samenwerking aangegaan met Unesco om zo wereldwijd om zo haar inspanningen van het werelderfgoed overal ter wereld te beschermen.

Cruise nieuws

Foto’s: Seabourn Marketing Office Holland

Wil jij een mooie cruise meemaken op de Seabourn Ovation? Onderstaande cruise aanbieders bieden mooie cruises aan van oa de Ovation: