9 Redenen om géén cruise naar Noorwegen te maken ;)

Wat zijn 9 redenen om géén cruise naar Noorwegen te maken? Je wilt graag op een cruise naar Noorwegen maar je weet niet goed of het wel of niet wat voor jou is? Lees dan snel verder want hier vind je de hoogtepunten zodat jij ook overstag gaat!

Reden 1 om geen cruise naar Noorwegen te maken: je houd niet van watervallen!

Dat is een goede reden om geen cruise naar Noorwegen te maken want de kans dat je één of meerdere watervallen tegenkomt in een van de vele fjorden is groot. Vooral de 7 zusters in het Geirangerfjord en de waterval(len) bij Flam(zie foto boven) zijn bijna niet te ontzien tijdens een cruise naar Noorwegen omdat zo’n beetje alle cruiseschepen hier komen. De waterval bij Husedalen is ook erg mooi en ligt in het Eidfjord. Het is wat minder bezocht omdat je er naartoe moet wandelen.

Cruise naar Noorwegen

www.Flickr.com, de 7 zusters waterval in het Geirangerfjord by Kenny Drew

www.Flickr.com, de watervallen bij Husedalen by Bernardgenand

Reden 2 om geen cruise naar Noorwegen te maken: Je houd niet van fjorden!

Nog een goede reden om geen cruise naar Noorwegen te maken want hier ontkom je ook niet aan ben ik bang. De hele kust van Noorwegen die 2500 km telt bestaat uit mooie en grote fjorden met soms wel hele hoge steile bergwanden en mooie natuur.

Het langste fjord van Noorwegen is de Sognefjord. Dit fjord gaat zeker 200 km landinwaarts en wordt omgeven door steile rotswanden van wel 1700 meter. Het fjord zelf is op sommige plekken wel 1300 meter diep! Lees hier meer over de mooie fjorden in Noorwegen.

Andere bekenden en supermooie fjorden zijn de Eidfjord, Aurlandsfjord, het Geirangerfjord, het Trollfjord en het Hardangerfjord. Het Trollfjord bij de Lofoten is erg klein en smal en hier kunnen alleen de wat kleinere cruiseschepen komen.

Cruise naar Noorwegen

www.Flickr.com, het Geirangerfjord bij Pedro J. Torres

Cruise naar Noorwegen

www.Flickr.com, het Eidfjord bij Neil Holden

Cruise naar noorwegen

Het mooie Trollfjord in de Lofoten bij cmaasfamily

Reden 3 om geen cruise naar Noorwegen te maken: Je houd niet van mooie uitzichten!

Als je op een cruise naar Noorwegen gaat dan kan je vaak op excursie naar bv mooie uitzichtpunten. Deze zijn vaak bovenop een fjord maar ook gewoon in de mooie dorpjes heb je vaak super mooie uitzichten over bergen/ of stadjes zoals in Bergen. Als je hier niet van houd dan kan beter een andere cruise boeken:)

Cruise naar noorwegen

Het uitzicht over Bergen, Martha de Jong- Lantink, www.flickr.com

Cruise naar noorwegen

www.Flickr.com, het uitzicht vanaf Preikestolen met uitzicht over het Lysefjord by Jorge CG

Het uitzicht in Molde over de haven en de bergen by Paul, www.Flickr.com

Reden 4 om geen cruise naar Noorwegen te maken: Je eet geen (verse) vis!

Nou hoeft dat niet perse een goede reden te zijn want je eet natuurlijk ook veel aan boord en daar hebben ze ook ander lekker eten dan alleen de verse vis uit Noorwegen. Maar aan de wal ontkom je niet aan de verse vis die plaatselijk word gevangen en die je soms ziet aan rekken om te drogen. Dus visliefhebbers, ga juist op een cruise naar Noorwegen. De vis op de foto is op de vismarkt in Bergen.

Cruise naar noorwegen

www.Flickr.com, de vismarkt en verse vis in Bergen, Noorwegen

Cruise naar noorwegen

Verse vis die hangt te drogen in de zon by Harvey Barrison, www.Flickr.com

Reden 5: Je houd niet van gezellige dorpjes

De kust van Noorwegen kent een heleboel leuke en gezellige dorpjes, stadjes en steden. Om maar enkele te noemen waar je ook kan komen met een cruise naar Noorwegen zijn: Bergen, Flam, Stavanger, Kristiansand. Elk dorp of stad heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden.  Zo heeft bv.  Bergen het mooie uitzicht (zie foto boven) en de vismarkt en Stavanger een heleboel mooie witte huisjes.

Cruise naar Noorwegen

De gezellige vismarkt in Bergen by Terje Helberg, www.Flickr.com

Cruise naar Noorwegen

Het dorpje Stavanger met de mooie witte huisjes by Baronerosso1, www.Flickr.com

Cruise naar Noorwegen

Het kleurrijke Trondheim by Gill Wilson, www.Flickr.com

Reden 6: Je wilt het noorderlicht niet zien

Nog een reden maar deze is niet helemaal geldig want je kan ook een cruise naar Noorwegen maken zonder het noorderlicht te zien. Als jij in de zomer gaat en alleen in het zuiden van Noorwegen blijft met je cruise naar Noorwegen, dan zie jij het Noorderlicht niet. Dit is namelijk alleen te zien als je noordelijker gaat, en tussen eind september en eind mei. Het najaar, de winter en het voorjaar en dan tussen 18.00 en zonsopgang is de kans het grootst dat je dit mooie natuurverschijnsel kan spotten op je cruise naar Noorwegen.

Cruise naar Noorwegen

Cruise naar noorwegen

Het noorderlicht in Noorwegen by Lawepw, Johan Wieland en Tomasz, www.Flickr.com

Reden 7: Jij wilt geen husky slede tocht maken

Ja, inderdaad op een cruise naar Noorwegen kan jij als je wilt een echte husky slede tocht maken bv in de buurt van Tromso, noord Noorwegen. Ook is het noorderlicht in deze stad het best te zien van heel Noorwegen. Wat is er nou avontuurlijker dan een husky slede tocht? Althans, dat is mijn mening;) Als je er niet van houd dan is dat een goede reden om geen cruise naar Noorwegen te maken.

Een husky slede tocht in de burt van Tromso by Chris Parker, www.Flickr.com

Reden 9: Jij wilt de noordelijkste stad ter wereld en de Noordkaap niet bezoeken!!

Hammerfest, de noordelijkste stad van Noorwegen interesseert je misschien helemaal niet maar je kan hier lid worden van de Polar Bear Association, een mooie wandeling maken naar een super mooi uitzichtpunt en vooral is het op je weg naar de Noordkaap! Nog iets verder en dan ben je namelijk bij Honningsvag, de Noordkaap! Een cruise naar noorwegen die ook naar de noordkaap gaat, komt ook vaak in Hammerfest. Lees hier meer over deze leuke stad en de noordkaap. Als je deze dus niet wilt zien, dan hoef je ook niet op een cruise naar Noorwegen en voornamelijk Noord Noorwegen.

www.Flickr.com, de leuke en meest noordelijke stad ter wereld Hammerfest in Noord Noorwegen by Solfridn.

Cruise naar noorwegen

Het mooie uitzichtpunt in Hammerfest, noord Noorwegen by Birger Hatteberg

Cruise naar Noorwegen

De noordkaap by Guillaume Speurt, www. Flickr.com

Wil jij wél een cruise naar Noorwegen maken?

Heb jij alle redenen gelezen en ben je tot de conclusie gekomen dat je misschien meer info wilt over een cruise naar Noorwegen en wil je alsnog een cruise naar Noorwegen maken? Dan zeg ik, een goede beslissing;) Bij onderstaande cruise aanbieders kan je een cruise boeken of een offerte aanvragen. Rest mij nog alleen om je een hele fijne en mooie cruise naar Noorwegen te wensen.

Stip Reizen of Zeetours of TUI


Kras of Captain Cruise of BBI

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.