Waarom een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam maken?

Misschien wil jij een cruise maken, dichtbij huis vertrekken en het liefst naar Noorwegen omdat jij gehoord hebt dat dat daar zo mooi is? Lees dan even verder want hier vind je minstens 4 goede redenen om een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam te maken!

Een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam is dichtbij vertrekken!

Natuurlijk is dat je in Rotterdam kan vertrekken op je cruise naar Noorwegen een hele goede reden! Want het is makkelijk, dichtbij en scheelt je een hoop stress. Omdat je niet met het vliegtuig naar je cruise hoeft is een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam dus veel relaxter! Geen stress op het vliegveld, en hoe kom ik van het vliegveld naar de cruisehaven? Gewoon in NL op de trein naar Rotterdam stappen. Makkelijk toch! Lees verderop hoe je bij de Cruise Terminal in Rotterdam komt.

Vertrek op je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam is super relaxt! By Rob de Voogd/Zzapback, www.Flickr.com

En een goede reden om meteen deze stad te bezoeken!!

Zeg ik als Rotterdamse want het is wel een mooie stad en zeker een bezoekje waard;). Want als je nu toch met je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam vertrekt, waarom dan niet een paar daagjes in deze mooie wereldstad doorbrengen?

Wat is er te zien in Rotterdam?

Rotterdam is één van de grootste havensteden ter wereld dus een boottochtje door deze mooie haven wil je niet missen! Boek hier alvast online een boottocht door de haven!

Een spidoboottocht door Rotterdam is supermooi! www.Flikcr.com, Remco

Met het bekijken van de kubuswoningen en een bezoek aan de markthallen bij Blaak ben je ook wel een (half) dagje zoet! Een mooie combi van architectuur, lekker eten en mooie kunst. Op het plafond van de markthal zie je namelijk het kunstwerk de “Hoorn des overvloeds” van Arno Coenen en Iris Roskam(Bron:Rotterdam/info). In de boog van de markthallen zijn woningen verwerkt en in de markthal zelf vind je restaurantjes en winkels  met oa allerlei lekker eten!

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

www.Flickr.com, de markthal en de kubuswoningen in Blaak, Rotterdam by Tom Roeleveld en Sjaak Kempe.

Voor een mooi uitzicht ga je natuurlijk naar de Euromast. Deze toren is 185 meter hoog, heeft een uitzichtplatform, een hotel en een restaurant. En als je wilt kan je ook abseilend naar beneden in plaats van met de lift;)

Cruise naar Noorwegen vanuit rotterdam

Uitzicht vanaf de Euromast by Rob de Voogd,www.Flickr.com

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museumpark van Rotterdam. Hier vind je verschillende mooie kunstwerken en het Natuurhistorisch museum van Rotterdam. Ook vind je dichtbij het Museumpark oa de Kunsthallen, Museum Boijmans van Beuningen en het Chabot Museum.

Cruise naar noorwegen vanuit Rotterdam

Het museumpark in Rotterdam by In The Urban, www.Flickr.com

Een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam maak je vanwege de mooie fjorden!!

Op je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam zal je door veel fjorden varen. Een fjord is eigenlijk een inham langs de kust die een heleboel jaren geleden is uitgesleten door de toen aanwezige gletsjers. Eigenlijk bestaat bijna de hele (2500 km lange) kust van Noorwegen uit kleine of grote fjorden of eilandjes die door die gletsjers zijn ontstaan. Het langste fjord van Noorwegen en het drie na langste fjord van de wereld is het Sognefjord. Dit Sognefjord begint ongeveer 70 km ten noorden van Bergen en gaat ongeveer 200 km het land in! Het diepste punt is zeker 1300 meter en de steile wanden die omhoog rijzen langs het fjord zijn zeker 1700 meter hoog op sommige plekken. Dit geeft supermooie uitzichten en is erg indrukwekkend om doorheen te varen.

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

Het Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen, www.Flickr.com by Inge Knudson

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

Het Sognefjord by Stearno, www.Flickr.com

De mooiste fjorden van Noorwegen

Er zijn natuurlijk nog meer mooie fjorden in Noorwegen. Op je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam kom je hoogstwaarschijnlijk door één of meerdere van onderstaande fjorden:

  • Het Sognefjord natuurlijk wat ik hierboven heb laten zien.
  • Lysefjord is vlakbij Stavanger vanwaar je naar het uitzichtpunt de Preikestolen kan gaan.
  • Het Hardangerfjord, het één na grootste fjord van Noorwegen en supermooi!!
  • Het Eidfjord ligt bij de schitterende hoogvlakten Hardangervidda waar je oa supermooie watervallen kan zien( Voringfossen en Husedalen).
  • Aurlandsfjord, lees verderop meer!
  • En het mooie kleine Trollfjord bij de Lofoten, Noord Noorwegen.
  • Het Geirangerfjord. Hier zie je oa de beroemde Seven Sisters!(zie foto verderop!)

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

De Preikestolen boven het Hardangerfjord, www.Flickr.com,Jorge CG

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

Het smalle Trollfjord by Guillaume Speurt, www.Flickr.com

Cruise naar noorwegen vanuit Rotterdam

Het mooie Eidfjord by Colin Grant, www.Flickr.com

Een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam maak je voor de geitenkaas in Undredal!

Aan het einde van het Aurlandsfjord ligt het schattige Flam wat in de zomer super veel toeristen op bezoek krijgt. Het is niet voor niets natuurlijk dat bijna elke cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam hier aanlegt. Ten eerste ligt het in supermooie natuur waar je mooi kan wandelen en fietsen. Ten tweede kan je hier op de beroemde Flam trein( de één na steilste treinreis van Europa) stappen.

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

www.Flickr.com, het mooie Flam by fcentur71

Ten derde kan je zelfgemaakte geitenkaas proeven in Undredal, vlakbij Flam. Er zijn vast wel excursies vanuit het schip. Maar om de plaatselijke economie wat meer te steunen kan je ook zelf een taxi of bus nemen naar Undredal en daar de geitenkaas boerderij bezoeken. Je ziet hier hoe het gemaakt word én kan het proeven  in het Eldhuset Cookhouse.(info per email: post@undredal.no). Ook krijg je te zien hoe men in een klein dorpje leeft(in een leuke show met muziek). Er is zelfs een geitenkaas festival in het laatste weekend van juli, van vrijdag tot en met zondag met allerlei activiteiten voor jong en oud, leuke stalletjes en veel kans op natuurlijk de lokale produkten te proeven:)

Cruise naar noorwegen vanuit Rotterdam

Zelfgemaakte geitenkaas in Undredal by Don Kosin, www.Flickr.com

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

www.Flickr.com, Undredal in het Aurlandsfjord, www.Flickr.com, Stan

Het geitenkaas festival in Undredal! Www.Flickr.com, Martasem

Een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam maak je vanwege de mooie watervallen!!

Er zijn superveel grote en kleine watervallen te zien op je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam.  Natuurlijk de “Seven Sisters”. Deze vind je in het Geirangerfjord en het zijn zeven watervallen die naast elkaar van grote hoogte omlaag vallen! Super mooi om te zien! Dan heb je ook de bekende Voringfossen en de Husedalen watervallen in het Eidfjord.

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

De Seven Sisters in het Geirangerfjord, www.Flickr.com by Jonas Lang

In het Eidfjord ligt het gelijkgenaamde dorpje en als je daar aanlegt met je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam dan kan je een wandeling maken vanuit Eidfjord naar de meest bekende watervallen van Noorwegen, de VoringFossen watervallen. Ook kan je eerst met bus 990 naar Kinsarvik. Daar begint een wandeling naar de Husedalen watervallen.

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

De Voringfossen watervallen bij Eidfjord, Mark Paradox, www.Flickr.com

www.Flickr.com, de Husedalen watervallen by Bernardgenand

Hoe kom ik in de Cruise Terminal Rotterdam?

Als je een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam gaat maken dan is het wel handig als je weet hoe je daar moet komen. Eerst neem je de trein of auto naar Rotterdam. Het adres van de Cruise Terminal Rotterdam is: Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam.

  • Met de auto: volg je de bordjes centrum en in het centrum ga je naar de Wilhelminakade. De Cruise Terminal Rotterdam ligt midden in het centrum van Rotterdam. Dus dat kan bijna niet missen. Er zijn betaalde parkeergarages die 24 uur open zijn.
  • Met de trein: stap je uit in Rotterdam CS. Dan kan je de metro nemen richting Slinge en stap je uit bij halte Willemsplein. Met de taxi kan ook. De taxistandplaats bij de cruise terminal is op 200 meter van de ingang.

Wil jij een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam boeken?

Heb je interesse in een mooie cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam? Kijk dan eens bij één van onderstaande cruise aanbieders of er voor jou een mooie cruise bijzit!

BBI Captain Cruise
Dreamlines
Kras TUI Stip Reizen Zeetours

Veel plezier op je cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.