Cruise met kinderen maken?Ja leuk!

Wil je graag een cruise met kinderen maken? Maar denk je dat het te duur is? Dat valt echt heel erg mee. Bij sommige cruisemaatschappijen krijgen kinderen veel korting. Hier vind je informatie over een cruise met kinderen!

Twijfel jij of je met je kind op een cruise vakantie kan? Lees dan verder..

Wel of niet een cruise met kinderen maken?

Elk jaar besluit een groot aantal mensen om een cruise te maken. Een cruise vakantie blijft een hele mooie en aparte ervaring en sommige mensen willen niet meer anders. Veel ouders zouden ook beste wel op cruise willen, maar omdat ze niet weten of de kinderen zich wel vermaken, besluiten ze alleen of niet te gaan.

Niet vanwege gebrek aan liefde , maar omdat ze denken  dat cruise schepen niet zijn ontwikkeld voor kinderen. Of ze denken dat het heel erg duur is om de kinderen mee te nemen, wat juist tegenwoordig helemaal niet meer zo is! Er zijn tegenwoordig veel cruiseschepen met heel veel faciliteiten voor kinderen en ook is het goed betaalbaar om je kinderen mee te nemen.

Korting voor kinderen?

Als jij de ouder bent van 1 of meer kinderen onder de 12, of je hebt een paar tieners thuis, dan vraag je je misschien op dit moment ook af of je kan gaan cruisen met je kinderen. Als je de financiële mogelijkheid hebt, dan zou ik het zeker overwegen om je kinderen mee te nemen.

Een cruise zal voor je kind niet alleen een onvergetelijke herinnering zijn, maar ook heel erg leuk! Dit omdat er een groot aantal schepen zijn die zich vooral richten op gezinnen.

cruise met kinderen

Ook zijn er tegenwoordig cruisemaatschappijen die flinke kortingen geven voor kinderen. En er zijn cruisemaatschappijen die ook kinderen soms gratis meenemen als ze bij de ouders in de hut slapen. Hierover later meer!

Bij het boeken van je cruise schip, is het verstandig om goed te onderzoeken welke activiteiten op welke schepen zijn georganiseerd voor kinderen. Dat kan wel van schip tot schip verschillen. Ondanks dat het wel kan verschillen zijn er wel veel  voorkomende activiteiten op de meeste schepen voor alle kinderen.

Animatieteam op een cruise met kinderen?

Wat zeker aanwezig is, op cruiseschepen die zich op families richten zijn animatieteams voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. Er worden dan allerlei activiteiten georganiseerd onder leiding van een volwassene.

Zo heb je geen omkijken meer naar je kind en weet je zeker dat ze een hele leuke tijd hebben. Ook worden er soms door bepaalde schepen aan de wal activiteiten georganiseerd voor kinderen, denk aan speciale excursies voor kinderen.

cruise met kinderen

Eén van de populaire activiteiten op een schip voor kinderen is de spelletjes ruimte. Ook wel “Arcade room” genoemd. Een ruimte vol met video games maar ook ander spelletjes zoals air hockey bijvoorbeeld.

Een populaire bezigheid tegenwoordig waar je kinderen zich zeker enkele uren kunnen vermaken. Veel cruiseschepen hebben toezicht voor de kinderen. Er is vaak personeel wat een oogje in het zeil kan houden. Check dit goed voordat je je kind alleen wilt laten.

Zwembad

Andere leuke activiteiten voor kinderen is zwemmen. Alle cruiseschepen zijn voorzien van een zwembad. Of meerdere zwembaden. Met soms wel hele grote glijbanen. Tegenwoordig hebben sommige cruiseschepen zelfs hele aquaparken of dekken ingericht voor kinderactiviteiten. Daar zullen je kinderen zich niet vervelen. Misschien wil je zelf ook wel ook glijbaan proberen:)

Naast het grote bad zijn er vaak ook kleine poedelbadjes voor kleine kinderen. Ook hier is het aan jezelf of je de kinderen daar laat.

Er is altijd wel personeel wat een oogje in het zeil houd, maar zij kunnen niet altijd de veiligheid van je kind garanderen. Het is misschien ook een goed idee om gebruik te maken van 1 van de animatieteams.

cruise met kinderen

Wel is het zodat de bij de meeste cruisemaatschappijen baby’s vanaf 6 maanden mee mogen. Vraag dit even na. En niet altijd mogen baby’s  in kleinere badjes als ze nog niet zindelijk zijn. Soms is er wel een speciaal babybadje aanwezig.

Bioscoop

Naast een zwembad en een spelletjes ruimte, is er vaak ook een bioscoop aan boord. Veel schepen beiden familie films en films voor kinderen. Veel kinderen, onder de 12, vinden dit erg leuk.

Klimmuur, surfen, schaatsen, botsauto’s op een cruise met kinderen?

Ja zelfs dat is mogelijk. Als je uitkijkt om met je familie een opwindende cruise vakantie te maken dan zijn er ook schepen waar je kan klimmen( super uitzicht over de zee!), schaatsen, basketballen en surfen en nog veel meer opwindende activiteiten.

cruise met kinderen

Vooral tieners zullen zich hier prima vermaken. Er worden ook vaak activiteiten georganiseerd, zodat ze nieuwe vrienden kunnen maken.

Een goed voorbeeld is de Symphony of the Seas van Royal Caribbean International. Dit is zo’n schip waar je bovenstaande activiteiten kan doen. Het is tevens het grootste cruise schip ter wereld met plek aan meer dan 6000 gasten telt het 18 verdiepingen en is 362 meter lang!

Populaire cruisemaatschappijen voor een cruise met kinderen:

Voor een cruise met kinderen zijn de volgende maatschappijen erg goed geschikt:

Cruise met kinderen met MSC en AIDA:

Aida Cruises: Duitse cruisemaatschappij met de duitse voertaal aan boord. Maar het personeel spreekt zeker ook engels. Geschikte grote gezellige schepen voor het hele gezin zoals de Aida Prima, veel te doen voor kinderen. Bied ook aan een Mini club(vanaf 6 maanden), een kids club( 3 – 11) en een wave club( voor  12 – 17 jaar met spannende workshops, excursies en feestjes). Ok kan je voor s’avonds desgewenst een oppas regelen voor als je een avondje uit wilt.

Aida  vertrekt oa gewoon uit Rotterdam.

cruise met kinderen

MSC: Met 11 grote schepen biedt MSC het allerbeste voor het hele gezin. Met speciale kinderprogramma’s oa babyclub, van 0 to 3 jaar, mini en juniors club en de teens club( met een speciale eigen ruimte), bieden zij voor alle leeftijdsgroepen van kinderen activiteiten. Met oa de MSC Meriviglia en MSC Divina geschikt voor het hele gezin.Onder andere hebben zij een echte bowling baan en een F1 stimulator! Een cruise met kinderen is hier een echt feest!

MSC bied aan dat kinderen onder 12 mits ze bij de ouders in de hut slapen gratis of tegen korting mee mogen. Wel afhankelijk van route en beschikbaarheid.

Cruise met kinderen met Norwegian en Costa:

Norwegian cruise Lines: Luxe familie suites, bowlingbanen zijn de schepen van Norwegian ingericht op de hele familie. Bekende schepen zijn de Epic en de Getaway.

Met een guppies club( vanaf 6 mnd), een Splash Academy(3 tot 12)  en een entourage waar je tieners onder toezicht hun eigen ding kunnen doen in hun eigen ruimte, valt er voor de ouders een last van hun schouders. Denk aan computerspellen, fims, muziek, en dat alles met hun eigen leeftijdgenoten.

Want als de kinderen het goed hebben, dan hebben de ouders dat ook. En dat is zeker het geval bij Norwegian Cruise Lines.

Costa Cruises: Als Italiaanse maatschappij ook gericht op gezelligheid en familie. Maar de voertaal is engels, spaans en italiaans. Op de Costa favolosa strekt het kinderparadijs zich uit over 2 dekken met oa waterspelletjes, een galjoen en een piratenkasteel. Terwijl op de Costa Diadema de speelruimte voor kinderen 3 dekken in beslag neemt!

Op de schepen van Costa is: een club voor 3 tot 6 jaar met Peppa Pig, een leuk roze varkentje wat de kinderen speciaal ontvangt. De Mini en Maxi club is voor 3 tot 11 jarige. Open van 09.00 tot middernacht en organiseert oa sporttoernooien, dans en karaoke wedstrijden, modeshows met kostuums. Ook allemaal onder toezicht.

De teen club Junior(12-14) en de teen club(15-17) kunne je tieners ook hier in hun eigen ruimte nieuwe vrienden maken en meedoen aan oa sporttoernooien, feesten in het zwembad met middernachtsduik. Ook allemaal onder gratis toezicht.

Cruise met kinderen met Royal en Disney:

Royal Caribbean: Met zoals hierboven beschreven de schaatsbaan, klimmuur, surfen en de botsautos, richten zij zich op de hele familie, ook op ouderen. Met de nieuwe schepen, Freedom of the Seas en Rhapsody of the Seas die naar europa varen(Middellandse zee en noord europa) kan jij al heel dichtbij genieten van deze pretparken op zee!

Royal bied ook animatieteams in de leeftijd van 0-3, 3 tot 11, en voor tieners. En onder toezicht van volwassenen.

Cruise met kinderen

Disney cruise Lines: Zeker ook het vermelden waard is Disney Cruise Lines waar je kind zich onder dompelt in Disney world. Met 5 schepen zijn zij zeker ook een expert op het gebied van een cruise met kinderen.

Naast de animatieteams( Disney Oceaneers club) waar je kind ( 3 tot 11) kan dansen met Disney figuren),experimenten kan uitvoeren en Disney films kijken,  biedt Disney ook een creche aan waar je je baby vanaf 6 maanden kan brengen tegen extra betaling. Gaat op reservering en dit kan je aan boord doen.

Ook bied Disney een animatieteam voor de tieners, waar zij in hun eigen ruimte oa films kunnen kijken, dansen, en nieuwe vrienden kunnen maken.

Cruise met kinderen met Hapag Lloyd Cruises!

De MS Europa 2 is uitermate geschikt voor een cruise met kinderen. Me een uitermate leuk animatieteam voor kinderen van 2 tot 15 nodigt Hapag Lloyd Cruises juist familie uit te komen cruisen op de MS Europa 2. Lees hier meer over de MS Europa 2. Voor een ultraluxe cruiseschip is dat zeer bijzonder! Probeer het een keer uit!

Met deze mogelijkheden word je cruise met kinderen wel heel leuk, dat kan bijna niet anders!

Ik wens je veel plezier op je cruise met kinderen. Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag van je.

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.