De 5 redenen om een cruise met Aida te maken lees je hier!

Waarom zou je een cruise met Aida maken en niet met een andere cruisemaatschappij? Er zijn er namelijk zoveel en iedere cruisemaatschappij heeft zo zijn eigen doelgroep. Naast de mooie rode lippen zijn er  nog veel meer redenen om een cruise met Aida te maken:) Ga er even bij zitten en lees lekker verder.

Een cruise met Aida is is informeel en voor jong & oud

De eerste reden om een cruise te maken met Aida is het publiek. Als jij je helemaal thuisvoelt tussen een over het algemeen wat jonger publiek en een leuke mengelmoes van gezinnen, stelletjes, vriendengroepen en jong en oud door elkaar dan zit je op een Aida cruiseschip goed. Dat is namelijk waar Aida zich op richt. Zo is er ook voor elke doelgroep genoeg te beleven. Er zijn activiteiten voor iedereen dus niemand hoeft zich te vervelen. En wat het mooie is aan een cruise met Aida dat de sfeer echt super informeel is. Overal hangt een leuke gezellige losse sfeer en ook de dresscode is vrijetijdskleding. Als je daar van houd dan is een cruise met Aida zeker iets voor jou!

Cruise met Aida

Een cruise met Aida is een cruise voor iedereen, by Bernd Schray(copy Aida)

Op een cruise met Aida zijn er activiteiten voor iedereen

En omdat van jong tot oud welkom is op een cruise met Aida, is er rekening gehouden met iedereen. Er zijn zoals ik eerder zei zijn er activiteiten voor iedereen. Van kids club tot een speciale “adult only” nachtclub (Toegang vanaf 18 jaar). Wat is er allemaal te doen:

 • Er is een activiteitendek voor het hele gezin met oa een klimparcours, supersnelle glijbaan over 3 dekken! en waterspelen, minigolf en je kan film kijken.
 • Een mini club voor de allerkleinste en hier kan je voor savonds een babysitter regelen.
 • kidsclub voor kinderen van 3 tot 11 met allerlei spannende activiteiten in een aparte ruimte.
 • De Wave Club voor 12 tot 17 jarige met speciale excursies, workshops en feestjes.

Verder is er natuurlijk een:

 • geweldig theater met de mooiste shows
 • een disco voor de degene die lekker los willen een avond je willen dansen(of elke avond;))
 • Een casino voor wie een gokje wil wagen
 • De nachtclub voor 18 jaar en ouder met een “Moulin Rouge achtige sfeer met leuke cabarets shows, dans en muziek.
 • Brauhaus, een echte bierbrouwerij aan boord van de meeste Aida cruiseschepen.

Cruise met Aida

Het Brauhaus op een cruise met Aida by Herby0401

Een cruise met Aida is voor sporters!

Zo zie je:) Er is gedacht aan iedereen. Ook aan de fanatieke sporters onder ons. Je vind op een cruise met Aida aan boord een: fitness met moderne finess apparatuur, sportruimte voor oa prive consulten met je personal trainer of een indoor bike training, basketballveld(buiten), hardloopparcours, klimmuur en dat alles met uitzicht over zee:)

Een basketbalveld aan boord van een cruiseschip van Aida, Mika Netsek

Aida is semi inclusive en betaalbaar!

Ja, een cruise hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Natuurlijk hangt dat ook af van wat voor hut of suite je boekt maar voor een binnenhut betaal je meest niet zo veel en als je dan ook nog een cruise met Aida vanuit Rotterdam of Amsterdam maakt dan ben je niet zoveel kwijt aan reiskosten. En vanuit beide steden heb je ook de mooiste cruises, bv naar de hoofdsteden van west europa, maar er gaan zelfs ook cruises naar zuid europa vanuit Amsterdam. Maar dan moet je meestal wel terugvliegen omdat je niet in Amsterdam weer terugkomt met het cruiseschip.

Ook is Aida semi inclusive. Dit houdt in dat in de cruiseprijs het volgende is inbegrepen:

 • De overnachting in je hut of suite
 • Alle maaltijden in de hoofdrestaurants
 • De fooi
 • En de drankjes die je drinkt tijdens de maaltijden

Restaurants op een cruise met Aida

Eigenlijk kan je op alle cruiseschepen van Aida een onderscheid maken in de volgende soort restaurants:

 • De a la carte restaurants; De maaltijden en drankjes zijn tegen extra betaling, bediening en reserveren is mogelijk(aan boord).
 • De buffetrestaurants; Hier zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen in de cruiseprijs, geen bediening aan tafel en reserveren is niet mogelijk.
 • De specialiteitenrestaurants waar de maaltijden inbegrepen zijn in de cruiseprijs, de drankjes niet. Er is bediening aan tafel en reserveren is mogelijk(aan boord).
 • En de snackbars aan boord waar je snacks/kleine maaltijden en drankjes kan krijgen tegen betaling. Er is bediening aan tafel en reserveren is mogelijk.

Dus eigenlijk is het mogelijk om niet zoveel te hoeven bijbetalen. Je kan eten en drinken in de restaurants waar het inbegrepen is. Mocht je nou toch wat extra’s willen drinken of s’avonds een borrel in de bar willen drinken dan is er ook goed betaalbare Aida drankenkaart of drankenpakket beschikbaar. 

Aida Drankenpakket

 • Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is het Kids pakket: 6,50 euro pppkind. Inbegrepen is: water, frisdrank, chocomel, vruchten- en kruidenthee, vruchtensappen.
 • Voor tieners van 13 tot 17 jaar het tienerpakket: 10,90 euro pppkind. Inbegrepen is: Frisdrank, smoothies en froozies, vruchten-en kruidenthee, vruchtensappen, non alcoholische cocktails en drankjes, chocomel.
 • Het Light pakket voor iedereen vanaf 16 jaar voor 11,90 euro pppd. Inbegrepen is: Frisdrank, water, non alcoholische cocktails en drankjes, vruchtensappen, milkshakes en froozies, koffie en thee ( en specialiteiten en zonder alcohol).
 • Comfort pakket voor iedereen boven de 18 voor 22,90 of 24,90 euro ( afhankelijk van de route) is inbegrepen: Alles van het Light pakket plus koffie en thee specialiteiten( met alcohol), warme chocomel, een ruime keus geselecteerde bieren van het vat en flesjes bier en huiswijnen.
 • Comfort Plus pakket: Voor iedereen boven de 18. Dit is alles van het Comfort pakket plus alcoholische cocktails en gemengde drankjes. Prijs is 29,90 of 34,90 euro pppd ( afhankelijk van de route).

Let op: Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze cijfers. (Bron: Aida.de)

Perfect voor je eerste cruise!

Juist omdat een cruise met Aida zo relaxt is, met een sfeer en een breed gemengd publiek is het perfect voor je eerste cruise. Geen gedoe, geen formele avonden met smoking maar gewoon lekker aanschuiven aan het buffetrestaurants en s’ avonds naar de fantastische show in het theater,  swingen in de disco of een biertje halen met je vrienden in de bierbrouwerij.  Kids naar de oppas en feesten maar;) Of juist niet en relaxen in de spa. Dat bedoel ik, alles is mogelijk op een cruise met Aida in een ongedwongen sfeer en tegen een betaalbare prijs voor het hele gezin.

Wil jij zelf een cruise met Aida maken?

De volgende cruise aanbieders bieden een mooie cruise met Aida aan over de hele wereld:

Captain Cruise Dreamlines
Kras Stip Reizen Zeetours

Dan blijft mij nog over om je een hele fijne cruise met Aida toe te wensen en voor vragen mag je mij ook altijd mailen op eveline@debestecruisegids.nl. Ik zal altijd proberen je te helpen.

Veel plezier op je cruise met Aida! Eveline

Foto’s: www.Flickr.com en Cruisereiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.