Cruise maatschappijen

Hier vind je een overzicht van alle cruise maatschappijen. Even voor de duidelijkheid: met grote cruiseschepen bedoel ik cruiseschepen met meer dan 2000 passagiers. Middelgrote cruiseschepen hebben 1000 – 2000 passagiers en kleine cruiseschepen hebben maximaal 1000 passagiers.

Welke cruise maatschappijen zijn geschikt voor kids?

Aida, Carnival, Costa Cruises, Crystal Cruises, Celebrity Cruises, Disney, Hapag Lloyd( de MS Europa 2), Hurtigruten( de grotere schepen), Holland Amerika (in de vakanties), MSC, Norwegian, Princess Cruises en Royal Caribbean.

Welke cruise maatschappijen zijn het beste voor stelletjes?

Azamara Club Cruises, Celestyal Cruises, Cruise Maritime & voyages, Holland Amerika(buiten de zomer), Hapag Lloyd Cruises (behalve de MS Europa 2), Oceania Cruises, Ponant, Silversea, Seabourn, Seadream Yacht Club, Variety Cruises en Windstar Cruises.

Welke cruise maatschappijen zijn het beste voor vrienden(groepen)?

Aida, Carnival, Costa, MSC, Norwegian Cruise Lines.

Welke cruise maatschappijen hebben de beste all-inclusive?

Aida, Azamara Club Cruises, Celestyal Cruises, Crystal Cruises, Seabourn, Silversea, Norwegian Cruise Lines, Regent Seven Seas Cruises. Lees ook dit bericht: de top 5 all inclusive!

Welke cruise maatschappijen hebben grote cruiseschepen?

Aida, Carnival, Celebrity Cruises, Costa, Cunard, Disney, Holland Amerika Lijn, MSC, Norwegian, Princess Cruises, Pullmantur en Royal Caribbean International.

Welke cruise maatschappijen hebben (ook) middelgrote cruiseschepen?

Aida, Carnival, Celebrity, Celestyal Cruises, Costa Cruises, Cruise Maritime & Voyages, Crystal Cruises, Holland Amerika Lijn, Hurtigruten( de MS Finnmarken), MSC, Oceania Cruises, Phoenix Reizen en P & O cruises.

Welke cruise maatschappijen hebben kleine cruiseschepen/yachten?

Azamara Club Cruises, Celebrity(Xpedition), Crystal Cruises, Hapag Lloyd Cruises, Hurtigruten, Katarina Line, Oceania Cruises, Princess Cruises( de Pacific Princess), Ponant, Regent Seven Seas Cruises, Seadream Yacht Club, Seabourn, Silversea, Star Clippers, Variety Cruises en Windstar Cruises.

Overzicht cruise maatschappijen

AIDA:

Aida is een informele duitse cruisemaatschappij met een gezellige sfeer aan boord van alle 12 middelgrote tot grote cruiseschepen(1100 – 3200 passagiers). Men hanteert bij Aida een semi-all inclusive formule en bied betaalbare cruises aan voor het hele gezin.

Azamara Club Cruises:

Wil jij luxe wilt cruisen op kleine en gezellige cruiseschepen(max. 1000 passagiers)? Dan is Azamara Club Cruises voor jou de goede rederij! Met 3 kleine cruiseschepen varen zij over de hele wereld. Groot pluspunt van Azamara is dat zij echt langer in de havens blijven, soms wel 2 overnachtingen in dezelfde haven in één cruise.

Carnival Cruises:

Voor iedereen van jong tot oud zijn de cruises van Carnival bedoeld. Iedereen is welkom op de grote cruiseschepen van Carnival en voor ieder is er genoeg plezier te beleven qua ontspanning, inspanning en entertainment! Carnival is de grootste van alle cruise maatschappijen met maar liefst 19 middelgrote en grote cruiseschepen.

Celebrity Cruises:

Luxe en grote cruise schepen met ruime suites, veel moderne kunst en een hip en modern design. Celebrity Cruises is een populaire cruisemaatschappij, ook zeker voor gezinnen. Of wat dacht je van een huwelijksreis?

Celestyal Cruises:

Deze informele cruisemaatschappij met kleine cruiseschepen is één van de beste rederijen die gespecialiseerd is in Griekenland. Daarnaast varen ze ook in Cuba. Wil je de schoonheid van deze landen en vooral Griekenland ontdekken? Kies dan voor Celestyal Cruises!

Rederijen

www.Flickr.com, Celestyal Cruises in Cuba by Roli_b

Costa Cruises:

Een cruise maken met Costa Cruises is cruisen in Italiaanse sferen, met (vaak) veel drukte en kinderen op grote cruiseschepen. Maar zeker gezellig en enorm veel te doen voor de kinderen!

Rederijen

www.Flickr.com Costa cruise schip by Cruisereiziger.nl

Cruise & Maritime Voyages

Deze engelse cruise maatschappij biedt mooie cruises aan op kleine en middelgrote schepen. Op een aantal schepen is het ” adult only” concept van toepassing. Daar is de minimale leeftijd 16 jaar en deze moeten alsnog begeleid worden door volwassenen. Ook zijn er speciale cruises waar wel kinderen welkom zijn(vanaf 6 maanden) maar er zijn geen kinderfaciliteiten aan boord. Er zijn 6 mooie luxe cruiseschepen( 3 en 4 sterren) van Cruise & Maritime Voyages in de vaart en het aantal passagiers ligt tussen de 550 op de MS Astor en de 1400 op de MS Columbus.  Voor een rustige volwassen cruise met een engels tintje moet je dus hier zijn.

Cruise maatschappijen

De Columbus van Cruise & maritime Voyages by Aquarius15

Crystal Cruises:

Crystal Cruises biedt superluxe cruises op middelgrote cruiseschepen en hanteert ook een all inclusive systeem.

Cruise maatschappijen

Cunard:

Met de QueenVictoria, Queen Elizabeth en Queen Mary vaart Cunard met 3 stijlvolle grote cruiseschepen(2000+ passagiers). In britse sfeer met een echte engelse High Tea met scones elke dag om 16.00 uur! Cunard is ook goed geschikt voor gezinnen!

Cruise maatschappijen

Disney Cruise Lines:

De droom voor elk kind en misschien ook wel ouder is een cruise met Disney. Zoveel entertainment en plezier voor jong én oud! Disney vaart met 4 grote cruiseschepen (1750 tot 2500) over de hele wereld. Disney is denk ik de leukste van alle cruisemaatschappijen voor kinderen(maar dat is mijn mening!).

Cruise maatschappij

Hapag Lloyd Cruises:

Dit is ook één van de meest luxe cruise maatschappijen maar misschien voor sommige wat minder bekend. Maar de luxe 5 sterren cruiseschepen en ook enkele expeditieschepen zijn zeker de moeite waard voor een mooie, onvergetelijke en luxe cruise. Wat ook mooi is, is dat Hapag LLoyd ook speciaal gezinnen uitnodigt voor cruises en dan vooral op de Europa 2. Er is een uitgebreid kinderanimatieteam. Hapag Lloyd heeft 4 kleine cruiseschepen waarvan 2 expeditie schepen.

Cruise maatschappij

Foto:www.Flickr.com, Roderick Eime

Holland Amerika Line:

Deze luxe van oorsprong Nederlandse cruisemaatschappij heeft 15 middelgrote en grote cruiseschepen. De MS Koningsdam is geschikt voor ruim 2600 passagiers. Ook is dit cruiseschip net zoals alle andere van de HAL zeer luxe. Wil je een tikje in hollandse sferen én luxe cruisen dan is de HAL geschikt voor jou! (Nederlandse officieren, nl-se menu’s en verse bloemen).

Cruise maatschappijen

www.Flickr.com, de MS Koningsdam by Philstyle

Hurtigruten:

Dit is dé cruise maatschappij voor en van Noorwegen en natuurlijk ook voor andere delen op de wereld. Maar deze Noorse cruise maatschappij kent de kust van Noorwegen als geen ander. Met nog een echte (cruise)postboot die helemaal naar het noorden vaart moet dit ook wel! Hurtigruten is een echte aanrader voor expedities en/of natuur liefhebbers.

Cruise maatschappijen

Katarina Line:

Dit is echt zo’n leuke cruise maatschappij met kleine, zeer kleine  informele cruiseschepen. De schepen varieren van eenvoudig tot luxe en ze varen allemaal langs de kust van Kroatië. Ze blijven gemiddeld lang in de havens liggen en het eten op de cruise schepen van Katarina Line is supergoed en vers gemaakt van lokale produkten.

Cruise maatschappijen

Katarina Line by Simon Pielow, www.Flickr.com

MSC:

Met 13 middelgrote en grote cruiseschepen vaart MSC het hele jaar in het Caribisch gebied en de Middellandse zee. De andere gebieden zijn meer seizoensgebonden. MSC biedt betaalbare cruises aan voor het hele gezin, van jong tot oud!

Cruise maatschappijen

MSC cruiseschip by Mausi,www.pixabay.com

Norwegian Cruise Line:

De expert in Freestyle cruisen en nu ook met all inclusive cruises is Norwegian Cruise Lines. Dit is een cruise maatschappij voor alle leeftijden en voor diegene die houden van flexibel cruisen. Lees hier meer over Freestyle cruisen van Norwegian. De cruiseschepen van Norwegian zijn middelgroot tot groot.

Cruise maatschappijen

Norwegian cruiseschip by Brown Pau, Flickr.com

Oceania Cruises:

Wil je een super luxe cruise zonder kinderen op een klein of middelgroot schip? Dan is Oceania Cruises voor jou geschikt. Kinderen zijn wel toegestaan maar er zijn geen kinderfaciliteiten. En je ziet er in vergelijking met andere cruise maatschappijen zoals Carnival of Costa veel minder kinderen omdat Oceania Cruises niet op kinderen is gericht maar meer op stelletjes die een romantische luxe cruise willen.

Cruise maatschappijen

www.Flickr.com, Oceania Insigna by Roderick Eime

Phoenix Reizen

Dit is een Duitse cruise maatschaapij die zich voornamelijk ook richt op de markt maar iedereen is welkom hoor:) Ze hebben 4 mooie middelgrote cruiseschepen en zo’n 25 rivierschepen. Voor meer info, klik hier!

Cruise maatschappij

Foto, Phoenix Reizen, de MS Amera

Ponant:

Een franse cruise maatschappij met 6  kleine(max 300 passagiers) en super luxe cruise schepen(4 en 5 sterren)waarvan er één een klein luxe zeilyacht is, genaamd Le Ponant. De bemanning spreekt frans én engels, het eten is subliem en wat je wel moet weten is dat er geen casino aan boord is op de stoere cruise schepen van Ponant.

Cruise maatschappijen

Le Boreal, www.Flickr.com, William Murphey

Pullmantur Cruises

Dit is een spaanse rederij die juist de aandacht richt op de spaanse markt maar niet getreurd, er wordt ook engels gesproken en alle omroepberichten zijn ook in het engels. Dit is dan ook de perfecte cruise maatschappij om je in spaanse sferen te wanen. Zelfs de eettijden zijn aangepast( 20.00 vroege zitting en 22.00 late zitting!) Pullmantur Cruises bied all inclusive cruises aan. De drankjes ( een geselecteerde keuze)en maaltijden zijn inbegrepen. Fooien komen er nog wel apart bij(ongeveer 10 euro pp pd.)

Pullmantur heeft 4 mooie middelgrote luxe cruiseschepen. Voor meer info, klik hier.

Princess Cruises:

Voor chocolade liefhebbers is Princess Cruises geweldig omdat dé chocoladekenner Norman Love zijn heerlijkheden (bonbons maar ook gerechten met daarin chocola verwerkt!) aanbied. Daarnaast is cruisen met Princess cruisen  gewoon heerlijk luxe cruisen, of je nou op een klein of groot schip wilt(3000). Het kan allebei!

Cruise maatschappijen

Coral Princess by Chumlee, www.Flickr.com

Regent Seven Seas Cruises:

En super luxe cruisen op kleine cruiseschepen, én all inclusive. De cruise maatschappij die het meest all- inclusive is. Met fooi, maaltijden, drank en speciaal geselecteerde excursies en landarrangementen in de cruiseprijs inbegrepen hoef je je bij Regent nergens meer druk om te maken.

Cruise maatschappijen

www.Pixabay, Regent Seven Seas Navigator by Arvid97

Royal Caribbean International

Als je een cruise maakt met Royal Caribbean dan val je van de ene in de andere verbazing. Niet voor niks heet het de Wow cruise maatschappij. Voor elke leeftijd is er iets te doen (oa surfen, klimmen, theater) en met grote cruiseschepen varen ze over de hele wereld.

Cruise maatschappijen

www.Flickr.com, de Harmony Of The Seas, Frans Berkelaar

Seabourn:

Ook super de luxe cruisen op kleine cruiseschepen én all inclusive bij Seabourn. Met een “Caviar In The Surf” Party, beleef jij ook je eigen Seabourn Momentje. Als oud medewerker kan ik natuurlijk alleen maar zeggen, dit moet je een keer meemaken;) Er is geen kinderanimatieteam.  Cruise maatschappijen

Foto: Marketing Seabourn, Amsterdam en Yachts Of Seabourn

Seadream yacht Club:

Dit is ook zo’n leuke cruise maatschappij. Seadream heeft twee kleine cruise schepen en zijn beide erg luxe. De sfeer is informeel maar toch sjiek. Wat zo leuk is, is dat de kapitein regelmatig fietstours begeleid en dat je in een echt balinees bed op het dek kan slapen, romantisch onder de sterren. Ook vindt je een uitgebreid watersportplatform op beide schepen.

www.Flickr.com, Seadream Yacht Club by Roderick Eime

SilverSea:

SilverSea is één van de super de luxe cruise maatschappijen met 5 en 6  sterren kleine cruiseschepen. Ook SilverSea heeft een all inclusive formule. Voor een ultra luxe cruise op een intiem, sjiek en klein cruiseschip ben je bij SilverSea op het goede adres! Net als bij Seabourn is ook hier geen kinderanimatieteam.

Cruise maatschappijen

Silver Sea by Roderick Eime, www.Flickr.com

Star Clippers:

Als je van zeilen houdt én van luxe cruisen, dan is dit de ideale combinatie. Op de luxe zeilyachten van Star Clippers kan je naast ontspannen op het dek of in de spa en lekker eten ook meezeilen als je wilt!

Cruise maatschappijen

Royal Clipper by Abdulsalam Haykal

Variety Cruises:

Variety Cruises is misschien één van de  cruise maatschappijen waar je nog nooit van gehoord hebt, maar daarom niet minder leuk! Met 8 kleine cruise schepen(max. 72 passagiers) en 4 kleine yachten(max. 12 passagiers) vaart deze griekse cruise maatschaapij naar verborgen baaien en kleine romantische havens in oa de middellandse zee, Cuba, Seychellen, Midden Amerika en Ijsland!

Een hele aparte ervaring om op deze manier een cruise te maken. Speciaal voor de gasten die rust zoeken en niet op zoek zijn naar veel vertier op een schip is Variety Cruises perfect.

Cruise maatschappijen

Variety Cruises by El

Windstar Cruises:

Ook Windstar is één van de cruise maatschappijen die misschien voor sommige van jullie wat minder bekend is en daarom des te meer reden om haar hier ook te noemen. Deze luxe cruise maatschappij heeft 3 mooie zeilschepen(max 310passagiers) en ook 3 mooie kleine cruiseyachten(max. 212 passagiers).

Voor een aparte ervaring in het cruisen én als je van de intieme sfeer op een klein cruiseschip houdt, dan raad ik je een cruise met Windstar aan.

Cruise maatschappijen

Windstar Cruises by Joe Pitha, www.Flickr.com

Tot slot

Hier boven heb ik kennis laten maken met de meeste bekende en wat minder bekende cruise maatschappijen en hopelijk heb je er een leuke tussen gezien voor je volgende cruise! Heb je vragen of wil je meer weten lees dan dit bericht voor meer info over elke cruise maatschappij apart of stuur mij een mailtje.

Ik zal je altijd proberen te helpen om je een zo’n mooi mogelijke cruise te bezorgen.

Eveline