Deze cruise in mei mag je niet missen!

Wil jij een cruise in mei maken? Maar wat zijn mooie cruise bestemmingen in de maand mei?  Hier vind je de mooiste bestemmingen voor een cruise in mei en een voorbeeld van een super mooie cruise vanuit Venetië!

Cruise bestemmingen in mei

Wat zijn mooie cruise bestemmingen in mei? Eigenlijk is een cruise in mei perfect naar:

Cruise in mei uitgelicht vanuit Venetië

Omdat deze cruise in mei echt heel mooi is en en je komt  ga ik je meenemen op cruise. . Het is een 8 daagse cruise met de MSC Lyrica en we starten in Venetië. Een cruise met MSC is altijd gezellig én betaalbaar voor het hele gezin. Deze cruise is er al vanaf 809 euro pp!

Schema cruise:

Op de eerste dag vertrek je om 17.00 uit Venetië

Dag 2: Brindisi, Italië van 13.30 – 19.30

De derde dag ben je van 12.00 – 18.00 in Katakolon, Griekenland

Dag 4: Santorini, Griekenland van 08.00 – 17.00

Op dag 5 kom je om 07.30 aan in  Piraeus, Athene, Griekenland tot 16.30

Dag 6: Corfu, Griekenland van 12.30 – 18.30

De 7e Dag kan je de hele ochtend van Kotor, Montenegro genieten, van 07.00 – 13.00

En op dag 8 ben je om 09.00 weer terug in Venetië!

Dag 1: Venetië

Natuurlijk is Venetië niet alleen mooie stad om met je cruise te vertrekken omdat het maar 2 uurtjes vliegen is maar ook is er natuurlijk veel te zien. Dus als je slim bent, kom je een paar dagen eerder, boek je een goedkoop hotel of bed & breakfast en ga je de volgende bezienswaardigheden bekijken:

Piazza San Marco

Het bekende plein van Venetië met de kathedraal(San Marco basiliek), het Doge paleis(nu een museum) en de Torro Del’Orologio. Ook staat er aan de rand van het plein een klokkentoren die je kan beklimmen. Vanaf hier heb je een super mooi uitzicht! Op het plein vind je veel gezellige terrasjes, winkels en restaurantjes.

Cruise in mei

www.Flickr.com, Piazza San marco by Davidesoft

Een romantische gondel – of boottocht

Als je je niet scheel wilt betalen aan een romantische gondeltocht door de kanalen van Venetië kan je natuurlijk ook gewoon de boot nemen die iets goedkoper is en waarmee je ook langs alle mooie toeristische attracties komt:)

Cruise in mei

Ludo de Potter, www.Flickr.com een gondeltochtje in Venetië!

Glasblazers op Murano

Voor echte met de hand geblazen glas ga je naar het eilandje Murano dat ook bij Venetië hoort. Hier vind je de werkplaatsen en winkeltjes van de glasblazers en je kan het glasmuseum ook bezoeken! Het glas van Murano is echt wereldberoemd. Je vindt ook veel glas te koop in Venetië zelf maar op Murano zie je hoe het gemaakt wordt en dat is natuurlijk wel bijzonder!

Cruise in mei Cruise in mei

www.Flickr.com, Murano Glass en onder de Factory, Marianne & frans de Wit

Brindisi, Italië

Op de tweede dag van je cruise in mei ben je in Brindisi. Deze mooie stad in Zuid Italië is wat onbekend maar erg interessant. Wat is er te zien? De stad zelf heeft een mooi oud (italiaans) historisch centrum met verschillende mooie kerken, tuinen, oude monumenten en gezellige straatjes en marktjes. Ook is er een archeologisch museum!

Cruise in mei

Het archeologisch museum in Brindisi by Jenny Rhodes

Cruise in mei

www.Flickr.com, gezellige markt in Brindisi by Aaron Peterson

Wat ook leuk is als je tijd hebt om een autootje te huren in Brindisi en de omgeving te verkennen. Het  italiaanse landschap is daar echt mooi en het dorpje Alberobello is ook heel bijzonder met de Trulli, de woningen met leuke puntdakjes!

Cruise in mei Cruise in mei

www.Flickr.com, Alberobello by Angelo en Fabio

Op dag 3 naar Olympia of gewoon strand?

De derde dag van je cruise in mei kom je in Katakolon, Griekenland. oftwel Olympia! veel mensen gaan op deze daag naar deze archeologische site is  een belangrijk heiligdom in Griekenland. Hier zijn de Olympische Spelen begonnen! Maar je kan natuurlijk ook gewoon naar het strand!

Cruise in mei

www.Flickr.com, het strand op Katakolon by Juan Rangel

Cruise in mei

www.Flickr.com, Olympia by Joyce Lai

Dag 4: Thera in Santorini, Griekenland

Santorini staat bekend om de bekende archeologische stad Thera waar delen van zijn opgegraven aan het eind van de 20e eeuw. Het beste nog intact zijn het theater, het plein Agora en de basiliek Stao.

Cruise in mei

www.Flickr.com, Thera by Gary Rydz

Cruise in mei

www.Flickr.com, Thera by Wiseguy71

Wat ook heel bekend is op Santorini is het zogenaamde “Redbeach”. En natuurlijk de stad Fira is ook een bijzienswaardigheid op zich met wittekerken, een archeologisch en folklorisch  museum, een kapelletje en leuke winkeltjes en terrasjes.

Cruise in mei

www.Flickr.com, Fira, Santorini by Evert Sansing

Op dag 5 ben je in Athene!

Wist jij dat het hele metronetwerk één groot museum is in Athene? Sommige metrostations zijn met de hand uitgegraven omdat er zo veel mooie oude voorwerpen lagen die ze niet wilden beschadigen en die zijn allemaal tentoongesteld in de metrostations van Athene! Dus een ritje hiermee mag je zeker niet missen! De metro’s en stations zijn allemaal superschoon en mooi ingericht met wit en beige marmer en granietsteen.

Cruise in mei

www.Flickr.com, de metro in Athene met veel kunstvoorwerpen! by NielsenLinda

Verder is er natuurlijk veel te zien in Athene zoals de Akropolis, het archeologisch museum, verschillende mooie kloosters, de gezellige wijk Plaka etc. Ook kan je al vanuit Pireaus, waar je aankomt met het cruiseschip, een Hop On Hop Off bus nemen, waarbij je bij alle toeristische attracties komt en je mag op en afstappen wanneer je wilt!

Cruise in mei

www.Flickr.com, Akropolis by Arnaud.merciaux

Bezoek het paleis van SISI op Corfu

Op de 6e dag van deze cruise in mei ben je op het griekse eiland Corfu en daar kan je natuurlijk ook naar het strand, of een terrasje pakken maar je kan ook naar het paleis van Sisi, Achilleion! Het ligt 10 km ten zuiden van de stad en het is gebouwd in opdracht van koningin van Oostenrijk, Elisabeth van Bavaria oftewel Sisi. Het paleis is eind van de 19e eeuw gebouwd en niet alleen het paleis maar ook het uitzicht vanaf het paleis is schitterend!

Cruise in mei

Cruise in mei Cruise in mei

Cruise in mei

www.Flickr.com, alle foto’s van Ian Morton

Dag 7 in Kotor, Montenegro

Deze laatste dag is zeker niet de minste want je bent in één van de mooiste steden gebouwd in de middeleeuwen, namelijk Kotor. Er zijn veel mooie kerken te bezichtigen maar ook gewoon door de smalle straatjes lopen geeft je al een gevoel alsof je terug in de tijd gaat! Ook ligt Kotor nog eens in een super mooie baai met een schitterende omgeving. Mooi om te wandelen maar let op! Het is  niet echt vlak!

Cruise in mei

Cruise in mei

Cruise in mei

Cruise in mei

www.Flickr.com, fotos by PierreG-09, Trish & Philip Simpson, MyLife, the universe and.., Chris & Steve.

Terug in Venetië

Op de laatste dag van deze mooie cruise in mei kom je natuurlijk terug in Venetië met mooie herinneringen én je kan natuurlijk ook nog in Venetië een paar dagen genieten! Wat jij wilt!

Wil jij zo’n mooie cruise in mei boeken?

Ben je net zo enthousiast als ik over deze super leuke cruise in mei? Voor meer info of een offerte kan je hier klikken. Dan kom je bij de cruise aanbieder HCC Cruises.

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.