Cruise in maart maken? Hier Vind Je 3 Top Bestemmingen!

Wil jij een cruise in maart maken maar heb je geen flauw idee waar je het beste heen kan? Dan ga ik je hier wat meer uitleggen over de beste reisbestemmingen voor je cruise in maart.

Je kan namelijk niet zomaar altijd overal heen met een cruise. Het is bijvoorbeeld nog te koud in het noorden voor bv een Alaska cruise of een cruise naar de noordkaap. Waar kan je dan wel heen? Dat ga ik je hier uitleggen. Pak maar een lekker bakje koffie erbij en lees lekker verder. Het kost je maar een paar minuten:)

Wat zijn goede cruise bestemmingen in maart?

Dit zijn de bestemmingen waar je in maart het beste heen kunt gaan op cruise.

 • Middellandse zee,bv Sicilië!
 • Caribische gebied, bv. Belize
 • Transatlatische cruises van caribisch gebied terug naar europa zijn ook populair voor een cruise in maart omdat veel cruiseschepen dan terug komen van het Caribisch gebied om in de Middellandse Zee te gaan varen.

Cruise in maart in de Middellandse zee naar Sicilië

In maart is het in NL nog niet zo warm en heb je misschien behoefte aan beter weer. Dan is het een goed idee om met je cruise naar de Middellandse zee te gaan. Bijvoorbeeld een cruise in maart die ook in het prachtige Sicilië komt. Dan heb je een grote kans op mooi weer en is het daar nog niet bloedheet.

De temperatuur in maart op Sicilië is tussen de 10 en 15 graden en gemiddeld 6 zonuren per dag. Dat is al beter dan NL met 6 graden gemiddeld in maart. Palermo is een bekende cruisehaven op Sicilië en heeft veel mooie bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Palermo, Sicilië:

 • Het geweldig mooie Teatro Massimo Vittorio Emanuele oftewel het grooste operagebouw van Italië en één van de grootste van Europa! Een schitterend mooi gebouw opgedragen aan King Victor Emanuel II.
 • De kathedraal van Palermo, ook een zeer indrukwekkend bouwwerk uit de 12e eeuw.
 • Het Palazzo Dei Normanni of ook genoemd Palazzo Reale. Wat ooit een paleis was waar de koningen woonden is nu nog steeds een paleis waar het het parlement van Sicilië is gevestigd.
 • Er is nog een ander paleis, het Palazzo Torre Piraino waar je uitgebreide collectie tegeltjes te bewonderen is.
 • De begraafplaats van de kapucijnen (Catacombe dei Cappucini)waar je nog volledig intacte mummies van overleden personen kan bewonderen. Misschien geen aanrader voor kinderen.
 • Om even wat anders te zien en doen en uit te rusten van alle sightseeing en de drukte van de stad is er de mooie botanische tuin van Palermo met een aquarium, bloementuinen, bio-ecologische zones en ene herbarium.

Wis jij alles van Palermo zien in je eigen tempo. Boek dan hier alvast je ticket voor de Hop On Hop Off bus met verschillende op – en afstapplekken. Je kan vlakbij de cruise terminal op en afstappen.

Cruise in maart

www.Flickr.com, het operagebouw in Palermo by RTSullins

Cruise in maart naar het Caribisch gebied

Ook het caribisch gebied is natuurlijk goed te doen voor een cruise in maart. Ik neem je mee naar het westelijk deel van het caribisch gebied en laat je de hoogtepunten zien van Belize. Belize ligt in Midden Amerika, ten zuiden van Guatamala en Mexico en heeft een tropisch klimaat.

Veel cruises vanuit Cuba komen ook naast Belize ook in Mexico en Jamaica. Allemaal tropische en exotische plekken met ook veel moois aan cultuur te zien in het binnenland.

Bezienswaardigheden Belize City

Foto:Flickr.com, de swing bridge by Don and Rita

 • de beroemde Swing Bridge, die nog ouderwets met de hand wordt bediend om 05.00 en 17.00.
 • St. John’s kathedraal die gebouwd is uit stenen die gebruikt werkden als ballast op de oude zeilschepen
 • het mooie koloniale overheidsgebouw van Belize City
 • Belize City museum met veel mooie voorwerpen uit de rijke (Maya)geschiedenis van Belize. ook is het gevestigd in een mooi oud pand.
 • de Belize Zoo, met meer dan 125 dieren uit Belize

Wil jij alle historische hoogtepunten van Belize stad zien in een tour en opgepikt worden bij de cruisehaven? Klik hier om deze of een andere mooie tour in Belize te boeken. Bij de meeste tours kan je bij de cruisehaven worden opgehaald!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Belize:

Als je met je cruiseschip aankomt in Belize City dan is dat meestal s’ochtends vroeg en heb je dus genoeg tijd om een mooie excursie te maken met het schip of als je niet van grote groepen houdt op jezelf. Dit zijn enkele mooie bezienswaardigheden van Belize die goed te doen zijn:

 • Bezoek de oude Maya archeologische site Altun Ha.
 • Belize staat ook bekend om de mooie onderwaterwereld. Duiken en snorkelen kan bv op het eiland Caye Caulker, voor de kust van Belize. Hier ligt het wonderschone barriererif van Belize wat een beschermd natuurgebied is.

Cruise in maart

Foto:Flickr.com, Lighthouse Reef Belize, by Islandexpeditions.com

Transatlatische cruise in maart

In maart gaan veel cruiseschepen vanuit het caribisch gebied terug naar de middellande zee om daar in de zomer te gaan varen. Dit is een mooie kans om een keer een transatlatische cruise te maken! Wat is daar nou zo mooi aan hoor ik je denken? Ik heb drie keer een transatlantische cruise gemaakt en vond het geweldig!

Hoogtepunten transatlantische cruise

 • Je doet natuurlijk nog wel mooie cruisehavens aan zoals bv. Madeira of de Canarische eilanden of de mooie exotische eilanden in het caribisch gebied.
 • Het is ook gewoon mooi om zo’n lange tocht te maken over zee. Vaak ben 6 of 7 dagen op zee en heb je alle tijd om van alles op het cruiseschip te genieten. Wat dacht je van een dagje spa of zonnen op het zonnedek. Ook zijn er vaak allerlei extra activiteiten aan boord zoals een wedstrijdje touwtrekken door de crew bij het zwembad:) Altijd leuk om te zien:)
 • Transatlantische cruises duren vaak wat langer,bv 15 dagen maar je hebt ze ook van 22 of 23 dagen.  Dus daarvan zit je maar 6 of 7 op volle zee en de andere dagen ben je dus nog in mooie havens!
 • Er zijn transatlatische cruises vanuit Miami, het caribisch gebied maar ook vanuit Brazilië! Ook gaan er natuurlijk transatlatische cruises vanuit europa naar Brazilië of het caribisch gebied maar in maart gaan de meeste richting europa. Na het zomerseizoen gaan er veel terug.
 • Denk er wel aan dat de tijd vooruit en achteruit gaat. Dus als je van het caribisch gebied hierheen cruist gaat elke nacht op zee de klok een uur vooruit en als je van hier naar het caribisch gebied vaart dan gaat elke nacht de klok een uur terug. Dat laatste is dan misschien nog beter, dan heb je elke nacht op zee een extra uur slaap:)
 • Wat dacht je van een dagje(of meer) staren over zee en genieten van de rust en het geluid van de golven?

Cruise in maart

Foto:Flickr.com by Greg

Wil jij een cruise in maart maken?

Stip Reizen of Zeetours of TUI


De Jong Intra of OAD of Kras


Dreamlines of Captain Cruise of BBI

Veel plezier! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.