Cruise in januari maken? Kijk hier voor de mooiste bestemmingen!

Wanneer het in de januari in NL koud en regenachtig is, misschien sneeuwt het zelfs, kan ik mij voorstellen dat je verlangt naar mooi weer, een blauwe zee en andere culturen. En misschien ook wel naar mooie uitzichten(over water). Dan is het een goed idee om een cruise in januari te gaan maken!

Hier vind je de mooiste cruisebestemmingen voor je cruise in januari! Van Nieuw Zeeland tot wat dichterbij huis, ik vertel je oa wat er allemaal te zien is. Zodat jij je alvast lekker kan maken voor je cruise in januari;)  Lees lekker verder, het kost maar een paar minuutjes. Daarna mag je je koffer inpakken;)

Mooie cruise bestemmingen in januari

In NL is het in januari winter, maar dat is het niet overal op deze mooie aardbol. Daarom is het zo fijn om een cruise in januari te maken, zodat jij ook in januari kan genieten van mooi weer, blauwe zee en andere culturen en natuur.

Dat ga jij allemaal vinden als jij één van deze mooie cruisebestemmingen  uitkiest voor je cruise in januari. Je zal ondergedompeld worden in de Maori cultuur of juist genieten van de wonderschone natuur (en architectuur)in het Panamakanaal.

Dit zijn de beste cruisebestemmingen voor een cruise in januari:

 • Het caribisch gebied waar het dan heerlijk natuurlijk is!
 • Midden en zuid amerika
 • Het Panamakanaal
 • Het zuiden van Noord Amerika(San Diego, La)
 • Australië & Nieuw Zeeland waar het natuurlijk hartje zomer is in januari
 • Wat dichterbij huis zoals de Canarische eilanden waar het mooi weer is in Januari.

Een cruise in januari naar het Caribisch gebied

Natuurlijk is het Caribisch gebied een mooie cruisebestemming! Vele idylische eilandjes, waar je nog nooit van heb durven dromen,zal je met je cruise in januari bezoeken. Ook de oostkust van Mexico en Cuba vallen onder de Caribische cruises.

Heerlijk weer, een lekker briesje, en vele cruisemaatschappijen hebben zelfs hun eigen prive eiland waar ze een dag aanleggen en waar je dan kan genieten van zon, zee, strand. Ook kan je oa watersporten, paardrijden en natuurlijk lekker eten(beach bbq). Half Moon Cay is bijvoorbeeld een eiland waar Holland Amerika Lijn en Carnival regelmatig aanleggen.

Cruise in januari

www.Flickr.com, Half Moon Cay by Chris & Steve

Een cruise in Januari naar Midden en Zuid Amerika

Ontdek de schitterende natuur in Costa Rica, de cultuur in Mexico, proef Brazilië op een cruise en zak af naar Chili en Argentinië. Allemaal mooie landen waar je met een cruise in januari perfect naar toe kan.

In Mexico en Costa Rica is het een goede tijd qua weer en in het zuiden van Zuid Amerika, Chili en Argentinië is het ook zomer. Juist dan kan je helemaal afzakken met een cruise naar het aller zuidelijkste stadje van Zuid Amerika, Ushaia!

Of misschien nog wel verder naar het zuiden. Naar Antartica want daar is het ook zomer dus goed weer om met een cruise te bezoeken.

Cruise in januari

www.Flickr.com, Ushuaia met op de achtergrond de bergen van Tierra del Fuego by David Stanley

Het Panamakanaal voor je cruise in januari

Dit meesterwerk moet je een keer gezien en doorgevaren hebben!Of hoe zeg je dat? Je moet het gewoon een keer meemaken in je leven. Dat is zo’n mooi gezicht om te zien hoe de sluizen werken, je met het schip daalt en stijgt(25 meter), hoe je met het schip door de sluizen gaat en de wonderschone natuur waar je ook nog eens doorheen vaart! Lees hier nog meer hoogtepunten over een cruise door het Panamakanaal.

Het panamakanaal is een absolute aanrader voor een cruise in januari! Het panamakanaal is 81 km lang en het duurt 8 to 11 uur om er doorheen te varen en dit gebeurt natuurlijk overdag zodat je goed om je heen kan kijken.

Cruise in januari

www.Flickr.com, door de Gatun sluizen op de MS Rotterdam by Wytze

Het zuiden van Noord Amerika

Hier bedoel ik eigenlijk mee San Diego, LA en ook San Fransisco. Cruises naar oa het Panamakanaal vertrekken in deze mooie steden. en als je er dan toch bent is het zeker de moeite waard één of twee dagen uit te trekken om deze steden beter te leren kennen! Boek hier een hotel.

www.Flickr.com, de Golden Gate Bridge in San Francisco by Jeff Gunn

Een cruise in januari naar Australië & Nieuw Zeeland

In het zuiden van Australie en Nieuw Zeeland is het in januari zomer dus een goeie tijd om een cruise in januari te maken naar Down Under! Het noorden van Australie heeft een tropisch klimaat en daar is het dus altijd mooi weer!Belangrijke cruisehavens in Australië zijn: Sydney, Adelaide, Melbourne, Townsville, Cairns en Perth. Ook Tasmanië(Burnie) is erg mooi en word ook vaak aangedaan door cruiseschepen.

In Nieuw Zeeland zijn belangrijke havens waar je aanlegt Auckland, Queenstown, Dunedin,Picton, Wellington en natuurlijk cruisen door Milford Sound National park. Een paar mooie voorbeelden van een cruise in januari waar je én Australië én Nieuw zeeland aandoet vind je hier.

De 5 Hoogtepunten van een cruise in Australië & Nieuw Zeeland

 1.  Het operagebouw in Sydney, nog mooier vanaf het water!
 2. Een fietstocht (of ok een bustour;), maar fietsen gaat prima hoor) door Melbourne, deze geweldige stad in Zuid Australië waarbij je alle bezienswaardigheden aandoet.
 3. Schitterende natuur rondom Burnie én in de stad zelf in de vorm van mooie parken.
 4. Natuurlijk is cruisen door Dusky Sound & Milford Sound het absolute toppunt van je cruise!
 5. Bezoek een Maori show in het Aucklands War memorial Museum.

Foto: www.Flickr.com aankomst van Seabourn in Sydney by Louise Goldsbury (Ps wat wel leuk is te vermelden, ik was aan het werk op dit mooie cruiseschip de Seabourn Sojourn op het moment dat deze foto werd genomen:)

Een cruise in januari naar de Canarische eilanden

En voor de liefhebbers van cruisen die iets dichterbij huis willen blijven:) Een cruise in januari naar de Canarische eilanden is natuurlijk ook supermooi! Klik hier voor mooie cruises naar de Canarische eilanden.

Enkele hoogtepunten Canarische eilanden

 1. De hoogste berg van Spanje ligt op Tenerife.
 2. Op Lanzarote vlakbij El Golfo is een schitterende stuk natuur dat bestaat uit maanlandschap en ook is er een lagune dat gifgroen kleurt bij fel zonlicht.
 3. Het mooiste dorpje van Spanje ligt volgens vele op de Canarische eilenden en wel op Lanzarote en heet Yaiza en bestaat uit schitterende witte huisjes.
 4. Bekijk alle hoogtepunten van een cruise naar de Canarische eilanden hier.

Een mooie cruise in januari?

Heb je een mooie cruisebestemming gezien voor je cruise in januari? Of wil je een andere maand op cruise? Klik dan hier voor de beste reistijd voor je cruise. Of heb je misschien zelf nog mooie tips van plekjes waar je geweest bent op je cruise in januari die ik niet heb genoemd? Dan hoor ik het graag van je!

Wil je zelf kijken naar een mooie cruise in januari? Klik op de buttons hieronder, typ in waar je heen wilt en wanneer je wilt vertrekken(als je dat al weet) en dan komen er vanzelf mooie cruises tevoorschijn!

Stip Reizen of Zeetours of TUI


Kras of OAD  of Kras


Dreamlines  of Captain Cruise  of BBI

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.