Cruise in februari maken? Klik hier voor mooie bestemmingen!

In februari is het net nog geen voorjaar en na de lange winter snak jij waarschijnlijk naar zon. Dan is het een goed idee om een cruise in februari te maken. Er zijn veel mooie bestemmingen over de hele wereld voor een cruise maar in dit bericht lees je de mooiste cruisebestemmingen in februari.

Van de steden in de Middellandse zee tot Jamaica, ik ga je hier de hoogtepunten van je cruise in februari laten zien. Lees maar lekker verder, het duurt maar een paar minuutjes!

De beste bestemmingen voor een cruise in februari

Als je een cruise wilt maken dan is het wel goed dat je kijkt hoe het klimaat is in het land waar je wilt gaan cruisen, of als je zelfs meerdere landen aandoet is het ook verstandig te kijken hoe het klimaat in al die landen is.

Zo is het bijvoorbeeld als het hier winter is, in Nieuw Zeeland zomer en omgekeerd. Maar in Alaska is het als het in Nl winter is, daar ook winter dus daar kan je beter heengaan in de nlse zomer!

Wil je meer lezen over de beste reistijd voor je cruise? Lees dan dit bericht!

Voor een cruise in februari heb ik hier enkele mooie cruise bestemmingen op een rijtje gezet en ik ga per bestemming de hoogtepunten op een rijtje zetten. Dat kan je verderop lezen. Zodat jij een goede keus kan maken voor je cruise in februari.

 • Middellandse zee gebied(vooral de cruises in de grote steden zijn in trek).
 • Het Caribisch gebied, en ik ga in dit artikel Jamaica onder de loep nemen. Lees dus vooral verder!

www.Flickr.com, Ocho Rios, Jamaica by Zenm

Cruise in februari naar de Middellandse zee

In de zomer kan het misschien te warm zijn om de grote steden te bezoeken in de Middellandse zee. En omdat je met een cruise meerdere mooie steden kan bezoeken is dat natuurlijk een mooie oplossing voor een cruise in februari. Dan word het bijna lente en kan je genieten van het eerste voorjaarszonnetje in de steden. En dat is juist de goede temperatuur om de steden ontdekken!

Er zijn bijvoorbeeld cruises die in Barcelona vertrekken en dan oa Marseille, Savona, La Spezia(Italië), Rome en Palma de Mallorca  aandoen. Zo heb je wel 5 vliegen in 1 klap. Er is genoeg  genoeg tijd om aan wal te gaan en om de hoogtepunten te zien van de steden.

Hoogtepunten cruise in februari naar de Middellandse zee

In Barcelona kan je:

 • Genieten van het geweldige uitzicht over de stad en de zee in park Gaudi.
 • Verscheidene mooie museums bezoeken waaronder het Picasso museum en het Gaudi museum.
 • Wandelen over de Ramblas, dé boulevard die altijd leeft!
 • Natuurlijk de mooie kerk, Sagrada Familia, bezoeken, ontworpen door Gaudi!
 • Camp Nau  stadion bezoeken voor de voetballiefhebbers.
 • Genieten van de mooie architectuur verspreid in de stad!

Cruise in februari

www.Flickr.com, Barcelona by Bert Kaufmann

In Marseille kan je:

 • De Kathedraal De La Major bezoeken van maar liefst 140 meter lang.
 • Genieten van het uitzicht vanaf de klokkentoren, de Notre Dame de la Garde. Bezoek ook zeker de binnenkant!
 • Een bezoek brengen per boort aan het Fort op het eilandje D’If. is vlak voor de kust van Marseille en zeker de moeite waard.
 • Genieten van een wijntje, en lekker eten in de haven zelf. Dit is een erg gezellig deel van de stad met restaurantjes.
 • De vuurtoren die op loopafstand is van de haven, de vuurtoren Phare de Saint Marie
 • Bezoek het prachtige paleis, Longchamp Palace, met daarin ook 2 musea, Natuur Historische Museum en het Museum voor Schone Kunsten.

Cruise in februari

www.Flickr.com, Marseille by Jeanne Menjoulet

In Savona, de cruisehaven van Genoa,  kan je:

 • Een uitstapje maken naar de mooie stad Genoa zelf
 • In Savona de oude kathedraal S. Maria Assunta bekijken met veel oude kunstwerken of de Capella Sistina met een mooi orgel uit de 18e eeuw. Deze liggen op loopafstand van de haven.

Cruise in februari

Savona, Capella Sistina by Lucca Galli

In La Spezia kan je:

 • De trein nemen naar Genoa en in één van de dorpjes van Cinque Terre uitstappen bv. Manarola, voor het bezoeken van deze mooie bijzondere dorpjes aan de kust.Dit kan makkelijk op 1 dag en je hebt genoeg tijd. Vaak lig je de hele dag in de haven met je cruiseschip. Je kan ook met een excursie van het schip mee als die naar Cinque Terre gaan.
 • La Spezia zelf is een moderne stad met veel nieuwbouw. Er is een mooie kathedraal uit 1960 en een museum. Dit is het Lia Art museum met meer dan 1200 kunstwerken van Amedeo Lia!

Cruise in februari

www.Flickr.com, Manarola, Cinque Terre by Ineke Klaassen

In Rome kan je:

Met je cruiseschip kom je aan in Civitavecchia, de cruisehaven van Rome. Het duurt 3 uur met de trein om naar het centrum van Rome te komen. Dit is wel de moeite waard en je hebt de tijd want alle cruiseschepen blijven de hele dag in de haven maar je kan natuurlijk niet alles zien in ene paar uur. Er zijn ook excursies naar Rome met het cruiseschip maar je kan ook zelf op pad.

In Rome is natuurlijk heel veel te zien, hier volgen enkele hoogtepunten van Rome:

 • De mooie Trevifontein van maar liefst 26 meter hoog en 22 meter breed
 • Het Colloseum mag natuurlijk niet ontbreken. Dit amfitheater is erg imposant om te zien!
 • Het Pantheon waar verschillende belangrijke koningen liggen begraven.
 • Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, is omgeven door Rome en omvat vele mooie gebouwen zoals de St.Pietersbasiliek e de Sixtijnse kapel.
 • Voor degene die wil winkelen ga je naar Via Consotti, Via Borgognona en Via Frattini met vele winkels met luxe merken.
 • Voor natuur ga je naar het super grote stadspark Villa Borghese. Hier is trouwens ook een museum in gevestigd, Galleria Borghese.

Civitavicchia zelf is ook een leuk stadje om rond te lopen en te bezoeken! Het heeft een mooie stadsmuur die je kan bezichtigen om het leuke en gezellige centrum heen.

Cruise in februari

www.Flickr.com, Civitavecchia by CucombreLibre

In Palma de Mallorca kan je:

Je kan natuurlijk met excursies mee van het cruiseschip, dat geld voor elke haven waar je aanlegt. Maar je kan ook zelf op pad. Dat is soms ook leuk, dan zie je soms net even wat andere dingen dan in een groep.

Zo kan je in Palma de Mallorca bijvoorbeeld een fietstour maken door de stad. Er zijn bij aankomst genoeg plekken waar je een fiets kan huren.  Ook kan je met de Hop on Hop off bus mee. Deze toeristische bus komt langs alle mooie bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Enkele mooie bezienswaardigheden zijn:

 • de Kathedraal Le Seu, die is gerestaureerd olv Gaudi
 • Het ronde kasteel “Castell Belver” vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad en de zee.
 • De arabische baden van Banys Arabs. Dit zijn de overblijfselen van een oud moors kasteel en voor een kleine toegansgprijs te bezoeken. Je vind ze als je van de kathedraal naar het oude centrum van de stad loopt.
 • En dit oude historische centrum mag je natuurlijk niet missen met Plaza Mayor als mooi en gezellig middelpunt.
 • Naast de kathedraal vind je het koninklijk paleis wat nog minimaal één week per jaar word bewoond door de koninklijke familie. Ook dit mooie paleis met vele mooie kunstwerken is te bezoeken voor een kleine toegangsprijs.

www.Flickr.com, de kathedraal in Palma de Mallorca by BSA73

Cruise in februari naar het Caribisch gebied

Voor zon, relaxte sferen, witte stranden en gezellige mensen ga je met je cruise in februari naar het caribisch gebied.

Het hele caribisch gebied is geweldig mooi. Er zijn zeer veel cruises die door het hele gebied cruisen. Een cruise in februari is een mooie tijd omdat het weer dan goed is en je zit buiten het orkaan seizoen. Hier wil ik het eiland Jamaica apart toelichten.

Cruise in februari

www.Flickr.com, Jamaica bt Joe Ross

Een cruise in februari naar Jamaica!

Het eiland van zon, zee en reggae. Bob Marley is natuurlijk voor altijd verbonden met dit mooie gezellige cultuurrijke eiland.

Op je cruise in februari kan je ook Jamaica aandoen met het cruiseschip. Wat is er te zien op Jamaica? Jamaica heeft 4 cruisehavens: Montego Bay, Falmouth, Ocho Rios en Port Antonio. Deze liggen allemaal aan de noordkust van Jamaica.

Cruise in februari

www.Flickr.com,Jamaica by Aemilius Cloetens

Hoogtepunten Montego Bay

Als je de populaire cruise excursie Montego Bay toer Highlight wilt boeken, klik dan hier. Dit is een excursie die je nu al kan boeken en begint op de pier.

 • Montego Bay  is op de plek gebouwd waar in de 15e eeuw Columbus aan land kwam. Dit kan je terugzien in het centrum waar nog mooie oude koloniale woningen staan.
 • Voor mooie uitgestrekte  zandstranden heb je in de buurt van Montego Bay volop keus.  Bv Buccaneer Beach
 • Ga een dag naar Doctor’s Cave Beach Club, waar oa ook een bad is met helend water!
 • Bezoek het Museum of St James over de slavernij.
 • De mooiste woning Rose Hall, van Montego Bay bezoeken van de beruchte “witte Heks” Annie Palmer,waarvan de legende rondgaat dat ze haar 3 echtgenoten heeft vermoord en in de tuin heeft begraven.

Cruise in februari

www.Flickr.com, Rose Hall by Sarah Ackerman

Hoogtepunten Falmouth

Ook het stadje en tevens cruisehaven Falmouth wat ten oosten van Montego Bay ligt, kan je met je cruise in februari naar naar Jamaica een dag doorbrengen. Wat is er oa te zien:

 • De stad zelf met verschillende mooie gebouwen zoals het postkantoor, gerechtsgebouw en het Barrett House.
 • Natuurlijk zijn er ook talloze mooie witte stranden in de buurt van Falmouth waar je ook wat kan drinken en eten.
 • Er is een Jamaica Swamp Safari Village waar je een tour kan make en verschillende dieren kan zien zoals krokodillen,rolstaartberen, apen, verschillende vogels en slangen.
 • Bezoek het vlakbij Falmouth gelegen Glistening Waters Restaurant & Marina waar zoet, zout water en fosfor samen komen en daarmee zorgen voor e mooiste kleurverschijnsels!

Cruise in februari

www.Flickr.com, Krokodil op Jamaica by Jan Hazevoet

Hoogtepunten Ocho Rios

Ook Ocho Rios is een bekende en toeristische cruisehaven in Jamaica en zeer populair voor een cruise in februari. Er is veel te zien en te doen in het stadje zelf of in de directe omgeving.

Klik hier voor speciale excursies die je kan boeken en waar je wordt opgehaald in de cruisehaven waaronder:

 • De bekende Dunn’s River Falls die je ook kan beklimmen. Speciale schoentjes zijn bij de ingang te huur.
 • Voor de Marley leifhebbers: Boek een tour waar je oa ook naar het graf van bob Marley gaat in Nine Miles.
 • Boek een bamboo rafting tour!

Cruise in februari

www.Flickr.com, Bamboo raft in Jamaica by Dr. Amry Gillham

 • Ga zwemmen met dolfijnen!
 • Bezoek de Runaway Caves of Green Grotto!
 • Mooie stranden zijn er natuurlijk ook zoals Turtle Beach en Mallard’s beach.

Cruise in februari

www.Flickr.com, Dunn’s River Falls, Ocho Rios by Beatnik Photis

Hoogtepunten Port Antonio

Port Antonio is ook een havenstad aan de noordkust maar veel rustiger dan de andere cruisehavens. Hier vind je meer rust en er komen ook veel minder cruiseschepen hier. Maar er komen er wel.

En als je er bent dan is het zéker aan te raden om:

 • de Rio Grande Valley en de Blue Mountains te verkennen met veel mooie natuur.
 • Ook zijn er natuurlijk weer veel mooie(rustige) stranden.

www.Flickr.com, Blue Mountains in Jamaica by midnight Believer

Wil je een cruise in februari boeken?

Hopelijk heb ik je zo een paar goed ideën gegeven voor een cruise in februari. Wil je cruise in februari boeken? Klik dan op één van de buttons hieronder en vul de datum in dat je wilt gaan en de bestemming en dan komen de mooiste cruises te voorschijn!

Stip Reizen of Zeetours  of TUI


Kras of Dreamlines of Captain Cruise

Wil je een cruise ervaring delen? Of heb jij een cruise in februari gemaakt naar een bestemming die ik niet heb vermeld? Dan hoor ik het graag van je? Laat je reactie hieronder achter in het contactveld, daar is het voor:)

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.