Cruise in augustus maken? Klik hier voor mooie bestemmingen!

Als jij een cruise in augustus wilt maken dan zijn er een paar mooie opties. Het is voor vele zomervakantie dus een perfecte tijd om met het hele gezin of met zijn tweetjes een cruise te maken. Wat zijn mooie bestemmingen voor een cruise in augustus?

Cruise bestemmingen voor een cruise in augutus

Er zijn bepaalde bestemmingen die voor een cruise in augustus meer in trek zijn dan in de rest van het jaar, zoals de cruises naar de Noorse fjorden. Dan is het  aangenaam weer in het noorden en besluiten veel mensen een mooie cruise te maken naar deze top bestemming.

Je zou ook een cruise in de middellandse zee kunnen maken. Daar zitten veel cruises bij waar de kinderen het bijvoorbeeld ook super naar hun zin zullen hebben.

Cruise in augustus naar de Noorse fjorden

Wat een hele mooie cruise in augustus is om te maken, is een cruise naar de Noorse fjorden. Het weer is dan heel mooi in die omgeving dus een perfecte tijd om te genieten van een cruise. Je bewondert vanaf het dek bij elke hoek een andere waterval, besneeuwde bergtop of andere mooie natuur!

Niet alleen de natuur is super mooi maar ook de steden zijn interessant en zeker een bezoek waard. Steden zoals Bergen, Stavanger, Oslo, Kristiansand en nog veel meer! Omdat de dagen in het noorden langer zijn(de zon gaat pas heel laat onder dus het is langer licht), heb je des te meer tijd om te genieten van al het moois om je heen!

Flickr.com by Michael Gwyther-Jones, Olden

Welke cruisemaatschappijen gaan naar het noorden?

Een voorbeeld van zo’n mooie cruise in augustus vind je iets verderop. Deze cruise is met Costa cruises. Dus eigenlijk vang je twee vliegen in 1 klap want voor je kids is Costa helemaal geweldig!  Er is veel te doen voor kinderen, denk aan waterparken van 2 dekken, en animatieteams die de kinderen vermaken. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren mensen.

Maar naast Costa Cruises vertrekt bijvoorbeeld Aida ook elke week uit Rotterdam naar de noorse fjorden.

Andere cruisemaatschappijen die met een cruise in augustus  naar het noorden gaan zijn, Holland Amerika Line, Royal Caribbean, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, MSC, Norwegian, Ponant, Hurtigruten.

Voor ieder zijn eigen cruisemaatschappij!

Dat betekent dat je veel keus hebt in de verschillende maatschappijen, wat goed is want niet iedereen vind Aida leuk of Holland Amerika. Elke  cruisemaatschappij trekt een ander publiek.

Aida, Costa en MSC is bijvoorbeeld meer voor gezinnen en jongere mensen en hebben cruises van gemiddelde prijzen. Royal Caribbean en Norwegian zijn wat duurder maar trekken ook gezinnen en jonge gemengd publiek aan.

Holland Amerika is wat meer voor het wat gemiddelde publiek en Azamara Cruises en Ponant bieden luxe cruises aan. Zo is er voor ieder een goede cruisemaatschappij;)

Cruise in augustus

De beste bestemmingen voor een cruise in augustus!

Dus om even bij de cruise is augustus te blijven:) Dit is dus een perfecte maand om naar de Noorse fjorden en de landen aan de Oostzee te gaan. Ook zelfs de Noordkaap is goed vanwege de zomer en de lange dagen dat het licht is.

Hoe kan een cruise in augustus eruit zien?

Stel je wilt zo’n mooie cruise maken naar de noorse fjorden. Hier onder volgt een voorbeeld van zo’n cruise in augustus. Het voordeel is dat vele cruises in nederland vertrekken dus als je wilt hoef je niet ver weg om weg te gaan, snap je;)

Deze cruise in augustus is met Costa en vertrekt in Amsterdam. Kijk hier voor andere cruises.

Cruise in augustus

Dag 1 op je cruise in Augustus: Slenter door de Jordaan in Amsterdam!

Slenter door de Jordaan, relax in het vondelpark, bezoek het Van Gogh museum, maak een rondvaart. Dat zijn zo al vier dingen die je eigenlijk moet doen als je in Amsterdam bent.

En omdat je zeker wilt zijn dat je je cruiseschip niet mist(het vertrekt om 17.00!), is het ook beter al een dag eerder naar Amsterdam te reizen zodat je én op tijd bent én Amsterdam kan bekijken. Twee vliegen in 1 klap zeg maar;)

Cruise in augustus

Dag 2: Dat is een zeedag.

Hier kan je de hele dag van alles wat aan boord is genieten. En natuurlijk ook van het uitzicht over zee!

Dag 3: Stavanger(07.00- 16.00)

Dit is echt een super leuke stad en gelukkig heb je flink wat tijd om rond te kijken! Wat kan je zien:

  • De botanische tuin. met meer dan 2000 bloemen en planten om je heen een perfect spot om te relaxen na het wandelen of fietsen door de stad.
  • Het oude centrum van de stad mag je niet missen.
  • En de kathedraal is ook zeker een bezoek waard.
  • Als je kan, ga eten in de Stavanger Culinary Lookout en proef het heerlijke noorse eten!

Cruise in augustus     

Op dag 4 kijk je ogen uit in Geiranger/Hellesylt!

Hier kan je genieten van de prachtige natuur, de fjorden, de steile rotswanden, watervallen om de 100 meter. Echt waanzinning mooi!

 Cruise in augustus

Dag 5: Nog meer mooie natuur in Andalsnes

Nog meer mooie natuur, en watervallen. Onder andere op de excursie naar Trollstigen waar je de Trollstigenwaterval kan bewonderen. Ook gaat er een excursie naar de rozenstad, Molde.

In Andalsnes zelf kan je:

1.De wandeling naar het uitzichtpunt Rampestreken omhoog maken, een pittige wandeling maar met een super uitzicht. Reken ongeveer op 3 uur lopen, steil omhoog! Neem water en eten mee! De wandeling begint bij het oude benzinestation in Andalsnes.

2. Neem het treintje, de Raumabanen, en geniet van alle mooie natuur in de omgeving. Neem de trein tot Bjorli en dan de bus terug door het dal met, ja alweer, mooie watervallen;)

Cruise in augustus

  Cruise in augustus

Dag 6: Bezoek de gletsjer in Olden(08.00 – 1700)

Olden ligt aan het Nordfjord en hier liggen drie meren in een dal. Bij het laatste meer zie je de Briksdal gletsjer. Deze gletsjer is een aftakking van de grootste gletjser van europa de Jostedalsgeltsjer.

Verder kan je in Olden bezoeken:

  • het mooie kerkje.
  • het dal de Oldendalen waar de meren in liggen, en te voet of met een elektrische kar de gletsjer bezoeken.

Briskdal gletsjer by Jorge CG

Dag 7: Bergen(08.00 – 17.00)

Deze stad is de 1 na grootste stad van Noorwegen en superleuk! Ik heb er uren rond gewandeld en genoten van het noorse eten, de mooie huisjes, de sfeer en het uitzicht over de stad bovenop de Floyenberg. Maar je kan ook met een treintje omhoog.

Ook het aquarium is mooi met de meeste zoutwatervissen van europa!

Cruise in augustus                    Cruise in augustus

Bergen

Dag 9: Bremerhaven(08.00 – 14.00)

Op ongeveer 50 km van Bremen ligt Bremerhaven. Wat is hier voor leuks te doen?

  • de oude vuurtoren Siomn Loschen
  • “schaufenster Fischereihafen” met winkels, een zee aquarium, restaurants en theater langs de zee!
  • Bezoekerscentrum lloyd-werf, met een 19 meter hog uitzichtsplatform!
  • Het historisch museum, wat zeer interessant is!

Dag 10: terug in Amsterdam!

Dan zijn we alweer terug in Amsterdam, maar wel na een supermooie cruise!
Echt ik zou zo zelf gaan:) Wat een mooie natuur in Noorwegen, wow. En vanaf het water is het net weer iets mooier dan vanaf het land! Vind je niet?

Boek een cruise in augustus?

Als je deze cruise in augustus of een andere cruise wilt boeken, klik hieronder:

Stip Reizen of Zeetours  of TUI


De Jong Intra of OAD of Kras


Dreamlines of Captain Cruise  of BBI

Wat vind jij van deze cruise in augustus? Of heb je vragen of opmerkingen? Dan hoor ik het graag van je!

Ciao!!

Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.